Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

.Chcesz to drukuj.Komunisci juz to robili ale zloty nie stal sie dolarem.

ty generalnie zyjesz w polsce czy w psiej budzie w tajdze syberyjskiej??

Skąd ten pomysł ?

z marzen sennych.

Skąd ten pomysł ?

Podałem Ci to za przykład że to kraje o 2 odmiennych biegunach ekonomicznych .

a my mamy sie do jednego przyklejic??

amerykanie maja tak samo i jakos zyja.

amerykanie wyciągają wszystkie brudy na jawa, a my je zakopujemy tak głęboko jak się da.

sory więcej nie czytałem.

amerykanie wyciągają wszystkie brudy na jawa, a my je zakopujemy tak głęboko jak się da.

Ty akurat tylko wykopujesz, prawdziwe czy nie.

Znamy liczne państwa na kuli ziemskiej, których Rządy nie są właścicielami kopalń, hut ani kolei i właśnie one wypłacają najwyższe zasiłki ludziom biednym i chorym

zależność wydaje się prosta,,,jak twoje zwoje w mósku

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Polski węgiel jest za drogi i za głęboki, poza tym się kończy.

O to, to, to. Nasze wybrzeża nie nadają się na utrzymywanie stoczni. Lasy i pola... te też są dziwne. Moim zdaniem należało by je sprzedać tzn. sprywatyzować.

Jak już to zrobimy, z ulgą możemy usunąć nazwę Polska z mapy Europy. Najwyższy czas pozbyć się tego infantylnego archaizmu.

25 lat nie poszło na marne. Praktyka czyni mistrza. ;)

W tych wyborach po raz kolejny dajcie szansę partiom spod znaku okrągłego stołu. Nie dajcie się zwieść wrogim podszeptom imperialistycznych prowokatorów. ;)

Moim zdaniem należało by je sprzedać tzn. sprywatyzować.

Właśnie. Powtarzam - kraje, gdzie Rządy nie produkują i nie są właścicielami środków produkcji - tam jest najwyższa stoa życiowa - i na odwrót.

W tych wyborach po raz kolejny dajcie szansę partiom spod znaku okrągłego stołu.

Czyli którym? PO, PiS, SLD i PSL?

Właśnie. Powtarzam - kraje, gdzie Rządy nie produkują i nie są właścicielami środków produkcji - tam jest najwyższa stoa życiowa - i na odwrót.

Właśnie. To widać zwłaszcza w Niemczech. ;) Poza tym banki, coś tam chyba jeszcze pozostało. Czy w Niemczech jest w ogóle jakiś niemiecki bank? Niemożliwe. ;)

Czyli którym? PO, PiS, SLD i PSL?

Owszem. Masz problem z pamięcią?

Przypomnę jeszcze raz nasz cel nadrzędny:

Należy usunąć nazwę Polska z mapy Europy. Najwyższy czas pozbyć się tego infantylnego archaizmu. Idee wielkiego października muszą zostać zrealizowane. ;)

Owszem. Masz problem z pamięcią?

Wolałem się upewnić, co nam proponujesz.

Należy usunąć nazwę Polska z mapy Europy

Mołotow+Ribbentrop w jednej osobie, witam na Bocznicy.

Właśnie. To widać zwłaszcza w Niemczech

Zwłaszcza.

Wolałem się upewnić, co nam proponujesz.

Mołotow+Ribbentrop w jednej osobie, witam na Bocznicy.

Bądź precyzyjny. Nie proponuję, tylko przytaczam cel nadrzędny euro-kołchozu, który niestety sypie się z każdym dniem coraz bardziej.

Jeden worek sprawdza się jedynie w wypadku jąder.

Bądź precyzyjny. Nie proponuję, tylko przytaczam cel nadrzędny euro-kołchozu, który niestety sypie się z każdym dniem coraz bardziej.

Dlaczego niestety? Wyglądasz na faceta, którego to cieszy.

Jestem Europejczykiem.

Dlaczego niestety? Wyglądasz na faceta, którego to cieszy.

Jak to dlaczego? Przeca to miał być nowy raj; Europa bez granic itd. A tu okazuje się że część Państw np. GB ma tego neosowieckiego syfu dość. Kropkę nad i stawia wypowiedź Angeli: "Nie możemy pozwolić na to żeby któreś z Państw zrezygnowało, bo za nim pójdą inne!" Jasne że nie możemy. To oznacza koniec ssania.

Drogi mulsie, zdaję sobie sprawę, że moje wpisy ranią Twoją sowiecką duszę. Niestety jesteś u mnie na czarnej liście, więc nie widzę Twoich wywodów, a tym samym nie jestem w stanie Tobie odpowiedzieć.

Oto argument

Tak, ale niestety mój, w przeciwieństwie do Twojego bredzenia. ;)

Mała poprawka. Aktualnie jest Was dwóch. ;)

Dobrego dnia.

<br />Drogi mulsie, zdaję sobie sprawę, że moje wpisy ranią Twoją sowiecką duszę. Niestety jesteś u mnie na czarnej liście, więc nie widzę Twoich wywodów, a tym samym nie jestem w stanie Tobie odpowiedzieć.<br />
zdecydowanie lubiem jak facet ktory rani moja sowiecka dusze sam sie wylacza bo to jest objaw wejscia na wyzyny milosierdzia.Z drugiej strony przeszkadza kiedy łypie jednym okiem zza wegła.

Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika toptwenty. Wyświetl mimo wszystko.

Post został ukryty ponieważ ignorujesz posty napisane przez użytkownika muls. Wyświetl mimo wszystko.

Filtrowanie tego zagonu to jednak dobra rzecz. ;)

Poczytajcie sobie.Połowa wydobycia węgla to koszt wypłat.

Tutaj znajdziecie skany pasków wypłat górników.tylko uważnie się przyjrzyjcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te paski i ich(górników) zarobki nie mają znaczenia.Ważne są zarobki urzędników,ilość ich zatrudnienia w kompani węglowej i ich odprawy-są od górniczych dużo wyższe a kopalni nie widzieli na oczy.

Jak zestawi się te liczby,czyli koszty wypłat górniczych,odprawy i wypłaty armii urzędasów to dopiero widać ile ten węgiel musi kosztować.

Jakby zrobić to samo z cukrem lub solą............

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czerpanie wiedzy na temat górnictwa z Mordasewicza jest jak nauka historii z IPN-owskich wypocin..

Wbrew pozorom z tych "IPNowskich wypocin" można się wiele nauczyć. Choćby o przeszłości ludzi którzy są u steru władzy albo o "rzetelności" dziennikarzy. Polecam artykuły Żakowskiego z lat 80-81 chwalące politykę Jaruzelskiego i wprowadzenie cenzury.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.