Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Można liczyć na wykazanie tych "wygibasów myślowych" i "eliptycznej logiki"....nie prościej byłoby się nie odzywać jak nie potrafisz rozmawiać merytorycznie a bez takich bezpodstawnych porównań nie sposób z Tobą zamienić choćby kilku zdań?

A może wiesz że to co mówi toptwenty to prawda.....niech zgadnę ze swoich legendarnych lektur? :))))

Bobcat rozśmieszyło mnie to pytanie w jednym z tematów;

Czy jestem netową kreacją uwielbiającą się kłócić?

Nie wiesz?

Ja od dawna znam na to pytanie odpowiedź.

Po tym Twoim wpisie nie mam co do tego żadnych wątpliwości. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Merytorycznie rozmawiam z osobami, które w ten sam sposób prowadzą dyskusję. Nie sposób jednak wymagać tego w przypadku, gdy po drugiej stronie mamy wyłącznie propagandowe slogany i powtarzanie materiałów wiadomo skąd pochodzących, które na dodatek bezrefleksyjnie przedstawiasz jako jedynie słuszny punkt widzenia, albowiem tamci panowie mają (według Ciebie) rację zawsze i z definicji.

Rozśmieszyło Cię pytanie? Użyję Twoich słów, jakie kiedyś skierowałeś do mnie: wcinasz się w rozmowę moją z Adalbertem95.

Rozumiem, z osobami które według Ciebie w ten sposób prowadzą rozmowę "rozmawiasz" z tej pozycji.....wolałbym żebyś sloganami nie zastępował merytorycznej rozmowy.

Więc nie podasz choć jednego zdania które potwierdzałoby to co napisałeś? ;)

Może piszesz już te swoje wywody nie skupiając się na treści? :))))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Rozumiem, z osobami które według Ciebie w ten sposób prowadzą rozmowę "rozmawiasz" z tej pozycji.....wolałbym żebyś sloganami nie zastępował merytorycznej rozmowy.

Więc nie podasz choć jednego zdania które potwierdzałoby to co napisałeś? ;)

Może piszesz już te swoje wywody nie skupiając się na treści? :))))

Twoje wpisy z dziś 07:39 i 10:55. To tylko przykłady najświeższe.

Napisałem skup się na treści, nie na czasie.

Rozśmieszyło Cię pytanie? Użyję Twoich słów, jakie kiedyś skierowałeś do mnie: wcinasz się w rozmowę moją z Adalbertem95.

Jak używasz moich słów by coś porównać używaj ich adekwatnie do sytuacji.

W tym temacie ten forumowicz nie pisze więc do żadnej rozmowy Twojej z nim się tu nie wtrąciłem. Logika szwankuje?

To ty włazisz (kolejny raz) ze swoimi bezsensownymi uwagami tym razem w rozmowę toptwenty ze mną.

Nie uważam i nigdy tak nie twierdziłem że zawsze mam rację. W tym przypadku też za to nie dałbym głowy, opieram na swojej wiedzy którą zresztą zweryfikowały pozytywnie moje poszukiwania w oficjalnym nauczaniu Kk i co potwierdziłem stosownymi cytatami.

W sprawie tego gdzie trafiają dzieci nienarodzone według Kk masz inne zdanie niż tenże Kk czy twierdzisz że ja nie piszę prawdy o tym? Skoro pomimo moich próśb tego co napisałeś nie uzasadniasz wybacz ale mam prawo twierdzić że Twoje uwagi (bez żadnego uzasadnienia lub wskazania o co ci chodzi) są tu bezsensowne.

Inna sprawa że to co roztrząsamy (nie z mojej winy bynajmniej to toptwenty nie pamiętam który raz w tym temacie to porusza) należałoby przenieść do wątku o Kk.

Zapraszam do tematu o Kk i tam wykaż się tą "szeroką wiedzą" bo na razie się tylko nią chwalisz a mnie pomawiasz że podaję głupoty nie podając żadnych faktów.na poparcie tego co mówisz.

Postąp konkretnie - jeżeli znasz nauczanie Kk w sprawie losu po śmierci dzieci nienarodzonych i różni się ono od tego co podałem to je przedstaw i uzasadnij.

Jak nie to daj mi już spokój i nie dawaj kolejnych dowodów na to że Twoim celem nie jest rzeczowa dyskusja a sprowadzenie każdej takiej do pyskówki.

Ty nie podajesz żadnych faktów, a jedynie propagandowe slogany i oficjalne materiały wiadomo jakiego źródła

A jakiego źródła oczekiwałeś?

Ty wiadomości o nauczaniu Kk szukasz poza nim?

To ci gratuluję.

Ja szukam informacji naukowej na temat in vitro. A nie propagandy ideologicznej.

Informacji należy szukać przede wszystkim w źródłach niezależnych. Podobnie stan finansów firmy ocenia nie ona sama, lecz niezależni audytorzy z zewnątrz.

Gratuluję niewiedzy.

