Skocz do zawartości
IGNORED

Kupię audiofilski komputer klasy high-end do grania z plików

SVART

Rekomendowane odpowiedzi

"...Najważniejsze jest chłodzenie..."

Justas, z tym chłodzeniem to przesadziłeś, po tym zabiegu nie będzie namacalnej i ciepłej średnicy.

Jak w temacie. Kupię audiofilski komputer klasy hi-end do grania referencyjnej jakości muzyki, najlepiej wraz z chmurą pełną gęstych plików. Proszę o konkretne propozycje, ewentualnie oferty z parametrami itp. Aktualnie gram ze Squeezbox'a.

Jajcarz :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Będzie można grać i będzie grało..

Dzięki za wpis! Niestety, jak wspomniałem, ZERO kompromisuw! Bo nie będzie to komputer przeznaczony do gry. Odinstaluję wszystkie niepotrzebne programy, gry, office, aplikacje, nawet BIOZ zmienię.

A na tym komputerze w bilarda tzn. w kulki tez można będzie pograc sobie?

Jakież bliższe dane tego urządzenia mozna?

pozdrawiam

Donald Ginko

Panie Dolaldzie. Jeszcze raz proszę o poważne wpisy. Nie będzie w tym komputerze gier! Ileż można pisać. Ludzie!

Jak bez kompromisów i na poważnie to tylko taki najnowszy dżjant kiler

Załączone miniatury

Wydaje mi się, że to dopiero prototyp, ale z tego co widzę, to duża lampa jest wmontowana, więc ma potencjał. Rozumiem tylko i mam nadzieję, że to nie jest komp tego waszego kolegi Elberotha czy jakoś tak, bo w takim przypadku to nie jestem już nim zainteresowany - karton grozi społnięciem, a i nie chcę zamontowanego na stałe napędu rom, bo wprowadza niepotrzebne wibracje.

Najważniejsze jest chłodzenie - wtedy można nieźle grzać ...

Zgadza się! Chłodzenie to podstawa! Ale to poważny też temat. Założe w tym zakresie pewnie odrembny wątek.

I JESZCZE RAZ PROSZĘ O WPISY KURTULARNE WPISY!!! oraz na TEMAT WPISY!

Jak juz sobie kupisz komputerek to pamiętaj, że pirackie pliki, nawet bezstratne, nie zagrają.

Przy okazji. Może ktoś będzie zainteresowany. Mam na sprzedarz moj stary laptop - Compaq Tornado. Może to nie jest najnowsza technologia, ale daje radę, naprawdę, aż czasami w szoku jestem. Kupujący będzie na pewno zadowolony. Działa bez zażutu, tylko czasami się sam wyłoncza. Bateria tszyma do 24 minut bez podpięcia (niestety nie ma ustawienia trybu eko). Jak komuś to przeszkadza, to może wymienić na nową, tylko nie wiem, czy jeszcze gdzieś dostanie. Więcej na priv. aha, kiedyś wylał mi się na niego jeszcze sok, ale wysuszyłem i jest ok od razu piszę, żeby potem nie było, ale to rozlanie świadczy tylko o solidności sprzętu. No i nie działa CD-ROM, bo się raz zaciął i potem jak wcisnąłem szufladę, to już nie wychodzi od tamtej pory, ale to i tak zbędne, bo wiadomo, teraz wszystko po sieci. To naprawdę zadbany i dobry komputer. Stara, należyta produkcja, a nie obecny chiński szitex. Polecam!

Gratis dorzucę instalację Widowsa na CD oraz trochę gier w wersjach demo typu Mortal Kombat i jakies strzelanki. Mam też troche płyt z gazet, jak ktoś da dobrą cenę, to też dodam gratis.

Kasę ze sprzedaży przeznaczę na jakiś wybitny kabel USB, żeby mój nowy komputer miał dobre spięcie z siecią. Jak nie zgłosi się ktos z was (daję pierwszeństwo kolegom), to tego solidnego laptopa wystawiam jutro na ebay.pl. Spieszcie się więc.

