Skocz do zawartości
IGNORED

Kibolowi (gumową)kulkę, Handlarzowi(nieuczciwemu) w pysk

piramidon

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe, że najwięcej jojczą ci, którzy są za możliwością odstrzelenia człowieka za samo wejście na prywatną działkę.

Prywatną.

A to była impreza publiczna.

Czy jeśli na koncercie fani wpadną na scenę z Dodą w amoku to też ich odstrzelisz?

Jeszcze raz: nie mam nic przeciwko traktowaniu chuliganów z buta, przeciwnie, uważam takie środki za wskazane i wysoce wychowawcze.

Dokładnie tak jak mówisz: chcącemu nie dzieje się krzywda. Chcesz zadymy? To będziesz miał taką zadymę, że przez miesiąc na d*** nie usiądziesz.

Jestem natomiast za odebraniem policyjnej prewencji broni palnej bo to nie jest obrona Stalingradu, tylko rutynowe pałowanko, z czym najgłupszy zomowiec powinien sobie bez problemu poradzić.

Dawanie natomiast zomowcom do ręki broni palnej jest jak dawanie małpie brzytwy, co widzimy na załączonych filmikach.

Państwo nie może tak się zachowywać, bo wówczas przestaje być państwem a staje się zbrodniczym aparatem opresji.

Policja w PL może już stanowczo zbyt wiele. Zapraszam do Irlandii. Tu się przechodzi na czerwonym pod nosem policjantów, którzy mają to głęboko w... Jeśli nic nie jedzie to jaki sens stać jak palant i czekać na światło? Człowiek nie jest psem Pawłowa. I w IRL to wiedzą. A w Polsce pan władza tylko czeka, by za taki numer poczęstować Cię mandacikiem.

Państwo policyjne.

Spróbuj prowadzić auto bez dokumentów w PL - chyba rozstrzelanie na miejscu za to grozi. W Irlandii - nie ma sprawy! Jak masz to wpadnij jutro na komisariat i pokaż kwity. Tyle.

Zresztą na ogół drogówka nie sprawdza żadnych papierów tylko winiety które masz na przedniej szybie: OC, podatek drogowy i badanie techniczne. Jaki jest sens sprawdzać prawo jazdy? Skoro prowadzisz samochód to na logikę - umiesz. Skoro umiesz, to na logikę - masz kwit to potwierdzający. Proste, prawda? Ale nie dla Polaków.

Jeśli na bezbronnych ludzi wypuszcza się uzbrojone w strzelby ZOMO to ja bym postulował wyrównanie szans - jak w niektórych stanach USA.

Kto się wówczas odważy zabijać człowieka za wyjście na murawę stadionu, jeśli 100 jego kolegów będzie po zęby uzbrojonych?

Polacy są najbardziej rozbrojonym społeczeństwem w Europie i tylko DLATEGO dochodzi do tak horrendalnych aktów państwowej przemocy - bo nie możemy się bronić.

Odebrano nam wolność. A lewakom to się podoba...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

...Jestem natomiast za odebraniem policyjnej prewencji broni palnej bo to nie jest obrona Stalingradu, tylko rutynowe pałowanko, z czym najgłupszy zomowiec powinien sobie bez problemu poradzić...

Tym niemniej musisz wziąć pod uwagę że tzw bandyterka często jest pilnymi ''studentami'' a często nawet fanatykami wszelakich stylów walk, ze szczególnym uwzględnieniem tych najbardziej brutalnych odmian typu ''combat'' a także walk z tzw ostrym sprzętem, co prawda ze zdolnościami bywa różnie tym niemniej jednak jakieś pojęcie o tym jak skutecznie zrobić komuś krzywdę mają . Dalej podczas akcji często są nabuzowani amfetaminą i wszelakimi innymi dopalaczami (ponoć w USA army też ją stosują podczas akcji specjalnych a także piloci myśliwców podczas trudnych misji, podobne środki podawali Niemcy swojemu wojsku przed akcjami, wtedy to była nowinka techniczna) a jak udowodniono nawet człowiek o dosyć niskiej sile i wydolności podczas działania tego środka jest bardzo trudny do opanowania nawet przez kilka osób z jednostek specjalnych. Do tego należy dodać że w tych kręgach ostre koksowanie sterydami wszelakiego rodzaju jest niezwykle popularne, a jak wiadomo mocno zwiększają siłę, agresję i wytrzymałość.

