Skocz do zawartości
IGNORED

Subiektywny ranking najwybitniejszych Polaków,Polek w historii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Tak,Starsi Panowie to unikat na skalę światową.Gdyby tworzyli w Ameryce to byliby znani na całym świecie i śpiewaliby ich wszyscy najwięksi.A melodie Wasowskiego stałyby się standardami jazzowymi.

Podobnie jest z twórczością Brzechwy.To genialna poezja dla dzieci.Ja i moje dzieci wychowaliśmy się na niej.

To również ewenement na skalę światową.Gdyby nie ta bariera językowa i kulturowa....

Wybitność musi spełniać pewne kryteria, idealna czystość rasowa, idealna czystość narodowa i polityczna.

Teraz dzięki całej bandzie niedorozwojów politycznych dowiaduję się, że tak naprawdę to wielu wybitnych wybitnymi już nie będą.

Praktycznie każda dziedzina życia jest weryfikowana przez poglądy polityczne, tworzy to często sytuacje absurdalne.

Jak dodać do tego spory analfabetyzm wtórny / brak zrozumienia treści przeczytanej, obejrzanej/, to tworzy się wyjątkowo sprzyjający grunt do nowej klasyfikacji i weryfikacji naszych "Wybitności".

Bym zapomniał, zapewne niedługo potrzebna będzie akceptacja biskupia.

nie chodze do szkoly ale cós mi sie zdaje ze Polska Szkola za Komuny jednak wiecej dawało dzieciom i mlodziezy przy niestety rownoleglej dawce ideologii>cós jak teraz slowo boze< ktora jednak sama sie unicestwiała zyciem.

Wybitność musi spełniać pewne kryteria, idealna czystość rasowa, idealna czystość narodowa i polityczna.

Bym zapomniał, zapewne niedługo potrzebna będzie akceptacja biskupia.

Gruba przesada.

Kuzyn murzyna

Bo inaczej - do piachu?

To przeczytaj sobie niektóre wpisy w tym wątku.

Wojciechu - jestem na bieżąco z tym wątkiem i nie przypominam sobie wpisów o idealnej czystości rasowej czy zgodzie biskupów (oczywiście oprócz wpisu Franka). Ale może coś mi umknęło.

Kuzyn murzyna

powaznie..???szkola podstawowa chcaca zrobic patronem Karskiego mająca juz zrobiona izbe pamieci dostała opierd...od dzialaczy PICu i musiala zmienic na innego bohatera.

Mam ci jeszcze wymienic takich sytuacji...nascie.dziesiat.

za to ksiedzow ulic wszelkiej masci do zesrania.A ile jest Marii Curie??.

A Miłosz po smierci wywalony z panteonu sprzeciwem hordy idiotów z picu??Rżniesz czy rżysz??

I się nam objawił Adam Hadacz Audiostereo. Widać każde forum musi mieć swojego krzykacza, tak jak każda wioska swojego głupka.

Po pierwsze: rozmowa dotyczyła wpisów w tym wątku.

Po drugie: Jeżeli chodzi o ulice Marii Skłodowskiej-Curie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po trzecie: Miłosz wywalony z panteonu? Nie wziąłeś dzisiaj leków na schizofrenię i objawiło się małe rozdwojenie jaźni?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kuzyn murzyna

tyle ze mial gdzie indziej i PO awanturze wcisneli go tam.Z lubosciom wcisneli by go na Cmentarz miejski.

Bo nie był patryjotyczny wystarczajaco a nawet bardziej litewski jak polski..

jak lech.

ale skad ty mozesz to wiedziec jak ciagle rzniesz.

i niewazne ze TAM, tylko wazne jakich uzyto argumentów zeby TAM..

Tyle ze litwini Go chetnie wezma.

nie bede wspominal o Edelmanie, Bartoszewskim bo to nie twoja liga.

Maria Curie przechodzi bo jest nieumocowana w polsce.Jest jak destylat.Wiedza ze genialna ale nieszkodliwa patryjotycznie.

Temacik fajny, szkoda tylko, że @kuzyn wyzywa interlokutorów od "idiotów, wsiowych głupków i schizofreników"...

