Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Co ciekawe wypas Audio Note DAC-5 Signature za ok 80000 euro nie dał rady pokonać Gryphona.

Nie sadze, ale tutaj masz prawo sie czepic obu nie slyszalem.

Z pewnoscia DAC-i oparte o Sabre beda duzo bardziej rozdzielcze, ale muzykalnosc na Sabre to raczej to nie bedzie Kaliope z tego co znam ta aplikacje.

A ja sądzę. Zresztą kolega z forum też słuchał u mnie tego porównania. Owszem na średnicy Audio Note był jeszcze bardziej nasycony i przyjemny. Czy aż takie nasycenie jest poprawne i naturalne to nie wiem, ale słuchało się tego bardzo przyjemnie. Za to bas, przestrzeń, szybkość, rozdzielczość, atak były lepsze w Gryphonie.

Za to bas, przestrzeń, szybkość, rozdzielczość, atak były lepsze w Gryphonie.

Tak moze byc. Ale muzykalnoscia AN z pewnoscia przewyzszal, bez sluchania wiem.

W tym DAC-u placi sie za muzykalnosc, to najbardziej kosztuje.

Tylko co to znaczy ta owa słynna muzykalność? To niedefiniowalny termin. Po prostu był jeszcze bardziej soczysty i gęsty na średnicy. Ale całościowo Gryphon nie dał się pokonać.

Naprawdę ?

Ja myślałem, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego !

Znasz konstrukcję na Sabre grającą muzykę ?

Na chipsie ES9018-2M Grace Design M920 jak i Grace Design M905

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla zamożniejszych polecam jako bardzo fajny DAC i pre do monobloków lub kolumn aktywnych.

A tu recenzja porównanie z ich wcześniejszą konstrukcją:

Ukryta Zawartość

Na forum jest użytkownik starszego Grace Design M903 moim zdaniem już! bardzo fajne granie i mogę Grace Design polecić do słuchania z plików, w końcu je już sensownie słychać!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tylko co to znaczy ta owa słynna muzykalność? To niedefiniowalny termin. Po prostu był jeszcze bardziej soczysty i gęsty na średnicy. Ale całościowo Gryphon nie dał się pokonać.

A czym sie roznia najdrozsze gramiaki od tych sporo tanszych sa soczyste i geste, za to sie wlasnie placi!

W Sabre ten efekt jest bardzo trudny do uzyskania, ale mozliwy. Ja mam tak gesty i barwny bas z Sabre ze mozna sie zdziwic ze to jest cyfra i nie ma tam zupelnie lampy, to samo dotyczy srednicy jest wypelniona i wciagajaca, gora ostra jak brzytwa przed goleniem.

...

W Sabre ten efekt jest bardzo trudny do uzyskania, ale mozliwy. Ja mam tak gesty i barwny bas z Sabre ze mozna sie zdziwic ze to jest cyfra i nie ma tam zupelnie lampy, to samo dotyczy srednicy jest wypelniona i wciagajaca, gora ostra jak brzytwa przed goleniem.

miejmy nadzieje, że zweryfikowałeś swoje twierdzenia na porządnym pełnopasmowym zestawie a nie tylko na słuchawkach i laptopie...

----------------------------------------------------

Jasne, kwestia gustu. C8+ nie miałem ale u mnie Gryphon zagrał lepiej niż C8 i dCS. Oznaczało to pewien problem bo Gryphon jest tylko czarny, a system mam srebrny ale jakoś musiałem sobie z tym poradzić.

Sylwek a napiszesz jakie wzmacniacze, pre i transport były użyte w tym porównaniu ?

Był Linn Akurate do plików i Metronome Calypso do CD, preamp Burmestera i monobloki Amplifona.

Jasne, kwestia gustu. C8+ nie miałem ale u mnie Gryphon zagrał lepiej niż C8 i dCS. Oznaczało to pewien problem bo Gryphon jest tylko czarny, a system mam srebrny ale jakoś musiałem sobie z tym poradzić.

Szlifierka i do srebrnej blachy? ;)

Choć mnie bardziej podobał się DCS i C8+.

