Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie otrząśnijcie się, bo negujecie podstawy nauki. Wam zacznie wychodzić zaraz 2 a 2 5 lub 22! Litości. To jest forum o sprzęcie, a nie klub niepiśmiennych kucharek.

jak widzę, to na razie masz mocne podstawy teoretyczne, gdzie zjawiska występujące w elektronice i elektrotechnice są przedstawiane na modelach idealnych. Rzeczywistość troszkę się różni. W realu w przewodzie o dł. 50m pojawią się także inne parametry poza rezystancją mające wpływ na przebieg.

Dla ułatwienia (może trochę ekstremalnie, ale chyba tak jest najlepiej) podłącz cewkę i zobacz jakie widmo będziesz miał z jednej i z drugiej strony. Tylko nie pisz, że takie same bo jeżeli ta cewka będzie elementem zwrotnicy to jak zasilisz kondensator na wysokich?

Żeby nie przedłużać naszej dyskusji. Rozumiem i szanuję Twoje podejście i brak wiary w te pomiary. Pozwól, że ja będę miał zgoła odmienne zdanie.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

a ufasz tylko tym rzeczom które zostały zmierzone? można naukowo i pomiarami dowieść że kupa pachnie inaczej niż fiołki?

To, akurat można. Natomiast tego, że ktomuś ten zapach się podoba - już nie. ;)

skład pewnie tak ale woń już trudniej ale czekałem na wykresy że ktoś się pokusi analizować zapach kupy a tu nic :( przynajmniej skład chemiczny?

a ufasz tylko tym rzeczom które zostały zmierzone? można naukowo i pomiarami dowieść że kupa pachnie inaczej niż fiołki?

i w ten sposob dyskusja siegnela fekalicznego dna ;-/

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

jakby wcześniej nie była o oszustach, ślepych głuchych i wzajemnym obrażaniu ;)

skoro każdy post jest podważany i niewierzący mają monopol na rację może na takim poziomie dyskusja się ozywi

jakby wcześniej nie była o oszustach, ślepych głuchych i wzajemnym obrażaniu ;)

skoro każdy post jest podważany i niewierzący mają monopol na rację może na takim poziomie dyskusja się ozywi

no wiem, w sumie to przykre, ze wiekszosc dyskusji tak sie konczy.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Niestety prawda jest okrutna i bardzo źle świadczy o Nas Polakach. My nie potrafimy dyskutować, przyznać komuś racji nawet jeśli ją ma. U nas zawsze moje jest mojsze nawet jak jest największą bzdurą. Bo to jest moje i wszyscy muszą tak samo myśleć i nie wolno im mieć innego zdania. W/g katolskiej i pisowskiej zasady kto nie znami ten ten przeciwko nam i trzeba go zniszczyć, skopać, wywalić na margines a najlepiej zabić.

Podobno 70% Polaków nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Tak zgadzam się z tą opinią. Skoro nie potrafimy czytać to co dopiero mówić o umiejętności słuchania kogoś. Coś takiego w obecnej polskiej kulturze nie występuje.

Jesteśmy wynaturzonym narodem nie dopuszczamy do głowy czegoś takiego jak przyznanie racji, przyznanie się do pomyłki, nie mówiąc już o pogratulowaniu komuś odniesionego jakiegokolwiek sukcesu.

Może będzie to już jest znane ale zacytuję tutaj modlitwę Polaka Katolika:

"...Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopier**lcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sk***ysyna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, raka, oto modlitwa Polaka..." .

Dlaczego czasem forum sięga dna właśnie dlatego. Tacy jesteśmy, prymitywni i kulturowo zacofani.

Pozdrawiam, Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

"...Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, dopier**lcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawisły i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sk***ysyna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS, raka, oto modlitwa Polaka..." .

To jest skrajna naiwność, żeby film fabularny brać za źródło wiedzy o społeczeństwie czy o czymkolwiek. Ja widziałem setki filmów o UFO i zielonych ludzikach, ale mimo wszystko nie wmawiam innym, że istnieją. Bo to były tylko filmy. Czysta fikcja zrobiona w tylko jednym celu - zarobienia pieniędzy. W taki sposób bym radził podchodzić do filmów.

Właściwie to mniej żenujące jest czytanie relacji ze spotkania z UFO niż opowieści słyszących kable.

No właśnie. Pisałem o między innymi czytaniu ze zrozumieniem i słuchaniu innych. Tu nie chodzi o taki czy inny film. To jest bolesna prawda. Wystarczy zobaczyć jedną czy drugą relację z Wiejskiej, tacy jesteśmy.

Ech.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

zaraz zaraz skoro piszę że słyszę to jest to moja opinia

co innego by było jakbym wmawiał komuś że nie słyszy - czujesz te subtelną róznicę?

