Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość glazior

(Konto usunięte)

Chodzi o dramatyczny spadek liczby przeszczepów jako efekt uboczny rozdęcia sprawy dr.G.Wtedy to CBA biegało po szpitalach w całej Polsce szukając wśród anestezjologów handlarzy narządów.Ta zapaść trwała kilka lat.

LICZBA ZAMACHÓW SAMOBÓJCZYCH ZAKOŃCZONYCH ZGONEM

ROK OGÓŁEM MĘŻCZYŹNI KOBIETY

2014 6165 5.237 928

2013 6.101* 5.196 904

------------------------------------------

2007 3.530 2.924 606

2006 4.090 3.444 646

Przeszczepy serca rocznie w Polsce

ROK OGÓŁEM

2014 75

2013 86

---------------

2007 65

2006 96

Statystyki nie kłamią.

PIS ODPOWIADA ZA 30 ZGONÓW

PO ODPOWIADA ZA 3000 ZGONÓW

http://statystyka.policja.pl/st/wybrane-statystyki/samobojstwa

http://drugieserce.jaw.pl/aktualnosci/?statystyki-transplantacje-przeszczepu-serca-w-polsca,38

Przeszczepy serca rocznie w Polsce

2014 75

2013 86

Czyżby PO aresztowało jakiegoś transplantologa w 2014 roku?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Widzę,że amnezja dopadła niektórych forumowiczów w kwestii ofiar ziobryzmu.No to przypomnę.Chodzi o dramatyczny spadek liczby przeszczepów jako efekt uboczny rozdęcia sprawy dr.G.Wtedy to CBA biegało po szpitalach w całej Polsce szukając wśród anestezjologów handlarzy narządów.Ta zapaść trwała kilka lat.

Nie chciałem stawiać kropki nad "i".

Bo by się komuś głupio skojarzyło...

Dobrze,że są tacy, którzy pamiętają...

Czyżby PO aresztowało jakiegoś transplantologa w 2014 roku?

Ależ skąd! Po prostu mianowali na to stanowisko kogoś z rodziny partyjnych towarzyszy.

Nie chciałem stawiać kropki nad "i".

Bo by się komuś głupio skojarzyło...

Dobrze,że są tacy, którzy pamiętają...

tylko nic takiego nie nastąpiło jak się okazuje. Zwykła dziennikarska propagandówka. Jakiś sprzedawczyk coś takiego wygłosił kiedyś w reżimowych mediach.

Ludzie równie szybko zapomnieli ilu zmarło z powodu braku pomocy doraźnej po wprowadzeniu tak zwanej reformy służby zdrowia Buzka i powołaniu regionalnych kas chorych. Miszczowie rozpieprzania wszystkiego zadziałali.

poza tym jednak wątek jest o tym że Duda idzie po zwycięstwo a przecież Duda już jakiś czas temu doszedł i wziął.

Aha.

Dopiero zobaczymy, co się wydziwiać będzie...

Ale - rację masz.

Temat - przebrzmiał i jest nieaktualny.

Trza stworzyć nowy: ile pomników Dudzich powstanie?

Tudzież - głupich obietnic i wyborów?

Dobrze że ten polityk w ogóle ma jakieś obietnice. Bo poprzednicy już tak stumanili społeczeństwo że głosowało na nich za hasła "żeby żyło się lepiej", a na pytanie "jak żyć" panie płemierze stanął jak gapa na rozdziwiu.

Jak się wymyśla hasełka to trzeba przynajmniej przygotować sobie zgodne z nimi odpowiedzi. A te POwskie dupy nawet takiej prostej lekcji nie odrobiły.

Skoro już posługujemy się statystyką to róbmy to z głową.

Przeszczepy serca- 2005 -95

2006-96

2007-63

2008-71

Ten spadek o 30% to wynik rządów PiSu.Przecież efekt rządów Ziobry w takiej dziedzinie jak transplantologia wystąpił z opóźnieniem a nie od razu.A transplantologia to nie tylko przeszczepy serca.

Ogólna ilość przeszczepów w 2007r. 983 a w 2012 -1545.

Ogólna ilość przeszczepów w 2007r. 983 a w 2012 -1545.

usmialem sie jak zobaczylem te dane bo to swiadcza o facecie,ale lepsze sa te samobojstwa...Co na to powiesz.To jest dopiero kabaret.

Mozna by tez porownac ilosc opakowan zwrotnych.W latach.

