Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Tak słuchałem i co z tego ??

Nie mówimy o chińskich płytkach tylko o urządzeniu High End które zasługuje na to aby urządzenie było zrobione

lepiej niż DIY.

Przy takiej cenie taka prowizorka !!! przewody po chamsku lutowane do złączek !!! jak tak można ?? widocznie można

Zresztą nie trzeba być elektronikiem żeby zauważyć więcej prowizorek w tym urządzeniu.

Czasami wykonuję urządzenia w cenie 100 zł i nie odważyłbym się na takie patenty.

Rozróżniam produkty wielkoseryjne o ręcznych tylko na litość boska to jest klasa High END !!! i do czegoś zobowiązuje

Tak , też się zastanawiałem ...dlaczego mam polutowane bezpośrednio zamiast do płytki ...

Kupiłem nowy CDM Pro2 na zapas i jak zobaczyłem , że nie ma wtyczki w odtwarzaczu ...wpiąć , wypiąć to się grubo zdziwiłem....dlaczego...?

Ty myślisz , że Waszczyszczyn specjalnie lutował kabelek za kabelkiem ....zamiast wpiąć po prostu wtyczkę ?

Jak oglądam budowę wewnętrzną tego otwrzarzacza ..tym bardziej jestem pełen podziwu ..dla tego DIY..

Nie masz pojęcia o czym piszesz ....

Kup sobie od tych producentów co ładne obudowy robią i chińskie płytki montują , albo mitycznego Lampizatora....ściema jak Syrenka albo motocykle MZ ....

Jak Ciebie stać ...wybór jest tylko pomiędzy DCS albo Metronome ...

Kupiłem niedawno ancient audio lektor prime.

Zbudowany jest z bardzo dobrych elementów, jakich nie znajdziemy w produktach światowych gigantów hi-end.

Gra fenomenalnie wg mnie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Kupiłem niedawno ancient audio lektor prime.

Zbudowany jest z bardzo dobrych elementów, jakich nie znajdziemy w produktach światowych gigantów hi-end.

Gra fenomenalnie wg mnie.

Wyrzuć to , to DIY ;)))

Tak , też się zastanawiałem ...dlaczego mam polutowane bezpośrednio zamiast do płytki ...

Kupiłem nowy CDM Pro2 na zapas i jak zobaczyłem , że nie ma wtyczki w odtwarzaczu ...wpiąć , wypiąć to się grubo zdziwiłem....dlaczego...?

Ty myślisz , że Waszczyszczyn specjalnie lutował kabelek za kabelkiem ....zamiast wpiąć po prostu wtyczkę ?

Jak oglądam budowę wewnętrzną tego otwrzarzacza ..tym bardziej jestem pełen podziwu ..dla tego DIY..

Nie masz pojęcia o czym piszesz ....

Kup sobie od tych producentów co ładne obudowy robią i chińskie płytki montują , albo mitycznego Lampizatora....ściema jak Syrenka albo motocykle MZ ....

Jak Ciebie stać ...wybór jest tylko pomiędzy DCS albo Metronome ...

Pi...3po3 znałem Waszczyszyna z początku lat 90 a nawet wcześniej jak te swoje konstrukcje budował z "byle czego" takie to były czasy.

Ludzie kupili tzw bajki wiec gość cały czas jedzie na tym samym.

Czy nie uważasz że za takie pieniądze wypadało by wylutować gniazdo i przewód wlutować bezpośrednio do płytki !!!!!!!!!!

Ku...... nie rozmawiamy o chińskich badziewiach tylko k............. o HIGH END-dzie za 50k zł - ROZUMIESZ !!!!!!!!!!!!

Nie pi..... o mitycznych połączeniach bezstykowych gdyż nie tak proste urządzenia są budowane i stosują wtyczki.

25 lat do przodu z technologią od kąd AA działa na rynku i co ?????? GLUT i lutownica króluje

Biedaku, bajki o połączeniach point to point, glucie możesz wciskać komu innemu.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Pi...3po3 znałem Waszczyszyna z początku lat 90 a nawet wcześniej jak te swoje konstrukcje budował z "byle czego" takie to były czasy.

Ludzie kupili tzw bajki wiec gość cały czas jedzie na tym samym.

Czy nie uważasz że za takie pieniądze wypadało by wylutować gniazdo i przewód wlutować bezpośrednio do płytki !!!!!!!!!!

Ku...... nie rozmawiamy o chińskich badziewiach tylko k............. o HIGH END-dzie za 50k zł - ROZUMIESZ !!!!!!!!!!!!

Nie pi..... o mitycznych połączeniach bezstykowych gdyż nie tak proste urządzenia są budowane i stosują wtyczki.

