Skocz do zawartości
IGNORED

Pułapki PC audio

Przemysław_51508

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadnijcie co to ?Załączona grafika: 5.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kpiny.. Proszę bardzo :)

Ukryta Zawartość

Eeeee tam, 149 ojro to nawet pod hi-fi sie nie lapie ;)

Naskrobane wirtualnie

Ukryta Zawartość

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Znalazłem super okazję nie wiem czy warto ale 50% upustu kusi Serwer muzyczny MUSA MKII.

Uszlachetniacz sygnału w sieci LAN :) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wątek założony jako atak osobisty. Proszę przekopiować co tam komu potrzeba, wątek będzie usunięty dziś po południu.

Nie no, to jakiś żart ? Specjalnie przeczytałem 1. post wątku i poza wątpliwościami nie widać tam żadnego ataku osobistego.

Takie akcje z zamykaniem wątku przypominają to, co się generalnie dzieje u nas w kraju. Jest JEDNA PRAWDA, której trzeba przyklaskiwać, a jeśli nie klaszczesz, to potem znajdują Cię " po akcie samobójstwa z 4 dziurami w plecach " :-))))))))))))))0

A tak dodatkowo to tylko napiszę, że róbcie tak moderatorzy dalej, a ludzie się od tego ( tu miało paść niecenzuralne słowo ) odwrócą. O to wam chodzi ? Do tego dążycie ?

Smuga cienia spowija..;-)

Gratulacje dla Moderacji, z tematu o charakterze przemiewczo-zartobliwym, ktory za chwile umarlby smiercia naturalna, powstanie temat o charakterze politycznym.

Naskrobane wirtualnie

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• Redaktorzy

Przykro mi, ale dostałem zgłoszenia personalnych ataków w tym wątku.

Czy był Pan łaskaw zapoznać się przebiegiem całego wątku i toczącej się w nim dyskusji.

Przeczytałem cały.

Ponieważ jednak są użytkownicy, którzy podkreślają wartość merytoryczną części wpisów, wątek pozostanie otwarty i tylko ataki personalne zostaną usunięte. Enjoy!

To oryginalny wątek naprawdę zniknął?

No to nasuwają się bardzo smutne wnioski...

Ale dzięki dla Założyciela obu wątków - widać po zniknięciu oryginalnego tematu, że nadepnąłeś na odcisk potężnemu lobby, które nie ma skrupułów, by bezwzględnie golić naiwnych, wykorzystując cynicznie ich niewiedzę i sprzedając im snake oil

Zauważmy że wątku nawet nie przeniesiono na Bocznicę tylko bezwzględnie go wycięto.

To znaczy,że naruszał on interesy potężnych grup i to znaczy że idziemy w dobrym kierunku!

Kolejny przykład na golenie leszczy: zdjęcie rozbierane komputera "dedykowanego do grania muzyki". Cena - 6990 dolarów, wartość postrzegana: ok 500 dolarów plus SSD plus bajerancka obudowa:

22514aurender3.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kpiny.. Proszę bardzo :)

Ukryta Zawartość

Akurat w tym przypadku Niemcy ustalili cenę IMO dość uczciwie. Nie mówię o "magicznych właściwościach" ale o klasie wykonania kabelka, która jest bardzo wysoka.

W tym przypadku warto IMO kupić ten kabel,jeśli komuś zależy na estetyce i solidności połączeń i jeśli kogoś stać.

Natomiast trzeba zdawać sobie sprawę że sygnał takim ładnym kablem dostaniemy dokładnie taki sam jak ze "zwykłego kabla".

Ale wykonanie i końcówki piękne!

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wątek pierwotny jest aktywny, zapraszam.

Chyba ślepy jestem, bo nie widzę.... Sprawdzałem przed chwilą dwa razy tematy i nie ma.

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

6990 USD!!!

Jeśli ktoś posiada taki wynalazek to NAPRAWDĘ WARTO zorganizować porównanie ze śmieciowym laptopem czy nawet nettopem zasilanym impulsowo.

Niechaj te urządzenia zagrają w porównaniu, dostarczając sygnał USB do DAC poprzez asynchroniczny konwerter.

Zwracam uwagę na piękne audiofilskie radiatory, które... nie odprowadzają żadnego ciepła! :)

W Polsce taka zabawka kosztuje 24990 złotych - może jest na AS właściciel takiego urządzenia, aby można było urządzić porównanie? :)

aurender-s10-takaa_web_3490.jpg

Ja Też nic nie widzę

Sprawdzałem na PC Audio i na Bocznicy - również nie widzę wątku pierwotnego!

• Redaktorzy

Większosć komentarzy zawierających personelne ataki lub trolling. Trochę szkoda tych, w których zawartość merytoryczna była pomieszana z personalnymi wycieczkami, lepiej tego nie łączyć.

Teraz widać!

To co?

Są chętni na organizację ślepego testu: superkomputer muzyczny za 24990zł vs. śmieciowy laptop? :)

Przecież jeśli śmieciowy laptop zostanie zmiażdżony to cały nasz wątek traci sens - zamiast marnować tu czas i energię na "hejtowanie" to po prostu zaczniemy zbierać kasę na cudowne wynalazki! :)

Co Wy na to? :)

Taki super transport można do 2500zł poskładać. Oczywiście bez buczącego dysku HDD jak na tym ze zdjęcia. Taki dysk na USB 3.0 kabel 5 metrów + zasilacz i pod tapczan w kąt.