Nie ma lepszego obecnie zrodla niz caly Vivaldi, ale jest wymog to musi byc dobrze okablowane i wzmak musi byc lampowy, no chyba ze z Passem to potrafi zagrac, nie wiem, ktos ma takie zestawienie? W kazdym badz razie Vivaldi i Dagostiono to nie jest dobre zestawienie jak dla mnie.

Posluchaj dobrego PCM jak koledzy tutaj Ci kilka razy radza, wtedy moze zrozumiesz o co w tym chodzi.

Arton pytanie specjalnie do Ciebie. Na jakim najlepszym sprzecie sluchales PCM?

Słyszałem dość dobre palyery. U Piotra czyli SA jego Mcintosha czy Accuphase DP400, DP 500 i DP700 w Nautilusie.

Najlepszy dźwięk jaki słyszałem to w warszawskich studiach nagraniowych u Stokłosy w Buffo ze Studera na kolumnach KRK konsola SSLa. Czy francuskim dubbingowym Starcie DAT Fostex D30 analogowa konsola Mackie 24 channel Pro mixer i kol. aktywne Genelec.

8e47eaf53e9b96b68fab9c17eb48eba7.jpg1212492044_twjp0712-img600x249-1207450109img_0046.jpgmackie-32-8.jpgGENELEC%201032A-600x600.jpg

To jaki ja głos Edyty Górniak słyszałem z nagrań na mikrofonach Neumana to nie do powtórzenia jest z płyt CD.

Stasio. Jak skończysz tego swego DACa to rozumiem podeśleszmi go mym się mógł pomiarkować. Oczywiście bez kaucji bi mnie nie stać.3.gif

...

Był Linn Akurate do plików i Metronome Calypso do CD, preamp Burmestera i monobloki Amplifona.

Jak Amplifon zrobi lampowe pre do swoich monobloków dobrze byłoby podejść ponownie do takiego porównania.

----------------------------------------------------

Tak porównując to sam DAC to nie całe 3000 złotych i nie ma to nic z chorymi cenami w tym wątku i cenami w High End Audio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jasne, kwestia gustu. C8+ nie miałem ale u mnie Gryphon zagrał lepiej niż C8 i dCS.

Gryphon grał bardziej rozdzielczo niż C8 i to jest fakt.

Natomiast grał z mniejszym wypełnieniem na średnicy i bardziej sucho.

Natomiast C8+ to jest jakby pomiędzy tymi dwoma dac-ami tzn. gra bardziej szczegółowo niż stary C8 ale nie zatracił wypełnienia i dociążenia na na średnicy czego trochę jednak brakowało Gryphonowi.

Jednak DCS cały czas mi chodzi po głowie i wkrótce zrobię kolejne podejście do posłuchania tego urządzenia.

Jestem ciekawy jak wypadnie z Pass-em.

Zobaczymy ;)

P.S.

Sylwek Ty słuchałeś całego zestawu DCS-a czy tylko samego dac-a?

Jestem ciekawy jak wypadnie z Pass-em.

Ma ktos takie zestawienie?

Ale i Vivaldi ma swoje wady, sluchalem tego ostatnio dosc dlugo i pozniej porownywalem to w domu, Jednak na duzych glosnosciach i w skomplikowanych nagraniach gubi sie troche, ale gubi sie dosc kulturalnie, to i tak w porownaniu do konkurencji mistrzostwo swiata. No brak temu DAC-ow jakiejs takiej plynnosci troche, C8 i C8+ to ma, Vivaldi jest troche jakby sztuczny, ale jesli chodzi o wejscie w szczegoly i rozdzielenie instrumentow to kosi wszystko na drodze. Temu sprzetowi nie straszna jest zadna plyta CD, a to juz bardzo wiele, nim gorsza relatywnie plyta CD tym lepiej ten DAc ja potrafi zagrac, to swiadczy o wysokiej klasie.

Ale moim zdaniem plusy tego zrodla sa na tyle duze nad minusami ze to jest sprzet ktory przyniesie sporo uciechy. No i jak gra stare wydania CD? Warto zwrocic na to uwage, bo jest wyjatkowy.

Słuchałem Gryphona i to jest dobre urządzenie.

Choć mnie bardziej podobał się DCS i C8+.

Proszę na temat.

Muszę cię zmartwić - dawno przestał. Szkoda mu było na to czasu, tak jak i na to całe polskie piekiełko.

