Skocz do zawartości
IGNORED

Ancient Audio - kolejny odsłuch w Krakowie (lista obecności)

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie, zapraszam na prezentację procesora głośnikowego P-3 i kolumn szerokopasmowych Ancient Audio. Odbędzie się ona jak zwykle w siedzibie firmy przy ulicy Malawskiego w Krakowie.

Więcej znajdziecie tutaj:

http://www.highfidelity.pl/@kts-2397&lang=

I tutaj:

http://hifiphilosophy.com/recenzja-procesor-glosnikowy-ancient-audio-p3/

Są jeszcze kolumny aktywne bliskiego pola z serii Oslo (Studio Oslo i Master Oslo) i kilka innych klocków których nie słuchaliśmy.

Termin jest do ustalenia. Proponuję żeby to był początek czerwca. Co Wy na to?

Jesli pocztatkiem Czerwca to moim zdaniem Fajnie by bylo jesli by odbylo sie przed 18 czerwca ;)

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Będzie miło wreszcie się spotkać !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeżeli można to też się dołączę do drużyny. pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

dd6, Ciebie to chyba bardzo dawno nie było?

Bo ja domatorem jestem, mało piję i nie palę :)

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

1. squad05

2. Piopio

3. dd6

4. artuku

5. discomaniac71

Bo ja domatorem jestem, mało piję i nie palę :)

Też nie piję i nie palę ale domatorem to nie jestem ;-)

Rafale,

proszę mnie zapisać do powyższego składu ;) jako 6-go.

Do przyjemnego zobaczenia :)

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Czy w grę wchodzi weekend?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Sluchalem dosc uwaznie jaki wplyw ma procesor i musze stwierdzic ze za kazdym razem pogarsza on dzwiek. Moim zdaniem Ancient Audio zalazlo w slepa uliczke a tak dobrze sie zapowiadalo.:(

No cóż dawno nie było takiego spotkania, lepiej się już wpiszę bo później będą odsłuchy za biletami ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Sluchalem dosc uwaznie jaki wplyw ma procesor i musze stwierdzic ze za kazdym razem pogarsza on dzwiek. Moim zdaniem Ancient Audio zalazlo w slepa uliczke a tak dobrze sie zapowiadalo.:(

Potwierdzam sluchałem tego na Audio Show i nie wiem czym sie tu podniecac.Moim zdaniem ten procesor tylko degraduje dzwiek i jeszcze za takie kosmiczne pieniadze.

Ja przyjade posluchac systemu AA. Chetnie bym nie sluchal procesora. Ale jak trzeba to trudno.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie wiem, czy Szanowna Moderacja zdaje sobie sprawę, ale takie figury stylistyczne i wolty słowne, jak popełniłem wcześniej nomen omen w dobrej intecji, wymagają co najmniej sporego wysiłku intelektualnego. Być może niektórym ten mięsień jest obcy i zaniedbywany na siłce.

Uprzejmie proszę, by następnym razem uprzedzono mnie na priv o akcji " Czysta Ziemia". Wzorem Kurskiego zrobię sobie słit focie... w print skrynie.:)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

OK na spokojnie przeanalizujmy sytuacje. Pan Jaromir ostanio puszczal muzyke z laptopa z wyjscia audio, w tym wypadku korzystamy z przetwornika laptopa, nie jest to po zlaczu USB, sygnal kabelkami chinskimi za 5 zeta idzie do systemu i magicznego procesora. Pan Jaromir wlacza i wylacza procesor aby zaprezentowac poprawe brzmienia. Po wlaczeniu procesora wszystko moim zdaniem ulega pogorszeniu robi sie takie audio disco-polo.

No to prosze mi powiedziec teraz czy Pan Jaromir jest smakoszem dobrego dzwieku ( wykwintnego wina ) czy tez kims kto oferuje jakies DSP rodem z taniego Hi-Fi uwazajac to za High-end, czy to nie jest audio kwasior???

Wiem, pewnie sie nie znam... :D

Stasiop,

proszę, przypomnij nam wszystkim, jaki masz swój domowy/referencyjny tor odsłuchowy.

Dawaj!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

OK na spokojnie przeanalizujmy sytuacje. Pan Jaromir ostanio puszczal muzyke z laptopa z wyjscia audio, w tym wypadku korzystamy z przetwornika laptopa, nie jest to po zlaczu USB, sygnal kabelkami chinskimi za 5 zeta idzie do systemu i magicznego procesora. Pan Jaromir wlacza i wylacza procesor aby zaprezentowac poprawe brzmienia. Po wlaczeniu procesora wszystko moim zdaniem ulega pogorszeniu robi sie takie audio disco-polo.

No to prosze mi powiedziec teraz czy Pan Jaromir jest smakoszem dobrego dzwieku ( wykwintnego wina ) czy tez kims kto oferuje jakies DSP rodem z taniego Hi-Fi uwazajac to za High-end, czy to nie jest audio kwasior???

Wiem, pewnie sie nie znam... :D

Pierwsze ostrzeżenie. Przy następnym będzie ban. To nie jest temat o właścicielu AA.

1. squad05

2. Piopio

3. dd6

4. artuku

5. ps39

6, Cytrus

7. Koobal

8. Rafaell

9. Martinez3

10 damboo

11. reart

12. discomaniac71

Kolejny wpis StasioP-a nie na temat !

Przypominam tytuł wątku:

kolejny odsłuch w Krakowie (lista obecności)

Przypominam nie ma tu miejsca na tym etapie na inne rozważania jest to watek stricte organizacyjny!

Kto jest chętny na odsłuchy ten się zapisuje, późniejsze ewentualne uwagi, odczucia osób będących na odsłuchu oczywiście mile widziane! osobom postronnym dziękujemy :)

Wpisy Stasiop-a zgłaszam moderacji do usunięcia.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Są jeszcze kolumny aktywne bliskiego pola z serii Oslo (Studio Oslo i Master Oslo) i kilka innych klocków których nie słuchaliśmy.

Rafał,

pytanie natury organizacyjnej:

Słuchamy tylko z CD, co nie? ;)

Pierwsze ostrzeżenie. Przy następnym będzie ban. To nie jest temat o właścicielu AA.

1. squad05

2. Piopio

3. dd6

4. artuku

5. ps39

6, Cytrus

7. Koobal

8. Rafaell

9. Martinez3

10 damboo

11. reart

12. discomaniac71

Jak mnie przyjmiecie to się zapisuję

13.Jacek Balcerzak

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.