Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowanie,

W takim razie jak tak się sprawa ma (monosy miały jakąś usterkę) ... to bardzo przepraszam kolegów z Warszawy którzy byli u SA na tym feralnym odsłuchu. Piotr również Ciebie bardzo przepraszam za moje niewybredne insynuacje.

pozdrawiam

Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

A byłeś na odsłuchach u SA? Słyszałeś 833 u niego? Jesteś jakaś wyrocznia? Bo ja Wiem, że ani jedno ani drugie, ani nawet trzecie... W porównaniu do Maszy i do mnie - wiemy jak te monosy zagrały. Znamy system`y SA i wiemy co potrafią. Także Twoje klepanie, obrażanie i wieszanie łańcuchów na "Grupie Warszawskiej" to tylko świadectwo Twojej marnej egzystencji.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Poczekamy aż się temat wyjaśni. Jeśli faktycznie jest jakaś usterka to oczywistym jest, że należą się przeprosiny również z mojej strony. Nie mam z tym problemu. Każdy jest omylny...no prawie każdy. Są wyjątki w...mieście Sawy... :-)

ile czasu trwał ten słynny odsłuch u Starego Audiofila tych jak się okazało podobno uszkodzonych monosów Amplfona ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Poczekamy aż się temat wyjaśni

Kto jak kto ale Ty chyba nie masz problemu w wykonaniu telefonu do AP i zdobycia informacji z pierwszej ręki? :)

Podobno usterka została już zlokalizowana i się naprawia.

ile czasu trwał ten słynny odsłuch u Starego Audiofila

Były chyba z tydzień?

Te "podobno" uszkodzone monobloki ;)

Rozumiem, że jestem cały czas traktowany jak kłamca?

Super :)

Jeszcze się okaże na koniec dnia, że Stary w ogóle ich nie miał a my se tylko tak pierdzielimy żeby popsuć atmosferę wokół Amplifona...

tzn.tydzień czasu siedzieliście i słuchaliście tych monobloków ?

mnie interesuje ile każdy z wypowiadających/oceniających słuchał ich u Starego - 1h- 12h - 100h ?

Amplifony za 170-200 tys zł uszkodzone były - a to pech

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość Michał Szczechura

(Konto usunięte)

Ja chciałbym nieśmiało dodać, że testujący Lampizatora GM-70 także musieli mieć uszkodzone egzemplarze, co jest możliwe, faktycznie jakość wykonania nie jest pierwszej próby, ponieważ ja mam działające egzemplarze i do dźwięku nie można się przyczepić, jestem w pełni zadowolony ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

mnie interesuje ile każdy z wypowiadających/oceniających słuchał ich u Starego - 1h- 12h - 100h ?

Ale jakie to ma znaczenie w tym kontekście?

Jakbyśmy siedzieli bity miesiąc przed nimi to by się same naprawiły czy jak...?

dla mnie wszystkie urządzenia lampowe są uszkodzone swoją technologiczną indolencją - więc ja pytam raczej w kontekście ile czasu słuchaliście tych monobloków

ok

I wg Ciebie jak brzmiały ?

Nie wiem, jak długo trwał pierwszy odsłuch u Starego, ale drugi, w którym brałem udział, zajął nam parę godzin. Było mi przykro, że zagrało to kiepsko, bo od wielu lat szczerze kibicuję Andrzejowi.

twonk - czy wg Ciebie przyczyną kiepskiego brzmienia tych Amplifonów mogła być jakaś usterka?

A może poczekasz na info od Szymona/Andrzeja? Poza tym, nie było Cię, to poczekaj na rozwój wydarzeń.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

twonk - czy wg Ciebie przyczyną kiepskiego brzmienia tych Amplifonów mogła być jakaś usterka?

Jak najbardziej - tzn. mam taką nadzieję. ;-) Grały jakby "nieczysto" oraz krzykliwie, więc podejrzewam, że wkradły się tam jakieś zniekształcenia. A wiem, że nawet tańsze wzmacniacze Amplifona potrafią "zagrać", więc to było tym bardziej dziwne. Wprawdzie każdemu w miarę upływu lat zmieniają się preferencje dźwiękowe, ale chyba nie aż tak... ;-)

Rozumiem, że jestem cały czas traktowany jak kłamca?

Mnie chyba nie posądzasz o to, że uważam ciebie za kłamcę. Absolutnie nie uważam ani ciebie, ani nikogo z waszej ekipy za kłamcę. Natomiast miałem podejrzenie, że było niewłaściwe zestawienie. U mnie nie słyszę tych przypadłości ale może to wynikać z zestawienia z gęstym MIT-em i kolumnami ustawiony na łagodniejszą wersję. Jeśli pojawi się opcja jakiejś zmiany tuningowej w tych wzmacniaczach i poprawy to tym bardziej będzie dobrze.

Ja zdaje sie tez podejrzewalem niechec do brandu, wiec jesli to byla usterka, to posypuje glowe popiolem ( lekko).

Lekko, bo trudno jednak zachowac obiektywizm, kiedy wczesniej niektorzy swiadomie dezawuowali wybrane marki , jak chocby gospodarz odsluchu.

Konto w trakcie usuwania

Trzeba było posłuchac tych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

win-analog_450.jpg

Jedyne od 75 tys do 110 tys ... papieru za parę.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Lekko, bo trudno jednak zachowac obiektywizm, kiedy wczesniej niektorzy swiadomie dezawuowali wybrane marki , jak chocby gospodarz odsluchu.

Mariusz, gospodarz ani razu się nie odezwał bo niby jak miał to zrobić? :)

A ja jestem słuchaczem niezrzeszonym i niezależnym :)

Z lampowcami tak bywa. Nie każdemu odpowiadają. Koloryzują.

Trzeba było posłuchac tych:

Ukryta Zawartość

Jedyne od 75 tys do 110 tys ... papieru za parę.

Pozdro

Wyglądają jak stoliki pod alkohol :)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.