Skocz do zawartości
IGNORED

devialet phantom

szeitas

Rekomendowane odpowiedzi

ok

stawiam devialeta obok bangolufsena i bose

gra niezle i tak samo sie komponuje z nowoczesnym wnetrzem. WAF tez ma spory

ale na milosc boska nie robmy z tego hajendu

Jak piszesz, że stawiasz obok siebie Bose i Devialeta to znaczy, że nic nie wiesz o różnicach w dźwięku pomiędzy urządzeniami tych dwóch firm...

No i Boga w to nie mieszaj bo jeszcze zagrzmi z niebios...

Ogólnie wiadomo, że każdy audiofil wie, że hajend to musi być wielki i paskudny...taki co by kobieta z krzykiem uciekła z pokoju i zostawiła nas sam na sam z naszym ołtarzykiem;-)

w moim rozumieniu istnieja w tej samej grupie produktow "plug and play"

jednemu bardziej sie bedzie podobac estetyka devialeta innemu bangolufsena.

nie zmienia to jednak faktu ze szybciej bym umiejscowil w zakladce hajend emotive czy innego chinczyka niz devialeta. stad moja reakcja.

pamietam moment kiedy z 15lat temu po raz pierwszy odwiedzilem salon bang olufsena. nie moglem zrozumiec dlaczego ktos utrzymuje olbrzymi salon w dosc drogim miejscu w ktorym mozna kupic telefon stacjonarny (sic!) i jakis wcale nie powalajacy na kolana telewizor (jak na owczesne standarty. tak tak. nic wiiecej nie mieli na stanie poza trojka wyprezonych sprzedawcow w garniakach pod sama szyje.

teraz to rozumiem. zawsze sa ludzie ktorzy musza wydac.no i ma grac na zawolanie.

moim zdaniem w hajendzie nie o to chodzi

szybciej bym umiejscowil w zakladce hajend emotive czy innego chinczyka niz devialeta. stad moja reakcja.

To umieszczaj...a ktoś Tobie broni?

pamietam moment kiedy z 15lat temu po raz pierwszy odwiedzilem salon bang olufsena. nie moglem zrozumiec dlaczego ktos utrzymuje olbrzymi salon w dosc drogim miejscu w ktorym mozna kupic telefon stacjonarny (sic!) i jakis wcale nie powalajacy na kolana telewizor (jak na owczesne standarty. tak tak. nic wiiecej nie mieli na stanie poza trojka wyprezonych sprzedawcow w garniakach pod sama szyje.

teraz to rozumiem. zawsze sa ludzie ktorzy musza wydac.no i ma grac na zawolanie.

moim zdaniem w hajendzie nie o to chodzi

TO chyba ktoś okradł ten salon Banga skoro nic w nim nie było;-)

Śmieszne historyjki piszesz bo akurat telewizory Banga reprezentowały bardzo wysoką jakość obrazu pod koniec lat 90. Mieszkałem wtedy w Hiszpanii, miałem styczność z ich telewizorami i pamiętam jak dobry był obraz wyświetlany przez ich kineskopowe odbiorniki telewizyjne. Selekcjonowali m.in. kineskopy od Philipsa, podobnie zresztą jak Loewe. Tyleż, że w Bangu ta selekcja była jeszcze dokładniejsza.

Bang zdobywał sobie klientelę wybitną funkcjonalnością swoich urządzeń i możliwością ich integracji w jeden system w czasach gdy tego rodzaju rozwiązania były jeszcze rzadko spotykane gdzie indziej. Wspomniany przez Ciebie telefon też się mieścił w tej układance...ale jak ktoś nie miał pojęcia o co w tym chodzi i patrzył tylko na metki z cenami to na pewno był w niezłym szoku...

I co to za bzdury z tym fitnessem. Ja robię w biznesie, mój syn też, większość moich znajowmych też. I nikt na fitness nie chodzi. Może jacyś celebryci, homo lub inne "gwiazdy" różnych rynków. Na solarium też kilka lat temu była moda. I co i nic. Fitness to jest poderwanie babki a nie bieganie po bieżni i wyciskanie ciężarów.

I bardzo słusznie.

Prawdziwy gentleman brzydzi się bowiem zbędnym wysiłkiem fizycznym.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciekawe, kiedy była pierwsza dyskusja o Phantomie w okolicach ostatnich Świąt dzieliłem się swoimi wątpliwościami co do Phantom-a *produktu* z perspektywy hi-fi/hi-end. I chyba generalnie się zgadzamy, że to nie jest produkt *pozycjonowany* audiofilsko. Produkt wygląda jak "boom-box" i chyba ma służyć jako "boom box", natomiast, sądząc wprawdzie na razie po opisie technicznym, jest w nim wyjątkowo zaawansowana technologiia głośnikowa.

