Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 6 tyś

Gość aqs

Rekomendowane odpowiedzi

Posłuchaj ATC SCM 11:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do tego wzmacniacza tylko łatwe kolumny typu dc6,o dyniach focusa zapomnij.Prawda jest taka ,ze im lepsze(trudniejsze)kolumny kupisz tym bardziej bedziesz rozczarowany.Przerabiałem temat z tym rotelem i jak podłączyłem do niego focusy 110 to mi się sałatka z komuni odbiła!Te tannoye mozesz spróbować powinny mu tchnąć troche powietrza i stereofoni.Z audience bylo poprawnie,z cm5 efektownie ale męcząco.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Gość aqs

(Konto usunięte)

Do tego wzmacniacza tylko łatwe kolumny typu dc6,o dyniach focusa zapomnij.Prawda jest taka ,ze im lepsze(trudniejsze)kolumny kupisz tym bardziej bedziesz rozczarowany.Przerabiałem temat z tym rotelem i jak podłączyłem do niego focusy 110 to mi się sałatka z komuni odbiła!Te tannoye mozesz spróbować powinny mu tchnąć troche powietrza i stereofoni.Z audience bylo poprawnie,z cm5 efektownie ale męcząco.

chyba niedokładnie przeczytałeś, napisałem że zamierzam wymienić wzmak na Hegel lub Krell

Napisałeś ,ze w przyszłosci planujesz zakup innego wzmacniacza.Po kupnie lepszych kolumn ten wzmacniacz bedziesz chcial wymienic natychmiast.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Tannoy DC6T można kupić nowe za 2600 para czy w tej cenie mają konkurencje

Bądźmy szczerze z nowych nie mają. To jedne z ciekawszym propozycji kolumn do 5000 zł. Nie są tak popularne jak inne modele ze względu na ograniczona promocję przez Polskiego dystrybutora. Jednak ich brzmienie potrafi zaskoczyć.

para dwie sztuki

Ukryta Zawartość

Wysłać facetowi pieniądze do UK? Jak nie wyśle to nikt go ścigać nie będzie. Duże ryzyko dobra cena. Polecam jednak z Polski.

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

Bądźmy szczerze z nowych nie mają. To jedne z ciekawszym propozycji kolumn do 5000 zł. Nie są tak popularne jak inne modele ze względu na ograniczona promocję przez Polskiego dystrybutora. Jednak ich brzmienie potrafi zaskoczyć.

Wysłać facetowi pieniądze do UK? Jak nie wyśle to nikt go ścigać nie będzie. Duże ryzyko dobra cena. Polecam jednak z Polski.

jestem zdecydowanie za wspieraniem Polskich przedsiębiorców ale bez jaj w Anglii DC6T kosztują 300 funtów http://www.richersounds.com/product/floorstanders/tannoy/revolution-dc6t/tann-revo-dc6t-espr

gościu i tak sporo zarabia kupie w Polsce za 2600 tylko kto mi je sprzeda wytłumaczcie mi skąd w Polsce mamy takie kosmiczne ceny DC6T

Obstawiam, że dystrybutor tak leci w kulki. Na angolskich stronach znalazłem marantza pm8005 za 3650zł. W Polsce po tyle od dystrybutora nie kupują. Tak samo roksan kandy k2, chyba po 2300 byl.

Znalazłem teraz TANNOY PRECISION 6.2 poniżej 5tys zł też w richersound. W Polsce te paczki po dychę chodzą.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Obstawiam, że dystrybutor tak leci w kulki. Na angolskich stronach znalazłem marantza pm8005 za 3650zł. W Polsce po tyle od dystrybutora nie kupują. Tak samo roksan kandy k2, chyba po 2300 byl.

Znalazłem teraz TANNOY PRECISION 6.2 poniżej 5tys zł też w richersound. W Polsce te paczki po dychę chodzą.

Dziwny kraj, niestety robią nas na każdym kroku, weźmy jeszcze zarobki pod uwagę

co sądzicie o tym

Ukryta Zawartość

Bardzo ciekawe głośniki. Mam kolumny DIY na tym samym niskotonowym, ale wysokotonowy to pierścieniowa kopułka. Zależało mi na szerszym rozpraszania.

Gram na modyfikowanej zwrotce z tego linku

Ukryta Zawartość

Ta mi się bardziej podobała.

Gram też na 25m. Co można napisać o samych głośnikach? Niskotonowy porównywany jest z 8" basowcami. Faktycznie nisko schodzi, bas jest świetnie różnicowany, ale niestety troszkę spowolniony. Średnica bardzo dobra. Jedna z najlepszych jaką słyszałem z głośnika papierowego. Jeżeli chodzi o wysokie, to jednak mam inny głośnik, więc się nie wypowiadam. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że szpilka jest jednak głośnikiem mocno kierunkowym (wąski sweet spot), ale przez wielu uważanym za lepszy od pierścieniowej kopółki. Ze względu na moje specyficzne warunki odsłuchowe musiałem wybrać kopółkę.

Wielu pisze, że ten głośnik jest stosunkowo łatwy do wysterowania. Mój klon Accuphase 305V ledwie daje rady. Im więcej prądu (niekoniecznie mocy) daje wzmacniacz tym lepiej.

Jeżeli kupisz to będziesz mógł także spróbować zwrotki z mojego linku, więc jakbyś miał dwie kolumny.

Jedna, ważna rzecz - nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale ta cena dotyczy kompletu głośników i zwrotnic. Obudowy itd musisz wykonać sam. No i druga ważna rzecz. Raczej DIY niełatwo odsprzedać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ale wracając do tematu co sądzicie o tym

Ukryta Zawartość

Pamiętaj, że ceny nie zawierają obudów.. ;)

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

w tym przypadku już chyba ta k:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Polecam kontakt z dolphin123 i hepatus - Oboje są, według ich informacji, konstruktorami tych oto kolumn. Panowie są jednak skromni i mało się do tego przyznają. Gdyby ktokolwiek nie wierzył to mam prywatną korespodnecję od obojga, w której potwierdzają ten fakt ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-46543-0-10342500-1428071176_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość aqs

(Konto usunięte)

gdzie je kupić i za ile

Polecam kontakt z dolphin123 i hepatus - Oboje są, według ich informacji, konstruktorami tych oto kolumn. Panowie są jednak skromni i mało się do tego przyznają. Gdyby ktokolwiek nie wierzył to mam prywatną korespodnecję od obojga, w której potwierdzają ten fakt ;)post-46543-0-45491300-1428071175_thumb.jpgpost-46543-0-10342500-1428071176_thumb.jpg

już podjąłem korespondencje z dolphin123 może coś z tego wyniknie zobaczymy

Dzięki wszystkim za zainteresowanie się tematem

Życzę Wesołych Świąt

Ukryta Zawartość

gdzie je kupić i za ile

Najprosciej chyba u dystrybutora :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Myślę, że dobrych propozycji padło wiele w wątku. Czasem nie da się zbudować zestawu w cenie, za którą można go kupić na słynnym serwisie i tu też pokazałem takie zestawy ;)

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.