25 lat do przodu z technologią od kąd AA działa na rynku i co ?????? GLUT i lutownica króluje

Biedaku, bajki o połączeniach point to point, glucie możesz wciskać komu innemu.

:)))

Albo :((((

Sam nie wiem jak to ocenić ....

Poziom dyskusji...bez gluta ...;)))

Jak będziesz umiał podyskutować merytorycznie zapraszam ...

Tymczasem opanuj się chłopie ...mamy jakiś problem ..to weź siekierkę i porąb sobie drzewo do kominka ...

PS. Chyba , że ty jakaś branża jesteś ?

Wyluzuj ....

Tymczasem opanuj się chłopie ...mamy jakiś problem ..to weź siekierkę i porąb sobie drzewo do kominka ..

Póki jeszcze możesz bo majo zakazać w Krakowie palenie węglem i w kominku drewnem.

Ale Was porąbało)

Oprócz koloru ma jeszcze hi-end -ową cenę, cała reszta to polska wrona ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

chłopaki chco ustalić czy Lector Air to prawdziwy hi-end czy DIY hi-end.. czy może ani jedno ani drugie :)

Proszę pytać w Warszawie tam w Kaim mają pierwszą wersję ...

Póki jeszcze możesz bo majo zakazać w Krakowie palenie węglem i w kominku drewnem.

Ale Was porąbało)

A u mnie nie " majo" zakazać ....

U mnie wieś .....

Napiszesz coś ...macie drewniaka AA a KAiM -e ....

Piszesz powaznie czy żartujesz ....?

Tak Lampizator uber alles .....;)))

Sprawdź jaki jest odsetek awarii u AA i u Lampizatora....

Spadła sprzedaż Lampizatorowi....deski się palą ....w zimie ....

Też mi porównanie ....

Jak by nie patrzec, jedno i drugie to DIY, a które lepsze... nie wiem i za specjalnie mnie to nie interesuje...

mam juz swoj hi-end..

pozdr/

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak by nie patrzec, jedno i drugie to DIY, a które lepsze... nie wiem i za specjalnie mnie to nie interesuje...

mam juz swoj hi-end..

pozdr/

To napisz co to hi- end ...bo ja do tej pory nie wiem ...

Powaźnie , wpompowana kasa czy dźwięk ...

Napisz coś ...

Proszę pytać w Warszawie tam w Kaim mają pierwszą wersję ...

DIY mnie nie inetresuje

To napisz co to hi- end ...bo ja do tej pory nie wiem ...

Powaźnie , wpompowana kasa czy dźwięk ...

Napisz coś ...

to pomyśl... nie boli

Ty też nie potrafisz napisać ....?

Wiesz czy nie .....?

I proszę nie obrażaj ...

jak poczułeś się obrażony to przepraszam...

mój hi-end, patrz avatar.. flagowe klocki tej firmy

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

jak poczułeś się obrażony to przepraszam...

mój hi-end, patrz avatar.. flagowe klocki tej firmy

Nie obrażam się ...

Napisz nam na czym polega ten hi-end ...co to są flagowe klocki ...

Flagowe klocki niczego nie gwarantują ....chyba , że to Lego....;)))

Umiesz to zdefiniować ?

Śmiało napisz ...nie odbieraj tego jako atak ...to forum ...każdy jest ciekawy definicji hi- endu....

Jak posiadłeś taką wiedzę podziel się z innymi ...

Diogeness, mógłbym Cię spytac o to samo? Dlaczego Lector to hi-end? A może nie hi-end tylko kupileś go bo... no właśnie dlaczego?

Żadnej wiedzy tajemnej nie posiadam, czytam to forum, tutaj każdy ma swój hie-end... pytałeś o mój to Ci odpowiedziałem...

słowo flagowe Ci sie spodobało?... nic na to nie poradzę, czasami tak bywa, ze flagowe gra najlepiej

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Diogeness, mógłbym Cię spytac o to samo? Dlaczego Lector to hi-end? A może nie hi-end tylko kupileś go bo... no właśnie dlaczego?

Żadnej wiedzy tajemnej nie posiadam, czytam to forum, tutaj każdy ma swój hie-end... pytałeś o mój to Ci odpowiedziałem...

słowo flagowe Ci sie spodobało?... nic na to nie poradzę, czasami tak bywa, ze flagowe gra najlepiej

Tylko ja nigdy nie twierdziłem , że mam hi- end....

To co napiszesz coś , czy kolejny teoretyk gwintu...? jak Vector .....

Tylko ja nigdy nie twierdziłem , że mam hi- end....

