Skocz do zawartości
IGNORED

O Starym Audiofilu

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

każdy swój sprzęt chwali

Chwalenie, jako takie nie może być ani dobre, ani złe, istotniejszy jest przedmiot dobrej opinii.

Tak samo nie jest złe, lobbowanie, sprzedawanie, całe nasze życie, to jedna wielka transakcja kupna-sprzedaży, na nie ustalonych przez nas warunkach..

Problemem są granice, a raczej ich brak czy przesunięcie w nieprzyjazne rejony.

Są w hi end audio osoby, które potrafią zadbać o klienta, z równą starannością, jakby dbali o samych siebie, niestety na zasadzie naturalnej muszą też pojawiać się mniej uczciwi, którzy tylko pragną upchnąć towar, aby odnieść zysk.

Zysk może być uzyskany w każdym przypadku, lepiej więc dla wszystkich uczestników obrotu, aby wszystkie strony transakcji były zadowolone, gdyż to wykreuje kolejnych klientów.

Jednak przyszło nam żyć w strefie mniej doskonałej niż w wielu innych miejscach, w otoczeniu dziczy, która jest skłonna podciąć gałąź, na której sama siedzi, jedynie dla chwilowego pokazania sobie i innym paru rzeczy, w tym wybujałego egoizmu oraz elementów swojego widzenia świata.

Czas jednak każdemu pokaże jego właściwe miejsce, na które ciężko zapracowała dana jednostka.

Chwalenie, jako takie nie może być ani dobre, ani złe, istotniejszy jest przedmiot dobrej opinii.

Tak samo nie jest złe, lobbowanie, sprzedawanie, całe nasze życie, to jedna wielka transakcja kupna-sprzedaży, na nie ustalonych przez nas warunkach..

Problemem są granice, a raczej ich brak czy przesunięcie w nieprzyjazne rejony.

Są w hi end audio osoby, które potrafią zadbać o klienta, z równą starannością, jakby dbali o samych siebie, niestety na zasadzie naturalnej muszą też pojawiać się mniej uczciwi, którzy tylko pragną upchnąć towar, aby odnieść zysk.

Zysk może być uzyskany w każdym przypadku, lepiej więc dla wszystkich uczestników obrotu, aby wszystkie strony transakcji były zadowolone, gdyż to wykreuje kolejnych klientów.

Jednak przyszło nam żyć w strefie mniej doskonałej niż w wielu innych miejscach, w otoczeniu dziczy, która jest skłonna podciąć gałąź, na której sama siedzi, jedynie dla chwilowego pokazania sobie i innym paru rzeczy, w tym wybujałego egoizmu oraz elementów swojego widzenia świata.

Czas jednak każdemu pokaże jego właściwe miejsce, na które ciężko zapracowała dana jednostka.

Pewnie niektórzy z Was wiedzą więcej, na pewno wiedzą więcej. Kogoś kto w tym grajdołku bezpośrednio nie uczestniczy, te różnej treści zarzuty-jednych wobec drugich, wprawiają w osłupienie, dezorientację.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

• Redaktorzy

Rozumiesz co to znaczy mieć cywilną odwagę i żyć zgodnie z własnym sumieniem? To właśnie robi Piotr.

To trochę tak, jak tłumaczenia niektórych zwolenników partii politycznych, szermierzy publicystyki zaangażowanej, zamieszczane w internecie. Otóż czytamy tam, że to, co inni biorą za chamskie ataki osobiste, to w rzeczywistości jest prawda. A nawet Prawda. I jako taka nie może być tłumiona ani cenzurowana. Można powiedzieć, nowy rousseizm, kult szlachetnego dzikusa, z którego ust spływają tylko odwieczne mądrości, ale pod warunkiem, że nie skazi go cywilizacja. Dziecię natury. Jednak cywilizacja stoi na stanowisku, że dzikusowi powinno się wpajać nawyki cywilizacyjne, dla dobra pozostałych członków społeczności, którym jest nieprzyjemnie, gdy się w ich stronę groźnie pochrząkuje i wywija kością. Mówiąc krótko, setki lat rozwoju cywilizacji w Europie i na innych kontynentach doprowadziły do tego, że niemal każdą myśl da się wypowiedzieć w sposób akceptowalny dla otoczenia. Grzecznie, kulturalnie, może nawet z towarzyszeniem cytatu z literatury pięknej (to ostatnie oczywiście jest dobrowolne). Można tak, jeśli chce się korzystać z dorobku kulturalnego tych setek lat. Natomiast jeśli ktoś nie lubi z tego wysiłku pokoleń korzystać, to wtedy mniej pojętne otoczenie (na przykład ja) może niechcący dojść do wniosku, że ma do czynienia nie z osobnikiem o bogatym wnętrzu, który ma cywilną odwagę i żyje w zgodzie z własnym sumieniem, tylko z pospolitym typem, który lubi przysrywać innym.

