Skocz do zawartości
IGNORED

Demokracja, kapitalizm, wolny rynek - jedno z największych oszustw XXI wieku.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

To na tym polega prawdziwy problem!

A nie na tym, że ktoś się wzbogaci budząc zawiść gawiedzi.

Policzcie ile wpłacacie czy wpłacają w waszym imieniu na ZUS ile z tych pieniędzy kiedykolwiek odzyskacie.

Potem zróbcie symulację, co by było gdyby taka kasa trafiała na prywatne konta.

Już nie mówiąc o tym, że przepić byłoby przyjemniej niż tuczyć legalnie nas grabiących złodziei.

Właśnie o tym piszę.

Symulację taką i na swoim przykładzie przeprowadziłem, łącznie z symulacją dotyczącą ubezpieczenia w PZU - wyniki porażają i są skrajnie niekorzystne dla obywateli.

Istnieje jednak problem banków i oprocentowań kont - tu też łapę wyciąga urząd podatkowy (podatek Belki).

To wszystko zostało dokładnie przemyślane i wdrożone przez kolejne ekipy rządzących.

Występuje jeszcze tzw problem powiązań, a oparty o wcześniej "postulowane" zadłużenie, bo jeśli go nie spłacimy, a myśląc realnie wszystko na to wskazuje, to nasze wnuki również są udupione finansowo.

W tym przypadku, zwłaszcza że współzależność finansowa i system zadłużenia ogarnął swym zasięgiem nawet wysokorozwinięte mocarstwa, ratuje świat jedynie globalny reset.

Przypadek drugi i bardziej realny niż globalny reset, to wszechobecne niewolnictwo i do tego dążą "oni".

Tymczasem w Polsce...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wreszcie wywalili Cię z roboty, że masz czas walić w klawisze w tylu wątkach jednocześnie? Pobierasz UB40?

Symulację taką i na swoim przykładzie przeprowadziłem, łącznie z symulacją dotyczącą ubezpieczenia w PZU - wyniki porażają i są skrajnie niekorzystne dla obywateli.

Głupoli w rodzaju Lessia nawet już czytać nie warto. To jest klientela polityków typu Lewandowski czy Bielecki.

Oni do śmierci będą wierzyć w bajki.

Na dowód, że biedni są coraz biedniejsi, oczywiście się nie doczekam.

Poczytaj sobie, jest dużo opracowań na temat postępującej pauperyzacji wraz z koncentracją kapitału. Ubogacisz się przynajmniej intelektualnie.

Jeśli mówimy o demokracji, to powinniśmy zapomnieć o wolności !

A mówiąc o dyktaturze, o czym wtedy powinniśmy zapomnieć?

Głupoli w rodzaju Lessia nawet już czytać nie warto. To jest klientela polityków typu Lewandowski czy Bielecki.

Zapomniałeś o ich guru numer 1, byłym I sekretarzu Komitetu Uczelnianego PZPR na SGPiS (obecna nazwa: SGH), towarzyszu Leszku Balcerowiczu.

Poczytaj sobie, jest dużo opracowań na temat postępującej pauperyzacji wraz z koncentracją kapitału. Ubogacisz się przynajmniej intelektualnie.

Pełną informację na ten temat można znaleźć w pracach profesora Josepha Stiglitza. Są też często programy o tym traktujące na kanale Planete.

Spokojnie. Rewolucje wszczynają tacy, którzy niewiele mają do stracenia. A wbrew powszechnemu biadoleniu gawiedź ma do stracenia zbyt dużo i coraz więcej. Nie będą ryzykować.

W sumie masz rację, a więc jaka alternatywa na istniejący stan rzecz? Po cich myślałem że ktoś to rozpier....., bez mojego udziału a ja będę spokojnie przyglądał się z boku.
Gość stary bej

(Konto usunięte)

I kto się o to pyta ? - parafrazując.

Również powinniśmy zapomnieć o wolności.

A jaka wg Ciebie jest różnica pomiędzy demokracją a dyktaturą ?

Czy znasz jakikolwiek system, który czegoś nie narzuca i czyni wolnym, czyli bez jakichkolwiek ograniczeń swoich obywateli ?

