Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKI HI-END - czy istnieje?

neomammut

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Czyli, jak rozumiem, zadna innowacja kolegi nie doczekala sie wdrozenia?

Była tak innowacyjna że sie nie doczekała :) szkoda dla całego swiata hifi , hi end

proszę spróbować jednak osobiście trochę podziałać w praktyce

:D

Szanowni Państwo, nie dajecie się poznać jako potencjalni inwestorzy, marnujecie czas rozpatrując po swojemu meandry transferu technologicznego dla pomysłu technicznego, odpowiednia wiedza jak to się odbywa jest do odnalezienia w sieci, każdy chcący sobie odszuka i jak zechce zestawi z realiami i specyfiką działania w hi end, jeśli osoba okaże się inteligentna, zyska odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania, które zadaje.

Proszę sobie odpuścić już uszczypliwości, powtarzane kolejny raz stają się nieświeże, jeśli byłbym złośliwy, napisałbym, że cuchną ...kompleksami.

Z krajowych producentów wysoką jakość posiadają moim zdaniem kable Albedo

Z Albedo skończyłem przygodę na IC Versus i głośnikowych Monolith. Były to średnie / przeciętne przewody – wszystkie mały swój firmowy styl narzucany przez ich przewodniki.

Albedo wygładzają tonują detale i dynamikę, uśredniają, dodając ciepła i koloru, zamiast przekazywać wszystko jak leci z chirurgiczną precyzją, pełną dynamiką, selekcją, wyrazistością, bez zmiękczania, wytrącania dynamiki i detali z całego zakresu.

To nie są neutralne / wyczynowe przewody.

To są przewody które przez swą złagodzoną / stonowaną tonalność próbują być bezbłędne i się wpasowywać do tańszych systemów maskując ich niedoskonałości. Na pierwszy rzut ucha mogą być całkiem całkiem, ale na dłuższą metę już nie.

Całkiem nieźle nadają się do tańszych mniejszych systemów – jakieś podstawkowe kolumny / kulki – to tam nie słychać tak tych ich ograniczeń, gdyż same te kolumienki potrafią przekazać tylko ułamek tego sound'u , emocji i realizmu, co duże rasowe kolumny.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

nie doczekala sie wdrozenia

Co to znaczy nie doczekała się wdrożenia?

W każdej chwili technika która jest gotowa, przepracowana może zostać wykonywana, podjęcie takich działań wiąże się z zmianą całego życia człowieka, jeśli ktoś zamierza dokonywać kolejnych prac na niwie doświadczalnej, kolejnych projektów, nie może sobie na to pozwolić, po za tym nie ma przymusu aby upubliczniać daną technikę, to co twórca zamierza z nią uczynić jest jego osobistym prawem, nikt tu nie ma mocy narzucania czegokolwiek.

...napisałbym, że cuchną ...kompleksami.

Ja nic innego nie dostrzegam od paru lat już na tym forum :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To są przewody które przez swą złagodzoną / stonowaną tonalność próbują być bezbłędne i się wpasowywać do tańszych systemów maskując ich niedoskonałości. Na pierwszy rzut ucha mogą być całkiem całkiem, ale na dłuższą metę już nie.

A ja mysle ze jest odwrotnie, tzn kable super neutralne(ostrzejsze, wszystko pokazujace) czesto staja sie nie dosniesienia na dluzsza mete, szczegolnie w systemach mocno detalicznych/analitycznych/dynamicznych. Wszystko jest kwestia synergii, w jednym systemie zagra kabel cieplejszy, w innym ten bardziej neutralny.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ja nic innego nie dostrzegam

To już jest tylko cyrk, kompletni ignoranci oraz osoby publicznie zgrane i wypalone, nieżyciowe, słabe i sfrustrowane, zabierają się z swym potencjałem intelektualnym do oceny, czego?

