Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

top20 coś się pokręciło.

Wprost przeciwnie. Wychodzi żelazna niekonsekwencja Twojego toku myślenia. I nie przykryjesz jej bluzgami, ani nie utopisz w morzu inwektyw.

odrzucasz racjonalne argumenty pozostając przy swoim irracjonalnym.

Definicja argumentu racjonalnego: tożsamy z przekonaniami Maju.

Definicja argumentu irracjonalnego: nie pokrywający się z przekonaniami Maju.

Bobcata nie musisz więcej przekonywać, on we wszystko co uderza w Kk choćby najgłupszy argument przystanie.

Wykazywanie braku konsekwencji w Twoich wpisach to uderzanie w KK? Odrobinę skromności. Stawiasz znak równości między sobą a KK? Papież Franciszek już o tym wie?

Komorowski ośmieszył swoją funkcję jak mało kto, jest hipokrytą i łże bo udawał katolika

Wprost przeciwnie. Udowodnił że jest rasowym Politykiem (przez duże P) i prezydentem państwa, a nie pajacykiem na sznurkach, za które pociąga KEP. Twierdzenie, że na miano katolika zasługuje wyłącznie bezrefleksyjny potakiwacz hierarchów jest obrazą katolików. Czy to było Twoim zamiarem?

tak jest rasowym,,,,politykiem wsi,tak dokładnie,kontrolowanym od wielu lat przez oficera prowadzącego,jak tez rodzina ,krewni,zasluzeni ubecy,nie ma co,,,,pomnik mu postaw.

wszystko jest w książce,poczytak sobie,,,i jakos autora nie podal do sadu,bo to wszystko jest prawda!!

Beata Kempa: prezydent upadł na kolana i błaga lewicę o głosy na PO

Beata Kempa: prezydent upadł na kolana i błaga lewicę o głosy na PO

Prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę o in vitro. Jednocześnie zapowiedział skierowanie do Trybunału Konstytucyjnego jednego z jej punktów. - Słuszna ustawa musi być także ustawą dobrą z punktu widzenia konstytucji - powiedział. Wątpliwości głowy państwa wzbudziła możliwość pobierania komórek rozrodczych od dawcy, który jest niezdolny do świadomego wyrażenia na to zgody. - To czysta kampania przed wyborami parlamentarnymi - tak prezydencką decyzję oceniła Beata Kempa z Solidarnej Polski. Z podpisu prezydenta pod ustawą cieszą się PO i SLD, choć poseł Sojuszu Marek Balt stwierdził, że to element umowy między Bronisławem Komorowskim, a Ewą Kopacz.

grzebanie po śmietnikach to twoja dzialka,sam napisales zresztą,,,

czytam wiele roznych książek,a ty co ostatnio czytales?umiesz czytac?

Maju dnia 22.07.2015 - 18:28 napisał

"top20 coś się pokręciło."

Wprost przeciwnie. Wychodzi żelazna niekonsekwencja Twojego toku myślenia. I nie przykryjesz jej bluzgami, ani nie utopisz w morzu inwektyw.

Może Tobie się coś pokręciło....widzisz morze inwektyw, bluzgi....Bobcat Tobie nie potrzebujesz pomocy? Gdzie Ty to widzisz????

Cytat

"odrzucasz racjonalne argumenty pozostając przy swoim irracjonalnym."

Definicja argumentu racjonalnego: tożsamy z przekonaniami Maju.

Definicja argumentu irracjonalnego: nie pokrywający się z przekonaniami Maju.

I znów - dużo słów zero argumentów.

1. Racjonalny argument - Kk nie zamierzał nigdy chrzcić nienarodzonych nie podejmował nawet poważnych dyskusji na ten temat. Kk wierzy że Dobry Bóg nie potępia nienarodzonych, są na to jego dokumenty podawałem je.

2. Irracjonalny argument - top20 twierdzi że nienarodzone są potępione a Kk powinien je chrzcić. Nie podaje oczywiście po co(w kontekście 1.)..... o tym w jaki techniczny sposób to chce robić nie wspomnę.