Tak mi powiało - nowom władzom.

Masz coś jeszcze na podorędziu, kuzynie?

Zresztą - nie ma sprawy.

A - Witkacy?

Kuzynowi przypomnę, że gdy Twoi cioteczni i twemu sercu bliscy rozorali glebę i na pół świata obwieścili, że wydłubali Witkiewicza - jak raz okazało się, że to baba.

Ale - orderyście se dali.

Smutne.

Ps - a mulsa to trza umieć czytać.

Niewielu potrafi, stąd tak wielu - wk***ia;-)

Temacik fajny, szkoda tylko, że @kuzyn wyzywa interlokutorów od "idiotów, wsiowych głupków i schizofreników"...

Ma zielone światełko od moderacji?

Liczba mnoga, Niusiu zupełnie tutaj nietrafiona. Ale to wszystko przez to że:

mulsa to trza umieć czytać.

Widać tępy jestem i za nic nie idzie mnie tego nauczyć.

Kuzynowi przypomnę, że gdy Twoi cioteczni i twemu sercu bliscy rozorali glebę i na pół świata obwieścili, że wydłubali Witkiewicza - jak raz okazało się, że to baba.

Bo nie takie numery on, jeszcze za życia, robił :)

Ma zielone światełko od moderacji?

A bo to jedno? W życiu trzeba umieć się ustawić!

Tak mi powiało - nowom władzom.

Bardzo chętnie bym do tego rządzenia się załapał. A ponieważ idiota ze mnie, to nawet za te marne 6 tysiaków.

Masz coś jeszcze na podorędziu, kuzynie?

Oczywiście, Jacku. Przecież to była tylko rozgrzewka!

Kuzyn murzyna

Etam.

Strasznie się "macamy", kto Polak a kto nie, nie?

Mam jeszcze jedną propozycję:

Aleksander Bardini.

So takje, co pamjentajo?

Ps - sie mje pszyplontujo takie Postaci...

Kacem - nie wytłumaczysz!:-)

A najprzedniejszym Polakiem był imć Twardowski, co i Hamerykanom i Ruskim pierwszeństwo w odwiedzinach Księżyca skradł był :-)

W.

A tak w ogóle to jaka jest definicja Polaka coby kolektyw wiedział kogo wysunąć na kandydaturę?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A tak w ogóle to jaka jest definicja Polaka coby kolektyw wiedział kogo wysunąć na kandydaturę?

Aż mnie korci żeby ci dać karę za ten prowokacyjny wpis :-) Chociaż, czym się kierować w sprecyzowaniu pojęcia Polak? Sercem czy wątrobą ? :-) Bo to, że nie może być obrzezanym gejem to chyba jasne.

Aleksander Bardini.

pamietam .Niezwykla postac.A te kursy na mlodych aktorow.w telewizji.A ta serdecznosc dla tych mlodych polaczone z ludzka zyczliwoscia.Przeuroczy czlowiek o ktorym niebawem nikt nie bedzie pamietał.

pamietam .Niezwykla postac.A te kursy na mlodych aktorow.w telewizji.A ta serdecznosc dla tych mlodych polaczone z ludzka zyczliwoscia.Przeuroczy czlowiek o ktorym niebawem nikt nie bedzie pamietał.

ja - bendem.

Miły, kochany, cudny, wyrozumiały - taki mądry.

I - żartem kąsający bystrym...:)))

Cholerka - aż takim stary?::(

Ja pier**lę... asz tak?:)

Ja będę.

Wpadnę, jello.

Wpadnę....

Pozdrawiam, stary łaziorze!:-!

Jacek.

Ja będę.

Wpadnę, jello.

Wpadnę....

Pozdrawiam, stary łaziorze!:-!

Jacek.

Ks .Tichner Józef.Wielkiej madrosci czlowiek, bo nie ma znaczenia ze ksiadz.Dzisiaj i jutro obchody w Łopusznej jego 15 rocznicy smierci. Będa TYLKO rownie madrzy i znamienici ludzie.Holota zostanie w warszawie.

do panteonu nie wejdzie ale ..ławeczka/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.