I teraz pomyśl czy różnym służbom typu ochrona czy policja które są pod tym względem pod surową kontrolą i groźbą usunięcia z pracy a także więzieniem, będzie łatwo utrzymać w ryzach ludzi którzy nie mają nad sobą absolutnie żadnej kontroli antydopingowej ?.

Można też tutaj wspomnieć że aby się dostać do Ruskiego OMON-u (formacja specjalnie przeznaczona do lania i pałowania) to trzeba mieć dość spore udokumentowane doświadczenie w różnych stylach walki a także odpowiednie warunki fizyczne i psychiczne. No i oni w razie prowokowania mają przykaz aby bardzo szybko nawiązywać ''kontakt'' co robią nadzwyczaj chętnie. No ale z drugiej strony jest to bardziej formacja polityczna niż porządkowa.

A w Arabii Saudyjskiej to dopiero mają metody :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale w sumie bez broni palnej czy też na kule gumowe, też można przypadkiem zabić na miejscu, czy to uderzeniem nawet gołą dłonią w odpowiednio czuły punkt czy też od popchnięcia i uderzenia głową o beton itp.

Dokładnie tak jak mówisz: chcącemu nie dzieje się krzywda. Chcesz zadymy? To będziesz miał taką zadymę, że przez miesiąc na d*** nie usiądziesz.

Dokładnie nie tak. Jak to jest, że wy prawaki powołujecie się na zasadę, której idei nie rozumiecie. Zasada volenti non fit iniuria była stosowana w sportach zapaśniczych, gdzie chodziło o to, że jeśli jeden z walczących zatłucze na śmierć drugiego, to nie można go oskarżyć, bo to był, powiedzmy, wypadek przy pracy.

Tu jest tak samo. Jeden padnie od gumowej kuli, drugi od pały, trzeciemu armatką wodną oczy wydłubią. Kolejny sp***dalając przed policją nabije się na pręty w płocie i zawiśnie, jak chorągiew. Należy więc zabronić pał, armatek i łapania zwierzaków. A tych nastu policjantów to z gołymi rękami powinno iść na tą hordę zwierząt, wtedy będziesz zadowolony.

A tych nastu policjantów to z gołymi rękami powinno iść na tą hordę zwierząt, wtedy będziesz zadowolony.

Mogą iść z pałami i gazem a nie z bronią palną. Wtedy będę zadowolony. Nawet za komuny jak chodziłem na zadymy (a było dużo ostrzej, dzisiejsi kibole to dla mnie - kombatanta zadym - przeddszkolacy) to zomowcy broni palnej nie mieli. Widać władza wyciągnęła wnioski i błędu z tamtych lat już nie powtórzy.

Alternatywnie: wolny dostęp do broni dla każdego dorosłego Polaka i niech wówczas policjanci pokażą swoją siłę!

Generalnie - jestem za wyrównaniem szans! :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mogą iść z pałami i gazem a nie z bronią palną.

Jeśli bandyci występują oficjalnie to uzasadnione jest użycie przeciwko nim wszystkich argumentów z bronią palną również.Policja jest po to by bronić porządku.Dzisiaj na stadiony wiele osób nie chodzi i powodem jest właśnie bandyckie zachowanie pseudokibiców.Czyl z obawy o dzieci i własne zdrowie.Tuataj Bady ma sto procent racji.

Jak będą in cognito to nikt ich nie zauważy.

Alternatywnie: wolny dostęp do broni dla każdego dorosłego Polaka i niech wówczas policjanci pokażą swoją siłę!