Myślę, że Devialet wstawi tę technologię do audiofilskiego produktu w niedługim czasie też, bo tam dla mnie jest jej dobre miejsce.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przepraszam, ale nie jestem nauczycielem. Źródła są dostępne. Odnośnie Apple to mogłem się rozpędzić z oceną. Twój post nie jest szczególnie jasny więc trudno się dziwić.

W moim poście oceniłem subiektywnie podstawy systemu finansowego opartego m.in. na GPW.

Jeżeli są na forum osoby , które nie rozróżniają wartości spekulacyjnej od wartości księgowej danej firmy , nie wiedzą jak , przez kogo i dla kogo tworzone są ratingi , na jakich przesłankach wykonywane są wyceny konkretnych akcji danej firmy ... to faktycznie może należy najpierw poczytać a potem zabierać głos w dyskusji.

Nie mam nic do firmy Apple i była ona tylko przykładem ( jednym z wielu ) w tej dyskusji.

EOT

Celem Devialeta jest co zawsze podkreślają jego właściciele tworzenie dopracowanych urządzeń, które zaoferują dobrą jakość dźwięku, znakomitą funkcjonalność, świetne wykonanie z zastosowaniem wysokiej jakości materiałów w coraz niższych ale nie zupełnie niskich cenach.

Zaczęło się od wzmacniacza/daca za 50 tyś PLN, potem pojawiły się urządzenia za połowę tej ceny, następnie opracowali technologię SAM dla dziesiątków różnych zestawów głośnikowych podłączonych do ich wzmacniaczy, teraz celują w klienta nieaudiofilskiego i zrobili ALL-in-ONE dobrze wykonane z nowymi rozwiązaniami technologicznymi za raptem 2000 EURO, w czasach gdy za takie pieniądze kupuje się akcesoria audio...

Fajnie jakby więcej takich firm powstawało, które zaoferują coś nowego, innego, technologicznie zaawansowanego. Najważniejsze aby na rynku się coś działo i aby powstawały nowe rozwiązania, technologie...aby firmy wzajemnie się motywowały do rywalizacji i rozwoju wynalazczości.

Wracając do tematu Phantoma to tak ma wyglądać opcjonalny pilot do niego...

devialet-12.png

A to jest Phantom zamontowany na firmowym stojaku.

branch-accessories_zpsa549554c-675x500.PNG

Nie szkoda wam czasu na dyskusje o czymś czego zapewne nigdy nie kupicie?

A Tobie nie było szkoda czasu na napisanie tego posta?

Może od teraz będzie nam ktoś mówił co jest warte a co nie warte naszego czasu? Taki WUJEK DOBRA RADA...;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Była to krucjata w celu podania prawdziwych danych na konkretny temat. I to samo bym zrobił w przypadku każdej marki jaką znam dobrze i mam na jej temat wiedzę.

Żyjemy w czasach gdy łatwo pluje się na cokolwiek i kogokolwiek. Ja podawałem informacje oparte na faktach. Jeśli ktoś ma inne informacje potwierdzające, że kłamałem to niech je przedstawi. Zawsze o to prosiłem...ale raczej nigdy takie kontrargumenty potwierdzone czymkolwiek weryfikowalnym się nie pojawiły..

Moreno, nic do Ciebie nie mam, rozumiem, że lubisz tego Devialeta, ale sam pisałeś o 77 patentach. Podałem linka, gdzie każdy może sprawdzić ile firma ma patentów i jakich - trochę ich mniej niż 77, to zamiast przyznać się do delikatnie mówiąc nieścisłości, to pytasz co osiągnąłem.

Wracając Phantoma, to mam nadzieję, że będą raczej uczyli ludzi, że do stereo warto mieć parę takich głośników, bo pewnego rodzaju sztuczki z fazą lub dwoma głośnikami w jednym na dobre muzyce jednak nie wychodzą.

co tu duzo gadac, ciekawy system, high endem to chyba nie jest(zreszta co jest), ale juz dobrym hifi jak najbardziej moze byc, ciekawe jak buduje obraz stereo

co do nabycia, moze jednak ktos kupi, jakies totalnie drogie nie jest

panowie, come on, kupcie sobie do sypialni, to sie dowiemy wiecej, ja nie kupie bo nie mam szmalu:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zróbcie sobie zakładkę high end od 50tysi i nie będzie problemu czy coś wam się nadaje do waszej zakładki .Ktoś zobacz kwotę i da sobie siana z głośnikami powiedzmy za 18tys bo to zwykłe hi fi , za czasów komuny pewno inaczej byście mówili na taki sprzęt , ja już zgłupiałem i nie wiem od którego momentu można coś nazwać high endem .

teraz celują w klienta nieaudiofilskiego i zrobili ALL-in-ONE dobrze wykonane z nowymi

rozwiązaniami technologicznymi za raptem 2000 EURO

Możesz rozwinąć - jakie znowu ALL-in-ONE za 2K ?