Po przeczytaniu tych zaledwie 4 stron jestem pod wrażeniem jak wszyscy chcą być bardziej papiescy od papieża.

Ale to wrażenie trwa tylko przez moment, po przeczytaniu kilku postów pod rząd czuję się jakby ktoś kto z samouwielbieniem naparza się w kisielu chciał mnie przekonać iż zapasy w kisielu są freeeee i powinny być zakazane...

Nie wiem hipokryzja to, czy rozdwojenie jaźni.....

Panie Moderatorze Jóźwa, po przeczytaniu powyższego postu, za przeproszeniem, ale zasmarkałem sobie monitor ze śmiechu, rozumiem, że szanowny moderator stojąc w porannych korkach deklamuje Szymborską, bądź hmm Szekspira w jego ojczystym języku, no bo po co ograniczać się tylko do kultury Polskiej i Jej bogactw. A tak na poważnie to ta POLSKA kultura to niezłe grubiaństwo i prostactwo jest, na czele z Sarmatami i Szlachtą. I wydaje mi się, że w prosty sposób można odróżnić po wpisach kto cham, kto dzikus, kto udaje że coś wie i tego co wie, choćby w sposób, który drażnić może, a mnie drażni górnolotność wpisu.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

zwolenników partii politycznych

Zwolennikiem partii politycznej, można być w ustroju demokratycznym.

W ustroju obowiązującym w tym rejonie świata, można jedynie starać się uzyskać wolność i niepodległość.

Tych, którzy jeszcze tego nie wiedzą, mam nadzieję, że każdy obecnie przeżyty dzień, do tej świadomości przybliży.

Moderator wchodzący do tematu polityka piszący o moherowych beretach stawia się sam w określonej sytuacji.

Jeśli znajduje popleczników uzyskując wsparcie, pokazuje tylko mechanizm socjologiczny.

Nic więcej.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Który cymbał wystrzelił po 5 sekundach wątek dotyczący Spółek Akcyjnych (SA)?

Ma odwagę się przyznać czy zesrał się przed ośmieszeniem?

Brawo jozwa.

Brawo. Jestem pod ogromnym wrażeniem geniuszu.

Tak trzymaj. Zaraz założę wątek poparcia dla ciebie :)

Piotrek jest postacią bardzo barwną ale budzącą kontrowersje. Ja się już przyzwyczaiłem do jego retoryki, ale nie ukrywam, że na początku sprawiało mi to wiele trudności. Myślę, że jego specyficzny język jest źle odbierany przez znaczną część użytkowników, stąd liczne skargi do moderacji. W konsekwencji moderacji usiłuje dostępnymi jej sposobami w jakiś sposób utemperować krasomówcze zapędy Piotra. Myślę, że wszystko byłoby OK, gdyby Piotr nie stosował pewnych bezpośrednich zwrotów w stosunku do swoich adwersarzy, typu "błądzisz", "wiesz, że nie wiesz", itp;-) Ludzi to generalnie drażni i odbierają to jako atak i deprecjację swojej wiedzy i kompetencji. Ideą forum powinno być dzielenie się wiedzą i pomoc tym mniej zaawansowanym, a nie wykazywanie ich niekompetencji. Wpisy Piotra są odbierane właśnie w ten sposób. A decyzję o zamknięciu wątku poparcia uważam za bardzo niefortunną. Z drugiej strony były w nim ewidentne prowokacje, jak choćby wpisanie na pozycji nr 16 kolegi Paltona...

