Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - wątek techniczny

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Robisz to w Firefoxie?

Tak. Tylko, że nie da się po prostu zaznaczyć cytat razem z "podcytatem" i nacisnąć "Cytuj selektywnie" - musisz ręcznie wstawiać/kopiować jeden cytat w drugi razem z otwierającym i zamykającym tagiem quote. Albo najpierw zaznaczyć i zacytować "górny" cytat wciskając "Cytuj selektywnie", potem kursor ustawić w środek tego zacytowanego już cytatu i wtedy zaznaczyć "podcytat" i nacisnąć "Cytuj selektywnie". Żadnych kodów wstawiać naciskając przycisk "<>" (kod) nie trzeba.

Użytkownik Less dnia 27.06.2017 - 11:16 napisał

Robisz to w Firefoxie?

Tak. Tylko, że nie da się po prostu zaznaczyć cytat razem z "podcytatem" i nacisnąć "Cytuj selektywnie" - musisz ręcznie wstawiać/kopiować jeden cytat w drugi razem z otwierającym i zamykającym tagiem quote. Albo najpierw zaznaczyć i zacytować "górny" cytat wciskając "Cytuj selektywnie", potem kursor ustawić w środek tego zacytowanego już cytatu i wtedy zaznaczyć "podcytat" i nacisnąć "Cytuj selektywnie". Żadnych kodów wstawiać naciskając przycisk "<>" (kod) nie trzeba.

No prawie wyszło, tylko w podcytacie jest Użytkownik JuG zamiast Less

A użytkownik Less na dole

Dziękuję w każdym bądź razie za to, co dotychczas

Less dnia 27.06.2017 - 11:16 napisał

Robisz to w Firefoxie?

Wyświetl postUżytkownik Less dnia 27.06.2017 - 11:16 napisał Robisz to w Firefoxie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

No prawie wyszło, tylko w podcytacie jest Użytkownik JuG zamiast Less

Niestety to są robótki ręczne chyba, że będziesz cytował źródłową wypowiedź a nie cytat tej wypowiedzi u innego użytkownika.

W otwierającym tagu quote w polu name można zmienić imię użytkownika.

Robisz to w Firefoxie?

Less is more

Gość

(Konto usunięte)

Czyli imię trzeba wyedytować ręcznie.

Albo cytować swoją (źródłową) wypowiedź a nie cytat Twojej wypowiedzi w moim poście. Wtedy i czas napisania przez Ciebie cytowanej wypowiedzi będzie poprawny.

Tak, ale jeśli podcytat jest na poprzedniej stronie, to robi to się kłopotliwe. Jeżeli w ogóle możliwe.

Less is more

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Prośba do moderacji o wyjaśnienie sytuacji.

W dziale kino domowe nasz kolega zamieścił taki post:

http://www.audiostereo.pl/telewizory-typy-i-antytypy_114616.html/page__view__findpost__p__4138804

Czy to znaczy, że od teraz nie wolno nam wklejać linków do testów np. kolumn?

Przecież forum jest pełne linków nawet do sklepów z danym sprzętem audio, do ciekawych czy nieciekawych aukcji z zabawkami audio.

Coś się zmieniło w regulaminie? Czy możemy takie linki do sklepów, recenzji wklejać czy nie ?

Regulamin zabrania linkowania konkurencyjnych forów.

Zatem wszystkie wpisy z linkiem do

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zostają usunięte, a userzy zamieszczający je nagminnie ukarani.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Czy nie wolno wklejać linków tylko do forum hdtv.com.pl czy też do wszystkich innych o tematyce HDTV/Audio?

Np. hdtvpolska.com itd?

Kolega ukarany punktami dostał je jak pisał za linkowanie portalu rtings.

Można też prosić o punkt regulaminu mówiący o zakazie linkowania konkurencyjnych forów?

A konkretnie za link do portalu rtings z testem TCL-a, jak wklejaliśmy całymi latami linki z testami tego samego portalu ale innych marek, to nikomu to nie wadziło.

Czy nie wolno wklejać linków tylko do forum hdtv.com.pl czy też do wszystkich innych o tematyce HDTV/Audio?

Np. hdtvpolska.com itd?

Można też prosić o punkt regulaminu mówiący o zakazie linkowania konkurencyjnych forów?

Dotyczy każdego polskiego konkurencyjnego forum o tematyce audio/video.

Dyskusje uważam za zakończoną.

