Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilska Majówka - 23.05.2015

goliatpl

Rekomendowane odpowiedzi

To ja dziękuję za możliwość udziału, bo nie czuje się na siłach robić tego za innych.

Mam pewne uwagi, jeśli można oczywiście, są to propozycje na następną majowkę. Jeśli mogę co nieco na ich temat napisać to proszę zalozyciela wątku o pozwolenie.

Bardzo proszę :) Nie musisz pytać o pozwolenie - wal śmiało! :)

Dzięki za miłą atmosferę koledzy !

Z PiotremJ wracaliśmy z bananem na twarzy ;-)

Było co posłuchać , pogadać rzeczowo i smacznie zjeść.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Z powodu ustalonej ilości użytkowników plus oczywiście osoby towarzyszace jest problem w odsłuchaniu. Po prostu wygląda to tak jakby przyjechała grupa dzieci na kolonie i rozpierzchła się po całości. Gdyby podzielić 100 osób na grupy np zgodnie z kolejnością zapisania się na listę (byłem 44) np na 10ć grup można by odsłuchać w spokoju to co było na górze. Czyli byłbym w 4tej grupie i wraz z resztą pozostalych 9 osób na spokojnie mielibysmy czas na odsłuch i lampy i wzmak i gramofonu. Podział taki ma moim zdaniem sens bo 1/3 z pokoju na gorze nawet się nie ruszyła co uniemozliwiło odsłuch innym nad czym ubolewam.

Jeśli głupi pomysł to luzuję ale czemu nie zaproponować .

Z powodu ustalonej ilości użytkowników plus oczywiście osoby towarzyszace jest problem w odsłuchaniu. Po prostu wygląda to tak jakby przyjechała grupa dzieci na kolonie i rozpierzchła się po całości. Gdyby podzielić 100 osób na grupy np zgodnie z kolejnością zapisania się na listę (byłem 44) np na 10ć grup można by odsłuchać w spokoju to co było na górze. Czyli byłbym w 4tej grupie i wraz z resztą pozostalych 9 osób na spokojnie mielibysmy czas na odsłuch i lampy i wzmak i gramofonu. Podział taki ma moim zdaniem sens bo 1/3 z pokoju na gorze nawet się nie ruszyła co uniemozliwiło odsłuch innym nad czym ubolewam.

Jeśli głupi pomysł to luzuję ale czemu nie zaproponować .

Pomysł wcale nie jest głupi, ale niezwykle trudny do wykonania :) Bo co zrobić z pozostałymi grupami w tym czasie? Oprowadzać po mieście? ;) Tak naprawdę z punku organizacyjnego innej możliwości praktycznie nie ma. Ten sam problem występuje na Audio-Show. Pokaz jest tylko zwróceniem uwagi i zachęceniem do połknięcia bakcyla jakim jest "audio" Później trzeba już szukać drogi samemu... ;) Komfortowe warunki mamy na co dzień, więc śmiało można się na taki odsłuch umówić indywidualnie. Wtedy jesteś sam w sali :) To co zauważyliśmy na majówkach to to, że frekwencja zdecydowanie się zmniejsza po 16-tej (po losowaniu) więc wytrwali mogą wtedy w mniejszym gronie posłuchać systemu :) Tak było i tym razem :)

Hmmm. Niby racj ale nie chodzi tu o wytrwalośc bo niby jak można dziecku zabronić cukierka. Raczej chodzi o socjalizm odsłuchowy. Ale. Przede wszystkim nie wszyscy przyjechali by na 12 godzinę bo wiedzieli by ze wejdą później stąd problem by się sam rozwiązał. Ja osobiście wolałbym być od samego poczatku po to żeby porozmawiać o naszym hobby i doczekać się do zweryfikowania sprzętu na Maxa ! Oczywiście nie mam zamiaru się wtrącać i proszę o odebranie tego co napisałem jako propozycji.

Może niech będące na tym fajnym spotkaniu pozostałe 99 osób cos wymisli bo mi np szkoda ze nie posłuchałem lampy.

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuje.

Wielkie podziękowania dla całej ekipy Q21 za zorganizowanie Majówki oraz sponsorom za hojny gest,brawo Panowie! Gratuluję szczęśliwcom cennych nagród,choć,tak na prawdę wszyscy możemy czuć się wygranymi. Wartością samą w sobie jest kontakt z ludźmi oddanymi swojej pasji,bezkompromisowo dążącymi do ideału,kochającymi muzykę.Wyszło pompatycznie,a niech tam!

Pozdrawiam,Arek.

Atmosfera była super ! Dzięki Q21 za organizowanie tak fajnej imprezy !

Naprawdę było miło spotkać się i pogadać z ludźmi kochającymi audio.

Ja nie mam żadnych uwag - wszystko było perfekcyjnie przygotowane.

Mimo tłoku zdążyłem posłuchać systemów na górze. Jak się chce to się da. Szczególnie po 16.00 ;-)

Autoreklama

Muszę na koniec przyznać, że dźwięk w pokoju DIY mógł zawstydzić komercyjne systemy. Dzięki koledzy !

Koniec autoreklamy

;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Już w domu. Atmosfera jak zwykle miła, natomiast doświadczenia w pokoju dolnym cenne i motywujące do dalszych prac. Dziękuję za udaną zabawę!

Świetne monitory !!!:)

Co do samej majówki...

