Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma jak posłuchać, bo Fikus nie ma egzemplarzy demo. Wszystko jest robione pod konkretne zamówienia. Druga rzecz, mam takie wrażenie, Fikus na dobre machnął ręką na Polski rynek. Częściej można go spotkać na wystawach w Azji czy US, czyli tam gdzie lokuje 99% produkcji. W Polsce Lampiego kupują raczej tylko ci, którzy siedzą na zachodnich forach. Jest takie przysłowie - najtrudniej być prorokiem we własnym kraju. Pasuje jak ulał.

nie ma egzemplarzy demo dla Polakow i wszystko na ten temat,Polak w ciemno nie kupi, bo nie duren

Mam rozumieć, że najpierw trzeba wydać blisko 100k w ciemno i dopiero w domu sobie posłuchać czy to mi sie podoba?

To są niestety minusy modelu sprzedaży bezpośredniej, który przyjął Fikus. Nie wiem jak jest w Polsce - w US i w UK jest opcja, aby DACa zwrócić w ciągu 10 dni.

Myślę, że gdybyś był nim poważnie zainteresowany, to pewnie dało by radę jakoś pożyczyć, chociaż na kilka dni. Koledze Jarek & Ania udało się chyba bez większego problemu, więc nie jest to rzecz niemożliwa.

Ja jak pożyczałem swoje, to za każdym razem dostawałem egzemplarze, który właśnie wylatywały do klientów - raz miałem takiego, który miał naklejoną kartkę 'Mark UK', a innym razem, klientem był ktoś z Australii. Za każdym razem problem był taki, że były to urządzenia niewygrzane. Ale i tak pokazywały na tyle duzy potencjał, że decydowałem się na zakup. Obecnie mam już trzeciego. Nie żałuję.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mam rozumieć, że najpierw trzeba wydać blisko 100k w ciemno i dopiero w domu sobie posłuchać czy to mi sie podoba?

W SOBOTĘ SLUCHAM LAMPIZATORA PO RAZ PIATY.

Wstep tylko dla swoich.........a zna mnie z parę setek ludzi z tego forum.

Będzie porównanko z Abraxasem za 2000 pln.........opis konfrontacji opiszę.

To są niestety minusy modelu sprzedaży bezpośredniej, który przyjął Fikus. Nie wiem jak jest w Polsce - w US i w UK jest opcja, aby DACa zwrócić w ciągu 10 dni.

Myślę, że gdybyś był nim poważnie zainteresowany, to pewnie dało by radę jakoś pożyczyć, chociaż na kilka dni. Koledze Jarek & Ania udało się chyba bez większego problemu, więc nie jest to rzecz niemożliwa.

Ja jak pożyczałem swoje, to za każdym razem dostawałem egzemplarze, który właśnie wylatywały do klientów - raz miałem takiego, który miał naklejoną kartkę 'Mark UK', a innym razem, klientem był ktoś z Australii. Za każdym razem problem był taki, że były to urządzenia niewygrzane. Ale i tak pokazywały na tyle duzy potencjał, że decydowałem się na zakup. Obecnie mam już trzeciego. Nie żałuję.

Elberoth

Kiedys Fikus miał taki zwyczaj idiotyczny nieujawniania na jakiej kości jest zbudowany dany daczek rysując górę kości-zostało to mu do dziś?

Widzisz nie załujesz,więc można powiedzieć,że jesteś po prostu szczęściarzem w czepku urodzonym.

Swoja drogą powiedz nam wszystkim skąd to wszystko wiesz?

Przecież tu dokładnie wiadomo, o co chodzi. To po pierwsze.

Po drugie - na co komu DSD? To czysty marketing. Bardzo mały repertuar nagrań. Standard obarczony błedami na etapie koncepcji. Raczej nie mozna wróżyc mu wielkiej przyszłości. Nie wiem co w tym moze byc genialnego.

Pomysł bracie Polaku na DSD i wysoka cena i jak sprzedaż to sukces murowany,a najlepiej jak sprzedaż za ocean-masz z głowy ew. naprawę.