Zapętliłeś się w sieci nostalgii za minioną młodością i bredzisz.

Teraz jestem w stanie zrozumieć Twoją histeryczną reakcję

Dać wszystkim kibolom broń, by ganiali za Policją??????????, A jak zawołają żandarmerię do ochrony imprez,to kibole na czołgi! ---by wyrównać szanse??

Już wiesz jakie brednie piszesz?

Ja chcę, by bandyta nie miał żadnych szans!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ja chcę, by bandyta nie miał żadnych szans!

Pięknie - zatem najlepiej nie wpuścić ich na mecz.

Przyjść o 6 rano przed meczem i odstrzelić profilaktycznie.

Po co robić cyrk na stadionie, żeby potem cała Polska gadała, jeśli można załatwić sprawę po cichu? :)

Jeszcze raz - jesteś za zabijaniem ludzi, ponieważ rozrabiają?

Jaki z Ciebie człowiek? :(

Ja nie popieram stadionowych chuliganów, serdecznie kibicuję policji, jeśli ma ona chęć i odwagę przetrzepać rozrabiakom tyłki.

Ale - na litość Boską! - zabijanie za to,że facet biega po trawie nie mieści się w mojej opinii w kanonie postępowania ludzi CYWILIZOWANYCH.

Jestem za karą śmierci jak najbardziej ale nie za bieganie po murawie.

Kara winna być współmierna do przewinienia.

Dawanie broni do ręki policjantom prewencji to proszenie się o dalsze podobne "wypadki".

W Irlandii ani krawężniki ani nawet Riot Squad czyli odpowiednik naszego ZOMO nie posiadają broni palnej. To samo w UK - tam "Bobby" czyli zwykły krawężnik, nie posiada broni! A u nas po osiedlu MIĘDZY BAWIĄCYMI SIĘ DZIEĆMI łażą psy uzbrojone po zęby! Co to jest, kufa? Bejrut?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Świetne!

Czyli jak napadnie nas bandyta z nożem to policjant też ma przyjechać z nożem tylko.

A jak po napadzie na bank będą złodzieje uciekać piechotą, to policjant broń Boże nie może jechać za nimi autem. Ma biec pieszo!

Ale oczywiście że tak.

Jak nie umiesz się zachować na jednym meczu, to powinieneś dostać zakaz bezwzględny na następne np. dwa lata.

A jak bandyci narozrabiają, to ich skazać i kazać im zapłacić za wszelkie straty jakie spowodowali.

Świetne!

Czyli jak napadnie nas bandyta z nożem to policjant też ma przyjechać z nożem tylko.

A jak po napadzie na bank będą złodzieje uciekać piechotą, to policjant broń Boże nie może jechać za nimi autem. Ma biec pieszo!

Ale pojmujesz różnicę kalibru? Mówisz o przestępstwach a ja o wykroczeniach.

Dziś zastrzelą kogoś bo wyszedł na murawę stadionu, jutro - bo pił piwo na trawniku!

W tym kierunku to zmierza. :(

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dawanie broni do ręki policjantom prewencji to proszenie się o dalsze podobne "wypadki".

Kibol ma wiedzieć, że przeciwstawiając się uzbrojonym policjantom, naraża się na jej użycie.

W USA nawet podczas rutynowej kontroli na drodze, kierowca wie, że ma grzecznie słuchać poleceń i trzymać ręce na kierownicy.

Dokładnie.Bandyci do więzień a rodziców z dziećmi na mecz.To nie kibice a bandyci,tacy zostali w Anglii szybko wycięci.A ty jak siedzisz w Irlandii to tam siedź i nie urządzaj nam tutaj imprez sportowych.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ale pojmujesz różnicę kalibru? Mówisz o przestępstwach a ja o wykroczeniach.

Dziś zastrzelą kogoś bo wyszedł na murawę stadionu, jutro - bo pił piwo na trawniku!

