Skocz do zawartości
IGNORED

Upadek systemu finansowego. Co nam zgotuja rządy.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Zapominasz o fakcie podstawowym - takim mianowicie, że lekarz nie funkcjonuje w społecznej czy ekonomicznej próżni a na RYNKU.

Czyli co? Gdyby można było leczyć za darmo to byłby to błąd biznesowy? Odnoszę wrażenie, że ten biznes jest nastawiony na ciągłe dojenie kasy. Najlepiej by pacjent do końca życia bulił. Ja tylko przypomnę , że Jezus uzdrawiał całkiem za darmo i skutecznie.

ludzie którzy żyją z pieniędzy podatników sami obchodzą podatk

Kto, konkretnie? Jaka grupa?

Kto żyjąc z pieniędzy podatników sam obchodzi podatek? Wykrztuś to wreszcie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wyszukiwarka google odpowie na twoje pytania po prostu skorzystaj wujka google tu masz przykład z brzegu senatora :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O rajach podatkowych - np. na K.ajmanach - dowiedziałeś się ode mnie w #147, więc się teraz nie popisuj.

Czy SKOK Biereckiego żył z pieniędzy podatników?

Powtarzam: - Kto żyjąc z pieniędzy podatników sam obchodzi podatek? To są Twoje słowa w #150.

Z pieniędzy podatników żyją - żołnierze, policja, niektórzy nauczyciele i lekarze, posłowie, ministrowie itp. Którzy z nich "sami obchodzą podatek"?

...

Bo jeśli karmi pod przymusem państwa to się nazywa KOMUNIZM.

I bardzo brzydko pachnie!

Takiej definicji komunizmu nigdy nie slyszalem. A zdrowie to towar... Ze tez Hipokrates ani Mickiewicz tego nie wiedzieli...

pozdrawiam,

Dlatego stosuje się jeszcze kwotę wolną od podatku np w Angli jest ona 17 razy wyższa niż w Polsce .

Dzięki temu najbiedniejsi nie płacą wcale podatków bogatsi więcej a najbogatsi najwięcej kwotowo

Kwota wolna od podatku powoduje, że nie ma czegoś takiego jak podatek liniowy, bo realna stopa podatku jest zmienna w zależności od dochodu.

Muls to było wytłumaczenie odkrywcze może jeszcze tylko dla internetowych idiotów wąchających ideologie z bambosza korwina.

Ciebie do nich nie zaliczam, więc nie musisz udawać zdziwienia.

Faktem jest że w Polsce budżet utrzymuje biedota, która przy kwocie wolnej jak w Anglii nie zapłaciłaby w ogóle podatku. Ponieważ średnia dochodów jest niższa niż w Anglii dlatego niższa kwota wolna i stawka progresywna to u nas oczywista oczywistość. Spod tego sie nie wywiniemy, bo nie będzie takiego rządu którzy zdecyduje się podnieść siedemnastokrotnie kwotę wolną, bo musiałby jednocześnie - dwu-trzykrotnie podnieść stawkę podatku, i zwiększyć VAT do 27% za co znowu i tak najwięcej zapłaciliby ci mieszczący się w kwocie wolnej podatku dochodowego.

<br />dowiedziałeś się ode mnie w #14<br />

Co do zasady zgoda . Co do życia to kwota wolna od podatku w krajach rozwiniętych powoduje że i tyc ,, biedniejszych " i bogatych stać pobawić się razem na wakacjach .

<br />Z pieniędzy podatników żyją - żołnierze, policja, niektórzy nauczyciele i lekarze, posłowie, ministrowie itp. Którzy z nich "sami obchodzą podatek"? <br />

Widzisz jak ładnie sam wymieniłeś :)

Podziękuj i więcej się nie mądrz. Wymieniłem tylko żyjących z podatku.

Teraz na Ciebie kolej: "Ludzie którzy żyją z pieniędzy podatników sami obchodzą podatki -

To znaczy, kto? Ty i szwagier?

Dobry pomysł zapodał KNF kto zechce mógłby przewalutować kredyt we frankach na PLN po wycenie franka z dnia zawarcia umowy tylko musiałby dopłacić różnicę którą zaoszczędził pomiędzy kredytem frankowym a złotowym .

Uważam że pomysł jest świetny tylko pozostaje odpowiedż na pytania

Dopłacić różnicę Bankowi - Dlaczego ?

Dlaczego na Wegrzech nie musieli ludzie dopłacać bankom ? mimo że tam problem dotyczył większej ilości ludzi .