Dyktatura to uświadomione , a demokracja to nieuświadomione niewolnictwo

Napisano dziś, 16:38

Gdzieś zasłyszane ," że demokracja to wolność w wyborze dyktatora "

Piotr

To tak przed zakupami które kroją się w weekend :)

~`A czego chcecie Polaczki? Albo będziecie pracować taniej niż Chińczycy albo was nie ma. Nie macie zakładów, fabryk, banków, handel też jest nasz więc co? Zbieractwo? Do czasu jak nam wasz Rząd odda lasy za mienie co nam zniszczyli Niemcy i Rosjanie bo później to wam je ogrodzimy i będziecie nawet płacić za powietrze. Nie fikać na forach ale do roboty a później do naszych sklepów.~`

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Tatacytacytatystalina

Jedni czytają Stalina , inni Roosevelta - najważniejsze , że czytelników nie ubywa .

Piotr

Pełną informację na ten temat można znaleźć w pracach profesora Josepha Stiglitza. Są też często programy o tym traktujące na kanale Planete.

Szczególnie polecam kalał Planete+ jako jedyna nieogłupiającą telewizję polskojęzyczną. Choćby "ciemną stronę finansów" warto obejrzeć, albo programy o chińskiej ekspansji gospodarczej w Europie - zawierającą także polskie przykłady i wypowiedzi GDDKiA.

A Joseph Stiglitz dodatkowo jest także noblistą - takim prawdziwym, a nie "mianowanym" przez Tuska, jak Balcerowicz.

Oraz sprawcą nadwyżki budżetowej USA w czasach prezydentury Clintona, osiągniętej po spłaceniu megazadłużenia z czasów prezydentury tego kiepskiego aktorzyny Reagana - także ulubieńca polskich szmato-liberałów.

Balcerowicz bardzo by rad dostać Nobla z ekonomii. Ale go nie dostanie, gdyż nikt na świecie nie traktuje poważnie tego tępego doktrynera.

Wręcz przeciwnie. Już w Biblii napisano, że najtrudniej być prorokiem we własnym kraju.

Błąd. Powinno być (oddzielnie lub razem)

tata czyta cytaty Tacyta.

Naprawdę?

Jedni czytają Stalina , inni Roosevelta - najważniejsze , że czytelników nie ubywa .

Porównanie godne Bocznicy.

Wręcz przeciwnie. Już w Biblii napisano, że najtrudniej być prorokiem we własnym kraju.

Skoro czynisz porównania do Biblii to postaw ołtarzyk Balcerowiczowi, na nim jego portret, zapal świece i módl się do niego.

Wreszcie wywalili Cię z roboty, że masz czas walić w klawisze w tylu wątkach jednocześnie? Pobierasz UB40?

Nie, nie wywalili mnie.

Miałem awarię kompa,dlatego mnie nie było jakiś czas. Proszę nie winić moderatorów - to nie ich wina! :)

W każdym razie wymieniłem padnięty dysk na SSD 256GB i teraz nadaję z audiofilskiego laptopa. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tak gardzisz Bocznicą?

Gdzie indziej takich porównań nie spotykam, tylko na Bocznicy. Pogardzani są mojej oceny świadomi.

Gdzie indziej takich porównań nie spotykam, tylko na Bocznicy. Pogardzani są mojej oceny świadomi.

Gardzisz konkretnymi osobami? Po co?

Poszkodowani przez banki 25 kwietnia organizują w Warszawie ogólnopolską manifestację „Stop bankowemu bezprawiu”. Pojawią się na placu Powstańców Warszawy przy siedzibie NBP, potem przejdą w kierunku Pałacu Prezydenckiego, zatrzymując się przed budynkami Komisji Nadzoru Finansowego, Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, przy siedzibach banków oraz Ministerstwa Finansów. Na placu Piłsudskiego zbierze się Pierwszy Sejm Oszukanych. Pod hasłem „Mamy wpływ na to, co dzieje się w Polsce” przypomną rządzącym, że są obywatelami, którzy będą walczyli także przy urnach wyborczych.

Ani słowa otym fakcie w oficjalnych łże mediach- Króluje Bartszewski. Ciekawostka- na Onecie nie da się wstawiać komentarzy. Ciekawe dlaczego?

Poszkodowani przez banki 25 kwietnia organizują w Warszawie ogólnopolską manifestację

Znowu będa korki na mieście.

Niech idą pod siedzibę PiS, które jest temu winne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.