Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video 2013 test grupowy kabli USB

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

To samo można powiedzieć o wyznawcach religii

Nazywanie niewiernych, wierzących w nie tego guru, już znany.

Komicznie to mnie niej brzmi z ust wierzącego w grające zasilacze do laptopów, netbooków i desktopów :))) wciągających w to jeszcze członków swojej rodziny ;)

A dla mnie jest komiczna tępota niektórych "znawców" tematu PC Audio.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zastanawiam sie czy pisac tutaj o wynikach moich testow.Znow jako autor watku bede wysmiany za zadanie pytania jw.Moze w zakladce hifi znajdzie czytelnikow....

Zbanuj trolli (ayran, rambo54 i Przemysław) i po kłopocie ! Chętnie poczytam do czego doszedłeś podczas testów.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Chyba nie czytaliscie tego artykulu.Taniutki Belkin jest lepszy od Cardasa za kilka stow....

Konkretnie: czemu jest lepszy? Chodzi mi o wyjaśnienie zjawiska. Przeczytałeś to napisz.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Moze w zakladce hifi znajdzie czytelnikow....

Najwięcej znajdziesz w zakładce hajend, tam grają nawet podstawki pod kable i wszystko inne o czym napisze ich guru Pacuła

Czekam jeszcze na dostawe 2go marketowego kabla- ladnnie wygladal, obejmy ferrytowe:)

A jaki kolor?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

zildjian

niepotrzebnie tu piszesz - poziom różnicujący kable usb mogą wychwycić tylko doświadczone osoby z dobrym sprzętem.

jest rzeczą oczywistą że są różnice - inna sprawa dla kogo i na ile istotne, i ile warto za nie płacić.

niestety audio-akcesoria, które przenoszą system na wyższy poziom są (od pewnego pułapu) absurdalnie drogie

podkładki antywibracyjne po 5 tys, stoliki po 50 tys, kable usb za 10tys - tutaj mogą tylko wzbudzić politowanie :)

ludzie są na zupełnie innych poziomach audio - nie ma porozumienia, bo być nie może - skoro oni nie chcą przyjąć do wiadomości że różnice istnieją

(bo niestety kosztują). I te różnice nie są subtelne. są naprawdę poważne... nawet jeśli się korzysta z komputera :)

bo wszystko zależy od toru... reszty toru też :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

<br />niepotrzebnie tu piszesz - poziom różnicujący kable usb mogą wychwycić tylko doświadczone osoby z dobrym sprzętem.<br />
To tylko jedno pytanie z czego one wynikają jakie zjawiska są za nie odpowiedzialne?

Piszesz kuriozalne bzdury. Wysłanie mailem za ocean i z powrotem, tysiącami kilometrów kabli pliku wave z utworem muzycznym nie zmienia brzmienia a kabel LAN metrowy czy USB niektórym zmienia :))

I jeszcze chętnie za swoje zwidy i urojenia zapłacisz bo w STRAŻNICY dla audiofili guru napisał. Trudno was traktować poważnie

Jesteście koledzy przezabawni. Nie doświadczyliście a mówicie: niemożliwe :-)

Niemożliwe to jest to że wszystko gra tak samo.

Nic nie gra tak samo jeśli jest inne.

Czasem bardzo inne.:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Można pisać po uprzednim zbanowaniu trolli. Niestety inaczej się nie da.

No i mamy nowy poziom audio absurdu.

Do czego się potrafi zniżyć branża i forumowi wzmacniacze ich produktów do przeforsowania swojego kłamliwego marketingu. Szczyt chamstwa

I tak kończy się każda próba dyskusji w zakładce PC Audio ...

Z chamstwem nie ma żadnego dialogu.

Kable LAN i USB grają dziwnym trafem tylko tym którzy swoją wiedzę i doświadczenie czerpią z czytania testów w audio STRAŻNICY z Pacułą na czele.

Dyskusji? Zadałem pytanie, i nie tylko ja, o wyjaśnienie tych jakże cudownych zjawisk. Ale chyba mamy tu do czynienia z tajemnicą, której nie potrafią wyjaśnić pewnie i całe sztaby fizyków teoretycznych z CERN. Takie jest audio. Jak tajemnica materii.

Z chamstwem nie ma żadnego dialogu.

He, he mówisz do siebie, rambo54 ;-)

He, he mówisz do siebie, rambo54 ;-)

Odpowiedz merytoryczna dobrze wychowanego.

Panowie,

Koncze te nieszczesna przelotna znajomosc z panami.

Bi bi,

Over stop!

A co z wyjaśnieniem wielkiej tajemnicy kabla USB? Nie daj się prosić.

Mam WireWorld Ultraviolet i gra tak samo jak zwykły kabel od drukarki.

Ale ja już wiem w czym rzecz:

- mam za słaby sprzęt

- mam za słaby słuch

- mam za mało doświadczenia

Co nie zmienia faktu, że WireWorld jest ładny i fajnie wygląda na biurku :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Dykusja wg ciebie ma polegać na pisaniu swoich wrażeń podkreślam Wrażeń jakie mamy przy testowaniu jakiegokolwiek sprzętu i jeszcze najlepiej by było gdyby nikt nie miał wątpliwości co do tego czy opisane zjawisko jest możliwe (mowa w tym przypadku o "graniu" kabli usb). Wygodny przepis na dyskusje w kółku wzajemnej adoracji.

Wysłanie mailem za ocean i z powrotem, tysiącami kilometrów kabli pliku wave z utworem muzycznym nie zmienia brzmienia a kabel LAN metrowy czy USB niektórym zmienia

Bardzo słuszna uwaga. Jeśli 1 metr kabla zmienia brzmienie, to zakup plików dźwiękowych w internetowych sklepach muzycznych jest bez sensu. Trzeba osobiście jechać z dyskiem do producenta płyty i na miejscu przegrać.

I pisac tutaj o wynikach moich zabaw.Ludzie przezabawni. .

Napisz proszę. Ja jestem ciekaw i pewnie kilka innych osób też.

Nie daj się wciągnąć w dyskusję, czy USB gra czy nie, bo ten wątek nie jest o tym. I nie zniechęcaj się, bo są tu osoby, które chętnie przeczytają Twoje wnioski.

Mam WireWorld Ultraviolet i gra tak samo jak zwykły kabel od drukarki.

Ale ja już wiem w czym rzecz:

- mam za słaby sprzęt

- mam za słaby słuch

- mam za mało doświadczenia

Jak dobrze pamiętam i się nie mylę (?) to forumowicz Elberoth napisał coś podobnego na temat tego druta:)

Dlaczego pozytywów nie usłyszał ?

- ma za słaby sprzęt ?

- ma za słaby słuch ?

- ma za mało doświadczenia ?

Przyznam się że ja również różnic nie usłyszałem :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.