Wystarczy ,ze Elberoth sledzi...............potem wszystko pewnikiem przekaże

Brak CE należy traktować jako wadę towaru.

Zonk może się okazać przy próbie odsprzedaży daczka na rynku wtórnym gdy trafi się na dociekliwego kupującego.

To jest kluczowy temat bo ten certyfikat jest przyklejony i wziety nie z tej szuflady bo znaczy china eksport)

A tak faktycznie Lampizator na znak China Export litery sa duzo blizej niz w przypadku prawdziwego CE.

No i jak tu miec dobre zdanie o lampizatorze :(

Ale to i tak malo zmienia jak komus cos sie stanie to i tak producent bedzie odpowiadal. Nie bedzie tylko odpowiadal za nadanie sobie CE niezgodnego z rzeczywistoscia. I tak jest wymog aby CE na terenie UE dla tego sprzetu bylo. Takie kombinacje nic nie daja lepiej zaprojektowac urzadzenie wg norm certyfikowac i spac spokojnie.

Także popatrzcie sobie na te CE...............wobec tego pytam,czy lampizator jest wyrobem chińskim?

Proszę na temat.

Stasiop, dawaj Londyńczyku do Chicago - zarekomenduję cię i posłuchasz sobie staka Vivaldiego z Boulderem i Wilsonami. Kup bilet. Zatrzymasz się koło Burr Ridge i będzie git.

Parker's Mood

Może być?

Ukryta Zawartość

Czy to sprzęt kuchenny?

Ukryta Zawartość

Może być?

Ukryta Zawartość

WIDZIALEM JUZ TO,A NAWET FILM DAC VIDEO 2.

Co z tego,ze mowią po angielsku z akcentem z zachodniego wybrzeża-czy to podnosi rangę urządzenia?

Fikus nawet sie nie pokazuje na AS.............jak myślicie jest taki zapracowany,czy sa inne powody?

Nie chce rozmawiać w/g mnie i zdradzać planów na przyszłość i schematow nowych modeli swoich daczków.

Powinny sie nazywać teraz wariacje Fikusa.....czyli co mam w szufladzie)........i podnieść musi cenę koniecznie.

Ukryta Zawartość

Stasiop, dawaj Londyńczyku do Chicago - zarekomenduję cię i posłuchasz sobie staka Vivaldiego z Boulderem i Wilsonami. Kup bilet. Zatrzymasz się koło Burr Ridge i będzie git.

Ja tam USA bardzo lubie, kiedys jeszcze pojade jak bedzie czas i pieniadze. A w Londku Zdroju tu tez jest wszystko co trzeba, maja wszystko tylko pochowane na przedmiejskich katach. ;)

Vivaldi jest troche jakby sztuczny, ale jesli chodzi o wejscie w szczegoly i rozdzielenie instrumentow to kosi wszystko na drodze. Temu sprzetowi nie straszna jest zadna plyta CD, a to juz bardzo wiele, nim gorsza relatywnie plyta CD tym lepiej ten DAc ja potrafi zagrac, to swiadczy o wysokiej klasie.

Ale moim zdaniem plusy tego zrodla sa na tyle duze nad minusami ze to jest sprzet ktory przyniesie sporo uciechy. No i jak gra stare wydania CD? Warto zwrocic na to uwage, bo jest wyjatkowy.

Ciekawe jak stak V obskoczyłby Birda na 52 ulicy? Na pewno rewelacyjnie! Oj stary jest ten cd, oj stary! Na pewno najlepszy jak stary, tak? Pierwsze wydanie!

Ukryta Zawartość

Czy w USA lub Dubaju obowiązuje znaczek CE?

Tak, ale liczy się tylko ten wytatuowany na czole - poza tym wszystko w porządku.

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Ciekawe jak stak V obskoczyłby Birda na 52 ulicy? Na pewno rewelacyjnie! Oj stary jest ten cd, oj stary! Na pewno najlepszy jak stary, tak? Pierwsze wydanie!

Wiesz jak zagra, sluchalem na stacku najbardziej wrednawych nagran, bedzie szumiec, bedzie mala dynamika ale poplynie prawdziwa muzyka.

stasiop, mozesz napisac na czym odsluchujesz swojej konstrukcji i w jakich warunkach akustycznych?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.