Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie u rocha - lista obecności.

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myślę że to świetna okazja do założenia nowego forum nazwa robocza audiostareo czy audiostarego? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Trafne

Chyba w tą stronę to wszystko idzie.

moderatorzy się pokajają przed SA, on im da błogosławieństwo...

może poza jednym...

Ale jak gra jak nie gra? mówię o forum audiostereo.pl

To musi znów pierdyknąć, nastąpi rozłam i będzie następne forum czy lepsze; nie wiem? Stare forum się szybko sprzeda w ręce naiwnego żeby uniknąć niepotrzebnych strat i po sprawie.

Wiem tylko tyle że warto znów spróbować bo ten co nie próbuje ten nic nie ma.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziękuję autorowi wątku za zaproszenie. Deklaruję chęć przybycia (o ile moja obecność jest tam na coś przydatna), natomiast ostateczną decyzję podejmę pod natchnieniem chwili, na podstawie m.in. przebiegu dyskusji w tym wątku. Pozdrowienia dla wszystkich.

Proszę przy podjęciu decyzji nie zapomnieć o upoważnieniach notarialnych SITE SA. niezbędnych w czasie takiej eskapady,ponieważ

przyjeżdzacie(mam nadzieje) do Rocha jako moderatorzy-czyli uzytkownicy,a przede wszystkim funkcjonariusze delegowani przez Site.sa.

Byłbym bardzo wdzięczny i niezwykle rad gdyby Józwa Maryn jakoś ochoczo i z zapałem podjął decyzje potwierdzająca swoje przybycie.

Dlatego byłbym kontent-bo w sprawie przydzielania mi karnych punktów,a co skutkuje dalszym banem z automatu-tu Józwa jest szybki i wyrywny.

Tak to niestety dla mnie i z moich obserwacji wynika.

Tylko w/g mnie zbieg nieszczęsliwych lub szczęśliwych zbiegów okoliczności może spowodować nie dojście wizyty do skutku.

Trafne

Chyba w tą stronę to wszystko idzie.

moderatorzy się pokajają przed SA, on im da błogosławieństwo...

może poza jednym...

Ty dio mógłbyś zarabiać duuuużo kaski....za przepowiadanie.Przyszłości.

Ależ proszę bardzo : )

Na górze róże na dole fiołki,

do Cholerzyna pędzą aniołki.

Na górze jaśmin na dole trawa,

myśli Stary - będzie zabawa.

Na dole bratki na górze mech,

moderatorów będzie ze trzech.

Na dole konwalie na górze groch,

na wszystkich czeka gruby roch.

+1

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

• Redaktorzy

Mam uwagę. Otóż ja nie wypisuję w tym wątku facecji na temat żadnego z użytkowników. To może i jeden z nich powstrzyma się od pisania o mnie? Może drobiazg, ale mimo to będę wdzięczny.

Tak tylko z czystej ciekawości obserwuję ten wątek i wnioski nasuwaja się same :-)

Może powstała potrzeba założenia partii :-)))) ? W skrócie PPA :-))) ?

Smuga cienia spowija..;-)

A ja się chyba jednak wypiszę z tego spotkania. Do Rocha wpadnę, ale nie mam zamiaru się z nikim "układać". Ja ktoś widzi tylko własne "lustro", to tym bardziej ma w dupie wszelkie ustalenia.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Rochu - nie mam siły czytać całego wątku.

Chodzi o zwykłe spotkanie czy wyjaśnienie jakiegoś problemu?

A może to drugie jest pretekstem do tego pierwszego?

Rozważam dopisanie siebie do listy obecności. ;-)

Teraz to już o nic nie chodzi. Moderacja i Administracja wyraziła swoje zdanie.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

Rochu - nie mam siły czytać całego wątku.

Chodzi o zwykłe spotkanie czy wyjaśnienie jakiegoś problemu?

A może to drugie jest pretekstem do tego pierwszego?

Rozważam dopisanie siebie do listy obecności. ;-)

pozwolę sobie wkleić wpisy z innego tematu, dotyczące jednak ściśle spotkania. Nie ma sensu dyskutowania w dwóch wątkach jednocześnie.

A więc wpis gospodarza tematu, oraz samego spotkania:

Jset wiele tematów wartych omówienia - wprowadzenie możliwości ignorowania wątków, kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych, poszerzenia grona moderatorów, wprowadzenie kadencyjności moderacji, kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego, kwestia likwidacji martwych kont, temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki.

To tylko to co na szybko przychodzi mi do głowy..