Cytat

"Bobcata nie musisz więcej przekonywać, on we wszystko co uderza w Kk choćby najgłupszy argument przystanie.'

Wykazywanie braku konsekwencji w Twoich wpisach to uderzanie w KK? Odrobinę skromności. Stawiasz znak równości między sobą a KK? Papież Franciszek już o tym wie?

Wykazałeś mi kiedykolwiek jakiś brak konsekwencji.....a to ciekawe muszę czytać nie to co pisałeś. ;)

Gdzież tu widzisz ten "znak równości"? Znów masz jakieś przywidzenia?

Widzisz w tym co cytujesz co chcesz - to poważna sprawa jest....martwisz mnie coraz bardziej. :)))))

Cytat

"Komorowski ośmieszył swoją funkcję jak mało kto, jest hipokrytą i łże bo udawał katolika"

Wprost przeciwnie. Udowodnił że jest rasowym Politykiem (przez duże P) i prezydentem państwa, a nie pajacykiem na sznurkach, za które pociąga KEP. Twierdzenie, że na miano katolika zasługuje wyłącznie bezrefleksyjny potakiwacz hierarchów jest obrazą katolików. Czy to było Twoim zamiarem?

Nie będziesz mi mówił kim jest człowiek który jak chorągiewka to pokazuje się przy biskupach jak trzeba zbić kapitał wśród elektoratu katolickiego i jako "katolik" podpisuje sprzeczną z nauczaniem Kk by zyskać dla PO elektorat lewicowy i tych nielicznych katolików których zbałamuciły media i on sam.

Rasowy....to on może i jest, nie wypada pisać więcej, leżącego się nie kopie.... ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

top20 coś się pokręciło.

..

Toptwenty żenujące jest ten sposób dyskusji

...

Od powtarzania w kółko tych samych dyrdymałów

...

najgłupszy argument przystanie

...

To jest podłe!

Gdzie są bluzgi i inwektywy? Oto wyjątki z jednego tylko Twojego wpisu z godz. 18:28

czytam wiele roznych książek

Do nabożeństwa i Mały agitator.

Kk nie zamierzał nigdy chrzcić nienarodzonych nie podejmował nawet poważnych dyskusji na ten temat

No i dobrze. Tutaj chodzi o KEP, wielebny. Nie o KK.

top20 twierdzi że nienarodzone są potępione a Kk powinien je chrzcić. Nie podaje oczywiście po co

Żeby nie były potępione, wielebny.

o tym w jaki techniczny sposób to chce robić nie wspomnę.

Ja nie chcę tego robić, wielebny. To Wasze zmartwienie.

Nauczajcie dalej, że zarodki to dzieci. Może ktoś coś wymyśli. Terlikowski, Oko, Hoser - same tęgie łby + 2015 lat historii.

Ile razy jeszcze, wielebny?

I znów - dużo słów zero argumentów.

Powtarzasz się. Wiemy, że jedynie swoje argumenty uważasz za racjonalne.

Nie będziesz mi mówił kim jest człowiek który jak chorągiewka to pokazuje się przy biskupach jak trzeba zbić kapitał wśród elektoratu katolickiego i jako "katolik" podpisuje sprzeczną z nauczaniem Kk by zyskać dla PO elektorat lewicowy i tych nielicznych katolików których zbałamuciły media i on sam.

Jest prezydentem wszystkich Polaków. I ma prawo pokazywać się z każdym. Biskupi nie odmawiali pokazywania się w jego towarzystwie. Maju jest przeciw. Śmieszne.

Wiemy również, że wg Ciebie na miano katolików zasługują wyłącznie kato-talibowie.

"Nielicznych katolików, których zbałamuciły media".

Czyli 70% narodu. Trzeba mieć w sobie nieskończone zasoby chamskiej buty i pychy żeby coś takiego napisać.

Rasowy....to on może i jest, nie wypada pisać więcej, leżącego się nie kopie....

Kolejny popis Twojego chamstwa.

Gdzie są bluzgi i inwektywy? Oto wyjątki z jednego tylko Twojego wpisu z godz. 18:28

Śmiechu warte jak inną miarką siebie a inną mnie oceniasz.

