Skocz do zawartości
IGNORED

Technologia X

moreno1973

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Przepraszam- dopuściłem się uproszczenia problemu

Ci, których interesuje jak jest faktycznie, robią rzetelne ślepe testy,

Ślepe czy inne.... Ale je zróbcie! Ja wsłuchuję się od trzech tygodni w X-bulka i X-fusa... Nie chcę wracać do poprzedniej opcji (SR20 nie sprzedałem) i to wszystko.

Żeby trollom utrudnić zadanie dodam, że wsłuchuję się w wymienione X'y przy okazji słuchania muzyki (najczęściej wiolonczelowej, skrzypcowej i fortepianowej)

Gwoli ścisłości zrobiłeś to minutę później.

Słuchanie muzyki a wsłuchiwanie się w niuanse brzmieniowe po to, by wychwycić jakieś różnice to nie to samo.

Zwłaszcza jeśli szuka się czegoś, co nie istnieje.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Gwoli ścisłości zrobiłeś to minutę później.

Słuchanie muzyki a wsłuchiwanie się w niuanse brzmieniowe po to, by wychwycić jakieś różnice to nie to samo.

Zwłaszcza jeśli szuka się czegoś, co nie istnieje.

Niestety istnieje, jak dziura w kieszeni po zakupach audiofilskich. Zgadzam się natomiast ze stwierdzeniem, że sluchanie muzyki nie polega wyłącznie na wyławianiu brzmień fałszywych.... Jednak gdy ktoś chce rozkoszować się niuansami kompozycji klasycznych (zwłaszcza klasycznych) to udoskonalenie przekazu audio temu tylko pomaga.

Inni słyszą i mówia "słyszę iluzje precepcyjne".

Hm, to bardzo Ciekawe Zdanie, zwłaszcza pod względem formalnym.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Niestety istnieje, jak dziura w kieszeni po zakupach audiofilskich. Zgadzam się natomiast ze stwierdzeniem, że sluchanie muzyki nie polega wyłącznie na wyławianiu brzmień fałszywych.... Jednak gdy ktoś chce rozkoszować się niuansami kompozycji klasycznych (zwłaszcza klasycznych) to udoskonalenie przekazu audio temu tylko pomaga.

Istnieje, ale nie po zmianie bezpiecznika. Wtedy działa wyobraźnia.

Poproś kogoś, by znienacka i w tajemnicy zmienił ten bezpiecznik. Nie będziesz wiedział kiedy się to stało :))

Ślepe czy inne.... Ale je zróbcie!

Istotą dyskusji jest to, że strona głosząca tezy ma obowiązek je udowadniać. Dopóki producent czy Ty nie wykażesz, że istnieje coś takiego jak wpływ bezpiecznika na brzmienie, to korzystamy z brzytwy Ockhama i akceptujemy najprostsze wyjaśnienie słyszanych efektów, które daje psychologia opisując zjawisko spostrzegania.

Hm, to bardzo Ciekawe Zdanie, zwłaszcza pod względem formalnym.

A dokładnie, to co Ci nie pasuje?

witam

ja wiem z własnego doświadczenia że "System gra tak jak jego najsłabsze ogniwo" i w wielu przypadkach jest to pomijany bezpiecznik.

tyle w temacie.

To nie jest zbyt duże doświadczenie :)

bum1234, a jak i czym mierzą jurorzy dźwięk w Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. Fryderyka Chopina?

Może jednak są osoby mające lepszy słuch od ciebie? Zadawałeś sobie takie pytanie kiedyś?

Czy może wszyscy mamy taki sam słuch wzrok i węch?

Wiesz kto to jest kiper i dlaczego ma taką pracę, a nie inną?