Nie.

Nie należę do "Kościoła Wyznawców Pomiarów". Szczególnie w takiej dziedzinie jak audio gdzie jednak decydują gusta, niuanse itp. Tylko, że pomiary bardzo dużo mówią i można a nawet trzeba spróbować z nich skorzystać. Chociaż od wykresów ważniejsza jest ich interpretacja, warunki pomiarowe, metodologia itp. I tutaj zaczynają się schody.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Nie.

Nie należę do "Kościoła Wyznawców Pomiarów". Szczególnie w takiej dziedzinie jak audio gdzie jednak decydują gusta, niuanse itp. Tylko, że pomiary bardzo dużo mówią i można a nawet trzeba spróbować z nich skorzystać. Chociaż od wykresów ważniejsza jest ich interpretacja, warunki pomiarowe, metodologia itp. I tutaj zaczynają się schody.

dlatego nie traktuję ich jako wyroczni i punktu odniesienia a jeśli ktos tak robi jest zwyczajnie nieobiektywny

Pisz za siebie.

:)

Ja czuje. A Ty?

:)

no i co tu więcej komentować, pisać "tacy jesteśmy"

No właśnie. Pisałem o między innymi czytaniu ze zrozumieniem i słuchaniu innych. Tu nie chodzi o taki czy inny film. To jest bolesna prawda. Wystarczy zobaczyć jedną czy drugą relację z Wiejskiej, tacy jesteśmy.

Ech.

Rozumiem że czujesz się takim Polakiem jak w modlitwie z filmu .

Nie wnikam czy słyszysz czy nie słyszysz kabli , tak szczerze to mi to wisi .

Ja jestem zwolennikiem PiS kabli nie słyszę ale zupełnie mi nie przeszkadza jak ktoś słyszy bo to jego sprawa .

Nie kradnę nie jestem zawistny w boga wierzę jak mam trwogę

Proponuję zobaczyć relacje z Izby Gmin czy innych parlamentów a dopiero później upraszczać

Rozmawiajmy o kablach odtwarzaczach i kolumnach , a nie o polityce bogu i przywarach różnych nacji

Tak na sam koniec powiem Ci że Francuzi mieli toalety w Wersalu dzięki nam a dokładniej podpatrzył je Walezy u Nas zanim zwiał z Polski . Wcześniej walili po kątach nie wyłączając kominków .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Tak na sam koniec powiem Ci że Francuzi mieli toalety w Wersalu dzięki nam a dokładniej podpatrzył je Walezy u Nas zanim zwiał z Polski . Wcześniej walili po kątach nie wyłączając kominków .

Tak tylko że Oni zrobili kulturowy postęp. A Polska nadal w katolicko-pisowkim średniowieczu. Wież w co chcesz. Twoja sprawa. Tylko zastanawiam się dlaczego tak się oburzasz skoro jesteś "katolikiem" przecież Wasze doktryny mówią całkiem inaczej. Jakiś drugi policzek i te inne dyrdymały.

Jeśli chodzi o kable wcześniej napisałem co kablach myślę. Słychać a kto nie słyszy może ma za słaby sprzęt lub ze słuchem coś nie tak. Jednak stawiam na opcję pierwszą.

W starym jeszcze Czechosłowackim filmie był dialog bohaterów o gołębicy i głupocie odnoszę wrażenie że bardzo do niego pasujesz.

Rozumiem też że jak masz smaczek to dziewczynka lub chłopaczek przecież to takie multikulti i kool zachodnie .

Masz mentalność postkolonialną skoro tak jesteś zapatrzony w ten swój zachód .

Miało być spokojnie ale nie zasługujesz na wyważone riposty

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Widzę tą typową dla zwolenników PIS-u tolerancję i akceptacje innych poglądów... :-)

Co ktoś robi w domu to jego sprawa , jeżeli pijesz do tego .

Nie ja zapoczątkowałem dyskusje polityczną . Nie ja pisze że inne nacje to idioci czy wyznawcy buddy .

Nie lubię jak się mnie obraża stąd moja reakcja jak Cie uraziłem to przepraszam

ps. Odnośnie kabli to fakt że może mój sprzęt jest za slaby nie wykluczam tego.

Na dzień dzisiejszy nie słyszę z tym że nie zakładam wątków o tym a moja wypowiedz spowodowana była tylko zaczepką katolopisowską . Bo to głupie tak szufladkować

Jeśli już to kobietach nie w dziewczynkach, w chłopaczkach to raczej Ci w czarnych lub purpurowych strojach gustują, potem nie przyznają się do winy ale godzą się na siedem lat odsiadki to jest złe i ohydne no ale katolik powie że czepiam się.

Pozdrawiam, Paweł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.