Jak to w ciemno? Przecież sa opinie. I to nie byle jakie. Sam oraganizator AudioVideoShow wypowiada się o tym sprzęcie w samych superlatywach. Komu jak komu, ale jemu przecież kazdy może zaufać!

W ciemno tzn. zamykasz oczy i kupujesz.

Kwestia zaufania jest tu porownywalna z kwestią zadufania w samym sobie.......takie spostrzeżenie.

Jak to Elb napisał - Lampizator jest dla osób którym znudziło sie otwieranie i zamykanie szuflady w Accu. Muszę tą mądrość nad mądrościami przekazać na forum motoryzacyjnym - koledzy jak się wam znudziło otwieranie i zamykanie drzwi w Mercedesie, BMW czy Audi - kupcie sobie jakiego stjuningowanego Trabanta albo Zaporożca.

Ja pierd.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość damboo

(Konto usunięte)

Coś w tym jest.

Może jest sens założenia zakładki pod nazwa "Lifestyle"?

Tam byłoby miejsce dla takich właśnie tematów o klockach dla znudzonych życiem utracjuszy i dla prywatnych nirvan koryfeuszy tego szacownego forum.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Ja jak pożyczałem swoje, to za każdym razem dostawałem egzemplarze, który właśnie wylatywały do klientów - raz miałem takiego, który miał naklejoną kartkę 'Mark UK', a innym razem, klientem był ktoś z Australii.

Czyli do klienta leciała używka??? Klienci wiedzieli o tych przed-wysyłkowych odsłuchach? Wyrażali na nie zgodę?

Jak to Elb napisał - Lampizator jest dla osób którym znudziło sie otwieranie i zamykanie szuflady w Accu. Muszę tą mądrość nad mądrościami przekazać na forum motoryzacyjnym - koledzy jak się wam znudziło otwieranie i zamykanie drzwi w Mercedesie, BMW czy Audi - kupcie sobie jakiego stjuningowanego Trabanta albo Zaporożca.

Ja pierd.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koniecznie podziel się tą informację na forum ! Tylko aby zrozumieli, musisz to napisać w ich języku:

- Mój znajomy oszalał ! Sprzedaje swojego Mercedesa E klasę i kupuje Ultimę GTR ! Czy wy w ogóle zdajecie sobie sprawę, jak w Ultimie otwierają i zamykają się drzwi ? Przecież to skandal ! Ultima może Mercedesowi buty czyścić !

Ultima-GTR-Yello-Front-Side-View.jpg

I ten rzęch kosztuje niby 700tys zł ? ;)

LoL

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mój przyjaciel wozi dziecko do przedszkola swoim Audi R8 V10, więc pewnie i tym na upartego by dało radę. Samochód jest street legal.

Niemniej jednak jest to performance car, dla ludzi, którzy są w stanie poświęcić wiele dla osiągów. Na torze Ultima jest niezrównana.

Zresztą zamiast Ultimy moglibyśmy tu wstawić Ferrari, Lambo, Koenigsegga - żaden z tych samochodów nie może się równać wygodą podróżowania, wszechstronnością czy jakością wykonania z bazowym Mercedesem klasy S, za 'marne' 400tys zł.

Podobnie jest z Lampim. Jakością wykonania ustępuje różnych klockom np. Accuphase, ale w odtwarzaniu DSD - nie ma obecnie sobie równych.

Czyli do klienta leciała używka??? Klienci wiedzieli o tych przed-wysyłkowych odsłuchach? Wyrażali na nie zgodę?

Widzicie to samo co ja?

Czyżby Elberoth świadomie został teśtującym lampizatory?

Pewnie na mieszkanie ubezpieczone i się nie martwi że wybuchnie czy nie wybuchnie?

Niemniej jednak jest to performance car, dla ludzi, którzy są w stanie poświęcić wiele dla osiągów. Na torze Ultima jest niezrównana.

Lepsza od Subaraka?

Elberoth namów tych ludzi na kupno Lampizatora,tylko przetestuj wpierw u siebie-dla spokojności)

Podobnie jest z Lampim. Jakością wykonania ustępuje różnych klockom np. Accuphase, ale w odtwarzaniu DSD - nie ma obecnie sobie równych.

