Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung 4k 55HU7500 wadliwe modele..a moze wierzcholek góry..

darulok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..

Chcialbym podzielic sie problemem jaki wystepuje w modelu samsung 55HU7500.Otoz brat kupił tv w listopadzie zeszłego roku i teraz wymienia go na nowy gdyz okazał się wadliwy(wkoncu samsung zaakceptowal tą wade!!!!)..Wada o jakiej mowa ,to czerwona ciagnaca sie poswiata na twarzach ludzi a konkretnie na jej krawedziach..gdy juz sie to zobaczy to ciezko tego nie widziec..Dzis probowalismy go wymienic na drugi(ten sam egzemplarz)nowy zapakowany w sklepie. Otworzylismy i to samo ..kolejny to samo..Podlaczylismy dysk do innego modelu (8200)zakrzywiony wszystko ok.. 6900(model) tez ok i 48 cali tej samej seri czyli 7500 ok...troche brat jest zirytowany gdyz w wiekszosci portali ten ,,teli"" mial 5gwiazdek cena do jakosci..Obraz i rownomiernosc podswietlenia matrycy jak i kontrast są super poza to czerwoną, czasami ciemną poświatą.Widoczne to jest w specyficznych momentach..glownie twarzach aktorow ktorzy ida lub siadaja...byc morze to tylko kilka sztuk na polske ale sprzedawca w sklepie sam sie zaskoczyl i proponowal nie brac tego modelu,,lecz sam stwierdzil ze sporo juz poszlo w Polskę....Bracki moze wziasc inne modele..ma do dyspozycji 7.500zl ,moze doplacic itd ale nie chce zakrzywionego 8200 z gorszą czernią lub do flagowego HU8500 doplacac 2500zl...mam nadzieje ze posiadacze tego tv tego problemu nie maja,aczkolwieg nie zycze zeby to zobaczyli..pozdrawiam

Plastik (czytaj samsung) ma problem z jakością niestety. Ostatnio czytałem narzekania na galaxy s5 że jest plastikowy i obsługuje się go jak typowy plastik a w końcu to najwyzszy model. Za bardzo idą w taniosc.

chwilowy brak działalności w audio.

... żeby były zielone duchy ... (tak było w niektórych modelach)

Zapomniałem dodać Plazmy "Panasonica" wróćcie !!! bo na pozostałych to faktycznie można ujrzeć dziwne cuda

No ale co się dziwi, bierze podstawowy model UHD tylko dlatego że jest na to moda.

Dał się złapać w sidła marketingu. Niech odda i niech zapomni o tym stworze.

To jest jeden opisany przypadek ale jest ich wielu.

W listopadzie namówiłem brata na ten telewizor (65"7500), w styczniu sam kupiłem i jest b. dobrze. Podaj dobry sygnał za pomocą przyzwoitych przewodów i wtedy zobacz.

No ale co się dziwi, bierze podstawowy model UHD tylko dlatego że jest na to moda.

Dał się złapać w sidła marketingu. Niech odda i niech zapomni o tym stworze.

To jest jeden opisany przypadek ale jest ich wielu.

Jesli ktoś kupił do tej pory uhd tv to mu współczuję no chyba że miał za dużo kasy to jak to mówi lud "kombinator dal zarobić kombinatorowi i to wszystko"

"No ale co się dziwi, bierze podstawowy model UHD tylko dlatego że jest na to moda."

7500 to model podstawowy? I jest na nie moda? Potwierdzam szukałem chyba z miesiąc, ale dostałem w dobrej cenie. Nie żałuję ani jednego grosza wydanego na tego Samsunga. Zaufanie do firmy, ważna rzecz.

Pozdrawiam.