Panowie!

Więcej konstruktywizmu w tym wątku!

Tym wątkiem otwieramy oczy niedowiarkom! :)

Powracam do propozycji z drugiej odsłony wątku: PUBLICZNY ŚLEPY TEST!

Przecież to nie jest problem - zebrać w jednym miejscu superkabel USB i kabel drukarkowy, superkabel LAN i zwykły kabel, wreszcie - wisienka na torcie - superserwer muzyczny i zwykły laptop i... PO PROSTU POSŁUCHAĆ!

Jeśli usłyszymy różnicę to wszystkie uszczypliwości publicznie odszczekamy, jeśli nie usłyszymy to opublikujemy wyniki ślepego testu oficjalnie i niech każdy sam sobie wyciąga wnioski.

Jak się zapatrujecie na taką imprezę? Po co pianę tłuc jeśli można po prostu sobie posłuchać i samemu ocenić?

A rzucę nowym tematem: jplay. No i teraz postawię tezę: czy fascynacja jplay i innymi tego typu wynalazkami nie wynika z faktu, iż w sumie nikt poza Microsoft nie wie jak działa podsystem dźwięku w windows?

Takie akcje z zamykaniem wątku przypominają to, co się generalnie dzieje u nas w kraju. Jest JEDNA PRAWDA, której trzeba przyklaskiwać, a jeśli nie klaszczesz, to potem znajdują Cię " po akcie samobójstwa z 4 dziurami w plecach " :-))))))))))))))0

A tak dodatkowo to tylko napiszę, że róbcie tak moderatorzy dalej, a ludzie się od tego ( tu miało paść niecenzuralne słowo ) odwrócą. O to wam chodzi ? Do tego dążycie ?

Oni dążą to tego co by się takie rzeczy sprzedawały:

Ukryta Zawartość

A że forum jest na wykopie i ludzie mają z niego niezły ubaw to już szczegół.

Ukryta Zawartość

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

To przecież też można sprawdzić w ślepym teście - rzecz najłatwiejsza!

Ja osobiście nie słyszę różnic - czy gram z Fobara, czy z Winampa czy z JRMC.

Jplay nie próbowałem bo szkoda mi czasu w sytuacji gdy są darmowe playery.

Wszelako różnic pomiędzy brzmieniem playerów nie wykluczam - można zaimplementować sprytne mechanizmy oparte na DSP i już player zagra odmiennie - będzie to słyszalne. Potem ową odmienność można wciskać ludziom jako rzekomą przewagę playera, podczas gdy to tylko zwykłe zniekształcenia - operacje na oryginalnym sygnale! :)

Miałem kiedyś do grania DVD z kompa taki amerykański progs TheaterTek - naprawdę bardzo dobry i film DVD wyglądał inaczej (dużo lepiej) niż na innych odtwarzaczach programowych.

Nie wiem, jaką obróbkę obrazu oni tam zrobili w tym progsie ale efekt był widoczny. Może jakiś odpowiednik dzisiejszego Darbee?

To przecież też można sprawdzić w ślepym teście - rzecz najłatwiejsza!

Ja osobiście nie słyszę różnic - czy gram z Fobara, czy z Winampa czy z JRMC.

Jplay nie próbowałem bo szkoda mi czasu w sytuacji gdy są darmowe playery.

Wszelako różnic pomiędzy brzmieniem playerów nie wykluczam - można zaimplementować sprytne mechanizmy oparte na DSP i już player zagra odmiennie - będzie to słyszalne. Potem ową odmienność można wciskać ludziom jako rzekomą przewagę playera, podczas gdy to tylko zwykłe zniekształcenia - operacje na oryginalnym sygnale! :)

Miałem kiedyś do grania DVD z kompa taki amerykański progs TheaterTek - naprawdę bardzo dobry i film DVD wyglądał inaczej (dużo lepiej) niż na innych odtwarzaczach programowych.

Nie wiem, jaką obróbkę obrazu oni tam zrobili w tym progsie ale efekt był widoczny. Może jakiś odpowiednik dzisiejszego Darbee?

Nie bój, nie bój, zaraz znajdą się tu tacy, którzy Ci udowodnią, że na Foobarze jest więcej powietrza wokół klawesynu :-)))))))

Gratulacje dla Moderacji, z tematu o charakterze przemiewczo-zartobliwym, ktory za chwile umarlby smiercia naturalna, powstanie temat o charakterze politycznym.

Naskrobane wirtualnie

Tak zaczynają się rewolucje i wojny ( choćby futbolowa ) ;-) ~!!!!!!

Smuga cienia spowija..;-)

A rzucę nowym tematem: jplay. No i teraz postawię tezę: czy fascynacja jplay i innymi tego typu wynalazkami nie wynika z faktu, iż w sumie nikt poza Microsoft nie wie jak działa podsystem dźwięku w windows?

Mnie osobiście JPlay nie urzeka. Wystarczy odpowiednio przystosować system pod audio (nie chodzi o bios).

Ponadto darmowy Fidelizer z godnością zastąpi JPlay.

Mnie osobiście JPlay nie urzeka. Wystarczy odpowiednio przystosować system pod audio (nie chodzi o bios).

Ja to robię zapomocą programów Ashampoo Core Tuner i RAMDisk

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

No i teraz pytanie. Co będzie jeśli nie korzystasz z tych wynalazków?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.