Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable są dziś podrabiane i których ewentualnie unikać?

MusicAngel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Orientujecie się może czy któryś z poniższych modeli był podrabiany? Jest szansa, że trafi się na nieoryginalny kabel?

Heavens Gate Ultra Silence,

Audio Note Kondo KSL-VC,

Aural Symphonics As-One v5i,

Tara Labs RSC Rectangular Solid Core,

Jeśli na Aliexpress mozna kupic na metry np Audio note, to znaczy, że w Polsce podróbek jest w ch....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poza tym:AQ,Cardas,Siltech etc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystkie podrabiają!! Nie kupujcie droższych jak 20pln lub 50-100pln za metr o ile nie są super ładne bo to na 1000% ściema.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

10,000zł, czy 5,000zł, za nowy kabel nie dam, to jest pewne. Myślałem o czymś z drugiej ręki ale w tej sytuacji widzę, że to nie ma najmniejszego sensu. W co w takim razie nowego zainwestować, aby mieć pewność, że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto pod względem oryginalności kabla?

Kable z MediaMarktu lub innych marketów, te z wysokiej półki będą zupełnie wystarczające.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

10,000zł, czy 5,000zł, za nowy kabel nie dam, to jest pewne. Myślałem o czymś z drugiej ręki ale w tej sytuacji widzę, że to nie ma najmniejszego sensu. W co w takim razie nowego zainwestować, aby mieć pewność, że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto pod względem oryginalności kabla?

jedyna recepta to kupowanie z firmowymi numerami,opakowaniami lub u autoryzowanych sprzedawców.

kable wnoszą różne zmiany w brzmieniu-musiałbyś sprecyzować co chcesz zyskać/zmienić.

Moja rada to zrobić sobie samemu np. z przewodów Neotech.ceny są jeszcze akceptowalne.

Pozostali popierają przedmówcę? Bo to już drugi post z "dobrą" radą.

za kilka postów będziesz miał więcej takich,którzy chcą się dowartościować.

Kup najdroższy na jaki Cię stać:)

Kilka lat temu kupując synowi gitarę elektryczną(ok 1000pln) sprzedawca w krakowskim sklepie Skład muzyczny polecił mi do niej kabel za 68zeta, z dożywotnią gwarancją.który oczywiście kupiłem.

za kilka postów będziesz miał więcej takich,którzy chcą się dowartościować.

Ty to robisz ciągle od wielu lat. Nie ma w tym nic złego:)

Uważaj na Audioquesta i Furutecha. Sporo podróbek.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Myślę, że powinieneś kierować się słuchem. Jeśli zagra z systemem to niech zostanie. Może ktoś z forum udostępni Ci coś do porównania.

Słuchem w doborze kabli? A jak przetestować tysiące możliwych konfiguracji bo przecież producent nie podaje żadnych parametrów ani zaleceń?

Nie słuchaj żadnej ze stron, ani tej która kable nie słyszy, ani tej co słyszy.

Weź i udaj się do salonu audio, bądź pożycz od kogoś i porównaj dwa różne kable, sam wyrobisz sobie wtedy opinie czy słyszysz wpływ przewodów na dźwięk czy nie.

Jeśli nie usłyszysz masz zaoszczędzone pieniążki, jak jednak usłyszysz to nie dość, że wydasz na nie jakąś tam sumkę to na forum znajdą sie tacy co będą z ciebie drwili.

Jedyny sposób to samemu się przekonać, nie ma innego.

Nie słuchaj żadnej ze stron, ani tej która kable nie słyszy, ani tej co słyszy.

Weź i udaj się do salonu audio, bądź pożycz od kogoś i porównaj dwa różne kable, sam wyrobisz sobie wtedy opinie czy słyszysz wpływ przewodów na dźwięk czy nie.

Jeśli nie usłyszysz masz zaoszczędzone pieniążki, jak jednak usłyszysz to nie dość, że wydasz na nie jakąś tam sumkę to na forum znajdą sie tacy co będą z ciebie drwili.

Jedyny sposób to samemu się przekonać, nie ma innego.

dobrze powiedziane

modeli był podrabiany

Jeśli na Aliexpress mozna kupic na metry np Audio note, to znaczy, że w Polsce podróbek jest w ch....

Wszystkie podrabiają!!

Uważaj na Audioquesta i Furutecha. Sporo podróbek.

Ale nikt w prost nie powie że to nie są podrobki. Po prostu Ci producenci robią kable w chinach. To że tam są tańsze jest normalne.

To tak jakbyscie mówili Że Tannoye w UK sa podrabiane bo są 50% tańsze niż w Polsce. Taki mamy rynek bierzemy od któregoś pośrednika po drodze stąd ceny jak w PRL

Gość numik

(Konto usunięte)

Słuchem w doborze kabli? A jak przetestować tysiące możliwych konfiguracji bo przecież producent nie podaje żadnych parametrów ani zaleceń?

tysiąca nie posłucha, a słuchałeś Baltlaba na zwykłym sieciowym i np. Artechu Thunderze? Jeśli nie usłyszysz róznicy, znaczy żeś głuchy :). Ale są wzmaki bardziej podatne na zasilanie i mniej, to zauważyłem. Jesli kupować zasilanie to w salonie, nie na allegro. Polecam Vincent High-End Power Cable do wzmaka (konkurenci to Tara Labs i Furutech z salonu), do cd...Artech SE jest znakomity, za 200 zł bezpośrednio od producenta....nie podrobione...wyższe modele dobre też do wzmacniaczy.

Warto ze 3 wypożyczyć, np. Vincent, Furutech, Tara / Artech i wybrać, to już miła lista świetnych kabli w godnych cenach (znośnych)

Ale nikt w prost nie powie że to nie są podrobki. Po prostu Ci producenci robią kable w chinach. To że tam są tańsze jest normalne.