No ale on nawet nie odtworzy sprawie 4k za rok dwa kiedy w końcu wyjdą treści z prawdziwego zdarzenia więc co to ma być. Zwykle oszustwo dla kasy.

ludzie piszacy ze wydanie kasy na tv 4k teraz nie ma sensu..poprostu nie mieli w domu..Samo upscalowanie z hd daje poprawe jakosci i uwazam ze spora,nie wspominajac o kontrascie i kolorach...brat zmienial tv z 5letniego na nowy..wiec co mial wziac 1080p????!!! skora sa 4k...

wracajac do tematu,jutro bedzie dostawa na prosbe kierownika sklepu jeszcze jednej sztuki 55-7500 ,jak bedzie to samo to zwrot kasy..dodam ze w Irlandii na wystawowym tego samego modelu..wady brak!!

7500 to model podstawowy? I jest na nie moda? Potwierdzam szukałem chyba z miesiąc, ale dostałem w dobrej cenie. Nie żałuję ani jednego grosza wydanego na tego Samsunga. Zaufanie do firmy, ważna rzecz.

pierwszy UHD czy nie?

Ja z kolei mam niechęć do firmy :) Nie ufam jej.

Anty fajny jesteś.

Łatwo rozróżnić scieme od przełomu. W sytuacji kiedy tv zostaje wypuszczony kiddy nie ma standardu i nawet nie dazono do zapewnienia pelnego standardu i upgrade na przyszłość to chyba jasne o co chodzi.

Za 2 lata sam sie przekonasz a jak nie to ci wypisze wszystkie sciemy ktore lyknales. Teraz nie mogę bo nie wiem jaki standard uhd będzie na papierze i w rzeczywistości. Trzeba poczekać.

Woem tylko ze jeśli nie wiem to w samsungu rok temu tez nie wiedzieli ale mieli nadzieję zarobić więc wyouscili tv 4k.

Ja z kolei mam niechęć do firmy :) Nie ufam jej.

A tam .

Gwarancja na moją plazmę minęła zgłosiłem usterkę i nie robili trudności naprawili bezpłatnie - tj wymienili cały panel na nówkę.

Do dziś plazma śmiga aż miło. W tym tygodniu po raz pierwszy włączyłem 3d z blu-raya) tym razem Panasonica BDT500 (dopiero po tym zakupie kupiłem okulary) - obraz jeszcze lepszy niż w 2D.

Monitor 4k chętnie bym nabyl do oglądania zdjęć.

Tak w ogóle dlaczego nikt nie sprzedaje monitorów 50"?

Gotów na lepsze jutro

Technologia TV nieustannie się rozwija, tak jak telewizory Samsung UHD. Dzięki zestawowi UHD Evolution Kit*, era cyklicznej wymiany telewizora dobiega końca – od teraz ograniczysz się jedynie do zakupu nowego zestawu EVO KIT. Dzięki temu Twój wyjątkowy TV UHD zostanie zaktualizowany nie tylko o obsługę najnowszych standardów, lecz także otrzyma wydajniejsze podzespoły. Przez lata nie zapomnisz o tym, że masz przed swymi oczami urządzenie z najwyższej półki. Przygotuj się na przyszłość z funkcją Future Ready*.

* Zestaw UHD Evolution Kit sprzedawany jest oddzielnie.

* Działanie funkcji zależne jest od bieżącej łączności UHD, standardów emisji oraz inicjatyw standaryzacji Blu-ray.

to urzadzenie sluzy do aktualizacjii standardu..wiec nie widze problemu kupna tv...

Gotów na lepsze jutro

Technologia TV nieustannie się rozwija, tak jak telewizory Samsung UHD. Dzięki zestawowi UHD Evolution Kit*, era cyklicznej wymiany telewizora dobiega końca – od teraz ograniczysz się jedynie do zakupu nowego zestawu EVO KIT. Dzięki temu Twój wyjątkowy TV UHD zostanie zaktualizowany nie tylko o obsługę najnowszych standardów, lecz także otrzyma wydajniejsze podzespoły. Przez lata nie zapomnisz o tym, że masz przed swymi oczami urządzenie z najwyższej półki. Przygotuj się na przyszłość z funkcją Future Ready*.

* Zestaw UHD Evolution Kit sprzedawany jest oddzielnie.

* Działanie funkcji zależne jest od bieżącej łączności UHD, standardów emisji oraz inicjatyw standaryzacji Blu-ray.

to urzadzenie sluzy do aktualizacjii standardu..wiec nie widze problemu kupna tv...