Miałem okazję być pierwszy raz i powiem szczerze mam nadzieję, że nie ostatni. Swietna, piknikowa atmosfera, dużo fajnych osób z którymi można było rzeczowo porozmawiać. Ciekawe było to, że nareszcie mogłem sobie porównać na ostro brzmienie plików z płytką. Zostaję przy swoich CD:):P

Dziękuję jeszcze raz za możliwość brania udziału w odsłuchach i mam nadzieję, że za rok też uda się skorzystać. Pozdrawiam wszystkich !

Dołączam się do podziękowań, za zorganizowanie możliwości spotkania ludzi podobnie zakręconych. :)

Coraz bardziej przyłapuję się na tym, że ważniejszy od odsłuchów sprzętu, jest dla mnie kontakt z osobami mówiącymi w tym samym języku. :)

Jeszcze raz dziękuję, całej ekipie Q21!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-426-0-15915200-1432457301_thumb.jpg

post-426-0-23842900-1432457314_thumb.jpg

post-426-0-81242100-1432457330_thumb.jpg

post-426-0-00202100-1432457344_thumb.jpg

post-426-0-26968900-1432457358_thumb.jpg

post-426-0-87736100-1432457376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Też chciałem się przyłączyć do podziękowań za sympatyczne przyjęcie tej setki osób. Żałuję że nie załapałem się na odsłuch Tannoy. Atmosfera była bardzo wyborna. Jednak pasja kruszy bariery. Osobne podziękowania dla chłopca, który losował wygranych ;)

Pozdrawiam

Świetne monitory !!!:)

Co do samej majówki...

Miałem okazję być pierwszy raz i powiem szczerze mam nadzieję, że nie ostatni. Swietna, piknikowa atmosfera, dużo fajnych osób z którymi można było rzeczowo porozmawiać. Ciekawe było to, że nareszcie mogłem sobie porównać na ostro brzmienie plików z płytką. Zostaję przy swoich CD:):P

Dziękuję jeszcze raz za możliwość brania udziału w odsłuchach i mam nadzieję, że za rok też uda się skorzystać. Pozdrawiam wszystkich !

A dziękuję!

Proponuję zmianę nazwy tego pokoju z trudnej do wymówienia, na SZ (Same Zrobilim)

Ja rowniez chcialem podziekowac calej ekipie Q21, a szczegolnie losujacym kupony konkursowe, bo kabel do zelazka pasuje jak ulal, tylko trzeba zmienic oplot na bialy :) albo zmienic zelazko na czarne :)

Pokoj Sami Zrobilim robil naprawde wrazenie, Szacun Panowie !!!

Też chciałem się przyłączyć do podziękowań za sympatyczne przyjęcie tej setki osób. Żałuję że nie załapałem się na odsłuch Tannoy. Dziękuje i Pozdrawiam

Czy jest szansa aby ktoś napisał/podesłał płyty/wykonawców którzy byli odtwarzani. Bo nie wszystkich zapamiętałem czy zapisałem a usłyszałem dużo dobrej muzyki która bardzo przypadła mi do gustu :) Jazzowe kawałki ze składanki Jazz and 80s bardzo fajne. Jak i Malia & Boris Blank.

Dobry pomysl, tez mi kilka kawalkow wpadlo w ucho,

Ja zabralem jedna plyte i sluchalismy tego na Sonusie - Pat Metheny-Tap- drugi utwor, i prosilem o puszczenie ze Spotify przez Jaga Brendana Perry-Ark-drugi utwor.

Mialbym prosbe o podanie kilku utworow ktore sluchalismy w pokoju DIYw momencie porownania CD i plikow, wtedy gdy sluchalismy Kultu, Floydow, Vollenweidera, bylo kilka utworow godnych polecenia, moze ktos pamieta

Pozdrawiam

Jacek

Ja z kolegą Cygaretem gnaliśmy ponad 200km. Pewnie los nam to wynagrodził w wygranych prezentach. Mało prawdopodobne ale i czasem tak bywa. Dziękujemy jeszcze raz.

Lisek13. Czy to przypadek, czy ułożyłeś 2 zdania identyczne jak ja ?

Po płycie Cohen'a leciał mój soundtrack z Bękartów diabła "Devil Reject's" Po dwóch poprzednich płytach słyszalnie mniej efektownie nagrana. Ale przynajmniej się nie zasypiało ;) Uważam że plu,kanie i kluchy trzeba zostawićsobie w świetle zacisza domowego, a grupowo cos musi się dziać. I ni etylko zarąbiste realizacje, bo to gra dobrze również na komputerowych głośnikach Logitecha.

Czy koledzy laureaci powpinali już nowe cacka do swoich systemów?

Może wprowadźmy nową zasadę,wygrywający pisze krótki test konsumencki. Myślę,że wielu z nas chętnie zapoznałoby się z opinią,jak dana rzecz wpisała się w konkretny system.

Pozdr.

Swoją drogą ciekaw jestem, czy Pan, który wygrał JAG'a wie już co to takiego? Przy odbieraniu miał wątpliwości? :)

Sam musiałem sprawdzić bo nie miałem pojęcia co to:) Nagrody naprawdę cenne i były miłym akcentem całego spotkania.

Dziękuję serdecznie za możliwość uczestniczenia w siódmej już edycji Audiofilskiej Majówki. To była dopiero moja druga impreza, ale mam nadzieję, że nie ostatnia. I może do 3 razy sztuka i uda mi się coś wygrać za rok, jeśli otrzymam zaproszenie :) Sprzęt na piętrze skłonił mnie do bardzo wielu przemyśleń i konfrontacji z własnym systemem, co oznacza, że warto było Was odwiedzić :) Jak zwykle przemiła atmosfera, z największą przyjemnością wrócę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.