+100. Nic dodać, nic ująć.

Maćku a podpisał się, bo może jednak nie ten moderator, wiadomo przecież, że moderator Jóźwa się podpisuje. ( i to ironia połączona z sarkazmem była jakby ktoś nie zauważył)

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

pospolitym typem, który lubi przysrywać innym

Osoba oznaczona literami Filut, przechodziła samą siebie w tak opisanym procederze, czasami zgłaszałem za jednym razem nawet dziesięć wulgarnie chamskich sformułowań pochodzących co najwyżej z rynsztoka, - moderacja nie reagowała.

Ja za byle odpowiedź na zaczepki lądowałem z banem, nie raz, nie dwa i nie trzy..

To trochę tak, jak tłumaczenia niektórych zwolenników partii politycznych, szermierzy publicystyki zaangażowanej, zamieszczane w internecie. Otóż czytamy tam, że to, co inni biorą za chamskie ataki osobiste, to w rzeczywistości jest prawda. A nawet Prawda. I jako taka nie może być tłumiona ani cenzurowana. Można powiedzieć, nowy rousseizm, kult szlachetnego dzikusa, z którego ust spływają tylko odwieczne mądrości, ale pod warunkiem, że nie skazi go cywilizacja. Dziecię natury. Jednak cywilizacja stoi na stanowisku, że dzikusowi powinno się wpajać nawyki cywilizacyjne, dla dobra pozostałych członków społeczności, którym jest nieprzyjemnie, gdy się w ich stronę groźnie pochrząkuje i wywija kością. Mówiąc krótko, setki lat rozwoju cywilizacji w Europie i na innych kontynentach doprowadziły do tego, że niemal każdą myśl da się wypowiedzieć w sposób akceptowalny dla otoczenia. Grzecznie, kulturalnie, może nawet z towarzyszeniem cytatu z literatury pięknej (to ostatnie oczywiście jest dobrowolne). Można tak, jeśli chce się korzystać z dorobku kulturalnego tych setek lat. Natomiast jeśli ktoś nie lubi z tego wysiłku pokoleń korzystać, to wtedy mniej pojętne otoczenie (na przykład ja) może niechcący dojść do wniosku, że ma do czynienia nie z osobnikiem o bogatym wnętrzu, który ma cywilną odwagę i żyje w zgodzie z własnym sumieniem, tylko z pospolitym typem, który lubi przysrywać innym.

Jozwa, do rzeczy...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jednak cywilizacja stoi na stanowisku, że dzikusowi powinno się wpajać nawyki cywilizacyjne, dla dobra pozostałych członków społeczności, którym jest nieprzyjemnie, gdy się w ich stronę groźnie pochrząkuje i wywija kością.

Tylko niech ta "cywilizacja" nie różni się od zwykłego chama jedynie pałą.

Moderator wchodzący do tematu polityka piszący o moherowych beretach stawia się sam w określonej sytuacji.

Jeśli znajduje popleczników uzyskując wsparcie, pokazuje tylko mechanizm socjologiczny.

Nic więcej.

Ty, to lepiej bądź cicho, bo SA popularnościa zaraz przebije twoja Huynię :)

Tylko niech ta "cywilizacja" nie różni się od zwykłego chama jedynie pałą.

wypisz wymaluj przypomina to militaryzm USA i grożenie każdemu wojną czyli calkowita kontrola polityki światowej- a przy sprzeciwie pałą go

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

niemal każdą myśl da się wypowiedzieć w sposób akceptowalny dla otoczenia. Grzecznie, kulturalnie, może nawet z towarzyszeniem cytatu z literatury pięknej (to ostatnie oczywiście jest dobrowolne).

To ja dobrowolnie cytatem...

