Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Na żaby? Czemu nie :)

Compu Compu, mistrzu ustawek - masz rację, sporo się jeszcze muszę nauczyć na ten temat, bo to trza naprawdę być gościem z niezłymi, sporymi jajcami - ja to nawet jajec takich nie mom... Nie wiem, czy kiedyś dorównam mistrzowi - sumienie mi tylko podpowiada, że może lepiej pozostać w strefie teoretycznej rozgrywki? Ahhh, zapomniał bym, niezłe tytuły z Twojego gatunku się pojawiły na Wolumenie! Warto! :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Cześć Grzesiu:)

Cześć ...

Mam nadzieję , że Maciek się nie obrazi ...bo to dla mnie kwintesencja Waszych wojenek...zresztą cytuję moją wiadomość...

Cześć Maciek,

Phono jest rewelacyjne ;)

Tylko jak go kupiłem od Wojtka to miało być uszkodzone , miał przerywać jeden kanał .

Później okazało się , że to przerywał , ale Wojtkowi kabel;)

U mnie za to niemiłosiernie buczało ..nie mogliśmy dojść o co chodzi .

Już cała warszawka śmiała się , że kupił se cybant analog i piździaczek nie umie go podłączyć...;)

I to phono jest tak zepsute jak monobloki Andrzeja ;)

Zwyczajnie buczy jak w odległości mniejszej niż metr znajduje się jakikolwiek zasilacz .

A na podłodze pod nim leżała 600 Watowa końcówka Behringera...z zasilaczem wielkości talerza do zupy ;)

Też chciałem je już naprawiać, nie spotkałem się nigdy z aż taką wrażliwością urądzenia na otoczenie .

Gdybym robił testy z kolegami to też obśmialibyśmy Phasta okrutnie ....

Dojście do tego co i jak zajęło mi kilka dni .

Jest tak czule na zakłócenia , że słychać ciche buczenie nawet jak jest podłączony kabel zasilający (sic!) do wyłączonego CD leżącego na półce nad nim , a półki u mnie mają grubość 8 cm ..

Czyli leży na Phastem 40 cm...przy wyłączonym zasilaniu w CD buczy...dopiero po wyjęciu kabla z CD jest OK.

Niemniej gra przepięknie z tymi V capami i o zgrozo bez górnej pokrywy ..też ciekawostka ;)

Dlatego mam pretensję do Starego , wiedział doskonale wcześniej, że coś jest nie tak i robił odsłuchy ...to jest czystej wody złośliwość.....

Zwyczajnie gdyby u mnie wylądował taki produkt i nie grał tak jak powinien to ściągnąłbym Andrzeja , żeby sprawę wyjaśnić a nie zapraszałbym kolegów...

Tylko tyle...;)

A analog u mnie gra tak , że ostatnio jeden z forumiczów podczas odsłuchów po przełączeniu z analogu na CD zapytał czy czasami Ancient nie jest zepsuty...:))))

Stary to jest szczwany lis ..a my dajemy często mu się wkręcać...

Pozdrawiam

Grzegorz

Diogi ... widziałeś chłopaku jaką masz siłę przyciągania ... Wojas chyba od trzech miesięcy nic nie napisał, a Ty go przyciągnąłeś po 6 dniach bytności na forum :)

PS Pozdrowienia dla Wojciecha ... kiedy wracasz do audio?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogi ... widziałeś chłopaku jaką masz siłę przyciągania ... Wojas chyba od trzech miesięcy nic nie napisał, a Ty go przyciągnąłeś po 6 dniach bytności na forum :)

Wojtek wróci jak przestaniecie się tak napierdalać...i wciskać kity ...

Zresztą ja podobnie ...

Dla tych co mają z tym problem podałem adres kliniki ....

Na żaby? Czemu nie :)

Compu Compu, mistrzu ustawek - masz rację, sporo się jeszcze muszę nauczyć na ten temat, bo to trza naprawdę być gościem z niezłymi, sporymi jajcami - ja to nawet jajec takich nie mom... Nie wiem, czy kiedyś dorównam mistrzowi - sumienie mi tylko podpowiada, że może lepiej pozostać w strefie teoretycznej rozgrywki? Ahhh, zapomniał bym, niezłe tytuły z Twojego gatunku się pojawiły na Wolumenie! Warto! :D

Neo , napij się dobrej zielonej herbatki ....;)

Witam wszystkich. Narazie lato a to u mnie szalony czas. Nie ma czasu nawet na plażę iść. A audio niespecjalnie narazie myślę. Akurat spojrzałem na ten wątek:)

Widzę, że kilka osób zniknęło a kilka zmieniło tożsamość;) Cieszy to, że Sylwek w końcu dostrzega aurę i soczystość w brzmieniu lampy.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Witam wszystkich. Narazie lato a to u mnie szalony czas. Nie ma czasu nawet na plażę iść. A audio niespecjalnie narazie myślę. Akurat spojrzałem na ten wątek:)

Widzę, że kilka osób zniknęło a kilka zmieniło tożsamość;) Cieszy to, że Sylwek w końcu dostrzega aurę i soczystość w brzmieniu lampy.

A ja się cieszę z Twojego powrotu.

Przynajmniej sparing będzie na poziomie ;)

You have Smart, you have Place :) Tak jest!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tomkly ... to Harmonix jest jakimś nowym rodzajem Amplifona? :)))

Trochę tym Amplifonem w tym wątku o Harmonix'ie naśmieciliśmy ... może Moderacja przeniesie tematy Amplifonowe do zakładki o Amplifonie w dziale lampa?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Sezon ogórkowy w pełni;-) To jak to w końcu jest z tym Harmoniksem?? ;-)

Jak się ma wagon kasy to się je kupuje i potem słucha i słucha...no i nie ma czasu pisać na forum:)

wiekszosc uwaza ze studiomaster to drut do koncowek lub listwy ale do dac/cd nie nadaje sie ze wzgledu na to ze jest za wolny lub zamulony. musze sie przyznac ze tez uleglem wplywowi takich opinii i dlatego dosc pozno zapialem go do daca ale. jak juz go tam wpialem tak tam pozostal. poczatku myslalem ze to tylko moj daczek tak na niego zaregowal ale u znajomego ktory gra na heglu HD25 bylo podobnie. moze nie identcznie ale podobne aspekty ulegly poprawie

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

koledzy mam pytanko,

posiadam 2 przewody zasilające Studio Master,

jeden przewód jest Studio Master a drugi to Studio Master All WattGate i tu jest coś dziwnego ,ponieważ oba przewody posiadają wtyki AC WattGate natomiast wtyki IC Furutech rodowany.

I pytanie klu o co kaman???

No właśnie All WatGate ma końcówkę Furutech ale konfekcja jest w stanie nieskazitelnym i to mnie zszokowało. Dziwne ale co tam ważne że przewód wymiata i teraz jest 120% dźwięku w dźwięku ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.