Zebranie wstępnie propozycji w punkty przez parantullę:

To może trzeba zrobić listę 10, 20, 30 (czy ilu tam będzie trzeba) postulatów:

1. wprowadzenie możliwości ignorowania wątków

2. kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych +1

3. poszerzenia grona moderatorów

4. wprowadzenie kadencyjności moderacji +1

5. kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego

6. kwestia likwidacji martwych kont +1

7. temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki +1

8. temat kont słupów zakładanych tylko w celu lokowania produktu konkretnego producenta, sklepu bądź dystrybutora

9. kwestia posiadania dwóch lub więcej aktywnych kont +1

10. temat promowania na forum sprzętu w celu napompowania jego ceny przed wystawieniem na sprzedaż używanego złoma +1

11. kwestia zlikwidowania możliwości zbanowania kłopotliwego usera we własnym wątku na zasadzie "albo się dostosujesz albo wypad" +1

12. możliwość powoływania konkretnych moderatorów poprzez jawne głosowanie w publicznej ankiecie +1

13. możliwość odwoływania konkretnych moderatorów poprzez jawne głosowanie w publicznej ankiecie +1

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

i niech każdy stawia przy wybranym przez siebie postulacie +1 lub dopisuje kolejny, kopiuje listę i wkleja całość w kolejnym wpisie.

W ten sposób szybko można ustalić, które sprawy są rzeczywiście ważne, a którymi nie warto sobie i innym głowy zawracać.

Z tych 10, 20, 30 czy ile ich tam będzie, wybierze się kilka tych z największą liczbą "punktów" i wtedy wiadomo na czym się stoi.

Będziecie mieli chociaż jakiś punkt wyjścia do rozmów.

I moja odpowiedź na powyższe:

Paweł, nie wytrzymałeś :) ok.

Parantulla, wiele z tych propozycji, znajduje się w moim pakiecie rozwiązań, który przygotowuje na spotkanie u rocha. Większość z tych propozycji, to zebrane postulaty od forumowiczów, więc w dużym stopniu to Oni są ich autorem. Cieszy mnie, że niektóre z nich się powielają, co potwierdza słuszność takich wniosków. Tutaj muszę podziękować kolegom z "rozmowy dziesięciu", gdzie wypłynęło większość z nich. Poprzedziło to kilka pojedynczych rozmów, które doprowadziły do tej wspólnej rozmowy. Wbrew histerycznym odruchom niektórych forumowiczów, rozmowa była prowadzona w celu znalezienia rozwiązań dla poprawy jakości forum, niemal dokładnie takich, jakie umieściłeś na liście. Oczywiście mieliśmy świadomość, że wpłynie to na sposób moderowania.

Mimo odebrania mi części asów z rękawa, cieszy mnie, ze wypłynęło to oddolnie po raz drugi.

Zapewniam, że działamy w porozumieniu z pozostałymi moderatorami (co widać po deklaracjach wzięcia udziału w sprawie), jak i za wiedzą i poparciem administracji forum w osobie prezesa SITE Dawida Skrzypczaka.

Odnośnie samego spotkania, to właśnie wypracowanie pewnych reguł i propozycje zmian, są najważniejszym jego punktem. Sprawy personalne niektórych forumowiczów, jako doraźne, nie były w centrum naszego zainteresowania. W wyniku globalnych rozwiązań, powinny zostać rozwiązane i one. Zgodnie z deklaracją, zawiesiliśmy niektóre decyzje do czasu zakończenia rozmów.

Parantulla, jeszcze raz proszę, żebyś przybył na spotkanie. Nie widziałem takiej deklaracji, być może ją przeoczyłem. Myślę, ze dobrze by było, gdyby przybyły jeszcze inne osoby z długim stażem i dużą ilością wpisów. Myślę, ze idealną osobą ze względu na neutralne podejście do sprawy byłby Twonk, jako przedstawiciel szeroko rozumianego KAiMu.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Do dnia 19.01.2015 swój udział zadeklarowali:

1. palton

2. neomammut

3. SVART

4. dywersant gagacek

5. plastik1989

Wypisuję się z listy, powód podałem już w wątku technicznym. Powtórzę w skrócie:

Najwyraźniej, źle zrozumiałem intencje proponowanego spotkania. Myślałem, że spotkam po prostu ciekawych ludzi, o podobnych audio zainteresowaniach. Chciałem poznać w realu ludzi, których znam tylko wirtualnie i z którymi czasem wymieniam poglądy. Ale widzę, że robi się z tego kolejną hecę i idiotyczne teorie spiskowe. Tak to jak oczywiście rezygnuję. Bo później kilku "życzliwych" wyszydzać i łacha drzeć przez kolejny miesiąc z tych którzy się spotkali. Nikogo, poza sobą, nie reprezentuję i tego stanu rzeczy zmieniać nie zamierzam. Osobiście mnie to potrzebne jak dziura w moście.