Nie wiem jak to jest z tym całym High-Endem, ale raczej powinniśmy się cieszyć, że mamy coraz większą ilość naszych producentów, udanych, przemyślanych produktów i osób z wiedzą i pasją - a nie zasadzać się na wszysto i wszystkich wietrząc spiski i oszustwa!

Też słyszałem BiSeksa, o pardon, BiAmpa i uważam, że to świetnie wykonana i dobrze grająca konstrukcja.

Witek;-)

Oj niedobrze, niedobrze - nie nadajesz się do tego wątku pisząc w ten sposób - zupełnie nienarodowo drogi wit-toldzie.

Parker's Mood

To już jest tylko cyrk, kompletni ignoranci oraz osoby publicznie zgrane i wypalone, nieżyciowe, słabe i sfrustrowane, zabierają się z swym potencjałem intelektualnym do oceny, czego?

Wątek pokazuje, jaki jest stan świadomości Polaków na temat własnej egzystencji wśród narodów Europy/Świata.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wątek pokazuje, jaki jest stan świadomości Polaków na temat własnej egzystencji wśród narodów Europy/Świata.

Przede wszystkim widać że moderator nie panuje nad sytuacją (nie jest to atak osobisty) tylko widoczny efekt pokazujący że wątek odszedł od tematu głównego.

Wracając do tematu rodzimych producentów; z kolumn to także Studio16Hertz robi bardzo udane produkty tylko szkoda że nastawione jest głownie na rynek ze średniej półki. Mimo to myślę ze wiedzą co robią bo u nas górna półka jest bardzo kapryśna a klienci mocno zblazowani i zapatrzeni głownie na produkty z importu.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

<br />Nie ma naruszonych żadnych dóbr osobistych, kolega nie jest znany ani z nazwiska ani z imienia, kolega 747 nie rozumie pojęć!<br />

Otóż dobra osobiste osoby występującej pod nikiem podlegają ochronie prawnej - cytat za LegeArtis blog/czasopismo internetowe Olgierda Rudaka:

"Nie wolno godzić w dobra internautów, nawet jeśli są oni znani wyłącznie pod nickiem: "Nazwa użytkownika, którą posługuje się osoba korzystająca z serwisu internetowego podlega ochronie prawnej na takiej podstawie, na jakiej ochronie podlega nazwisko, pseudonim lub firma" - wyrok SN z 11 marca 2008 r., II CSK 539/07."

Na gruncie dozwolonej krytyki (w odniesieniu do firmy bądź przedsiębiorcy) też są jasno postawione granice. Mam nadzieję, że zamieszczony wpis poza tematem zostanie uznany za warty tego wykroczenia.

A ja mysle ze jest odwrotnie, tzn kable super neutralne(ostrzejsze, wszystko pokazujace) czesto staja sie nie dosniesienia na dluzsza mete, szczegolnie w systemach mocno detalicznych/analitycznych/dynamicznych. Wszystko jest kwestia synergii, w jednym systemie zagra kabel cieplejszy, w innym ten bardziej neutralny.

Oehlbach XXL Black Connection Master Set, albo stare srebrne coax'y Oehlbach'a grają diametralnie inaczej – to się nazywa wyrazistość, otwartość, selekcja, dynamika, i detal w całym paśmie bez grama wygładzania i docieplania. Tak przejrzyście, żywo i wyraźnie jakby tych interkonektów nie było w torze :-) …pomiędzy źródłem a pre jak i wzmacniaczami mocy dla MF/HF/UHF, bo na LF grają stare studyjne interkonekty coax Studer'a które mają wyciętą górę, ale bas prowadzą bardzo ładnie, dynamicznie, z kontrolą, wyraziście, mocno i bez zadyszki.

Tak jak napisałeś ''wszystko jest kwestią synergii'' ...i do pewnego pułapu jakieś przewody mogą być dobre, później trzeba zmieniać na lepsze :-) ... i jak najlepiej dopasowane do sytemu i brzmienia jakiego się oczekuje / jakie się najbardziej lubi.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Mam nadzieję, że zamieszczony wpis poza tematem zostanie uznany za warty tego wykroczenia.

