Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, ale wroce do tematu tego watku. Wyglada na to ze Ancient Audio i Amplifoon maja odtwarzacze CD zbudowane na bazie CD PRO2. Czy z Waszych doswiadczen z konstrukcjami opartymi na tym napedzie mozna powiedziec, ze laczy je jakas cecha dzwieku specyficzna dla CD PRO2 ?

• 2 miesiące później...

Będę miał w domu LG + najnowsze monobloki Silver Grand Mono to cos napiszę. Nie prędzej jednak niż za miesiąc.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to jest wartościowy wątek????

kuffa, siedzą tylko ludzie i plują na siebie na wzajem... nie rozumiem tego!

opluwać polskich producentów audio a potem zastanawiać się dlaczego w polsce jest tak mało firm z branży... a te które są to mail "Jestem zainteresowany kupnem..." od potencjalnego klienta z końcówką .pl od razu kasują

Mam wrażenie, że albo gość który zapoczątkował ten wątek kupił "Czarny PR w weekend" albo nie słuchał tego CD..

PS. Dowcip z branży: "Wchodzi audiofil do sklepu z zamiarem dokonania zakupu..." przemyślcie to...

Może to OT nie o LG ale AA wypuszcza na rynek nowy model kolumn głosnikowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

->tomek7776

Mnie się tez podobają ale cena z kosmosu (jeszcze ekstra 4k za standy-przegiecie)

Z drugiej strony ciekaw jestem jak grają.Może Elberoth dostanie cały zestaw AA do potestowania:)))

Słyszałem wersję prototypową tych kolumn w połączeniu z prototypem Silver Grand i Lektorem Grand. Brakuje im tego wykopu, które miały poprzednie konstrukcje AA ale temu akurat nie można się dziwić. Natomiast co mnie w nich urzekło to niesamowita wprost ilość powietrza i rewelacyjna stereofonia. Cena rzeczywiście nie jest niska - szczerze mówiąc myślałem, że będzie niższa ale z drugiej strony gdybym miał wybrać kolumny z oferty AA niezależnie od ceny to i tak wolałbym to niż 2x droższe Harmony - bardziej odpowiada mi ten charakter brzmienia.

• Redaktorzy

No cóż, TEN głośnik wysokotonowy to faktycznie hi-end. Natomiast pewna szybkość i odrobina potęgi uderzenia byłaby mile widziana - to można osiągnąć również z monitorów, jeśli jednak konstruktorowi na tym szczególnie zależy.

Jozwa:

To nie jest tak, że ten monitor ma kiepski bass i jest go jakoś szczególnie mało. Po prostu w porównaniu z takimi np. Harmony zrobionymi na dużych głośnikach niskotonowych zasilanych z osobnego wzmacniacza tranzystorowego jest i musi być go mniej.

• 2 tygodnie później...

Właściwie to nie wiem dlaczego odpowiadam na wpis Tomka, ale jesteś chyba ulubieńcem tego forum, no i przede wszystkim rozpocząłeś ten wątek.

Drogi Tomku będziesz mógł wreszcze użyć sobie do woli - otóż, "jak wieść gminna niesie" - uwaga!!!!!! Lektor Grand chyba - o ile mnie pamięć nie myli - Twój ulubiony odtwarzacz kompaktowy (czyżbym się mylił?) został zrecenzowany w podobno jednym z lepszych, a przynajmniej do pewnego stopnia opiniotwórczym czasopiśmie anglojęzycznym. Ale co ja tam będę Tobie mówił, przecież Ty już na pewno wiesz, a jeśli nie Ty to ten Twój kolega, no wiesz ten, który słuchał Granda, i z którego opiniami się tak mocno identyfikujesz. Ciekaw jestem, co też ten Twój kumpel powie o tej recenzji.

Pozdrawiam i czekam na ciekawe opinie na temat recenzji. A swoją drogą co za kretyn chciał recenzować DIY?? Wiadomo oni tam się nie znają. Szkoda, że wcześniej nie poprosili Ciebie o recenzje. Na pewno by tego nie zrobili, a tak wpadka na całej linii.

A to fragment pewnej recenzji, nie, nie LG:

"In strict neutrality terms there are some grounds for criticism. The extreme top end sounds gently rolled-off and not totally open and transparent, while the bass seems just a touch 'loose' and short of authority."

Kto zgadnie (bez Google'a ;) ) o jakie urządzenie chodzi? Podpowiadam, że tanie to to nie jest ;)

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Pomóż sobie sam,to najlepsza zasada - więc znalazłem:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znów mam problem bo mój Lektor IV robi się za cienki do w/w towarzystwa.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Proponuję spojżeć na całość z Dystansu i wcześniej zauważony opis "Polska" a nie "Poland" świadczy o jakimś kogoś Dystansie. Może ta część -przepraszam -BURACZANA nabierze właściwego Dystansu ...po prostu do siebie

i nasiąknie czymś słodkim anie goryczą. Nic wielkiego tylko... refleksja - jak to można żle coś "Oceniać" ...

Jak to miło że inni jacyś pasjonaci z innej strefy językowej mogą nabrać właściwego dystansu .... i po prostu słuchać....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.