Ja szukam informacji naukowej na temat in vitro. A nie propagandy ideologicznej.

Gratuluję niewiedzy.

Wtrąciłeś się do mojej rozmowy z toptwenty która z in vitro nic wspólnego nie miała, powtarzam chodziło o naukę Kk w pewnych sprawach....rżnij teraz głupa tyle ci pozostało skoro nie wiesz co komentujesz zajmij się czymś innym i nie zawracaj mi głowy.

Gratuluję totalnego ośmieszenia się. ;)

Powtarzam ostatni raz, nie znajdziesz nigdzie w oficjalnej nauce Kk tego o czym mówisz.

No właśnie, chodzi o to, że nie znajduję. A powinienem to znaleźć. KK powinien chrzścicć zarodki, bo wg KK zarodek jest człowiekiem i można nie zdążyć przed jego obumarciem. A szatan tylko w piekle czeka na taką duszyczkę z grzechem pierworodnym.

O to chodzi, że tego nie znajduję. Napisz do KEP, żeby KEP napisał do Watykanu. Albo sam to zrób - przejdziesz do Historii.

Nie bój się, dzisiaj stosów nie ma.

Ani to dowcipne ani mądre. Skoro nie znajdujesz tego w nauczaniu Kk to skąd o tym wiesz i po co te bzdury ciągle powtarzasz? ;(

"szatan tylko w piekle czeka na taką duszyczkę z grzechem pierworodnym"....sam to wymyśliłeś by ciągnąć tą niedorzeczną dyskusję?

zarodek jest człowiekiem

Patrz Pan,***********************************************.

Reszta to kwestia do zdefiniowania i ewentualnego potwierdzenia.

------------------

Moderacja: za wpis przyznano punkty.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Cytata wyrwana za konteksta

Skoro nie znajdujesz tego w nauczaniu Kk to skąd o tym wiesz

Wiem czego nie ma bo nie znajduję.
szatan tylko w piekle czeka na taką duszyczkę z grzechem pierworodnym"....sam to wymyśliłeś by ciągnąć tą niedorzeczną dyskusję?

Nie sam. KK od 2000 lat tego naucza.

po co te bzdury ciągle powtarzasz? ;

Żeby gardłować o ludobójstwie, zakazywać in vitro i grozić ekskomuniką - zarodek jest wystarczająco człowiekiem.

Żeby go ochrzcić przed obumarciem, zbawiając od wiecznego potępienia - zarodek nie jest wystarczająco człowiekiem.

O katolickim pochówku obumarłych zarodków i poronionych płodów KK nawet się nie zająknie.

Hipokryci i oszuści - zarówno kler jak i jego bocznicowi rzecznicy.

Nie sam. KK od 2000 lat tego naucza.

Znów to samo, coś ci się pokręciło ale to nie mój problem. ;(

Próbujesz zarzucać oszustwa i hipokryzje wmawiając że Kk potępia nieochrzczone dzieci? Spekulacje nazywasz nauką Kk?

Wymyśl lepszą bajeczkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O katolickim pochówku obumarłych zarodków i poronionych płodów KK nawet się nie zająknie.

Ależ Ty jesteś *****.

Szpitale nie wydaja nawet płodów 12-18 tygodniowych i nie ma to nic wspólnego z KK

Poza tym stosowany jest przez KK tzw. "pokropek" a przed ceremonią

Rodzic jeśli tego chce może poprosić PRZEDSTAWICIELA KK o udzielenie chrztu pragnienia.

Niestety dzięki takim ************** jak TY Topie zarodek nie może być uznany przez szpital za człowieka.

--------------------

Moderacja: wymoderowano ataki personalne i obraźliwe określenia.

Ależ Ty jesteś tępy.

Szpitale nie wydaja nawet płodów 12-18 tygodniowych.

Poza tym stosowany jest tzw. "pokropek" a przed ceremonią

Rodzic jeśli tego chce może poprosić o udzielenie chrztu pragnienia.

Ja o KK, a głąb o szpitalach.

I kto tu jest "*****"?

---------------

Moderacja: angażowanie sie w pyskówki (także w odpowiedzi na atak innych) będzie skutkować karami regulaminowymi. Ostrzeżenie.

****** nie rozumie ironii moich postów na temat chszczenia zarodków. Bierze wszystko, jak leci. Jak to ****.

Kk potępia nieochrzczone dzieci

KK we własnym katechiźmie potępia nieochrzczonych LUDZI, a skoro zarodek według KK jest już CZŁOWIEKIEM...

-----------

Wymoderowano ataki personalne.

+ przyznano punkty.

Nie rozumie ironii z *******, tak po prostu.

Tym bardzie, że nie jest to ironia tylko zwykłe *************.

-------------

Wymoderowano ataki personalne.

Ostatnie ostrzeżenie - dalsze łamanie regulaminu będzie skutkowało dalszymi karami + bonus za recydywę/kumulację.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.