Jak dla mnie jesteś ignorantem i osobą o ograniczonej wyobraźni, a dyskusja z tobą przeważnie prowadzi do złych emocji na forum.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

To nie jest zbyt duże doświadczenie :)

Doświadczeń nie osądza się po ilości postów. Ja też jestem zdania dokładnie takiego jak Robo, bo to po prostu logiczne twierdzenie.

bum1234, a jak i czym mierzą jurorzy dźwięk w Międzynarodowym Konkursie Pianistycznym im. Fryderyka Chopina?

Może jednak są osoby mające lepszy słuch od ciebie? Zadawałeś sobie takie pytanie kiedyś?

Jak dla mnie jesteś ignorantem i osobą o ograniczonej wyobraźni, a dyskusja z tobą przeważnie prowadzi do złych emocji na forum.

Hi hi hi... Kiedyś tu na forum dałem się wmanewrować w dyskusję na temat wyższości jednych zmyslów człowieka nad innymi... Ależ się działo! Wszyscy dyskutanci zapomnieli jaki jest temat wątku....

Nie odbieraj, broń Boże, jako krytykę Twojej treści, bo się z nią zgadzam. I podziekuję nawet za wsparcie.

Wersja do TV powinna być dwukrotnie droższa bo będzie poprawiać obraz i dźwięk. smiley-cool.gif

Wyważasz już otwarte drzwi. ;)

Z opisu do AMR Gold Fuse:

W systemie wizualnym (plazma, telewizor LCD, projektor, Blu-Ray, DVD, itd.) AMR Gold Fuse polepsza działanie przez:

Ostrzejszy obraz

Bogatsze kolory i czarniejsze czernie

Mniej „szumu”

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;)

Ukryta Zawartość

Doświadczeń nie osądza się po ilości postów. Ja też jestem zdania dokładnie takiego jak Robo, bo to po prostu logiczne twierdzenie

Każdy ma prawo do własnych osądów. Możesz mieć swój, ja swój. I wcale nie muszą być jednakowe.

A dokładnie, to co Ci nie pasuje?

Spróbuj przeczytać własne popełnienie ze zrozumieniem.

Tyle, lub aż tyle;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Wiesz już wszysko o bezpiecznikach, nawet potrafisz kalkulować koszty i zyski... Uruchom własną produkcję.... Ja chętnie wysłucham efektów.

Włóż sobie miedzianego druta i porównaj co gra lepiej?

To podstawowy błąd. Jurorzy nie mierzą dźwięku a oceniają jakość interpretacji.

Wyważasz już otwarte drzwi. ;)

Z opisu do AMR Gold Fuse:

Cytat

W systemie wizualnym (plazma, telewizor LCD, projektor, Blu-Ray, DVD, itd.) AMR Gold Fuse polepsza działanie przez:

Ostrzejszy obraz

Bogatsze kolory i czarniejsze czernie

Mniej „szumu”

W technice cyfrowej de facto szum nie istnieje. Te głupoty świadczą, o produkcie dla rozgarniętych inaczej. Ani nie widzących ani nie słyszących. smiley-cool.gif3.gif

O procesach logicznego myślenia nie wspomnę.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Włóż sobie miedzianego druta i porównaj co gra lepiej?

Ta propozycja jest najgłupszą z możliwych co prawda, ale skoro aż tak oszczędny jesteś by drutem bezpiecznik zastępować, to pozostawię Tobie te doświadczenia (przestrzegam-grozi śmiercią)

Och... To chyba tylko literówka. Zapewne powinno być "percepcyjne"

Wojciechu, bynajmniej nie o to mi chodziło.

No dobrze panowie.

A co z bezpiecznikiem w angielskiej wtyczce?

Nie wiem jak są robione audiofilskie kable sieciowe z angielską wtyczką ale takie zwykłe kable, każde mają we wtyczce bezpiecznik! To chyba wynika z jakichś wyspiarskich norm.