Cóż to za inwektywy i bluzgi....daruj nie mogę na to patrzeć. :)))))

Trzeba mieć w sobie nieskończone zasoby chamskiej buty i pychy

popis Twojego chamstwa.

na miano katolików zasługują wyłącznie kato-talibowie.

To są bluzgi i inwektywy....tym większe że pisane z pozycji oszczercy!

Tutaj chodzi o KEP, Nie o KK.

Kk i KEP mówią jednym językiem zapominasz o tym.

wielebny.

wielebny.

, wielebny

Ile razy jeszcze, wielebny?

Zaczynasz się głupio powtarzać to znak ,że czas z Tobą skończyć!

Co za oślizgły, gad z plemienia żmijowego...:(

Chyba nie piszesz o tym panu co ja? ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Cóż to za inwektywy i bluzgi.

...

To są bluzgi i inwektywy....tym większe że pisane z pozycji oszczercy

Zastanów się najpierw nad sobą zanim zaczniesz naprawiać świat. Jak na razie jesteś w tej roli wyjątkowo nieprzekonujący.

Zaczynasz się głupio powtarzać to znak ,że czas z Tobą skończyć

To jest groźba karalna.

Poza tym Ty się od samego początku głupio powtarzasz i dobrze?

żeby grozba karalna wyczerpytwala znamiona grozby karalnej,to trzeba wyrazac obawy, strach uzasadniony,ze zostanie spelniona,a ty się czegos boisz,obawiasz?może trzeba skorzystać z pomocy specjalisty?

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

W ustawie o Rzeczniku Praw Dziecka w artykule 2, paragraf 1 czytam:

"1. W rozumieniu ustawy dzieckiem jest każda istota ludzka od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności"

A polski parlament dla poklasku uchwala ustawę, która dopuszcza narażanie dzieci na śmierć lub poważne uszkodzenie ciała poprzez ich zamrażanie w ciekłym azocie.

Ot, tyle jest warte prawo stanowione w Polsce.

Swoją drogą czekam teraz na to, co zrobi RPD, gdyż ustawa nakłada na niego obowiązek ochrony życia i zdrowia dzieci, czyli każdej istoty ludzkiej od poczęcia do osiągnięcia pełnoletności, artykuł 3 ustawy o RPD.

Swoje własne nadinterpretacje zachowaj dla siebie i swojego towarzystwa.

Pudło, nic nie interpretuję ani nadinterpretuję, tylko zwyczajnie cytuję.

I nadinterpretujesz.

Gdzie i co nadinterpretuję????????

@Tubatoon

Nie warto nic im udowadniać.

Koniec końców i tak napiszą tekst w stylu pierwszego postu na tej stronie który z rzeczywistością nic wspólnego nie ma.

Maju dnia 22.07.2015 - 20:08 napisał

"Zaczynasz się głupio powtarzać to znak ,że czas z Tobą skończyć"

To jest groźba karalna.

Ukażesz mnie, bo nie mam ochoty rozmawiać (chcę skończyć rozmowę) z osobą która zamiast argumentów stosuje atak personalny?

A może chcesz znów insynuować? Tym razem taką podłość że jako katolik mogłem mieć na myśli coś tak obrzydliwego.

Zastanawia mnie jedno jak możne aż tak upaść by niemal w każdym poście coś próbować wmawiać oponentowi, granice to jakieś ma?

żeby grozba karalna wyczerpytwala znamiona grozby karalnej,to trzeba wyrazac obawy, strach uzasadniony,ze zostanie spelniona,a ty się czegos boisz,obawiasz?może trzeba skorzystać z pomocy specjalisty?

Nieprawda. Wystarczy powiedzieć komuś, że mu się da w mordę, albo że jego dzieci są w niebezpieczeństwie - i jest to groźba karalna. To, czy adresat tych słów przestraszył się czy bynajmniej - nie ma żadnego znaczenia. Może trzeba skorzystać z porady prawnika?

Ukażesz mnie, bo nie mam ochoty rozmawiać (chcę skończyć rozmowę) z osobą która zamiast argumentów stosuje atak personalny?