Najlepsze na zmiany to kupno tv zwracajac uwagę tylko na jakość obrazu a reszta z zewnetrznego urządzenia albo pc.

Wprawdzie już praktycznie nie ma takich tv ostatnie plazmy Panasonica już nke produkują trzeba się zadowolić polsrodkami. Albo projektorem.

Darulok, jakoś nie chce mi się wierzyć, że tylko Ty trafiłeś na topowe modele z jednakową wadą. Problemu szukałbym raczej podmieniając kable którymi podłączane były telewizory.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Najlepsze na zmiany to kupno tv zwracajac uwagę tylko na jakość obrazu a reszta z zewnetrznego urządzenia albo pc.

Wprawdzie już praktycznie nie ma takich tv ostatnie plazmy Panasonica już nke produkują trzeba się zadowolić polsrodkami. Albo projektorem.

...najgorsze jest to ze teraz juz nie ma tv o zadowalajacej jakości obrazu, już nie wymagam super jakosci... kiedys nawet lcd od lg z pełnym podswietleniem i z bardzo duzą iloscią stref wygaszania dawało naprawde dobry jakosciowo obraz.... o plazmach panasa nie wspomne..

... a teraz co? ,wodotryski a jakość obrazu najmniej wazna....

Pozostaje mi tylko współczuć Osobom ,które maja jakieś oczekiwania wzgledem jakości obrazu, a są teraz skazane( z różnych powodów) na zakup tv....

Pozostaje mi tylko współczuć Osobom ,które maja jakieś oczekiwania wzgledem jakości obrazu, a są teraz skazane( z różnych powodów) na zakup tv....

Czyli jakie wyjście z sytuacji?

ja wiem - ale projektor to nie rozwiązanie dla każdego. Zresztą ja też uważam że proj nie jest panaceum na wszystko - kiedy proj to proj a kiedy tv to tv i choć moim zdaniem oglądanie na projektorze to najlepsza sprawa jaka mi się zdarzyła w dziedzinie AV to znam ludzi dla których to fanaberia. A co do obecnych telewizorów moim zdaniem troszkę przesadzasz z tą jakością - zarówno wcześniej jak i obecnie są telewizory z dobrym jak i z kiepskim obrazem

Darulok, jakoś nie chce mi się wierzyć, że tylko Ty trafiłeś na topowe modele z jednakową wadą. Problemu szukałbym raczej podmieniając kable którymi podłączane były telewizory.

Chyba ze mnie zartujesz?chlopie serwis zaakceptowal ta wade i kasa zwrocona ..Zadne kable..poza tym wzieli go razem dyskiem twardym i filmem escape plan tam jest taki moment w ktorym to widac najbardziej...i powtorze raz jeszcze chodzi wylacznie o model 55cali z seri 7500 48cali 65 nie maja tego..jak i serie 8.... 6... wady brak

ja wiem - ale projektor to nie rozwiązanie dla każdego. Zresztą ja też uważam że proj nie jest panaceum na wszystko - kiedy proj to proj a kiedy tv to tv i choć moim zdaniem oglądanie na projektorze to najlepsza sprawa jaka mi się zdarzyła w dziedzinie AV to znam ludzi dla których to fanaberia. A co do obecnych telewizorów moim zdaniem troszkę przesadzasz z tą jakością - zarówno wcześniej jak i obecnie są telewizory z dobrym jak i z kiepskim obrazem

Oczywiście że projektor to nie rozwiązanie dla każdego tak jak tv z dobrym jakościowo i odpowiednio dużym obrazem, a dlaczego? bo w obu przypadkach robi się drogo jeśli chcemy tą jakość obrazu uzyskać.... a nie każdy może sobie na taką "fanaberie" pozwolić bo każdy ma inne finansowe priorytety...

....ja wieczorami tylko używam proja i używałem tv.... jest tyle innych zajęć w czasie dnia że tylko wieczorkiem mogę coś obejrzeć.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.