"Ludzie, którzy wmawiają bliźnim, że przecież już wiadomo, czym jest prawda i jak żyć, są moim zdaniem – nieraz bezwiednie, wbrew swoim szlachetnym intencjom – czcicielami złotych cielców. Dwa najpopularniejsze złote cielce dzisiaj: jeden ma czole napis „PEWNOŚĆ”. Drugi, z zupełnie innego kultu: „TO WSZYSTKO JEDNO” (a zgromadzony wokół tłum wiwatuje: „Bawmy się! Życie jest iluzją!”). Zwykle piętnujemy wyznawców tego drugiego, nie dostrzegając, że wyznawcy pierwszego nie są wcale mniej zagubieni. I nie mniej zła sieją, biedacy".

Też mam cytat z literatury :-)

Cała sytuacja kojarzy mi się z PRL, a dokładniej ze stanem wojennym.

"My jesteśmy Milipanci,

Milipanci-Turbulanci.

Rękę, nogę, mózg rozwala

Oraz każdy fragment ciała -

Pała! Pała! Pała! Pała!

Ona władzę tu utrwala

Wrony, kruka, generała:

Pała! Pała! Pała! Pała!

Milipantów obchodź z dala

By cię znowu nie spotkała

Pała! Pała! Pała! Pała!"

Jacek Dukaj "Wroniec"

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

pałą go

W całym świecie rzeczywistym istnieje dyktat silniejszego, nikt na to nie znajdzie recepty, gdyż jest to prawo naturalne, jednak posiada ono właściwość odpowiedzialności za los rządzonych, jeśli władza jest nadużywana, ta sama natura reguluje dalszy bieg zdarzeń wedle jednak swoich praw, nie ludzkich.

Historia już to pokazała.

militaryzm USA

W USA nie ma jednego człowieka, który jest militarystą, są interesy.

Otóż czytamy tam, że to, co inni biorą za chamskie ataki osobiste, to w rzeczywistości jest prawda. A nawet Prawda

Ta prawda jest taka,że SA ujawnia dużo biznesików i układów a toooooooooooooooooooo już nie podlega....... regulaminowi.

Pisze o tym również parantulla,bezpośrednio i kilku userów pośrednio.To próba sił?O których tak tajemniczo piszą....niektórzy?

Jak zwykle chodzi o Ayona :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Całego forum?

Jeśli tak,to jezdem ZA!

No i za tym,że w pi.du.....też za!

I gdzie będziesz swoje prawdy objawione pisał? Na karteczce w parku? :)

Chłopcy, czy wam się to nie znudzi nigdy? Co jakiś czas jest to samo. Banowanie za odmienne poglądy, za szczerość itd. Jak się juz coś wysra to ci co banowali są z tydzień cicho i wychodzi ojciec zgromadzenia , świętobliwy Józwa Maryn i ubija z waszym udziałem piane z gówna aż wszyscy w końcu zapominają o co chodzi, kim był ten stary audiofil, jakis prosty chłop ze wsi , którego probowali nawracać intelektualisci typu sławkaR czy paltona, a moze jakiś makiaweli straszny, który poszedłby z kosą na samego tuska i najswietszą panujacą nam kopaczową? juz takich przesilen pamietam ze 100, prowokacje, bany , pozniej wyciszanie, wchodzi zapracowany józwa przypadkiem, ojciec opatrznościowy (SAMOZWAŃCZY) forum i po staremu do następnego przesilenia, to jest Polska, zrozumcie to, nie będzie uczciwie, nie będzie normalnie, po prostu nie bedzie, bedą przekręty, kręcenie lodów i zarobek na migających reklamkach, dziwię się tylko tym, którzy firmują to swoją osobą, stali się moderatorami i tkwia w tym szambie, wydaje im sie, że są w porzadku, nie, nie są....

mam 5 punktów ostrzeżen, 20 i 23 grudnia, autorzy: palton i jozwa maryn wiec nie ma zadnego dobrego i złego policjanta jak wam się wydaje, intelektualisty i prostaka, moderacja działa wspólnie i w pełnej komitywie....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

I gdzie będziesz swoje prawdy objawione pisał? Na karteczce w parku? :)

No co ty.Za zimno jezd w parku no i wiater wieje.Kredom na tablicy wole.

Aaaaaaaaaa widze,że je czytasz.

Modrzew, masz rację jest za zimno, więc może nie forum a paru takich z góry? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.