"Czas z Tobą skończyć" nie jest atakiem personalnym?

A może chcesz znów insynuować? Tym razem taką podłość że jako katolik mogłem mieć na myśli coś tak obrzydliwego.

Nie wiem co miałeś na myśli. Wiem co napisałeś.

Zastanawia mnie jedno jak możne aż tak upaść by niemal w każdym poście coś próbować wmawiać oponentowi, granice to jakieś ma?

Zastanawia mnie jedno. Jak można aż tak upaść, by niemal w każdym poście mataczyć, chachmęcić, odwracać kota ogonem, wypierać się własnych słów, udawać naiwnego. Granice to jakieś ma?

Bobcat weź coś na uspokojenie.....w twojej głowie mieści się to że to Ty mnie pomawiasz?

Dlaczego sugerujesz że "czas z Tobą skończyć" musi oznaczać tylko to co sugerujesz....w jakim celu to robisz?

Nie mieści ci się w głowie że to skrót myślowy mający wiele znaczeń....a ty wybrałeś to najgłupsze, dlaczego?

Tylko dlatego że lubisz mnie atakować?

Bądź poważny..... ;(

Ukażesz mnie, bo nie mam ochoty rozmawiać

Słowo "ukarzesz" pochodzi od słowa "kara". W związku z tym pisze się go przez "rz", a nie przez "ż". Znów kłania się ortografia języka ojczystego Panie Wszechstronnie Wykształcony i Oczytany. Może Geniusz Wyszukiwarek Internetowych skorzystał by czasem z nich również w poszukiwaniu Słownika Ortograficznego?

A na "dyskusję" z Tobą na takim poziomie

Nie dorosłeś? Rozumiem.

w twojej głowie mieści się to że to Ty mnie pomawiasz?

Dlaczego sugerujesz że "czas z Tobą skończyć" musi oznaczać tylko to co sugerujesz.

Znaczenie tego zwrotu jest wbrew temu co sugerujesz jednoznaczne. W związku z tym, widząc Twój wpis - użycie słowa "pomawiasz" jest nieuprawnione.

Podaj mnie więc do sądu.....będzie z Ciebie ubaw po pachy....większy niż miałeś znajdując mój błąd.

Adresat się ukrył, boi się pewnie. :))))))

Z Tobą w obliczu tych "argumentów" wypadało by też skończyć....skończyć rozmowę.

Dopiszę byś mnie nie podał do sądu Panie niedomyślny i interpretujący w jedynie słuszny sposób.

Oszczędzę ci w ten sposób drwin i uśmiechów politowania które by Ciebie tam mogły spotkać.... ;)

Adresat się ukrył, boi się pewnie. :))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Oszczędzę ci w ten sposób drwin i uśmiechów politowania które by Ciebie tam mogły spotkać.

Ach to niczym niezmącone poczucie wyższości i pewność siebie, które przebijają z każdego Twojego postu. Nawet ewentualną reakcję sądu znasz.

Bobcat zapytaj top20 czy go ten wpis "zmroził"....może choć raz napisze prawdę, na to liczę.

Choć wnioskując po tym co wkleja wygląda że się jednak ukrywa.. ;)

Nie znam reakcji sądu.....mam nadzieję że do rozpatrywania przez tenże by nie doszło.

Byłaby to kolejna jego kompromitacja w naszym kraju. :)))

Bobcat zapytaj top20 czy go ten wpis "zmroził"....może choć raz napisze prawdę, na to liczę. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiem co Tobie obiecywałem. Ty też wiesz?

Powinieneś się domyślić że po wczorajszym nie miałem ochoty na dalszą rozmowę....dzisiaj to co innego.

Jak ładnie wycofujesz się na wstecznym z własnych słów....

Czyżby?

Z niczego się nie wycofałem dopisałem jedynie to czego wczoraj nie napisałem a Tobie to do głowy nie przyszło.....prędzej byś mnie o czyny karalne (czy nawet o chęć morderstwa) posądził....czy to nie jest śmieszne? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.