Czy uważasz,że tą błazenadą zabłyśniesz na forum?.Żenada i nic wiecej

A prosiłem grzecznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przy okazji. Może ktoś będzie zainteresowany. Mam na sprzedarz moj stary laptop

A to o to chodziło. Szczwany lis.....Tylko jakby co dział ogłoszeń jest gdzie indziej.

eee..... tyle roboty.....

warto to?

Elb zrobił v3 i zaraz go przedaje swoim zwyczajem

A może i ja kupię "zwykły" laptop, zrobię go, a potem do odsprzedam za dobry grosz? Wtedy oszczędzę i kupię jeszcze lepszy. Lampy dodam, będzie dobrze.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Akurat mnie też temat interesuje, przy czym taki komputer klasy High End to już poważna zabawka, oddzielne zasilania, odseparowana karta USB z osobnym zasilaniem, światłowody między kartą USB, a resztą komputera. Ogólnie to komputer w kilku boxach i spore koszty. I tylko taki ma sens. Jeśli ma być średni komp to lepiej użyć coś gotowego np Linna albo Aurendera i mieć spokój.

Ten jest pienky w boxach.

CA-116-TT_400.jpg

ps. chec dolaczenia do lozy szydercow zmusila mnei do napisania tego posta

koledze polską myśl techniczną komputer ODRA.

Pracowałem na tym komputerze przez dłuższy okres czasu (mogę wkleić zaświadczenie z zakładu pracy ) stąd uważam ,że jest to świetny komputer do audiofilskiego tuningu.

Jestem wstempnie zainteresowany. Możesz coś więcej napisać? Ile ma bajtów, ile dysk, jaka pojemność, oprogramowanie, jakieś napędy, jakie pliki na nim grasz i czy nie zacina się, no i jakie chłodzenie, zasilanie. Okablowanie ma solidne? Z góry dzięki! Od razu widać, że jesteś gość, co kuma o co chodzi w temacie PC-audio. Prawdziwy pc-hi-end-audio autorytet! Takich ludzi nam trzeba! Jak się nie dogadamy co do Odry, to spróbujemy z Wartą, jak i to sie nie uda, to będę prosił o namiary do tego kolegi z Della.

Kasę ze sprzedaży przeznaczę na jakiś wybitny kabel USB, żeby mój nowy komputer miał dobre spięcie z siecią.

A po czemu to cudeńko? :-)

A po czemu to cudeńko? :-)

Do czasu aż nie przejdę w pełni na bezprzewodowe łącze.

Svart może takie coś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam nie wiem. Ten Lapizator jeszcze jakoś wygląda i cena też wskazuje odpowiednio na klasę, ale ta pierwsza oferta wygląda na zestaw amatorski. Za 3k PLN? Może dla was, ale dla mnie to stanwoczo za mało. No i zestaw nie obejmuje monitora. Nie widziałbym co gram. Bez sensu. Jak to jest zestaw waszego kolegi, to ja już na pewno go nie chcę, chyba że kupię jako zapasowy do piwnicy, bo czasmi lubię podłubać przy motorówce, a fajnie będzie jak muzyka będzie przygrywać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kto złoży i skonfiguruje taki komp? Wyglada na to że niewiele osób ma o tym praktyczne pojęcie. Temat ciekawy ale u nas jak na razie to raczej w sferze marzeń i odległych planów.

Czy przy składaniu tego PC Haj endu trzeba uwzględnić buty narciarskie i narty?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Jeżeli to na powarznie to mam taki komputer. Bardzo mocna konfiguracja, nawet jak w fubarze puści sie DSDx4 to pasjans nic nie przycina, mozna stawiać na spokojnie. Polecam! Jakby co to prv pls bo mnie tu ścigaja.

Do czasu aż nie przejdę w pełni na bezprzewodowe łącze.