To co napiszesz coś , czy kolejny teoretyk gwintu...? jak Vector .....

moje audio to tez nie hi-end... cena za niska... nie ma co pisać... nie ta zakładka

Sly,

A jakie flagowe klocki uważasz za godne uwagi ?

Chcecie mnie podejść :)

Dobra, Sly mój dzwięk to tylko DPA SX512, reszta się nie liczy, może Kalliope byłby lepszy nie wiem,

w każdym razie AN DAC5 był dla mnie gorszy pod względem rozdzielczości i ogólnie fun-u ze słuchania.

Co do Ancient Audio, to nie Lector, tylko Lektor. W klubie stoi Lektor IV i od wielu lat dzielnie się broni w porównaniu nawet ze sporo droższymi odtwarzaczami (chociaż oczywiście nie wszystkimi). Jeśli chodzi o dźwięk, to spokojnie można go zaliczyć do hi-endu. Działa od 10 lat kompletnie bezawaryjnie, a do jakości wykonania też trudno mieć zastrzeżenia.

Chcecie mnie podejść :)

Dobra, Sly mój dzwięk to tylko DPA SX512

No cóż czemu tak skromnie a DPA SX1024 Ci nie pasuje? ;)

Takie pytanko co z tego od modeli SX125 jeszcze chodzi jak tam masowo padały całe sekcje zasilajace a konstruktor już zdążył zamknąć firmę?

Ot taka niefrasobliwośc konstruktora skupiającego się (bardzo dobrze) na rozwiązaniu jednego problemu a w drugim robiącym większe babole niż DIY.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No cóż czemu tak skromnie a DPA SX1024 Ci nie pasuje? ;)

Takie pytanko co z tego od modeli SX125 jeszcze chodzi jak tam masowo padały całe sekcje zasilajace a konstruktor już zdążył zamknąć firmę?

Ot taka niefrasobliwośc konstruktora skupiającego się (bardzo dobrze) na rozwiązaniu jednego problemu a w drugim robiącym większe babole niż DIY.

Widzę Rafael, że nie masz za bardzo rozeznania w dacach DPA, SX1024 nie istniał, najwyższy SX zrobiony na FPGA to był SX512,

mówisz o PDM1024, który jest zbudowany na wcześniejszym przetworniku DX, jest tam DX128, to co innego, nie ma nic wspólnego z konwersja PWM zrobionej na FPGA... PDM1024 to model, który powstał kilka lat wcześniej i nie gra tak dobrze jak ostatni flagowy SX512...

Z zasilaniem w tych Dacach jest rzeczywiście mały problem, ale w bardzo prosty sposób rozwiązywalny i dace działają bez zadnego problemu, SX128 też mam, super DAC.

nic tam nie pada.. grają bez problemu

Widzę Rafael, że nie masz za bardzo rozeznania w dacach DPA

No cóż to już głębokie trudno osiągalne vintage którego w razie awarii nikt nie będzie potrafił naprawić i dla tego przestałem się tym interesować jakiś czas temu stąd całkiem możliwe moje nieścisłości!

Z zasilaniem w tych Dacach jest rzeczywiście mały problem, ale w bardzo prosty sposób rozwiązywalny

Tak o ile się wcześniej nie spaliły bo ten problem się tak właśnie u klientów objawiał :)

No cóż to już głębokie trudno osiągalne vintage którego w razie awarii nikt nie będzie potrafił naprawić i dla tego przestałem się tym interesować jakiś czas temu stąd całkiem możliwe moje nieścisłości!

wszytko można naprawić, problemem są tam tylko programowalne układy, które były stosowane w aplikacjach kosmicznych, małe szanse aby padły, chyba, że zostaną usmażone ( wiesz o czym mówię).. :) jak ktoś ma trochę pojęcia o elektronice, taki działający DAC można zabezpieczyć przed taką ewentualnością i przeżyje jeszcze dużo lat, reszta częsci jest osiągalna bez problemu

wszytko można naprawić

Wybacz ale nie! Nawet "głupiego" starszego serva (nie na scalakach) w CD nie umie nikt porządnie wyregulować!

Wybacz ale nie! Nawet "głupiego" starszego serva (nie na scalakach) w CD nie umie nikt porządnie wyregulować!

wiem ,nie precyzyjnie sie wyraziłem ,dac-e z serii SX da się naprawić, wbrew panujacej opinii, ze toto nienaprawialne

Tak o ile się wcześniej nie spaliły bo ten problem się tak właśnie u klientów objawiał :)

u niektórych sie spaliły, ale tylko przez niedbałość firmy DPA, ktora czasami montowała podzespoły, które pracowały ponad

swoją specyfikacje, czasami wkładali co to mieli w szufladzie tak jak lampizator... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.