Dobrej nocy życzę.

Obiecanki macanki :).

W sumie to ja też miałem podobny obraz spotkania, a tutaj jakieś wyższe cele się pojawiły i od jakiegoś czasu mam mieszane uczucia :-[.

Rochu, zważając na znane na forum ulubienie do spożycia napojów wysokoprocentowych przez niektórych kolegów, czy i jaką dajesz gwarancję, że na spotkaniu nie będą obecne, wpuszczone i tolerowane osoby wskazujące na stan spożycia? Jeśli będę miał na to ochotę, to zawsze mogę pójść na AS i powdychać odór alkoholu i spoconych samczych ciał, a takiej ochoty nie mam.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Obiecywałeś też, że za Chiny Ludowe nie zostaniesz modem, a potem zostałeś, zatem wiesz: baju, baju.

Dziękuję za kolejne wypomnienie mi tegoż. Zapiszę sobie, abym nie zapomniał. Zadowolony? Ale jak to mówią, tylko krowa nie zmienia poglądów. I trzeba też wiedzieć kiedy sobie odpuścić, co też uczyniłem, rezygnując z funkcji. I Tobie proponuję, odpuść sobie tego typu puste docinki.

Ewentualnie proponuję z równą gorliwością wypominać chamstwo tym, którzy rzucają na forum chamskie teksty w miejscach, gdzie tego robić nie powinni i równie gorliwie się temu przeciwstawiać. Będzie z tego więcej pożytku, niż bezsensowne docinki pod moim adresem.

Pozdrawiam i bez odbioru...

Ale jak to mówią, tylko krowa nie zmienia poglądów.

Pełna zgoda Sławek. Ja też kiedyś, dawno temu, np. mówiłem, że nigdy nie będę słuchał jazzu, bo jak można słuchać takiego hałasu (a słuchałem metalu :) ). Taki był mój pogląd na jazz, teraz jest zgoła inaczej :).

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu, zważając na znane na forum ulubienie do spożycia napojów wysokoprocentowych przez niektórych kolegów, czy i jaką dajesz gwarancję, że na spotkaniu nie będą obecne, wpuszczone i tolerowane osoby wskazujące na stan spożycia? Jeśli będę miał na to ochotę, to zawsze mogę pójść na AS i powdychać odór alkoholu i spoconych samczych ciał, a takiej ochoty nie mam.

Myślę, że są pewne granice dobrego smaku, w spotkaniach jak i w dyskusjach na forum.

I na zachowanie tych granic liczę.

Także w tym wątku.

Widzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku, no, to ja muszę zmienić swoje określenie:

1. palton

2. SlawekR

3. neomammut

4. SVART

5. dywersyfikant gagacek

6. plastik1989

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Widzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku, no, to ja muszę zmienić swoje określenie:

1. palton

2. SlawekR

3. neomammut

4. SVART

5. dywersyfikant gagacek

6. plastik1989

Po raz kolejny zwracam uwagę, że wypisałem się z listy.

1. palton

2. neomammut

3. SVART

4. dywersant gagacek

5. plastik1989

Obecnie wygląda tak jak wyżej, proszę nie powielać nieaktualnej. Chciałem po prostu spotkać na żywo ludzi, z którymi od lat wymieniamy poglądy i których znam póki co wyłącznie ze świata wirtualnego. Nie jestem zainteresowany żadnymi rozmowami kuluarowymi i układaniem się z kimkolwiek na temat czegokolwiek. Jakiekolwiek układy są zbędne. Szczególnie bez wyraźnego zainteresowania ze strony właściciela forum, to będzie nic innego jak zwykłe klepanie farmazonów i bicie piany. A skoro taka formuła została określona ostatecznie, to straciłem zainteresowanie.

Gość rochu

(Konto usunięte)

No cóż, w tzw międzyczasie sporo się wydarzyło.

Co do mnie - nic sie nie zmieniło.

Oczekuję Was w przyszłą sobotę od godz. 13-tej w górę.

Osoby, które nie były u mnie, proszę o PW z adresem mailowym.

Wyślę swoje namiary i mapkę z dojazdem do mnie.

Mam nadzieję, że Józwa także dotrze na spotkanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.