Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, wybitny ekspercie z pojęciem. Masz oczywiście rację... :-)

Ale przecież twierdzisz, że kabel musi się ułożyć do każdego systemu to na czym testuje te swoje kable i skąd wie jaki efekt uzyskał?

:-)))

Daj tacie do przeczytania, albo nauczycielowi. Pewnie zrozumie i wytłumaczy tobie. Mojego czasu szkoda na przepychanki.

Nic takiego sobie nie przypominam, ale skoro wiesz lepiej to ok. Poza tym te gumofilce to była tylko przenośnia, tyle , że ty tego nie zrozumiesz... :-)Ja widać nawet tak prosta okazała się za trudna.

Umieściłeś ją w kontekście nie pozostawiającym żadnych niedomówień, panie hrabio.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie mów mu tego, bo biedny się zapowietrzy.

Chodzi o ostatni wpis malikaliego.

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Dla ciebie może tam nie było niedomówień. Dla mnie to tylko przenośnia. To jak piłka do metalu i piłka nożna. Dla ciebie piłka to piłka...Marian Piłka... :-)

Daj sobie spokój. I tak tego nie ogarniesz. Dla ciebie to wiedza tajemna. Może dlatego przez wieki ukrywano księgi z różną wiedzą przed "masowym czytelnikiem". Widać nie dla każdego jest wszystko. Ty to nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, a pytasz o kwestie, których i tak nigdy nie pojmiesz.

Nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania motasz się w zeznaniach i oczekujesz zrozumienia? Dobre :)

Nie mów mu tego, bo biedny się zapowietrzy.

Chodzi o ostatni wpis malikaliego.

Już się zapowietrzyłem, więc możecie dalej się poklepywać i udowadniać swoje domysły... :-)...że każdy kabel jest taki sam, każdy wzmacniacz i odtwarzacz CD również, że jedzenie w dobrej restauracji to jest to samo, co w nędznym barze, że gruszka to gruszka. a jabłko to jabłko, że jazda nowym Lexusem to jest to samo. co jazda 16 letnim Oplem. bo przecież oba jadą po tej samej drodze z tymi samymi dziurami. Każdy sposób żeby poczuć się lepiej jest dobry. Wiele dróg prowadzi do Rzymu. Jeden poczuje się lepiej mając coś lepszego, inny poczuje się równie dobrze obrzucając go błotem i próbując uwierzyć, że komuś coś się tylko wydawało. Jak się nie ma co się lubi. to się lubi co się ma. A jeśli nie można zdzierżyć zadowolenia innych, to zawsze można poujadać na forum i poklepać się po pleckach z podobnymi sobie ujadaczami. Dlatego wszystkim życzę zadowolenia bez względu jaką drogą do tegoż muszą dojść. W końcu liczy się efekt finalny. Pozdrawiam... :-)

Nie wiem, czy wypada profesorku wydziału fizyki, gdyż Ci Panowie są starsi, takim się miejsca w tramwaju ustępuje, a nie po plecach klepie ;-) Czego Cię uczyli?

Pokażcie mi jedną rzecz z kategorii produktów użytkowych, która kosztuje w wersji najbardziej luksusowej killkadziesiąt tysięcy razy więcej od podstawowego produktu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A o so chodzi?O so?Jakaś nowa wojna kablowa?To wołać tu mi XYZ-eta.On wyjasni.

Pokażcie mi jedną rzecz z kategorii produktów użytkowych, która kosztuje w wersji najbardziej luksusowej killkadziesiąt tysięcy razy więcej od podstawowego produktu?

Ni ma takiej,poza ..................................................................kablami.

Może kobita do towarzystwa?

Kilkadziesiąt tysięcy razy? W kablach takiego współczynnika nie ma.

Tani IC kosztuje powiedzmy 50zł. Najdroższe mi znane 80000zł. Różnica jest abstrakcyjna ale to 1600x a nie kilkadziesiąt tysięcy razy. Podobne absurdy cenowe występują w innych branżach. Zwykły zegarek kosztuje powiedzmy 100zł. Mnożąc to przez 1600x mamy 160 000zł. Są na rynku znacznie droższe zegarki, nawet 10 krotnie. A samochody? Zwykły Chiński badziew czy Indyjska TATA to może 20 tys.zł.Mnożąc to przez 1600x mamy 3.2mln pln. Są takie samochody. Podobnie jest w branży jubilerskiej czy meblowej. Tak więc Fox po raz kolejny nie masz pojęcia o czym piszesz.

No fakt, Za Julię Roberts gość dawał milion baksów :)

Jakie są matematyczne, fizyczne, naukowe dowody, że kable nie grają?

Nie chcę znowu wywoływać jakieś tam kłótni, ale naprawdę jestem ciekaw. Jakieś tam dowody fizyczne w postaci pomiarów, ściągniętych widm itp gdzieś kiedyś w tym wątku przedstawiłem. Ciekawi mnie tylko jakimi dowodami posługują się przeciwnicy. Parę razy padło stwierdzenie, że udowodniono naukowo.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Są tańsze kable...

800 000 za kawałek drutu z izolacją???

