Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego to nie gra? Flac

jarrro

Rekomendowane odpowiedzi

Otrzymałem od kolegi płytę w formacie flac z plikiem cue, Niestety nie gra, coś jest nie tak , a nie wiem co. Może jest tu ktoś mądry? I znienacka poczuje, że warto pomóc takiemu indywiduum jak ja...

PS

Nic z tego nie będzie. Nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików...

Temat do usunięcia

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

https://www.audiostereo.pl/topic/118690-dlaczego-to-nie-gra-flac/

Nic z tego nie będzie. Nie mam uprawnień do wysyłania tego typu plików...

Bo plików cue nie dodaje się jako załącznik do postu, tylko wkleja się w treści postu w "klamerkach" code.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

W nawiasie kwadratowym [] wpisuje się code. To będzie na początku pliku cue, a na końcu będzie w nawiasie kwadratowym [] trzeba wpisać /code.

Albo z pola, gdzie piszesz post, wybrać z górnego menu opcję "Kod". Pojawi się małe okienko, w którym wkleja się tekst z piku cue.

Teoretycznie powinno grać, bo nic tam takiego nadzwyczajnego nie widzę.

Jedynie może sprawdź czy nazwa pliku flac, czyli:

Brötzmann_Vandermark_Gustafsson_SONORE - No One Ever Works Alone.flac

zgadza się dokładnie (ale dokładnie, co do znaku) z tym w pliku cue, w linii 7.

Można ewentualnie zmienić w nazwie pliku flac jedną literkę - "ö" - na np. "o", ale w tedy w pliku cue, w linii 7 trzeba też zamienić tę literkę.

Pierwszą rzeczą to sprawdź czy plik flac nazywa sie tak jak w linijce

FILE "Brötzmann_Vandermark_Gustafsson_SONORE - No One Ever Works Alone.flac"

Czasami wysypują się inne znaki niż polskie i nie widzi pliku.

Dodatkowo sprawdź czy gra Ci sam plik flac nie przez cue.

Wtedy będziemy wiedzieć gdzie szukać przyczyny.

oj widzę że się spóźniłem :)

Jeśli mam tego typu problem to wrzucam taką płytkę do programu XRecode, który łyka prawie wszystko, nawet z błędami w pliku cue

i konwertuję ponownie nic nie zmieniając. Program sam utworzy swój plik cue (trzeba tę opcję zaznaczyć) i wtedy każdy odtwarzacz to zaakceptuje.

To co zaznaczyłem zmień na flac i zapisz a potem odpal z pliku cue

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

To co zaznaczyłem zmień na flac i zapisz a potem odpal z pliku cue

Tak na ścisłość to jedyne prawidłowe wpisy w tym miejscu, w pliku cue to: WAVE, MP3, AIFF, BINARY, MOTOROLA.

Dla pozostałych formatów plików (np. flac, wv, ape) na końcu tej linii stosuje się WAVE.

Np. foobar odtwarza bez problemu zarówno z wpisem WAVE jak i FLAC. Nie ma to dla niego znaczenia co tam jest wpisane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś problemy z odpaleniem pliku cue i pamiętam,że jak plik muzyczny był flac to musiałem zmienić końcówkę wiersza (jak zaznaczyłem) z wave na flac i mi to pomagało.Możliwę że wtedy miałem jakąś stara wersje foobara.

Bardzo często musiałem to właśnie edytować żeby z cue odpalić.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Zmiana wyrazu wave na flac nie pomaga. Nazwy cue i plku muzycznego są identyczne. I nie działa. Dla mnie to nie problem, bo nagranie to jest wyjątkowo jazgotliwe z początku, potem łagodnieje. ten, kto nie kocha free jazzu , ucieknie daaaleko, byle tylko tego nie słuchać, hehehehehehehe....

Głupia sprawa, skorzystałem z programu XRecode, zgrałem ten plik nim, ale nie mogę odnaleźć tego , co zrobił ten program z tym plikiem....

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Nazwy cue i plku muzycznego są identyczne. I nie działa.

Ale nazwa pliku cue nie musi być taka sama jak pliku flac.

Nazwa określona w pliku cue musi być taka sama jak pliku flac, czyli nazwa pliku flac opisana w linii siódmej pliku cue.

Może napisz co się dzieje, jaki komunikat podaje odtwarzacz w momencie dodania pliku cue do odtwarzacza, ewentualnie - jaki komunikat w momencie rozpoczęcia odtwarzania. Jaki to w ogóle odtwarzacz?

Ja bym to podzielił na pojedyncze pliki flac przy pomocy cuetools i dobrze otagował.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Foobar2000

Komunikat Unable to open item for playback, object not found .

Ja się poddałem, temat do usunięcia.

W siódmym wersie jest dwa razy Flac napisane teraz

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Komunikat Unable to open item for playback, object not found .

To oznacza, że nazwa pliku flac jest inna niż nazwa podana w pliku cue, w linii siódmej.

Są dwa rozwiązania:

1. skopiować to, co jest między cudzysłowami w tej lnii nr 7 i wkleić jako nazwę pliku flac

lub

2. nazwę pliku flac skopiować i wkleić w pliku cue w linii nr 7 (tą, która tam jest w tej chwili - usunąć)

Dzięki Gotomik, to jakiś pomysł...

PS

Też nie działa, jednak zmienił się komunikat

Unable to open item for playback (Error parsing cuesheet: invalid TITLE syntax (line 9)):

"C:UsersdellMusicBrцtzmann_Vandermark_Gustafsson_SONORE - No One Ever Works AloneBrцtzmann_Vandermark_Gustafsson_SONORE - No One Ever Works Alone.cue"

Tak to teraz wygląda

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Error parsing cuesheet: invalid TITLE syntax (line 9))

W linii 9, czyli tam, gdzie Gotomik kazał Ci napisać na końcu FLAC, a tam nie ma prawa być nic napisane, dlatego pokazuje błąd Invalid TITLE Syntax.

Cały czas powtarzam, że nazwa pliku flac musi być dokładnie (co do znaku) taka sama jak w pliku cue, w linii FILE (w tym przypadku w linii 7). Czy to tak trudno ustalić jednakową nazwę zarówno pliku flac jak i wpisu w linii FILE w pliku cue?

Unable to open item for playback, object not found .

Ten błąd właśnie oznacza, że co innego masz w nazwie pliku flac a co innego masz w linii FILE (7) pliku cue.

Dzięki Waszej pomocy w końcu odkryłem przyczynę: w pliku cue jest niemiecka wersja nazwiska Brotzmanna z o z dwiema kropkami, a plik muzyczny flac

ma zamiast tego literę nie z naszego alfabetu, takie u z przedłużoną w dół jak w y linią. Stąd kłopoty.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Dlatego trzeba pliki dzielić na pojedyncze pliki i po ludzku tagować.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.