To tak jakbyscie mówili Że Tannoye w UK sa podrabiane bo są 50% tańsze niż w Polsce. Taki mamy rynek bierzemy od któregoś pośrednika po drodze stąd ceny jak w PRL

to nie tak, możesz kupić prawdziwego Furutecha, w salonie albo PRAWDZIWY kabel na allegro czy czymśtam. Sam kabel raczej z tej samej linii, ale konfekcja, jakość wtyków itp......szkoda tych oszczędności. Trzeba ostro negocjować i tyle, czy 6 stów za Furutecha albo 450 zł za Vincenta High-End to dużo? Na jakieś 10 lat? Nie uważam takoż :), w PL szukamy wszędzie demonów i problemów, gdy można prosto i łatwo kupić świetny oryginał za znośne pieniądze po negocjacjach.

Polecam dobre kable zasilające szczerze i usznie :)

Jasna sprawa. Dzięki za podzielenie się swoimi opiniami.

wypożycz ze 3 do domu i sam się przekonasz, dokładnie :), olej to co inni myślą czy słyszą, to Ty będziesz słuchał za Twoje pieniądze

Polecam Vincent High-End Power Cable do wzmaka (konkurenci to Tara Labs i Furutech z salonu), do cd...Artech SE jest znakomity, za 200 zł bezpośrednio od producenta....nie podrobione...wyższe modele dobre też do wzmacniaczy.

a co z kablami w scianie?

Gość numik

(Konto usunięte)

a co z kablami w scianie?

weryfikuj to sam :), uszami, zdobądź Baltlaba e2 i sam się przekonasz na najbardziej klasycznym przypadku. Albo wierz w duchy. Ja sprawdzam sam, sprawdziłem, choć jak mi dawali kabel myślałem że pomyliłem salon audio z zakładem zamkniętym. A to ja wyszedłem i poczułem się jak idiota. Kabel w ścianie nie ma znaczenia. On daje PRĄD. Zadaj sobie pytanie, czemu powstają zasilacze do RDAC i innych DAC.

Bo to jakiej jakości prąd dotrze do zasilacza ma ogromne znaczenie :). Ja mam listwę Tomanka z dodatkowymi funkcjami i zajebiste kable. Oryginalne, za małe pieniądze. Nie oddam. Chcesz rdaca na wyjściowym zasilaniu? ok

powiedzmy tak, kabel w ścianie jest jakimś ograniczeniem, z którym nie ma szans walczyć w standardzie poza gniazdkami furutecha itp.. Zwykłą sieciówką za 5 ziko tylko.....pogłębiamy ograniczenia. Zwykłym Vincentem High-End Power Cable.....zmniejszamy je :) i to wyraźnie.

Na zwykłej sieciówce brawa z koncertu to masa klasków, szum, na Vincencie rozdzielczość wzrasta jakieś 10-15%, wyraźnie. Raz zasilacz ma "lepiej", dwa zakłóceń jest mniej, trzy materiał z jakiego zrobiony jest kabel ma znaczenie jak w innych kablach. Wpływ shunyaty diamondback na cd jest również tak oczywisty, że ja nie czuję potrzeby dyskusji, bo dla mnie nie ma o czym dyskutować :).

Żyjemy w zacofanym kraju, narodzie, który często działa jak 36 płk lotniczy :), hejtersko, średniowiecznie itp. A można sobie tak uprzyjemnić życie, tylko trzeba ciut wyluzować, tak po czesku ciut myśleć i nagle się okazuje.....że sam się ograniczałem wcześniej bzdurnymi opiniami o braku wpływu zasilania na dźwięk. Chyba z rady głuchych :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Takie coś to mogła napisać tylko zakompleksiona menda a biorąc pod uwage resztę wpisu niedouczona. Pewnie jak zwykle humanista . Ci najlepiej znają sie na technice.

hejtuj hejtuj :), mi w to graj, tylko wszystko mi pięknie potwierdzasz :)

Takie coś to mogła napisać tylko zakompleksiona menda a biorąc pod uwage resztę wpisu niedouczona. Pewnie jak zwykle humanista . Ci najlepiej znają sie na technice.

i zmartwię Cię, niczyje uszy nie znają się na technice, wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy również :), miłego SŁUCHANIA jeśli jesteś zdolny do czegokolwiek miłego :)

Kabel od gnizdka do urządzneia nie rózni się niczy,m od tego w scianie. Dopiero od zasilacza dalej ma jakieś znaczenie. Stąd moje negatywne podejscie do tematu. Jesli ktoś ma kabel do porzyczenia sprawdze. Jednak zeby płacic za to kaucje ....

Gość numik

(Konto usunięte)

Kabel od gnizdka do urządzneia nie rózni się niczy,m od tego w scianie. Dopiero od zasilacza dalej ma jakieś znaczenie. Stąd moje negatywne podejscie do tematu. Jesli ktoś ma kabel do porzyczenia sprawdze. Jednak zeby płacic za to kaucje ....

rozumiem :), miałem podobne podejście, nie w każdym systemie jest znaczna różnica, czasem na gorsze wręcz - u mnie tak było z Enerr z Baltlabem. Artech Thunder też nie pasował jak dla mnie. Furutech mniodzio :). Każdy i tak decyduje za siebie

no dobra ale jakie śa logiczne prześłanki na to że to bedzie grało lepiej. Dlaczego tak sie dzieje. Tu gra role fizyka.

A ona jasno mowi nie.

no dobra ale jakie śa logiczne prześłanki na to że to bedzie grało lepiej. Dlaczego tak sie dzieje. Tu gra role fizyka.

A ona jasno mowi nie.

Nie bądź taki pewien. Nie wszystko zostało odkryte i wyjaśnione.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.