Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Stereo bez odsłuchu

kinxsize

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym poprosić o poradę kilku opcji zestawu stereo, pokój 25m2 . Zestaw do kwoty 10tś zł (+,-). Muzyka której będę słuchał to soul, rock,dance, klasyczna,i czasem disco polo przy imprezie.

zastanawiałem się nad cambridge audio cxa80, creek evolution 50a. Głośniki to Dali zensor 7, Monitor Audio BX6 . Problem w tym że raczej będę kupował sprzęt online i nie będę miał możliwości odsłuchu.

Wiem że mogę nie trafić w dźwięk odsłuchu ale nie powinno być aż tak źle w końcu sprzęt w takiej cenie jakoś musi grać. Poza tym pomożecie w wyborze ?

Dzięki

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/119550-zestaw-stereo-bez-ods%C5%82uchu/

Wiem że mogę nie trafić w dźwięk odsłuchu ale nie powinno być aż tak źle w końcu sprzęt w takiej cenie jakoś musi grać.

Musi, ale to jak wybór między pomidorową a ogórkową - trudno powiedzieć obiektywnie, że któraś jest lepsza, a jednak jedni wolą tą, inni drugą. Jak posłuchasz to przynajmniej będziesz wiedział, jaka charakterystyka brzmienia Ci bardziej odpowiada w tym samym zakresie cenowym.

Korzystaj z prawa do możliwości odesłania sprzętu bez podania przyczyny. Za przesyłki ci z kilka stówek ucieknie,ale przy takiej kwocie zakup sprzętu to strzał w stopę. Przejrzyj serwisy aukcyjne, na pewno są jakieś oferty sprzętu używanego w Twojej okolicy, dobra okazja, żeby coś odsłuchać. Do najbliższego salonu audio też na pewno nie masz aż tak daleko, pewnie więcej niż stówkę na paliwo w obie strony nie wydasz. Gra zdecydowanie warta świeczki. Szukałem sprzętu za wielokrotnie mniejszą kasę, po czytaniu różnych opinii wybrałem ze dwa modele, które po odsłuchu automatycznie odrzuciłem, bo jednak o wiele bardziej podobało mi się zupełnie inne brzmienie.

Witam ponownie i dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Sprzęt nowy, ewentualnie wzmacniacz używka a głośniki nówka, a sprzęt z Anglii.

SniperX- Dzięki za odpowiedz, tak dojazd do sklepu to nie problem tylko bardziej brak czasu. Sklep to richersound.co.uk Tam chyba podjadę na odsłuch. Tak jak napisałeś kumpel rok temu też miał upatrzony zupełnie inny sprzęt po odsłuchu wybrał zupełnie co innego.

Podoba mi strasznie z wyglądu Cambridge Audio cxa80 i jest z DAC + ma USB co dla mnie jest fajna opcją podłączając pod mac-a, ale w sklepie może doradzą mi coś lepszego.

Do kolegi Mircysko - Dali ikon7 mk2 nie za bardzo mieszczą się w moim budżecie.

dzieki

Ja mogę pod powiedzieć ze swojego doświadczenia bo jakiś czas juz się bawię na tyle ile mi kasy wystarczy.

Sugeruje - lampa np polski producent Phoenix audio nie boj się tych 2 watów i tak bedziesz mógł odsłuchać

- kolumny Monitor Audio Silver 8 lub modele wyższe

- kabel glosnikowy Chord Odyssey 2

Odtwarzacz tu juz średnio pomogę bo sam mam rDac Arcam z serwerem synology i polecam lub po prostu jakiś CD porządny ale nie podpowiem może jakiś audiolab lub pioneer ( nie pamietam modelu) trzeba by doczytać .

Sklep to richersound.co.uk Tam chyba podjadę na odsłuch

richer ma promocje na tannoy kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

posłuchaj ich np z Maranzem. Na electricshop.com był pm8005 chyba za 650 Funtów

Ukryta Zawartość

Witaj,

odsłuch na pewno byłby najlepszym rozwiązaniem, które umożliwiłoby Ci wybór najbardziej pasującego pod Twoje preferencje brzmienia.