Dlaczego w Polsce obce Banki z obcym kapitałem wciąż mogą więcej niż w analogicznej sytuacji na Węgrzech .

Skoro fizycznie deweloper dostawał złotówki klient brał złotówki a sam franek był tylko sztucznym zapisem na umowie to do czego ma klient dopłacać ?

Pitolisz jak potłuczony zomowiec.

Zapominasz o fakcie podstawowym - takim mianowicie, że lekarz nie funkcjonuje w społecznej czy ekonomicznej próżni a na RYNKU.

Bogaci zamawiają na tym rynku homary z dostawą samolotem a biedni idą do Biedronki.

No jak na obronce wolnego rynku to dziwnie sie oburzasz na lekarza, ktory sam ustalil ceny na swoje uslugi ;) Gdyby ustalil jedna stawke dla wszystkich (te 20 PLN) I biedni nie mogliby sie leczyc to wtedy nie bylaby dyskryminacja (tym razem biednych)?

No jak na obronce wolnego rynku to dziwnie sie oburzasz na lekarza, ktory sam ustalil ceny na swoje uslugi ;) Gdyby ustalil jedna stawke dla wszystkich (te 20 PLN) I biedni nie mogliby sie leczyc to wtedy nie bylaby dyskryminacja (tym razem biednych)?

A jak idziesz coś zjeść do knajpy to też masz dwa cenniki, żeby głodni też mogli się najeść?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Moderatorzy

A jak idziesz coś zjeść do knajpy to też masz dwa cenniki, żeby głodni też mogli się najeść?

w knajpach to samo zjesz czy wypijesz za kilka różnych cen,

wybierasz knajpę, cenę, otoczenie itd

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

<br />Podziękuj i więcej się nie mądrz<br />

Sorry ale my tu rozmawiamy co najwyżej o wiedzy o temacie finansowym czyli o czymś czego jak sami ,, specjaliści " przyznają już dziś nawet nie rozumieją gdzie mi do nich .

Doklądnie tak , do wyboru według ceny jest lura i kawa . Jest bułka hujo... w smaku na spulchniaczach i bułka pyszna . Jest zupa i jest zupa pomyj z wczoraj czyli ,, dnia " .

Stopniuje się ceny jakością nie zalecane wśród lekarzy :)

Skoro fizycznie deweloper dostawał złotówki klient brał złotówki a sam franek był tylko sztucznym zapisem na umowie to do czego ma klient dopłacać ?

To ma byc zapłata za idiotyczną politykę balcerka, który windował stopy refinansowe i dawał zarabiać zagranicznych spekulantom walutowym. Teraz po przewalutowaniu trzeba by im tę różnice zabrać, więc każą sobie zapłacić za rzekomo przysporzone korzyści.

Korzyść klienta banku polegała na tym że w 2000 roku biorąc kredyt we franku płacił za niego koszt prawdziwego pieniądza, taki jaki był stosowany przez banki na zachodzie Europy. I rezygnował w ten sposób z uczestnictwa w złodziejskim procederze okradania Polaków z pieniędzy przy pomocy pięciokrotnie wyższych stóp procentowych kredytów złotowych, niż oprocentowania stosowane wtedy w cywilizowanym świecie.

Inaczej mówiąc teraz ma klient zapłacić za to, że piętnaście lat temu nie szczał pod wiatr, tylko tak jak było dla niego korzystniej.

Byłeś kliencie cwańszy od Rządu, który dawał zarobić banksterom i nie dałeś się okradać lichwiarskim oprocentowanie kredytów złotowych??? To teraz też nie podskakuj siedź na dupie i przytakuj, bo jeszcze cię zdążymy okraść.

• Moderatorzy

Ja jednak na franku mam inne oprocentowanie niż w kredytach złotówkowych,

brałem po około 3 pln za franka i dopiero kurs 4,4 pln za franka spowoduje , że moja rata będzie równa racie w kredycie złotowym.

Jeśli mieć uwagi i życzenia do rządu to niech się weźmie do roboty by wzmocnić złotówkę wobec $, Euro i CHF .

Zamiast tego siedzą i krzywią się że frank trochę wskoczył w górę wobec Euro,

to nie są nasze waluty i nic nam do tego co robią rządy tamtych krajów.

Niech "nasi" mieszają w swoich garkach.

Mam nadzieję, że górnicy spuszczą im wp***dol.

Tak na logikę przykład w 2008 frank nawet 2 zł kosztował . Bierzemy wtedy kredyt na mieszkanie za 200 000 zł więc 100 000 franków . Teraz frank za 4,3 to kredyt spuchł nam do 430 000 zł . A więc jakbym chciał sprzedać mieszkanie to oddaję bankowi 230 000 zł za różnicę kursową albo płacę X lat po drogiej cenie kursu franka .