W tym kierunku to zmierza. :(

Czynny atak na policjanta to przestępstwo. Podobnie demolowanie stadionu i atak na innych kibiców.

Gdyby policja nie interweniowała i ci bandyci poturbowali innego kibica, to byś krzyczał, gdzie byli nieudolni policjanci.

Ale pojmujesz różnicę kalibru?

Widać jak na dłoni,że ty nie pojmujesz.Chętnie bym cie zobaczył na takim meczu o podwyższonym ryzyku...jak mówią.

78fd4c5b7d04d60392a8957b479e87d1.jpg

c336a92e9948aff112f0d1606d27e500.jpg

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Zasmucacie mnie.

Macie mózgi przeżarte socjalizmem. Akceptujecie bezsensowną śmierć człowieka bez najmniejszej refleksji.

Nie rozumiecie, że jeśli się temu nie przeciwstawicie w porę to sami możecie być następni.

Traktowanie przez ochronę w Arabii Saudyjskiej emigrantow którzy dokonali przekroczenia prawa :

Ukryta Zawartość

Zasmucacie mnie.

Macie mózgi przeżarte socjalizmem. Akceptujecie bezsensowną śmierć człowieka bez najmniejszej refleksji.

Nie rozumiecie, że jeśli się temu nie przeciwstawicie w porę to sami możecie być następni.

il Dottore, a wiesz że Korwin chwalił metody Brazylijskiej policji pacyfikacyjnej Bope ? Taki Ruski Omon to przy nich aniołki, zakładałem kiedyś o tym szerszy temat, był kiedyś filmik na youtube jak kibol zaczął rzucać w publiczność kamieniami, to podjechał policjant na koniu i strzelił mu z pistoletu prosto w głowę ! , był też podobny filmik jak gość kradł motor i policjant zastrzelił go na miejscu, zresztą jest w necie cała masa podobnych filmików gdzie Brazylijska Policja wali z broni maszynowej w gangi narkotykowe itp. Pamiętasz może film Elitarni ? jak pamiętasz to wiesz o czym mówię.

Mogą iść z pałami i gazem a nie z bronią palną

Łatwo zza komputera pisać. W naście osób przeciwko setkom to byś sobie kałacha życzył, a nie jakieś gumowe kule.

Pamiętasz może film Elitarni ? jak pamiętasz to wiesz o czym mówię.

Oczywiście - 1 i 2 oglądałem.

Ale będę powtarzać do znudzenia - czym innym jest walka w fawelach przeciw uzbrojonym po zęby bandytom a czym innym zabicie bezbronnego człowieka bo wyszedł na murawę stadionu.

Naprawdę przywoływanie przykładów tak zasłużonych dla budowy cywilizacji krajów jak Brazylia czy Arabia Saudyjska ma mówić cokolwiek o sytuacji w Polsce? W sercu Europy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konskie.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty Dottore nie wiesz o czym piszesz!Nie przyszło ci to do głowy?Byłeś na meczu podczas burd wywołanych przez kiboli?Pewnie nie byłeś to i nie wiesz co się dzieje na takim meczu,gdzie rodzice w panice uciekają z dziećmi by nikt im krzywdy nie zrobił.Za socjalizmu(za którym nie jestem i nigdy nie byłem)tego nie było.A wiesz dlaczego?Bo imprezy były tak obstawione przez ZOMO,ze bandziory się bały podnieść głowy.Ba oczy w dół mieli skierowane ze strachu.Tacy odważni byli wtedy a dzisiaj ich bezkarność i obrońcy praw pozwalają na to,ze na meczu są przede wszystkim....oni.

Powinno być takie prawo,że każdy kto wtargnie na murawę będzie musiał zapłacić 500 000zł.kary a jak nie będzie miał zamienić mu na 3 lata pozbawienia wolności i to w obozie pracy przymusowej a za wszczęcie awantury i pobicia kary takie same ale razy trzy.I będzie spokój.