Nowy Cambridge Audio serii CX gra znacznie lepiej moim zdaniem, niż jego poprzednicy, tak więc powinien to być dobry wybór dla Ciebie. W kwestii kolumn zwróciłbym uwagę na Dali Ikon 7 MK2, ewentualnie jeśli budżet pozwoli, kolumny Kef serii R. To zestawy, które zaproponują Ci uniwerslane brzmienie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

audiolab 8200, marantz cd6005, dali z7

ten sam cd Paradigmy i Roksan

itp itp itp, my tu możemy "dobrych" zestawów zaproponować z 50, dobrych dla nas. Kupować audio bez odsłuchu...odważne :)

Czesc,

Zdecydowanie wieksza I lepsza oferte ma Sevenoaks Sound and Vision. Poszukaj rowniez promocji w Analog seduction, Fanthorpes, Peter Tyson, Nintronics, Audioemotion, AudioT. Wszedzie mozesz umawiac sie na odsluchy. Richer sound to chyba najgorszy z tych sklepow, ale jesli chodzi o cene Tannoy to jest to okazja (6.4 kosztuja nowe £1000 I do Twojego pomieszczenia bylyby w sam raz). Nawet nizsza seria XT drozej kosztuje (to swego rodzaju paradoks firmy, bo Precision to przeciez nie jest stara konstrukcja). Najlepiej kupic z 10 par I sprzedac w PL LOL. Seria Precision potrzebuje jednak (na moj gust) gestego wzmacniacza, albo kabli, ktore dodadza troche wagi do dzwieku. Cala reszta to naprawde piekna scena, szeroka, dobra dynamika, detalicznosc... Sam ma Precision 6.4 I co moge powiedziec to, ze glosnik dosc dlugo sie "wygrzewal". Na poczatku pewne kawalki brzmialy nierowno. Jako alternatywe posluchaj Audiovector Si3-obecnie w promocji nawet na ebay chyba w hanley design (kosztuja £809 z £2100). Na ebay sa tez Neat motive SX1 roczne na aukcji.

Co do wzmacniacza I cd to posluchaj komplet Roksan Kandy K2- tez w promocji za £1200 dwa klocki. Sporo mocy, dobra dynamika I raczej cieplejsza strona grania niz Marantz.

Alternatywa moze byc Naim 5si z dedykowanym cd. Co bym odradzal to cyrusa.

Odradzam tez propozycje branzy jesli chodzi o polskie kolumny aktywne I suba. To chyba najgorsze rozwiazanie (muzyka klasyczna, soul I sub???)

Wieza STEREO Technics :)

Wiem że mogę nie trafić w dźwięk odsłuchu ale nie powinno być aż tak źle w końcu sprzęt w takiej cenie jakoś musi grać.

Ludzie przesadzają z tymi odsłuchami. Co ma wspólnego słuchanie w salonie z efektem jaki uzyskamy w domu? Co ma wspólnego kilkugodzinne słuchanie w domu z tym, jak będziemy odbierali ten sprzęt po tygodniu? Owszem, jeżeli ktoś ma możliwość wypożyczenia, najlepiej wygrzanego już sprzętu do domu i posłuchania go przez tydzień, to rzeczywiście można sobie opinię wyrobić.

To trochę jak z jazdą próbną samochodem. Taki, siaki, w podobnym budżecie jeżdżą podobnie. Jazda próbna dookoła salonu powie nam tylko tyle, że jeździ. O prawdziwych wrażeniach można mówić dopiero po jakimś czasie użytkowania.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam ponownie i dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Sprzęt nowy, ewentualnie wzmacniacz używka a głośniki nówka, a sprzęt z Anglii.

SniperX- Dzięki za odpowiedz, tak dojazd do sklepu to nie problem tylko bardziej brak czasu. Sklep to richersound.co.uk Tam chyba podjadę na odsłuch. Tak jak napisałeś kumpel rok temu też miał upatrzony zupełnie inny sprzęt po odsłuchu wybrał zupełnie co innego.

Podoba mi strasznie z wyglądu Cambridge Audio cxa80 i jest z DAC + ma USB co dla mnie jest fajna opcją podłączając pod mac-a, ale w sklepie może doradzą mi coś lepszego.