Najważniejsze to to ze nie może kolega wyrokować kto jest winny a kto nie przed ogłoszeniem wyroku przez sąd ; na tym polega demokracja i o to walczyły pokolenia!

Reszta na PW

koniec OT

>>747

Myślę, że ludzie, najchętniej (przykładów można mnożyć), chcieli by wszystko za darmo - a życie jest brutalne i albo się zakasa rękawy i coś z tego wychodzi albo gówno z tego wychodzi - prawda? :)

Potrzebna jest inteligencja, bardzo mądre produkty zamiast działania na siłę, dobry precyzyjny sprzęt, wiedzą można zyskać najwięcej, człowiek może działać tylko w granicach wiedzy, sam staram się operować na bazie wiedzy i z tego powodu zdumiewa mnie sytuacja, w której ktoś pyta o jakieś potwierdzenia a nie jest inwestorem zdolnym do promocji oraz właściwego wykorzystania potencjału produktu, to dziecinada.

Koledzy podstawa to kapitał wszelkie inne działania bez niego zdechną prędzej czy później. Konstruktor nie może się zajmować wszystkim a bez kapitału tak się własnie dzieje i on rozmienia się na drobne. Inteligencja często przeszkadza w robieniu kapitału tam raczej liczy się skuteczność.

Ty nie jesteś w stanie stanowić jakiegokolwiek zagrożenia ani dla mnie ani dla nikogo innego

Daruj sobie chłopaczyno i już się przestań ze mną męczyć, osłabisz się i nam tu padniesz.

Skazanie na najwyższy wymiar ochrony społecznej było nieodwracalne.

Za władzy stalinowskiej ferowano takie wyroki.

Swoisty pomysł językowy na pozbycie się kogoś.

Owszem post nie na temat ale ostatnio dominują tu osobiste jazdy :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Panowie czytacie co chcecie i interpretujecie jak chcecie.

Internet to taki śmietnik w którym każdy może napisać co chce.

Ale nawet tu nie można nikogo szkalować i obrażać.

Nie interesuje mnie ocena moich produktów przez taką czy inną osobę.

Powyżej są jednak czarno na białym oszczerstwa jakobym szkolił sprzedawców w taki sposób aby okłamywali klientów.

I rzekomo oni to robią.

To poważne i kłamliwe oskarżenie.

Trzeba być bardzo bystrym zarówno jako konstruktor oraz z dedukcji należy się..........właśnie pała.

Napisałem ,ze Gajewski powiedział ,że wysokotonowy kosztuje 2000 pln-tego ode mnie nie wiedział-to fakt

Poza tym od kogo wiedział-tego nie napisałem.............a tu normalnie proces w Strasbourgu niemalże mi grozi)

Zresztą kto to powiedział o zakwalifikował kolumny Harpia do hajendu-sam konstruktor?.......śmieszne dla mnie.

Pan Gajewski jeszcze powiedział,że Harpie Jantar grają dość ostro.......niewygrzane albo grały z byle czym?

Jednak proponował bardziej zakup kolumn Rega ..........bodajże rx5-ponoć leopsze...........to tyle celem wyjaśnienia.

Także Harpia nie manipuluj i zaczepiaj mnie w dwóch wątkach na pw- do roboty i zrób wreszcie brzmieniowego hajenda.

A tak na marginesie to hajendowe polskie kolumny to mam-nawet dwie pary.

Ach i monobloki gm-70 tzw. MPW..........nawet Pacuła o nich wspominał...........czyli jest coś na rzeczy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Trzeba być bardzo bystrym zarówno jako konstruktor oraz z dedukcji należy się..........właśnie pała.