Ty Dottore nie wiesz o czym piszesz!Nie przyszło ci to do głowy?Byłeś na meczu podczas burd wywołanych przez kiboli?Pewnie nie byłeś to i nie wiesz co się dzieje na takim meczu,gdzie rodzice w panice uciekają z dziećmi by nikt im krzywdy nie zrobił.Za socjalizmu(za którym nie jestem i nigdy nie byłem)tego nie było.A wiesz dlaczego?Bo imprezy były tak obstawione przez ZOMO,ze bandziory się bały podnieść głowy.Ba oczy w dół mieli skierowane ze strachu.Tacy odważni byli wtedy a dzisiaj ich bezkarność i obrońcy praw pozwalają na to,ze na meczu są przede wszystkim....oni.

Powinno być takie prawo,że każdy kto wtargnie na murawę będzie musiał zapłacić 500 000zł.kary a jak nie będzie miał zamienić mu na 3 lata pozbawienia wolności i to w obozie pracy przymusowej a za wszczęcie awantury i pobicia kary takie same ale razy trzy.I będzie spokój.

Nie rozumiem, o co Ci chodzi.

GDZIE napisałem że popieram zachowania kiboli?

Mówisz o karze pieniężnej z zamianą na więzienie za chuligaństwo.

To już jakiś postęp w zbliżeniu naszych poglądów bo rozumiem że zabijania chuliganów z dystansu nie popierasz?

Panowie ja tylko nie rozumiem jednego.....skoro kibole chcą się lać między sobą nawet używając różnych maczet to po co ich rozdzielać niech się sami wytłuką i problem kiboli sam zniknie.... przecież doskonale wiecie że istnieje ich własna tabela i liga starć.... robią to po różnych lasach i odosobnionych miejscach aby nikt im nie przeszkadzał.... po co psiarnia się wtrąca , szuka ich po lasach (bo dostali namiar)i ich rozdziela i zapobiega ich "lidze".... wytłukli by się po lasach i byłby spokój.... a tak są takie przypadki jak powyższy temat....

Jeżeli kibole lubią ten swój leśny sport ekstremalny i uprawiając go daleko od cywilizacji nikomu nie szkodzą tylko sobie to nie należy im przeszkadzać.... ile jest sportów ekstremalnych gdzie ginie lub staje się kaleką na własne życzenie i jakoś psiarnia się tam nie wtrąca.... z ligą hooligans powinno być tak samo.... chcą być gladiatorami to niech będą....

Psiarnia mogłaby "nie zauważać" ustawek w ustronnych miejscach, wszak chcącemu nie dzieje się krzywda. Ale temat ten dotyczy wydarzeń na obiekcie publicznym w czasie oficjalnej imprezy - to coś innego.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jeśli burdy wprowadzone przez bandyte na stadionie,będą zagrażały innym popieram.

To już jakiś postęp w zbliżeniu naszych poglądów bo rozumiem że zabijania chuliganów z dystansu nie popierasz?

Panowie ja tylko nie rozumiem jednego.....skoro kibole chcą się lać między sobą nawet używając różnych maczet to po co ich rozdzielać niech się sami wytłuką i problem kiboli sam zniknie.... przecież doskonale wiecie że istnieje ich własna tabela i liga starć.... robią to po różnych lasach i odosobnionych miejscach aby nikt im nie przeszkadzał.... po co psiarnia się wtrąca , szuka ich po lasach (bo dostali namiar)i ich rozdziela i zapobiega ich "lidze".... wytłukli by się po lasach i byłby spokój.... a tak są takie przypadki jak powyższy temat....

Jeśli będą to robić w miejscach odosobnionych to niech się piorą i zabijają ale nie na stadionach, ani w miejscach publicznych.

Tam mają przychodzić całe rodziny.Przynajmniej z założenia.