Do kolegi Mircysko - Dali ikon7 mk2 nie za bardzo mieszczą się w moim budżecie.

dzieki

mieszkasz w Anglii więc się nie zastanawiaj tylko bierz DC6T SE http://www.richersounds.com/product/floorstanders/tannoy/revolution-dc6t-se/tannoy-revo-dc6t-se do tego REGA ELEX-R http://www.ortonsaudiovisual.com/index.php/hi-fi/amplifiers/integrated-amplifiers/rega-elex-r-integrated-amplifier-black.html i Stream Magic 6 http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B007VIU1W6/ref=asc_df_B007VIU1W624798499?ie=UTF8&condition=new&tag=pgmp-01-1051-21&creative=22282&creativeASIN=B007VIU1W6&linkCode=df2 jak poszukasz to znajdziesz taniej całość zagra rewelacyjnie na SM6 posłuchasz radia z ojczyzny a i jeszcze mi flaszkę postawisz za dobrą radę, jak nie kupisz SM6 to wychodzi 7770 i zostaje kasa na kilka b.d imprez

<br /> na SM6 posłuchasz radia z ojczyzny<br />

Nic tak bardzo mnie nie przekonuje do tej opcji jak uslyszenie wywiadu z Leszkiem Millerem na zestawie za 10tys zlotych :)

Ja Ci radze jednak, zebys sie zastanowil...

Gość aqs

(Konto usunięte)

Nic tak bardzo mnie nie przekonuje do tej opcji jak uslyszenie wywiadu z Leszkiem Millerem na zestawie za 10tys zlotych :)

Ja Ci radze jednak, zebys sie zastanowil...

to był żart, a posłuchać może czego chce, za kwotę 7700 nie ma nic lepszego a nawet może kupić za 300 funtów DC6T i wychodzi 6 tyś, poco przepłacać

Powiem Ci tak...jesli masz odlozone 250tys na nowego Mercedesa to trudno by bylo Cie przekonac, zeby kupic nowa Kia za 100tys :) Zalezy co masz na mysli mowiac przeplacac...dla mnie przeplaca sie wtedy, gdy nie ma roznicy w jakosci i brzmieniu produktu a jeden produkt jest drozszy od drugiego.

Zdecydowanie wieksza I lepsza oferte ma Sevenoaks Sound and Vision

wieksza tak ale czy lepszą? Ceny wtedy sa jak w polsce.

Najlepiej kupic z 10 par I sprzedac w PL LOL

to nie takie proste. Polak oprócz ceny zaraz zapyta a gwarancja?

Do listy dodał bym SuperFi :)

Może być jednak tak że Precisiony to zupełnie inne klocki!!

Gość aqs

(Konto usunięte)

Powiem Ci tak...jesli masz odlozone 250tys na nowego Mercedesa to trudno by bylo Cie przekonac, zeby kupic nowa Kia za 100tys :) Zalezy co masz na mysli mowiac przeplacac...dla mnie przeplaca sie wtedy, gdy nie ma roznicy w jakosci i brzmieniu produktu a jeden produkt jest drozszy od drugiego.

pomiędzy dc6t a wersją SE jest różnica na + dla SE ale do słuchania soul, dance, klasyczna, disco polo dc6t są ok jeśli kolega ma 1,8 tyś funtów do wydania to niech kupi SE z Regą

Kaskaderka straszna... to Twoje pieniądze i rób co chcesz ale bez odsłuchu to ja bym tyle kasy nie ryzykował.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość aqs

(Konto usunięte)

Kaskaderka straszna... to Twoje pieniądze i rób co chcesz ale bez odsłuchu to ja bym tyle kasy nie ryzykował.

odsłuchiwać trzeba by we własnym domu tu gdzie będzie grał sprzęt bo akustyka robi sporo zmian w brzmieniu a sprzęt tej klasy który podałem ja można brać w ciemno.

po raz pierwszy widzę żeby ktoś tu polecał kolumny Quadral z linii Platinum

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to o ten zestaw pewnie koledze chodziło

fakt faktem kolumny masz gratis cena za zetsaw atrakcyjna i dostajesz kolumny za ponad 5000 zł gratis.