A konkretnie za link do portalu rtings z testem TCL-a, jak wklejaliśmy całymi latami linki z testami tego samego portalu ale innych marek, to nikomu to nie wadziło.

Napewno nie za ten link, tylko za zamieszczenie kilku linków w tym samym poście co i ten, w którym również był link do forów.pl

Co do sklepów nie ma problemu z wyjątkiem własnych sklepów wszelkiego rodzaju, prowadzonych przez użytkowników. To wyleci jako autoreklama lub marketing szeptany.

W takim razie już nie będziemy mogli rozmawiać (o pomiarach) i porównywać wyników pomiarów telewizorów, bo podawanie (lub powoływanie się) nie swoich wyników pomiarów bez podania źródła jest przestępstwem. Tak samo już nie będziemy mogli podawać fotek z powiększonymi pikselami matryc (czy też menu serwisowego) jeżeli pochodzą z innych forum.

Nie. Podawanie danych serwisowych producentów w niczym nie koliduje. I nie wymyślaj obostrzeń jakich nie ma.

Regulamin mówi o nie linkowaniu forów konkurencyjnych. Czyli polskich i TYLKO forów niczego innego!

To również koniec dyskusji.

A jak wkleję fotki pomiaru czy dane z pomiaru i napiszę że są od Macieja albo Tomasza to będzie zgodne z regulaminem ? i już do zagranicznych można normalnie linkować ?

Tak.

Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć określenie " linkować konkurencyjne fora"???

MASZ NIE WKLEJAĆ LINKÓW DO KONKURENCJI. Czyli innych polskich for audio-video!

Jaśniej już nie potrafię.

Firmo Site, czy macie zamiar wreszcie coś zrobić z reklamami, które uniemożliwiają korzystanie ze strony i ktorych w żaden sposób nie można zamknąć, czy dalej będziecie udawać, że wszystko jest ok ?

A ja zapytam tak krótko i węzłowato:

Czy da się wreszcie w Forum normalnie?

Pisać, cytować, edytować?

Czyście ogłupieli doszczętnie?

Wiem, że Kolega Jurij zamieścił Krótki Kurs Jak Tyrać. Ale nie tędy droga! :-)(

Ekran miga, reklamy majtek włażą wszędzie...

I! Niech mi nikt nie mówi: "zrób z telefonem tak, czy siak, zainstaluj i zamontuj".

Nigdy, latami, nic nie kombinowałem. I zawsze forum fajnie działało.

Komu i za co ostatnio płacicie, do ciężkiej cholery???!!!

A ja myślałem, że to przyjazne forum jest, a nie szyfr bomby neutronowej, k**wa mać!

Dla mnie proste Przyjąłem

Bez odbioru

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Dzień dobry firmo Site. Widzę, że nie ma żadnej informacji od Państwa, zatem jutro, jesli będę dysponował wolnym czasem zadzwonię do UOKiK i zapytam się czy jest zgodne z prawem, takie zamieszczanie reklam, ktore unimożliwia korzystanie ze strony i nie ma możliwości ich zamknięcia. Niestety nie znam się na tym ale być może tam pozwolą mi znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Dysponuję zrzutami ekranu ale jak widzę nie jest to tylko mój problem. Jeśli UOKiK jest niewłaściwą instytucją, mam nadzieję, że otrzymam informację kto się tym zajmuje.

Niby tak, ale blokując reklamy, zubożamy forum, które z tego jest utrzymywane. Chodzi o to, by reklamy się wyświetlały, ale nie były chamsko nachalne i dawało się je zamknąć.

Ja kochani jestem całkowicie nieinformatyczny. Powiedzcie mi zatem proszę, gdzie macie problemy o których tu piszecie? Dlaczego ja nie mam niczego podobnego? Nikt inny oprócz was kilku nie zgłasza takich problemów?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nikt inny oprócz was kilku nie zgłasza takich problemów?

Wielu pewnie się po prostu już nie chce , tak jak mnie np , wolę sporadycznie zaglądać na forum aniżeli na okrągło klikać w pieprzone reklamy , jakieś banki inne ..uje .

Potwierdzam, też już nie chce mi się walczyć z reklamami. Na telefonie mam przeglądarkę blokującą te bardzo upierdliwe, podobnie w laptopie. Część reklam przepuszczają, więc czuję się trochę mniej winny :-\

Ja potwierdzam w wersji na pc to masakra z reklamami ale na apce Taptalku jeszcze znośnie jest, reklamy też są ale nie są aż tak upierdliwe.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.