Psiarnia mogłaby "nie zauważać" ustawek w ustronnych miejscach, wszak chcącemu nie dzieje się krzywda. Ale temat ten dotyczy wydarzeń na obiekcie publicznym w czasie oficjalnej imprezy - to coś innego.

Masz racje ..... tylko gdyby psiarnia od dawna nie zauważała ustawek to do dzisiaj kiboli by nie było bo by się sami wykończyli a co za tym idzie nie było by ich na obiektach publicznych... no chyba że obecni byli by tylko ci co przeżyli ale na "wózkach inwalidzkich".....

Sprawa policji to też szerszy wątek...bo w większości przypadków są tam zatrudnione osoby które nigdy nie powinny służyć w tej formacji z racji swoich wątłych umiejętności psychicznych i fizycznych....ale robote załatwił im wujo albo tato.... gdyby służyły tam osoby po odpowiedniej weryfikacji fizycznej i psychologicznej też było by inaczej....

A tak często pracują tam osoby które przewraca odrzut po strzale z broni głatkolufowej (czyt. z broni na gumowe kule)..... o odpowiedniej twardości psychicznej już nie wspomne..... która to twardość psychiczna pozwala nam odpowiednio ocenić sytuacje w momentach ekstremalnych i podjąć odpowiednie decyzje..... w wyniku braku tej podstawowej cechy ( silnej psychiki) podejmowane decyzje często są błędne bo kieruje nimi strach.....

Czy jeśli na koncercie fani wpadną na scenę z Dodą w amoku to też ich odstrzelisz?

Prawo jest jedno dla wszystkich więc wg norm prawaczkowych trzeba zrobić w takim razie rzeź.

Jak widać jednak zaczynają jojczeć kiedy tak przez nich rozumiana sprawiedliwość dosięga jakiegoś zapijaczonego nazistowskiego kibola, czyli jednego z nich.

Obywatele muszą coś robić, by nie wyjeżdżać do lepiej zarządzanych państw.

Za tknięcie bandziora we Francji dostałbyś wyrok, bez żadnego tłumaczenia. Nie byłoby głupich gadek o obronie koniecznej i pierdzielenia o posiadaniu broni w każdej zagrodzie.

Tak wyglądają te lepiej rządzone państwa.

Chcesz być lepiej chroniony przez panstwo, wyjedż na Białoruś. Tam co sto metrów chodnika mijasz policjanta.

czym innym jest walka w fawelach przeciw uzbrojonym po zęby bandytom a czym innym zabicie bezbronnego człowieka bo wyszedł na murawę stadionu.

W Łodzi studenci wyszli na murawę trawnika przed akademikiem i też jednego z nich zastrzelili.

Ale to byli na pewno socjaliści to ich nie żal.

Nie to co przypadkowe postrzelenie łysego kibola o prawidłowych poglądach narodowych,

ja bym postulował wyrównanie szans - jak w niektórych stanach USA.

Kto się wówczas odważy zabijać człowieka za wyjście na murawę stadionu, jeśli 100 jego kolegów będzie po zęby uzbrojonych?

Jakoś w USA tez potrafią zabijać demonstrantów i to w większej liczbie właśnie z tego powodu.

Panowie ja tylko nie rozumiem jednego.....skoro kibole chcą się lać między sobą nawet używając różnych maczet to po co ich rozdzielać

Bo społeczeństwo płaci za leczenie. A kibol to też społeczeństwo.

Preferujesz metodę eskalacji zachowań zbrodniczych.

Nawet Józef Stalin był gołębiem pokoju przy twoich poglądach, bo on by takich najwyżej wywiózł za Ural.

...akurat koszty potencjalnego leczenia kiboli to kropla w morzu przy dzisiejszych przekretach elit politycznych.... Preferuję metodę nie wtrącania się do czegoś co przyniesie w przyszłości wyginięcie rasy kibola.... czyli Ty na wzór stalina byś kiboli zamykał... to pomyśl o ile większe koszty utrzymania ponosiło by społeczeństwo....skoro już taki ksiegowy Jesteś....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.