Zaraz nas Niemcy zaleją towarem jak angole :)

Ukryta Zawartość

wieksza tak ale czy lepszą? Ceny wtedy sa jak w polsce.

to nie takie proste. Polak oprócz ceny zaraz zapyta a gwarancja?

Do listy dodał bym SuperFi :)

Może być jednak tak że Precisiony to zupełnie inne klocki!!

Z ta sprzedaza w PL to byl zart choc szczerze, jesli patrzac na ceny sklepowe w PL, to sie bardzo oplaca taki biznes. Co do gwarancji to daje Ci ja PRODUCENT a nie sklep. Co za roznica gdzie kupisz...rejestrujesz na stronie producenta przez internet I tyle. Zobacz na ceny Precision 6.4 w PL...13tysiakow...w UK po przeliczeniu z 5.5tys...oplacaloby sie samochodem po to jechac z Zakopanego do Aberdeen za taka znizke I jeszcze bys pewnie sprzeal je w PL z zyskiem jak by sie klient trafil.

Richer sound ma glownie sprzet budzetowy...pelno pioneerow, denonow itd...Sevenoaks ma duzo ciekawsza oferte nie wspominajac o takich sklepach jak analogseduction (kupowalem od nich Precision 6.4 nowe gloss black 6 miechow temu za £1200, wiec ciezko o lepsza cene zwlaszcza pol roku temu-w Richer sound premium gloss black kosztuje caly czas £2200).

Gość aqs

(Konto usunięte)

Z ta sprzedaza w PL to byl zart choc szczerze, jesli patrzac na ceny sklepowe w PL, to sie bardzo oplaca taki biznes. Co do gwarancji to daje Ci ja PRODUCENT a nie sklep. Co za roznica gdzie kupisz...rejestrujesz na stronie producenta przez internet I tyle. Zobacz na ceny Precision 6.4 w PL...13tysiakow...w UK po przeliczeniu z 5.5tys...oplacaloby sie samochodem po to jechac z Zakopanego do Aberdeen za taka znizke I jeszcze bys pewnie sprzeal je w PL z zyskiem jak by sie klient trafil.

Richer sound ma glownie sprzet budzetowy...pelno pioneerow, denonow itd...Sevenoaks ma duzo ciekawsza oferte nie wspominajac o takich sklepach jak analogseduction (kupowalem od nich Precision 6.4 nowe gloss black 6 miechow temu za £1200, wiec ciezko o lepsza cene zwlaszcza pol roku temu-w Richer sound premium gloss black kosztuje caly czas £2200).

jak kupisz Tannoye w Uk to w Polsce kochanej nie masz gwarancji pytałem u dystrybutora

jak kupisz Tannoye w Uk to w Polsce kochanej nie masz gwarancji pytałem u dystrybutora

Tak, ale mozesz wyslac do Uk jesli w Polsce nie chca naprawic...dasz zarobic wyspiarzom, skoro w Pl nie chca :)...Kurier w razie naprawy gwarancyjnej (co przy takich sprzetach mi sie jeszcze nie zdazylo) bedzie Cie kosztowal z PL pewnie nie wiecej niz 500pln (jak sprawdzalismy z Krzyskieol w ubieglym tygodniu moj wzmacniacz, zeby wyslac ode mnie do niego to koszt jest 77pln z gwarancja do 5tys)...sumujac...musialbys to wysylac chyba 10 razy, zeby koszt tych kolumn wyniosl Cie tyle ile w PL. (o ile koszt bylby az 500pln)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Tak, ale mozesz wyslac do Uk jesli w Polsce nie chca naprawic...dasz zarobic wyspiarzom, skoro w Pl nie chca :)...Kurier w razie naprawy gwarancyjnej (co przy takich sprzetach mi sie jeszcze nie zdazylo) bedzie Cie kosztowal z PL pewnie nie wiecej niz 500pln (jak sprawdzalismy z Krzyskieol w ubieglym tygodniu moj wzmacniacz, zeby wyslac ode mnie do niego to koszt jest 77pln z gwarancja do 5tys)...sumujac...musialbys to wysylac chyba 10 razy, zeby koszt tych kolumn wyniosl Cie tyle ile w PL. (o ile koszt bylby az 500pln)

z richersounds nie wysyłają do PL

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.