Skocz do zawartości
IGNORED

Thiel cs 3.7 vs B&W 802 Diamond

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie szybko. Przewiduje się dalszy wzrost kursu dolara.

to prawda, niektorzy dystrybutorzy juz zdazyli podniesc ceny, jak znam zycie, to predko nie spadna.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Witam kolegów, ktoś może porównywał te 2 konstrukcje? Od zawsze gram na B&W, począwszy od 603 kończąc obecnie na 803D.

Przyszedł czas na zmiany, więc ciężki wybór. Może ktoś by mógł opisać swoje doświadczenie, sam nie wiem czy warto w nowe Diamond sie pchać czy lepiej starszy model 802D. A może pójść w zupełnie innym kierunku? Obecnie gra to z Electrocopmaniet AW 400 i na pewno zmieniać tego nie planuje.

Z jakiego źródła kolega korzysta i co chciałbyś zmienić w brzmieniu obecnie posiadanego zestawu?

Czy słuchałeś jakichkolwiek barwnych kolumn np na illuminatorach?

Przyznam, że przechodziłem "fascynację" tą marka jeszcze jak miałem wzmacniacz Strusia i to była prawdziwa mordęga. Jazgot jak z kynologicznych kolumn. Sucho, martwo, ostro i bezbarwnie jednym słowem koszmar.

Tylko tuby i jajon może być gorszy :)

Przyznam, że przechodziłem "fascynację" tą marka jeszcze jak miałem wzmacniacz Strusia i to była prawdziwa mordęga. Jazgot jak z kynologicznych kolumn. Sucho, martwo, ostro i bezbarwnie jednym słowem koszmar.

Nie przechodziłeś żadnej fascynacji,skoro tak piszesz to nawet nie poznałeś tej marki w 2%.

Chyba,że słuchaliście w większym gronie...w Związku Kynologicznym:))

Idź napisz coś o Ayonie w jakimś wątku-to Ci lepiej wychodzi.

Wiesz kto tak pisze o bowersach?Początkujący,którzy zaczynają zabawę z audio i do niższych modeli podpinają kiepskie trany,brak doświadczenia,nieporadność w konfiguracji i tak to się właśnie kończy-sucho,bezbarwnie,ostro...

l'enfant sauvage

Kolega to niewiele jeszcze słyszał. Chętnie poslucham tej barwy i wyrafinowania.

Nie dyskredytowalbym marki tylko na podstawie jednej nieudanej realizacji w swoim pomieszczeniu. Raczej powiedziałbym, ze sa charakterne i wymagające pradowo, a brzmienie maja świetne. Należy dac im czas, a nie traktować jako kolejnej zabawki, zeby zaliczyć odsłuchana markę i skreślić na swojej coraz dłuższej liście niezadowolenia.....

Kolega to niewiele jeszcze słyszał. Chętnie poslucham tej barwy i wyrafinowania.

Faktycznie,to nie są milusie i dopalone na średnicy kolumny,nie wiem co rozumiesz przez "barwę" ale można wnioskować,że Twoje preferencje nie są zbyt wiarygodne skoro piszesz to co piszesz.

l'enfant sauvage

Kolega Szymon znów zaczyna brylować na forum a jego gwiazda zaczyna świecić jeszcze większym blaskiem;-)

PAN kostka brukowa jak milo :)

Co tam u kolegi Paltona?

Faktycznie,to nie są milusie i dopalone na średnicy kolumny,nie wiem co rozumiesz przez "barwę" ale można zgadywać,że Twoje preferencje nie są zbyt wiarygodne skoro piszesz to co piszesz.

O mnie nic nie wiesz więc pisz w temacie. Gdzie mogę posłuchać tej referencji Bowersa. Może male porównanie u mnie. Jakie kolumny przygotować do sparingu?

Nie wiem mój drogi kolego. Sam się go zapytaj. Myślę, że wybrał wolność od Twojego towarzystwa;-)

Nie może mi tego zrobić, będę tęsknił! Czekam na kulki V2.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

O widzę, że chętny jesteś do porównań u siebie? A jak ja chciałem posłuchać tych cudów z folli to było nie, nie, nie dla ciebie.... :-)

Sylwek, widocznie folie się odkleiły;-)

O widzę, że chętny jesteś do porównań u siebie? A jak ja chciałem posłuchać tych cudów z folli to było nie, nie, nie dla ciebie.... :-)

A pamiętasz jak chciałem pożyczyć kable? Bierz Focale i zapraszam, z pustymi rękoma nie wpuszczam :)

Nie wiem co się stało ale odsłuchu nie było. Chyba faktycznie elektrostat nie jest dla mnie. Ale zawsze warto posłuchać żeby więcej wiedzieć. Ustawiam odsłuch paneli Sound Lab uchodzących za dużo lepsze niż Logany ale to tylko z ciekawości.

Sylwek, widocznie folie się odkleiły;-)

Ciągle zapominamy że foliowe życie jest zmienne w czasie jak lampa i dosyć krutkie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A pamiętasz jak chciałem pożyczyć kable? Bierz Focale i zapraszam, z pustymi rękoma nie wpuszczam :)

Dobry zwyczaj nie poźyczaj. Nie lubię pożyczać bo ludzie nie szanują, niszczą i potem jeszcze pretensje. Ale nie ma tematu, to tylko jako ciekawostkę przypomniałem sobie w kontekście, że tak chętnie do siebie zapraszasz na forum ale w realu to już różnie bywa... :-))

Dobry zwyczaj nie poźyczaj. Nie lubię pożyczać bo ludzie nie szanują, niszczą i potem jeszcze pretensje. Ale nie ma tematu, to tylko jako ciekawostkę przypomniałem sobie w kontekście, że tak chętnie do siebie zapraszasz na forum ale w realu to już różnie bywa... :-))

Trochę nachalnie to zabrzmialo. To takie wprosiny mają być? :)))
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.