Gość glazior

(Konto usunięte)

1.

Statystykami można żonglować i robią to publicyści tacy jak Ty drogi Wojciechu,przeważnie związani z PO.Niestety liczby i fakty rządzą się swoimi prawami nie związanymi z polityką .

A więc istnieje prosta zależność pomiędzy liczbą pobrań narządów od zmarłych a liczba przeszczepów i jest to podstawowe i jedyne kryterium dziedziny o której dyskutujemy.

2004 562 pobrań

2005 556 pobrań

2006 496 pobrań

Aresztowanie dr. G miało miejsce w lutym 2007 roku.

2007 352 pobrań

2008 427 pobrań

2009 420 pobrań

2010 509 pobrań

2011 553 pobrań

2012 615 pobrań

2013 594 pobrań

2014 594 pobrań

2015 styczeń-maj 220

Dotyczący roku 2006 wstęp do biuletynu Poltransplantu z 2007 r. zaczyna się takimi alarmującymi słowami dyrektora tej instytucji, profesora Janusza Wałaszewskiego:

"Po raz pierwszy od dziesięciu lat liczba zidentyfikowanych w 2006 r. zmarłych dawców narządów w Polsce wykazała tendencję spadkową. W większości województw (…) liczba zgłoszonych dawców była niższa w porównaniu z 2005 r. Zmniejszenie liczby zmarłych dawców z 14,5 na 1 mln mieszkańców w 2005 roku do 13,0 w roku ubiegłym (czyli 2006 r. – przyp. P. S.) spowodowało spadek liczby wykonanych przeszczepów o około 150. W roku 2005 przeszczep otrzymało 1400 biorców, a w 2006 r. – 1257"

Liczby pokazują że 25 % zapaść która miała miejsce w latach 2006-2010 nie miała źródła w aresztowaniu dr. G.

2.

Na temat Blidy wypowiadać się nie będę w odróżnieniu do wielu Kolegów z tego forum o zmarłych mówię tylko dobrze.Wiem jedno gdy ponownie pojawia się ta sprawa to przeważnie tonący brzytwy się chwyta.I tyle w tym temacie.

3.

Mam pytanie do userów z odchyleniem na prawo - może być na pm - kim jest muls

aaa

,osobnik o IQ szympansa,molestowany w dzieciństwie ,stad tyle wpisow na temat genitaliow.

a ile??Bo nie liczyłem.Ale rozumiem ze ty jako pierwszy zglaszajacy sie policzysz.Qiu ci starczy.Mam nadzieje ze jeden dzien ci wystarczy.Ja bym to robił tydzien szukajac tych..k..sów.

I tyle w tym temacie.

ilosc dawcow gwaltownie zmalała w roku panskim G i powoli zaczeła sie zwiekszac w nastepnych latach.Pytanie co zaliczaja hurtem w wykazie ci liczacy z picu.Powszechna jest opinia na swiecie i tu wszyscy sa zgodni ze BEZ wlasciwego klimatu i zaufania nie da sie zbudowac systemu i przekonac rodziny dawców.

rozumie sie ze te spadki odnotowaly tylko gazety wraze...i nieprzyjacielskie.A opinie były wydawane dosc zreszta liczne tylko ze niestety przez lekarzy z PO.

albo inaczej.Wrzucanie statystyczne wszystkiego skutkuje tym ze czlowiek ma przecietnie trzy nogi i dwa ogony.

Ostrzeżenie za Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dano 2 punktów - wygasają 08.08.2015 20:17.

"prowokator popierany przez moderatorow,mimo wielokrotnych prob zgłoszenia do moderacji faktu naruszania regulaminu przez tego osobnika,zero reakcji,odpowiedzi,znaczy "swój"

jest druga opcja,,,osobnik o IQ szympansa,molestowany w dzieciństwie ,stad tyle wpisow na temat genitaliow."

ktoś z forumowiczow pytal,,,kim jest muls,,,,,,,,i stala się jasność,,,

MODERATORZE...za kilka miesięcy koledzy ze wsi,nie będą w stanie ci pomoc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

natomiast jako chlopak wsiowy zalecam spokój i opanowanie.Też przezywalem TE dramaty.

ja zwykle nie donosze, ale od razu daje w m.de.I to sobie zapamietaj.

PIS ODPOWIADA ZA 30 ZGONÓW

PO ODPOWIADA ZA 3000 ZGONÓW

a to tak zauwazyłem.To jest fajne i bardzo statystyczne.

i kazdy wie ło co chodzi.

a kanigula ile???

