Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz język

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja chcę usłyszeć Twoją opinię. Zakładam, że przez różnicę wieku i charakteru, patrzę inaczej na świat.

Obawiam się, że byłabym strasznym rodzicem ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Do rodzicielstwa należy dojrzeć. To wielkie nieszczęście dla dziecka, kiedy rodzicami stają się gówniarze. Wspomnij tragedie z Sosnowca. Nie mogę w tej kwestii opiniować, ponieważ nie posiadam osobistej kontroli nad Tobą. Wiem o Tobie wyłącznie tyle, ile sama przekazałaś, wiec nieobiektywnie. A to co przekazałaś daje podstawy do obaw :-(

Kończmy ten off, z szacunku dla Gospodarza wątku.

W.

Wszystko ze mną OK. Tylko lubię broń białą. Jest taka piękna, wyrafinowana... Poezja... Nie to co ja. Przerośnięty małpiszon ;-)

Oczywiście, że jest subiektywne, człowiek chcąc, nie chcąc często opisuje siebie takim jakim się widzi lub chce być, nie do końca jest to zgodne z prawdą.

Nie będę cytował, by nie powielać bzdetów. Tu jest młodzież, ona sie łuczy:-)

Zatem:

Dziadek Jacek Poszepszyński tak straszliwie nienawidził wszystkiego, co japońskie, że nawet widok śledzia po japońsku w garmażerce - przyprawiał go o "rezonans" i rozstrój nerwowy.

Excel ma podobnie - z Moderacją.

Przy czym, o ile Poszepszyński był postacią sympatyczną, o tyle.....

Ps - dacie wiarę, że słowo "kobieta" - było kiedyś tam, dawno temu - paskudne i obraźliwe?:-))

Zależy od kontekstu. "Dzieciak" też może być obraźliwe ;-) :-P

A o co chodzi z tym, że młodzież się łuczy? Sorry, ale wolno łapię ;-)

Przecież napisałem, że dawno temu.

Sprawdź.

A słowo "dzieciak" - jest dla mnie wyjątkowo obraźliwe, fakt. Takie zastępstwo "bękarta".

Ale to wymyślono w durnych czasach, gdy słowo "dziecko" - zastąpiono tym nieszczęsnym dzieciakiem, jak i Świętego Mikołaja - "Mikołajkami".

Za starym na zmiany; słowo daję.

Dlatego nieraz boleję nad niektórymi postami ludzi na tym i innych forach.

Bo niby - chciałby cosik ten i ów - powiedzieć, a nie idzie, psiamać, nie idzie...:(

Na ewentualne pytanie: "czytasz cokolwiek?" - z dumą odpowie: "zwariowałeś?" :(

Ty edytowałaś, więc podpowiem:

Poszperaj w Kabarecie Dudek. Skecz z Majstrem i Klientem!:-)

Na marginesie: tak świetne rzeczy - nie powtórzą się już nigdy...:(((

Teraz wyłącznie - Mariolki i reklamy. Lub - odwrotnie.

No, właśnie...

Cuda.

Pewnie gdzieś są i ktoś to ma nagrane; ba - podejrzewam, że nawet w telewizorku bywa.

O piątej rano:(

Gdzieś niedawno pisałem; powtórzę:

Dostałem od Przyjaciół znakomitą rzecz: DVD "Kabaret Starszych Panów". Czteropak w granatowym etui.

Wiecie co?

- Rewelacyjne, kochane i pyszne !!!:)

Kupcie, zanim na przemiał pójdzie...

Poszperaj w Kabarecie Dudek. Skecz z Majstrem i Klientem!:-)

Nie ma. Szukałam. :-( Ale inne obejrzałam i dotarło do mnie, że niektóre kojarzę :-D

Dzięki.

Ale jaja. Jednak jest... ;-) Hehehe... Idę się podać do dymisji. W moim wieku nie móc czegoś znaleźć w sieci to problem ;-)

Cholerka. Znam to :-o

Nasz język? Ponad połowa populacji forum to matoły z języka polskiego - nie wiem jakim cudem wypuszczono ich z podstawówki? Powinni tam siedzieć i wdrażać materiał co najmniej do pięćdziesiątego roku życia!

>kazik-t

Ty też powinieneś wrócić do szkoły podstawowej! Interpunkcja i składnia leżą u Ciebie na maxa! Jak zakładasz wątek o poprawnej polszczyżnie, to wypadałoby chociaż poprawnie skleić pierwszy autorski post. Rozumiem, że chciałeś dobrze, ale wyszło niestety niepoprawnie! Poproś moderatorów o korektę!

Parker's Mood

Jak zakładasz wątek o poprawnej polszczyżnie,

To nie jest wątek o poprawnej polszczyźnie, o ile ja rozumiem, ale o kulturze wypowiedzi. O poprawnej polszczyźnie były już wątki i, dla porządku, prosiłbym tam dyskutować o formach poprawnego języka.

Powrót po dłuższej przerwie...

Kulturą wypowiedzi jest także jej poprawność. Kultura to nie jest wąskie pojęcie odnoszące się tylko do "taktu", lecz także do poprawności i wartości merytorycznej wpisu.

To nie jest wątek o poprawnej polszczyźnie, o ile ja rozumiem, ale o kulturze wypowiedzi. O poprawnej polszczyźnie były już wątki i, dla porządku, prosiłbym tam dyskutować o formach poprawnego języka.

Czyli o kulturze wypowiedzi można pisać niepoprawną polszczyzną?

Tyle wpadło mi w oczy; może za dużo, może za mało...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.