Z tego co kojarzę, to 1800 Euro kosztuje 1 szt. tych aktywnych kolumny.

W sumie to nawet głowy nie dam za to, co to jest ? Nigdzie nie widać interfejsów, nie wiadomo

nawet zbytnio jak to wpiąć w system. Wchodzisz analogiem, cyfrą, czy jakimś innym sposobem?

Nikt za bardzo nie wie jak to się spina. Na fotkach widać podłączenie do laptopa przy pomocy USB,

ale już nie widać połączeń pomiędzy, ani żadnych innych. Masz wiedzę nt. CO TO W KOŃCU JEST ?

Moreno, ale wróćmy do tematu, który przemilczałeś. W kilku wpisach podawałeś super walory Devialeta jako firmy, sztab inżynierów, 77 patentów itd i ostro wygrażałeś się, że nikt jakoś nie ma kontrargumentów i niech tylko ktoś wykaże, że kłamiesz. Nikt z nas nie sprawdzał tego, bo raz, że w sumie jest to obojętne, dwa, że skoro tak szafujesz cyframi jako fan tej firmy to pewnie wiesz co piszesz, a trzy to my wiemy, że takie newsy nie muszą mieć wpływu na brzmienie. Ale pech chciał, że kolega Rock'n'Roll jeśli dobrze pamiętam sprawdził twoje karty i co? I petentów jest 9 a nie 77. Moźna się pomylić o 10-20% ale nie o 800%. I zapytano ciebie o komentarz, jakieś wyjaśnienie, może małe....sorry, zapędziłem się, a tu cisza, nic, zero!! To jest w porządku?

Zatwierdzenie patentów trwa niemiłosiernie długo, ale już od chwili zgłoszenia rozwiązanie objęte jest ochroną

i po wstępnej opinii nadawany jest mu status PENDING, co niejako zabezpiecza wnioskodawcę. Chwalą się tymi

77 rozwiązaniami, ale de facto tylko na te 9 mają mocne kwity - na pozostałe muszą jeszcze trochę poczekać ... :)

A wracając do tematu praktycznego zastosowania, to ktoś ma wiedzę jak to ma funkcjonować ?

Info nt. interfejsów.

Dual-band Wi-Fi (a/b/g/n 2.4 gHz & 5 gHz)

Ethernet RJ-45 10/100/1000 MHz (gigabit)

PlC Homeplug Av2

Toslink optical input (Tv, blu-ray, video games console, …)

Wewnątrz każdej kulki znajduje się DAC i kompletne stopnie mocy, ale jak to się komunikuje

w systemie stereo lub nawet multi-room, jak to ma działać w praktyce ?

wifi

A tutaj mamy już dwa kabelki ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro jest na poziomie cenowym podkładek albo wtyczek to tym bardziej....

Ale z reszta Twojej wypowiedzi sie zgodzę. Patrząc z szerokiej perspektywy na rynek to juz sie dzieje i wg mnie zmierza w kierunku mobilności i wygody. Słowo 'convenience' jest głównym założeniem projektu Meridiana, a nie porównywaniem z innymi formatami jak niektórzy myślą. Odchudzenie formatu do poziomu Flaca z super jakością i granie wszedzie gdzie sie da bez dużych klocow i całej tradycyjnej oprawy hifi/hi end.

Jezeli faktycznie dadzą jakosc MQA na poziomie cd i lepiej plus patrząc kto dołączył juz do Meridiana i to co robi I Tunes ( zreszta z U2) plus teraz Phantom to moze dac wyobrażenie jak bedzie mniej wiecej wyglądał rynek audio za pare lat. Zreszta Phantom skonfigurowany jest pod wifi i nawet przewidzieli granie pseudo stereo na jednej sztuce.

Mysle ze bedzie to era hifi wifi w pełnym tego słowa znaczeniu, a tradycyjne hi endowe ołtarze beda juz tylko w rezerwatach :)

Bez obrazy prosze:)

Szkoda tylko, że ta rewolucja wygody jak narazie, tworzona jest kosztem jakości odtwarzanego dziwięku...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zróbcie sobie zakładkę high end od 50tysi i nie będzie problemu czy coś wam się nadaje do waszej zakładki .Ktoś zobacz kwotę i da sobie siana z głośnikami powiedzmy za 18tys bo to zwykłe hi fi , za czasów komuny pewno inaczej byście mówili na taki sprzęt , ja już zgłupiałem i nie wiem od którego momentu można coś nazwać high endem .

Za komuny pracowało się za 30$. Teraz są inne czasy. Odwiedź kilka wystaw audio, choćby Audio Show i będziesz wiedział co to jest high end.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.