A po czemu, czyli za ile? Tak się kiedyś gadało na targowiskach gdy pytało się po ile ta marchewka :-)

A to nie wiedziałem, bo nigdy rozmawiałem takim językiem. Ale widzę z niejednego pieca chleb jadłeś :). Cena do uzgodnienia - nie chcę rzucać szczegółów tutaj. Jak chcesz kupić, to więcej na PW, na pewno się dogadamy. Równy jesteś widzę forumowicz, to dodam Ci gratis roczniki PCKomputer z rocznika 2002-2006.

Pamiętaj o folii, ale nie aluminiowej, broń Boże. Kup złoto, a najlepiej platynę, zrób z tego folię i owiń kable SATA. Będzie hi-end aż miło... ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

A kto złoży i skonfiguruje taki komp? Wyglada na to że niewiele osób ma o tym praktyczne pojęcie. Temat ciekawy ale u nas jak na razie to raczej w sferze marzeń i odległych planów.

Owszem, składają i robią takie rzeczy - w zakwestionowanym przez ciebie Audio Consultans, który nie tylko zresztą według mnie jest chyba najpoważniejszym i na pewno jednym z najlepszych w rankingu dealerem jak i w ogóle miejscem pod względem fachowości i znajomości tematu w USA. Kiedyś, w sumie chyba jakoś tak pod koniec ubiegłego roku, będąc tam, rozmawiałem z szefem i właścicielem firmy i poruszyłem kwestię PC Hi-End Audio - odpowiedział, że owszem, składają i robią całe zestawy na zamówienie, ale proces sam w sobie nie jest łatwy i wymaga znajomości tematu oraz wysokich środków nakładu, wcale nie mniejszych niż standardowy Hi-End. Mówił, że mają bardzo dużo zamówień na takie projekty i realizują je z miesiąca na miesiąc. Powiedział też, że jeżeli ktoś myśli, że uda się osiągnąć referencyjny efekt w PC Hi-End Audio małym i tanim nakładem, to życzy powodzenia takim projektom, sarkastycznie zamykając temat rozmowy - i ja mu wierzę, po to jest za poważna firma, żeby ktokolwiek mógłby tam sobie pozwolić na jakiekolwiek brednie i bełkot!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

A kto złoży i skonfiguruje taki komp?

Ja złożę, po koleżańsku jak kolega z froum. Będziesz zadowolony, tylko niech trochę potrenuję nad moim pierwszym w wersji v1. Potem będzie z górki. Będziesz miał taki hi-end, że nikt inny nie będzie miał. Żeby bardziej zazdrościli ustalimy wysokocę cenę, bo wiadomo, jak coś nie kosztuje, to niestety nie zagra. Taka jest smutna prawda - musisz wydać, żeby usłyszeć.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Pamiętaj o folii, ale nie aluminiowej, broń Boże. Kup złoto, a najlepiej platynę, zrób z tego folię i owiń kable SATA. Będzie hi-end aż miło... ;-)

Oj tam to już przeżytek teraz są osłony stalowo-ceramiczne militarne a'la Abrams. Mamutmetal czy jakoś tak 30cm SATA kosztuje w tys USD to jest teraz jak NSA nie mylić z NASA.

Mówił, że mają bardzo dużo zamówień na takie projekty i realizują je z miesiąca na miesiąc. Powiedział też, że jeżeli ktoś myśli, że uda się osiągnąć referencyjny efekt w PC Hi-End Audio małym i tanim nakładem, to życzy powodzenia takim projektom, sarkastycznie zamykając temat rozmowy - i ja mu wierzę, po to jest za poważna firma, żeby ktokolwiek mógłby tam sobie pozwolić na jakiekolwiek brednie i bełkot!

To jednak piszesz że nie Elbelizator ? A mogło być tak pięknie jak w biedronce; tanio i blisko :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Czyli wątek kpiarski. Moderacja powinna go wykasować.

Jak kiepski? Wiesz jaka jest po tym nirvana? ;-) High do końca życia ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Czyli wątek kpiarski. Moderacja powinna go wykasować.

Zatrybiłeś, troszkę czasu to zajęło.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.