Na którym torze?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niemniej jednak jest to performance car, dla ludzi, którzy są w stanie poświęcić wiele dla osiągów.

Elberoth powinieneś zrozumieć ,że nie każdy chce żyć wyczynowo.

Mam na myśli zarówno samochody jak muzykę.

Ale do takich przemyśleń dochodzi się niestety z upływem lat ... ;)

Elberoth powinieneś zrozumieć ,że nie każdy chce żyć wyczynowo.

Mam na myśli zarówno samochody jak muzykę.

Ale do takich przemyśleń dochodzi się niestety z upływem lat ... ;)

Ależ ja to doskonale rozumiem. I dlatego też nikogo do zakupu Lampiego nie zachęcam. To jest propozycja dla osób, które chcą spróbować jak brzmi prawdopodobnie najlepsze obecnie DSD na świecie, ale jednocześnie godzą się na pewne niedoróbki w wykonaniu urządzenia.

Tu jednak mamy do czynienia z sytuacją zgoła odwrotną. To ludzie którzy wolą żyć wygodnie, próbują zdyskredytować tych, którzy wolą żyć wyczynowo (posługując się twoim porównaniem).

Co więcej, wydaje się, że dla niektórych stało się to swoistą osobista krucjatą.

Jest takie przysłowie - najtrudniej być prorokiem we własnym kraju. Pasuje jak ulał.

Jest również i takie: "strzeżcie się fałszywych proroków".

Ja nie traktuję audio jako religii i wiara w proroków nie ma dla mnie znaczenia.

A kilkadziesiąt lat tego hobby wystarczająco wyrobiło we mnie dystans i sceptyczny stosunku do wszelkich "proroków w audio" i cudownych objawień.

Wolę już nasze staropolskie przysłowie: lepiej ze swoimi płakać niż z obcymi skakać. ;)

Koniecznie podziel się tą informację na forum ! Tylko aby zrozumieli, musisz to napisać w ich języku:

- Mój znajomy oszalał ! Sprzedaje swojego Mercedesa E klasę i kupuje Ultimę GTR ! Czy wy w ogóle zdajecie sobie sprawę, jak w Ultimie otwierają i zamykają się drzwi ? Przecież to skandal ! Ultima może Mercedesowi buty czyścić !

LoL

LoL

Elb nie zrozumiałeś. W Twoim wpisie jedynie słowo Mercedes się zgadza. Nie zgadza się Ultima GTR. Ultima GTR ma lusterka i spojler równo przymocowany do nadwozia. Tak więc zastąp słowo Ultima GTR - słowami "stjuningowany Trabant i Zaporożec" - to jest właściwa proporcja

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

E tam nie przesadzaj...dostawali w końcu sprzęt z unikalną metką...

DESIGNED BY ŁUKASZ FIKUS

TESTED BY ELBEROTH

Sam ostatnio dostałem ostrzeżenie, za wpis nie na temat. Próbowałem nawet się dowiedzieć za co, ale podobno teraz za każdy usunięty wpis ostrzeżenie jest z automatu. 10 czy ileś ostrzeżeń i ban. Proste.

W takim razie za ten żółty samochód masz jak w banku kolejne punkciki do kolekcji.

No chyba ,że sąd kapturowy oceni to jako merytoryczną polemikę na temat Lampizatora?

Dopytaj może czy punkty można wymieniać w ramach PayBack np. na jakieś fanty z Audiostereo Store ;)

BTW. ciekawe jaką notą oceniony zostanę ja za ten wpis ?

DESIGNED BY ŁUKASZ FIKUS

TESTED BY ELBEROTH

Zapomniałeś dodać jeszcze :

APPROVED FOR CE Certifikate BY ARTON55 ;)

Gość damboo

(Konto usunięte)

Tu jednak mamy do czynienia z sytuacją zgoła odwrotną. To ludzie którzy wolą żyć wygodnie, próbują zdyskredytować tych, którzy wolą żyć wyczynowo (posługując się twoim porównaniem).