Napisałem ,ze Gajewski powiedział ,że wysokotonowy kosztuje 2000 pln-tego ode mnie nie wiedział-to fakt

Poza tym od kogo wiedział-tego nie napisałem.............a tu normalnie proces w Strasbourgu niemalże mi grozi)

Zresztą kto to powiedział o zakwalifikował kolumny Harpia do hajendu-sam konstruktor?.......śmieszne dla mnie.

Pan Gajewski jeszcze powiedział,że Harpie Jantar grają dość ostro.......niewygrzane albo grały z byle czym?

Jednak proponował bardziej zakup kolumn Rega ..........bodajże rx5-ponoć leopsze...........to tyle celem wyjaśnienia.

Także Harpia nie manipuluj i zaczepiaj mnie w dwóch wątkach na pw- do roboty i zrób wreszcie brzmieniowego hajenda.

A tak na marginesie to hajendowe polskie kolumny to mam-nawet dwie pary.

Ach i monobloki gm-70 tzw. MPW..........nawet Pacuła o nich wspominał...........czyli jest coś na rzeczy.

A Pacuła..

No to sprawa się rypła ...jesteś TYM nowym członkiem KTS....pamiętaj o ładnych skarpetkach .

Tylko nie kupuj ich u chińczyka ;)

Pomiar Stereophile.

Przecież tak są strojone cóż w tym dziwnego?

Takiego grania oczekują Klienci Harbetha i przynajmniej Mirek przyznaje się szczerze , że tak lubi;)

De gustiubus...

Proszę wyłumaczyć ten wykres, bo nie byłem w przedszkolu, gdy pani uczyła szlaczki w kratkach rysować.

To czarne, to wypadkowa? To chyba nieźle w dole wygląda? Zero powyżej średniej w 20 Hz i kolanko dodające trochę wagi zawodnikowi.

Czyli to taki zawodnik?

post-59766-0-21421500-1440224110_thumb.jpg

Diogenes

Może coś sensownego zechcesz napisać w wątku polski hajend.

Na razie zdołałeś tylko mnie opisać w watku o lampizatorze.

Czy masz może u siebie coć z polskiego hajenda?............bardzo mnie to ciekawi.

Wyjaśnił bys tez może na czym słuchałeś w 2008 roku?..........czy był to już wtedy hajend?

Np . u mnie w 2008 było na stanie 18 klocków mcintosha-.......i co z tego ?...ano nic.

Żaden nie był przeze mnie kupiony w hifi clubie.

Dobrze-może coś o polskim hajendzie napiszesz............wiesz co to jest w ogóle?

Na Twoim miejscu bym coś napisał,dlatego że piszesz ..........bardzo ciekawie o tym hajendzie

Natomiast jeśli państwo sobie życzą to wiele wyrobów polskich znam...........czy sa one polskim hajendem-trudno mi odpowiedzieć na to pytanie.

Mogę jednoznacznie stwierdzić,ze największym wyznacznikiem do polskiego hajenda dla mnie .............jest cena hajendowa urządzeń.

Resztę wypada przemilczeć,chociaż wygląd tez ma tu spore znaczenie.

...chociaż wygląd tez ma tu spore znaczenie...

Nie wiem Stary, czy podzielasz mój pogląd, ale Kulky wyglądają bardzo okazale!

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Sfera jest bryła doskonałą przecież

Jak mnie kiedyś uczono to wówczas sfera nie była bryłą może w obecnych czasach coś w tej materii się zmieniło chociaż mam wątpliwości ;-))

Intuicyjnie rozumiana kula – w przestrzeni euklidesowej trójwymiarowej dla metryki euklidesowej – jest to część przestrzeni, ograniczona sferą (sfera jest powierzchnią (brzegiem) kuli i również się w niej zawiera.

(Wiki.)

Ale sama sfera kula ie jest. Do fakt

Już złożony, jak po nazwie widać i trochę po zdjęciach...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.