Oszczędność na ratach ( różnica między złotowym kredytem a frankowym ) prze te 6 lat to jakieś około 20 000 zł

I teraz mam uwierzyć że Bank łaskawie się zgadza łyknąć marne 20 000 zł i odpuści łakome 230 000 zł zysku :)

Tak wierzę bo 20 000 zapłacę im teraz realnie a 230 000 i tak było tylko zapisem i zakładem spekulacyjnym .

Dlaczego na Chorwacji nic nie dopłacali ? Bo grają ze swoim narodem do tej samej bramki .

<br />Ja jednak na franku mam inne oprocentowanie niż w kredytach złotówkowych,<br />brałem po około 3 pln za franka i dopiero kurs 4,4 pln za franka spowoduje , że moja rata będzie równa racie w kredycie złotowym.<br />

Tak tylko jak wepchną Polskę do Euro to Ci spekulanci podbiją franka do 6 zł . Przeliczą Ci tak kredyt na Euro że kredyt Ci spuchnie w 5 minut dwukrotnie . Ale to niemożliwe prawda :) tak jak cena franka 4 zł w 2008 była niemożliwa to musiałby być kataklizm albo wojna co nie nastapi :) tak z uśmiechem sprzedawano i takimi tekstami kredyty frankowe . Wyprowadź się dziś za pracą ze swojego mieszkania do innej miejscowości sprzedaż mieszkanie i pozostanie Ci do spłaty wciąż sporo kredytu .

<br />Mam nadzieję, że górnicy spuszczą im wp***dol<br />

A co nowi się szykują na nich ?

• Moderatorzy

jacm, ja mam możliwość spłaty total nawet dziś bez dodatkowych kosztów, mogę robić nadpłaty itd, w kredytach złotowych jest więcej ograniczeń,

mam do spłaty kapitał + odsetki łącznie w wysokości X , jak robiłem symulację to przy przewalutowaniu na pln kapitał +odsetki na ten sam okres wyniósł by łącznie X+40% !!!!!!!!!!

niech każdy najpierw sprawdzi jaką wysoką stałą ratę płacił by w pln, potem sprawdzi jaką stałą we frankach( przy przeliczeniu na pln z dnia pożyczki) i potem orzeknie czy jest utopiony.

a tak liczenie : kupiłem nową chatę w mieszkaniowej hossie, a teraz za używaną w bessie dostanę 30% mniej - co w tym dziwnego ???

banksterzy nas dymają to fakt,

ale teraz znów chcą wydymać na przewalutowaniach albo i jeszcze na dopłatach z budżetu.

słyszałem w radio , że w rozwiniętych rynkach (usa) jedynym zastawem kredytu jest ruchomość lub nieruchomość na który został udzielony,

więc nie masz kasy na spłatę samochodu, zanosisz kluczyki , dziękuję i do widzenia.Jesteś wolny.

w polandii, bank zabierze ci fanta, a potem i tak spłacaj to co bank ewentualnie by z ciebie zdarł(tfu zarobił)

słyszałem w radio , że w rozwiniętych rynkach (usa) jedynym zastawem kredytu jest ruchomość lub nieruchomość na który został udzielony,

więc nie masz kasy na spłatę samochodu, zanosisz kluczyki , dziękuję i do widzenia.Jesteś wolny.

w polandii, bank zabierze ci fanta, a potem i tak spłacaj to co bank ewentualnie by z ciebie zdarł(tfu zarobił)

To ci hamerykańscy bankierzy nie są aż tacy krwiożerczy, jak ich tutaj opisujecie? No, no, no.

Dlaczego taki podatnik jak ja mam dopłacać do kredytów frankowców?Ponieśli ryzyko finansowe i tyle.

Bo one tak kcom.

<br />jacm, ja mam możliwość spłaty total nawet dziś bez dodatkowych kosztów, mogę robić nadpłaty itd<br />

Zgoda poza jednym kosztem różnicy kursowj . Spłacając dziś wciąż spłacasz nadmuchany sztucznie kredyt więc to nie ma sensu . kurs frank nie powróci do realnych wycendo czasu aż spekulanci nie wymyślą innej waluty do urabiania ale jak wymyślono wirtualną walutę bitcomy to wszystko jeszcze przed nami .

A może dlatego,że PISmani chcą coś ugrać?

Nie jestem ekonomistą ale słyszałem opinię,że kredyt powinno się brać w tej walucie w której się zarabia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.