Jeżeli nazywasz fakt wydania 700 tysięcy przez bogatego bubka na samochód, którym tak naprawdę nie spełnia podstawowego celu samochodu (czyli bezpiecznego przemieszczania się z punktu A do punktu B) a jest tylko par excellence drogą zabawką - "wyczynowym życiem", to ja cię przepraszam - ty nic o życiu nie wiesz.

Druga ewentualność jest taka, że żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości niż pozostali.

Elb nie zrozumiałeś. W Twoim wpisie jedynie słowo Mercedes się zgadza. Nie zgadza się Ultima GTR. Ultima GTR ma lusterka i spojler równo przymocowany do nadwozia. Tak więc zastąp słowo Ultima GTR - słowami "stjuningowany Trabant i Zaporożec" - to jest właściwa proporcja

Jak chociaż raz usiądziesz w Ultimie, to pogadamy o jakości wykonania, spasowania, i tym jakie dźwięki wydaję z siebie te drzwi podczas zamykania. Chwilowo, doświadczenie masz takie jak z Lampizatorem - czyli żadne. No ale oczywiście poklepać w klawiaturę możesz.

Jeżeli nazywasz fakt wydania 700 tysięcy przez bogatego bubka na samochód, którym tak naprawdę nie spełnia podstawowego celu samochodu (czyli bezpiecznego przemieszczania się z punktu A do punktu B) a jest tylko par excellence drogą zabawką - "wyczynowym życiem", to ja cię przepraszam - ty nic o życiu nie wiesz.

Druga ewentualność jest taka, że żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości niż pozostali.

A co mi do tego że ktoś ma 700 tysięcy i wydał na to co wydał ???

:)))

Gość damboo

(Konto usunięte)

Jak chociaż raz usiądziesz w Ultimie, to pogadamy o jakości wykonania, spasowania, i tym jakie dźwięki wydaję z siebie te drzwi podczas zamykania. Chwilowo, doświadczenie masz takie jak z Lampizatorem - czyli żadne. No ale oczywiście poklepać w klawiaturę możesz.

I pisząc to nie masz jakiegoś poczucia nieprzyzwoitości samego kontekstu jak i sytuacji?

Zapewniam cię, że osoba którą stać na Ultimę, ma jeszcze kilka innych samochodów do jazdy na co dzień ...

A co mi do tego że ktoś ma 700 tysięcy i wydał na to co wydał ???

:)))

Niektórych jak widać boli.

I pisząc to nie masz jakiegoś poczucia nieprzyzwoitości samego kontekstu jak i sytuacji?

Od kiedy klona obchodzi przyzwoitosc?

Moralnosc Kalego?

Konto w trakcie usuwania

No właśnie nie mam :))) Mało tego uważam za dziwne jak ktoś ma !!!

To własne Twoje zdanie zalecam czytać aż do skutku :))

Chociaż bardzo w ten skutek wątpię :(

Nastepny polski 'High-end'

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Montazu pewnie uczyli sie od samego Fikusa. ;)

Ukryta Zawartość

Nastepny polski 'High-end'

Ukryta Zawartość

Montazu pewnie uczyli sie od samego Fikusa. ;)

Juz to gdzies bylo ;p

jak przystalo na hi-end mamy tutaj kostki za 1$ z ebaya, fatalne lutowanie i montaz elementow, ponadpalane izolacje przewodów i prototypowe plytki PCB

Ukryta Zawartość

Oj Elb

Nie jechałem ULTIMA GTR - więc doświadczenia nie mam żadnego - tu masz racje. Tyle tylko, że ten samochód nie ma nic wspólnego z królem DSD. Wzrok mam dobry i nie widzę pilśni, nierówno przykręconych spojlerów

Mylisz się natomiast co do moich doświadczeń z Lampizatorem - nawet jeden wynalazek miałem u siebie w domu - chyba DAC Level 4 czy jakoś tak się to coś nazywało. Chyba nawet mam gdzieś zdjęcia jak to coś wyglądało - ubaw po pachy i dźwięk poszarpany jak polska linia brzegowa. A już nawet nie chce mi się wracać pamięcią do słynnej prezentacji systemu Lampizatora na ostatnim AS.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.