Gość glazior

(Konto usunięte)

Wszystkie cyfry został wzięte stąd .

http://www.poltransplant.org.pl/statystyka_2015.html

Zauważ że cała strona została tak napisana aby przedstawić Pis jako sprawcę zapaści w transplantologi.

Aby dowiedzieć się dokładnie jakie są liczby rok po roku np. pobrań narządów od zmarłych musisz wgryźć się dokładnie w tekst i sam te liczby zsumować

http://www.poltransplant.org.pl/biuletyny.html

Oczywiście ogólna ilość przeszczepów rok po roku jest podana na tacy i opatrzona stosownym komentarzem o Ziobrze.

Gdybym był złośliwy to napisałbym że za premiera Kaczyńskiego ludzie z tego dobrobytu przestali umierać ,natomiast za rządów Po wszyscy ci którzy się zadłużyli zaczęli się wieszać ze szczęścia.

rozumie sie ze te spadki odnotowaly tylko gazety wraze...i nieprzyjacielskie.A opinie były wydawane dosc zreszta liczne tylko ze niestety przez lekarzy z PO.

Czy Blida też się mieści w tej statystyce?

No tak, masz rację - strzelał Ziobro, a obok stał Wojtek i patrzył a teraz wszystko wie.

Poza tym spadek przeszczepów nastąpił przede wszystkim po aferze dot. donosu jednego z lekarzy z Białegostoku,

który opisywał o rzekomych przypadkach uśmiercania pacjentów dla pobierania narządów. Co ponoć jednak było jego wymysłem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jeszcze raz pisze ze zrobiła sie ..ATMOSFERA.Donosów,procesów i strachu.Paru lekarzy zostało postawionych przed sadem, paru innym ludziom zarzucono co innego i wszyscy czyli ok 16 zostałi ostatecznie uniewinnieni i wszyscy wystapili o odszkodowania.W tym G ktoremu ostatecznie udowodniono pierdoły ktore mozna zarzucic kazdemu lekarzowi.

dybym był złośliwy to napisałbym że za premiera Kaczyńskiego ludzie z tego dobrobytu przestali umierać ,natomiast za rządów Po wszyscy ci którzy się zadłużyli zaczęli się wieszać ze szczęścia.

chiba to zrobiłes cytując samobojców Widocznie z innej wlasciwej strony..Zaluje ze nic na temat zborów rzepaku na tym tak waznym przełomie..I nie jestem tu obroncom po ale obserwatorem picu.PO tez moge duzo zarzucic.Ale nie w tej materii czyli nagonki i histerii z występmi zigolaka w telewizorni. .

ATMOSFERA.Donosów,procesów i strachu.

No tak... Teraz jest atmosfera donosom niesprzyjająca. Wiadomo że zawsze winny jest ten co donosi, nawet a szczególnie w przypadku jeśli sam donos jest uzasadniony i jego temat zostanie potwierdzony. Wystarczy wspomnieć o aferze podsłuchowej i tym, jak Stonoga "zdemolował instytucję państwa". Zaraz ktoś napisze, że za wszystkim stoi PiS...

Zaraz ktoś napisze, że za wszystkim stoi PiS...

....... i rosyjskie służby wywiadowcze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

co do stonogi to sam facet jest jaki kazdy widzie.Niezrównowazony i z hipoteką.Czyli nic niezwyklego.Problemem jest natomiast to ze kazdy idiota moze miec w kraju nawet tajemnice wojskowe i co chce bez wiekszych problemow.I to jest problem prokuratur, sadów ktore ja oceniam jako zupelnie dołujace.Dołujace było za PIcu sterowanie reczne przez innych nie.. pionych i wiele sie nie zmieniły nawet jak nie sa sterowane.To jest totalna porazka oplacana wysokimi pensjami, immunitetami, przywilejami etc..I mało mnie obchodzi kto za tym stoi.PIC czy rosja czy jakis inny niezrownowazony.

Trzeba miec nasrane w glowie zeby tyle materialów przekazac tylu ludziom.

A ministrowi nie dac, bo nie przewiduje tego prawo jak kiedyś chciał Gowin.Gowin probował ruszyc te bryłe zepsutego miesa ale okazało sie ze jest to niemozliwe.

tu powinien ktos podac sie do dymisji i to na szczycie, pytanie tylko..KTO.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.