Czy zatem Anglicy winni kupować podwójne zestawy technologii X? Czy dwa bezpieczniki technologii X nie będą wzajemnie znosić swojego cudownego działania??? :)

W technice cyfrowej de facto szum nie istnieje. Te głupoty świadczą, o produkcie dla rozgarniętych inaczej. Ani nie widzących ani nie słyszących. smiley-cool.gif3.gif

O procesach logicznego myślenia nie wspomnę.

A tam nie istnieje.. A po co takie coś:

Ukryta Zawartość

;)

Ukryta Zawartość

Być może "lekarstwem" na osoby negujące doświadczenia innych a same nie posiadające żadnych doświadczeń będzie w końcu zakaz pisania w wątku.

Panie gospodarzu zrób Pan porządek.

Do tej pory było tak, że każdy sobie tutaj pisał co się mu podobało. Do czego to doprowadziło? Sami wiecie... coraz mniej treści coraz więcej rozmów nie na temat. Wielu cenionych użytkowników odeszło. Może należy zakończyć politykę tolerancji dla wpisów nie mających związku z tematem. Kolega bum1234 może sobie wtedy założyć wątek "nie słyszę kabli ani bezpieczników, czy jestem głuchy czy też potrzebuję pomocy laryngologa?" lub temat "tylko obłąkani kupują bezpieczniki, dajmy im odpór w tym wątku" i wtedy wszystkie trole mogą sobie tam urzędować w nieskończoność wyśmiewając całą resztę.

I na koniec aby jednak odnieść się do tematu wątku (dla tych którzy nie zrozumieją mojej wypowiedzi) napiszę, że ja słyszę wpływ bezpieczników na jakość dźwięku, stosuję SR Red i ciekaw jestem Waszych doświadczeń z owianą tajemnicą technologią X! A jeśli ktoś nie słyszy to też dobrze. Byleby wcześniej spróbował a nie pisał po próżnicy.

ja zamówiłem na testy X i X2 do mojego CD także posiadam SR RED podobno przy konfrontacji RED gra płasko a ja jestem zadowolony z głębi sceny więc ciekawi mnie porównanie .Będę po odsłuch to coś napiszę (spostrzeżenia) komuś na pewno pomogę .

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

ja zamówiłem na testy X i X2 do mojego CD także posiadam SR RED podobno przy konfrontacji RED gra płasko a ja jestem zadowolony z głębi sceny więc ciekawi mnie porównanie .Będę po odsłuch to coś napiszę (spostrzeżenia) komuś na pewno pomogę .

Ja po bezpośredniej konfrontacji z X-fuse nie wróciłem do SR20... Też mi się świetnie odbierało muzykę do tego czasu przy użyciu SR20. Mamy (ja już nie) dwa wyjscia- tkwić w dotychczasowym zadowoleniu, albo... Do banku się zwrócić o przelanie pieniędzy na konto firmy Verictum. Jest zapewne i taka możliwość, że X-fuse nie pobije innych, ale póki co ja takich nie znam.

No a co z wyjaśnieniem Technologii X? Przecież o tym jest wątek a nie o bezpiecznikach.

Pszoniak powiedz coś o tym bo na razie to tylko naganiasz. I to jak zawzięcie. Jakbyś garnki sprzedawał.

Arku, skoro tak się upierasz, że naganiaczem jestem to po zastanowieniu chętnie przyznam, że nim jestem. Bo żadną ujmą nie jest naganianie do... Na przykład do żywienia siebie zdrowo, albo do naganiania do szkoły (niektórym tu przydałoby się powtorzyć lekcje polskiego jezyka lub fizyki). Produkt omawiany jest bardzo dobry, więc tym chętniej naganiam.

Acha... Zapomniałbym- "No a co z wyjaśnieniem Technologii X?"... Sądzę, że to nazwa produktu lub technologii, jak Twój nick.... Mógłbyś użyć nazwiska a używasz czegoś podobnego do imienia.... Ma to jakieś znaczenie dla Twojej wartości? Zapewne czymś innym budujesz swoją reputację, prawda?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.