Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Divaldi und Zydelek

Dajcie sobie na wstrzymanie i np. poczytajcie o pisowni, jeden "rz" a drugi "ż". Robi się żenada,akcent na drugie "a".

Ad rem - życzę Mr Jaromirowi wszystkiego najlepszego. Sądząc po życzliwości,z jaką spotyka (-ł) się w Zulu Gula i swoim mieście nie dziwię się,że skierował się ku Zachodowi. Kilka lat temu odwiedzając 1-szą stolicę Polski wszedłem do niestniejącego już salonu audio koło "Ariela". Na wspomnienie o firmie AA, jak się potem okazało - prześmiewca o post-hipisowskim wyglądzie począł artykułować istny potok bardzo mało przyjaznych epitetów. Potem gościłem na Malewskiego,gdzie spotkałem się dla odmiany z arcymiłym przyjęciem i ciekawą prezentacją.

Jasne, tylko troszke odpoczywam:)

Dziwi mnie natomiast bardzo, iż osoba, która tyle czasu i energii poswięciła na dyskusje o AA ( co prawda całkiem bezowocną, bo nie popartą odsłuchem) nie zadała sobie trudu przejechania 200km naprawdę niezłą szosą, by po prostu posłuchać i przekonać się o prawdziwej wartości AA. Sam uważam ceny cd oraz wzmacniacza za mocno przesadzone i odrealnione od naszych warunków, jednak jestem w stanie zrozumieć strategię marketingową p. Waszczyszyna. Być może jest lepszych handlowcem niż większość osób go opluwających.

Komplet gra naprawdę dobrze, ale czy więcej czaru nie miały kiedyś jego monobloki na 300B, te pierwsze wersje?

Gdyby jeszcze cały zestaw kosztował powiedzmy 30kzł...

gdzie tkwi moj blad?

bo koszt materialow i robocizny to max 10tys zl,pomijam jakas tam mysl techniczna,i te inne bzdury,oraz dorobiona ideologie.nic nowego nie ma w jego sprzecie.

Chyba sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie - jeśli chcesz kupić, a nie tylko posluchać. Czy wart jest tej ceny - czy też można np. taniej czy chcesz mieć oprócz tego sprzęt produkowany jednostkowo. Szacunek dla swoich pieniędzy - to byłby punkt wyjścia moich decyzji.

Warto skorzystać z okazji i posłuchać całego zestawu Ancient Audio, Grand Lektor, Silver Grand Mono /końcówki/ oraz dedykowane kolumny podstawkowe.Prezentowany także będzie najwnowszy zintegrowany wzmacniacz lampowy.Taki sam zestaw grał w Bristolu na Audio Show.Prezentacja będzie 25 i 26 XI w Gdańsku w Studio Hi-Fi "SIR".

no niestety małe sprostowanie ;

Zildjan- masz rację .Pisownia odbiegła od normy.Starałem się zwracać uwagę ale - klawiaturę dotykałem pod koniec dnia i niestety miałem juz problemy .Zwykłe zmęczenie . Przepraszam za .....

>tomek7776

"gdzie tkwi moj blad?"

Może masz za wysokie koszty robocizny? Musisz nam coś więcej powiedzieć o swoim biznesie to może doradzimy jak osiągnąć wyższe zyski...

taaaaaaaaaaa, ten watek dalej trwa.........

no na audio szol enszynt slabiutko, dodam co na warunki wystawowe zagralo wspaniale : edgar+fostex, jj+ WLM i w ty kierunku radze podazac, u enszynta bylo bez polotu, owszem bogata srednica , ale smieszny basik jak za te pieniadze, nadal nie rozumiem po co sie konstruktor bierze za robienie diy kolumn skoro tego nie potrafi ani w zab, a jego diy elektronika pozostawia wiele do zyczenie nawet w porownaniu z duzo tanszym sprzetem( vide JJ)

a ha , a tym co sluchaja rzekomo na enszyncie metalu z przyjemnoscia radze zamowic znachora bo zaden doktor juz nie pomoze...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

podzielam zdanie poprzednika, cena dźwięku ancient niewspółmierna - mnie się w sumie podobało - ale to nie było coś absolutnie porywającego - najwieksze zastrzeżenia do basu - wysoka skuteczność kolumn górą

Zbig

dzieki poradze sobie sam.mam 3-4 % marze brutto,duzo kosztow stalych,i 99% zadowolonych klientow,ten 1% to element ktory sam ze soba ma problemy.

>tomek7776

No i widzisz, AA zagospodarowało sobie niszę - ten 1% o którym wspomniałeś, w związku z czym chyba oczywiste, że musi mieć wyższą marżę. Tylko o co ta cała awantura?

Byłem widziałem i słyszałem - polski system z polskich komponentów za ponad 200 tys zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na pewno było na co popatrzeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Mam u siebie zestaw Lektor Grand i monobloki Grand Silver Mono (z 300B Full Music).

Na razie słucham samych monobloków w następującym systemie:

CD - Audio Aero Capitole mk II Signature

IC - Fadel Coherence

wzmacniacz - Ancient Audio Grand Silver

kabel głosnikowy - AudioQuest Everest

kolumny - Avalon Eidolon Vision

Jak do tej pory jest to najlepszy sound jaki miałem u siebie w domu. Różnica w stosunku do kombinacji BAT VK-51SE/Lamm M1.2 jest znaczna. Pocieszam się tylko, że jak wreszcie podłącze Lammy Everestem (do tej pory słuchałem na HT Magic Woofer) to będzie lepiej.

Na razie Ancient Audio - reszta świata 1:0.

Jutro przyjdzie czas na zbadanie możliwosci Lektora Grand.

Ciekawe czasy.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Elberoth,

juz kiedys pytalem ale powtorze, czego ty tak namietnie sluchasz i porownujesz jak masz 3 plyty cd w domu? nowy tu jestem i juz niedlugo zabawie ale wygladasz na handlarza i to jeszcze bez sluchu. pokoj masz piekny i w tym fachu przypominasz mi jednego goscia z uk dzieki ktoremu moj kolega przeplacil sporo kasy bo dal sie zlapac na ten lep.

Pięknie :) Zrób proszę dokumentację zdjęciową.

Gdybyś zdecydował się na AA to byłbyś pierwszym na świecie nabywcą tego wzmacniacza. Tak wynika z wypowiedzi pana Waszczyszyna w dzisiejszej audycji Audiofeling. Ja byłem pierwszym na świecie nabywcą odtwarzacza SoundArt Jazz :)))

A dlaczego Fadel?

Pozdrawiam

Papamek

Dlaczego Fadel ? Bo jest lepszy od AQ Sky i dużo lepszy od TA Reference w/MM. Mam teraz wszystkie 3 w domu, więc jak chcesz to wpadnij wtorek-środa to sam ocenisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.