Sly a sieciówka? Kupisz poniżej 2zł nie wiem ile najdroższa ale kilkadziesiąt tysięcy na pewno. Kable głośnikowe to ponad 100tysi najdroższe silitecha a można i za kilkanaście zeta.

I nie porównuj samochodu do kabla, w najtańszym nawet jest więcej miedzi niż zużyto do najdroższego audiofilskiego pytona nie mówiąc o stopniu skomplikowania konstrukcji.

Taaaaaaaak?A gdzie udowodniono?

No właśnie się pytam. Ciekawi mnie.

Są tańsze kable...

800 000 za kawałek drutu z izolacją???

Do szkoły i czytać ze zrozumieniem. I liczyć też by wypadało umieć... :-)

A co za różnica 80 czy 800...tysięcy za kawałek druta?

Sly a sieciówka? Kupisz poniżej 2zł nie wiem ile najdroższa ale kilkadziesiąt tysięcy na pewno. Kable głośnikowe to ponad 100tysi najdroższe silitecha a można i za kilkanaście zeta.

Ale co ma z tego wynikać? Nawet gdyby to było milion i co z tego? Kupować tego nie musisz. Akceptować tej polityki cen też nie musisz. Co to właściwie ciebie obchodzi? Co tobie doskwiera? Tania łódka z nadbuduwką to pewnie kilkanaście tysięcy. Piękne jachty to setki milionów i co z tego? Jak widać jest na nie klientela. Mnie na to nie stać ale zupełnie mnie to nie boli. Pewnie fajnie jest mieszkać na takim 100m jachcie z 6 pokładami i helikopterem oraz Ferrari do dyspozycji. Ale nie stać mnie i nie drążę tematu. A po co ty drążysz?

Daj tacie do przeczytania, albo nauczycielowi. Pewnie zrozumie i wytłumaczy tobie. Mojego czasu szkoda na przepychanki.

I oczywiście udajesz, że nie zrozumiałeś:) Proste pytanie narysowałbym Ci, ale może łopatologicznie łatwiej załapiesz :) Skoro kabel jest tak czuły, że musi się układać wpięty do innego systemu to jak producent sprawdza swoje "demo" i na czym testuje, skoro ten sam kabel z każdym innym systemem daje inny efekt?

Dla przykładu Cardas zaleca by w ogole nie ruszać mechanicznie ich kabli jak są już podłączone i nawet wygrzane a każde ruszenie powoduje że znów musi "dojść do siebie". Pewnie to nie jest długi czas ale kilkanaście godzin na pewno.

Sam kabel na wygrzanie potrzebuje ok 300h a potem za każdym razem po wypięciu go z zasilania np przenosząc go do innego domu na testy to potrzebuje ok 12h żeby ekranowanie naładowało się.

To, że wygrzane kable potrzebują ok 24h żeby "ułożyć" się w danym systemie. Gdyby były niewygrzane to 2 tygodnie grania non stop.

Może Slyer nie umiem przepisać poprawnie zer, jak nie ma co trzy spacji, ale wiem, czym są rzędy wielkości i ogarniam proporcje, so.

Najdroższe:

Siltech Royal Signature Emperor Double Crown - 190 500 zł

Najtańsze maks 10 zł

Czyli stosunek wygląda tak:

1:19050

Gdzie tu 1:1600? No gdzie?

100 metrowe jachty znam dobrze ze stoczni i tam widać cenę na każdym pokładzie, tak samo najdroższy budowany obecnie statek świata za 3mld€, ale to nie 2m kabelka Sly.

Obudź się.

Te same, które dowodzą, że UFO nie istnieje

Dzięki. Teraz już rozumiem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

100 metrowe jachty znam dobrze ze stoczni i tam widać cenę na każdym pokładzie, tak samo najdroższy budowany obecnie statek świata za 3mld€

A konkretnie co i gdzie widać ?

To akurat moja branża i chętnie się dowiem czegoś nowego i ciekawego ?

Aha i co to za statek za 3 mld Eur ?

Może Slyer nie umiem przepisać poprawnie zer, jak nie ma co trzy spacji, ale wiem, czym są rzędy wielkości i ogarniam proporcje, so.

Najdroższe:

Siltech Royal Signature Emperor Double Crown - 190 500 zł

Najtańsze maks 10 zł

Czyli stosunek wygląda tak:

1:19050

Gdzie tu 1:1600? No gdzie?

Pisałem o Interkonektach. Najnowszy Tripple Crown, o którym nawet nie słyszałaś będzie miał detal 80000zł. Ty podajesz kable głośnikowe. Nie ma nawet tanich kabli głośnikowych z wtykami za 10zł. Ale nawet jeśli to co z tego? Nikt nie zmusza do kupowania.

100 metrowe jachty znam dobrze ze stoczni i tam widać cenę na każdym pokładzie, tak samo najdroższy budowany obecnie statek świata za 3mld€, ale to nie 2m kabelka Sly.

Obudź się.

No i co z tego ?

Porównanie samochód-samochód, nie patrzysz na to ilu ludzi zmieści, czy do jakiego terenu się nadaje, jak jest wyposarzony. Więc porównanie dowolny kabel audio-dowolny kabel audio, jest jak najbardziej OK.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.