Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video 2013 test grupowy kabli USB

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ci się nie dziwię, szkoda kasy aby coś takiego kupić.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

I dlatego nie kupuję takiej "branżowej prasy". Jakbym miał to w prenumeracie to by mnie trafiło gdybym się zorientował, że zapłaciłem za coś takiego.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Bardzo ciekawy test. Na wstępie autor wyjaśnia dlaczego są różnice w graniu różnych USB. Sprawdziłem u siebie tylko Belkina w porównaniu z no-name, oraz mój Furutech (niestety nie objęty testem) w zestawieniu z no-name i Belkinem i w pełni zgadzam się z ocenami testującego. Grają dokładnie tak jak opisał.

Cieszę się twoim szczęściem. A ja kiedyś wyjaśniłem czemu maślanka gra inaczej niż kefir i nikt się ze mną nie zgodził. I podsunąłeś mi rozwiązanie. Muszę po prostu opublikować to w piśmie branżowym.

Panowie Rambo i Ayran.

To co robicie w tym temacie a także i innych w tej zakładce to trolling.

Nawet jeśli macie rację w tym co piszecie, to powtarzane tego setny raz, połączone z wyszydzaniem innych userów - jest trollingiem.

Już cię lubię. Jak się po raz setny pisze bzdury to jest ok. Ale jak się po raz setny pisze, że te bzdury do bzdury to jest to trolling.

Myślę, że kabel usb można włożyć w wiele miejsc ale nie w linuksa. Linux nie jest przedmiotem materialnym. Nie da się włożyć kabla w kod.

Panowie,

Robie dla swoich potrzeb test ok 10ciu kabli i prosilem o skan ww nru AV.

Zostalem moze nie ad personam ale wysmiany.Chcialem poznac wyniki autorow mocno promujacych pc audio,ale ja wykorzystuje usb w nie do konca w tym samym celu.Jeden z kolegow w koncu byl uprzejmy poszukac u siebie tego nru.

Ci autorzy nie promują pcaudio. Promują swoje zarobki, które otrzymują za promowanie konfekcjonowania kabli drukarkowych.

Dokładnie tak, ale najlepiej wiedzą ci, co nie słuchali. Zwycięzcą okazał się w sumie Ultraviolet. Co ciekawe, tańszy WireWorld był lepszy, bardziej zrównoważony od droższego Starlighta a nawet Starlighta Silver.

Ps. w czasie kiedy bracia Wright dokonywali pierwszych lotów, kilku dziennikarzy którzy nie chcieli nawet przyjść na pokazy, w tym samym czasie pisało artykuły, w których udowadniali, że to niemożliwe, niezgodne z zasadami fizyki, aby przedmiot cięższy od powietrza latał...

Dokładnie tak, ale najlepiej wiedzą ci, co nie słuchali. Zwycięzcą okazał się w sumie Ultraviolet. Co ciekawe, tańszy WireWorld był lepszy, bardziej zrównoważony od droższego Starlighta a nawet Starlighta Silver.

Ps. w czasie kiedy bracia Wright dokonywali pierwszych lotów, kilku dziennikarzy którzy nie chcieli nawet przyjść na pokazy, w tym samym czasie pisało artykuły, w których udowadniali, że to niemożliwe, niezgodne z zasadami fizyki, aby przedmiot cięższy od powietrza latał...

Przesył usb nie został wynaleziony wraz z pojawieniem dac z wejściem usb. Projektanci dobrze zadbali by przesył był nie zmieniony przez kabel (bo tylko w takim przypadku można mówić że brzmienie może się zmieniać). Kablem usb przesyłane są dane i nawet marny kabel nie jest w stanie ich modyfikować.

Wyznawców religii Audio Voodoo to nie przekonana, oni muszą musza mieć test i już kabel LAN SATA USB im gra.

Inny nie są godni dostąpić, obrażają tylko wierzących.

Niczym ta sytuacja się nie różni od rozmowy ze świadkami jehowy

To samo można powiedzieć o wyznawcach religii "Wszystko gra tak samo".

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ci co słyszeli różnicę wiedzą swoje i nie dadzą się przekonać. Ci, co nie słyszeli "bo nie może być różnicy" też nie dadzą się przekonać, że jest inaczej.

Jestem na tym forum od wielu lat i jeszcze mi się nie zdarzyło być świadkiem sytuacji, gdy ktoś kogoś przekonał że coś "gra" lub "nie gra". Dlatego taka dyskusja jest bez sensu, bo z góry wiadomo, że każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Chodzi jednak o to, żeby szanować zdanie innych i nie obrażać ich, nie kpić z nich ani nie wyśmiewać.

To samo można powiedzieć o wyznawcach religii "Wszystko gra tak samo".

Np. daci po zastosowaniu twojego komputera ;)
<br />Ci co słyszeli różnicę wiedzą swoje i nie dadzą się przekonać. Ci, co nie słyszeli "bo nie może być różnicy" też nie dadzą się przekonać, że jest inaczej.<br />Jestem na tym forum od wielu lat i jeszcze mi się nie zdarzyło być świadkiem sytuacji, gdy ktoś kogoś przekonał że coś "gra" lub "nie gra". Dlatego taka dyskusja jest bez sensu, bo z góry wiadomo, że każdy pozostanie przy swoim zdaniu. Chodzi jednak o to, żeby szanować zdanie innych i nie obrażać ich, nie kpić z nich ani nie wyśmiewać. <br />

A nie zastanawia Cię że z biegiem czasu coraz więcej wydawało by się mało istotnych dla systemu elementów zaczyna "grać". Czekam kiedy do ruterów zaczną sprzedawać audiofilskie zasilacze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.