Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  243 członków

Bluesound Klub

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, robixx1 napisał:

Czy po dodaniu swojej biblioteki z nasa do BS macie widoczne okładki (zdjęcia) artystów?

Tak, pod warunkiem, że to jpg, nazywaja się folder.jpg Ostatnio chyba też cover.jpg Nie wiem jak ostatnio z wielkością, bo kiedyś było ograniczenie, chyba do 500kb

Edytowane przez JB007

Pytanie. Podłączyłem bluesound node do dac topping d 70 mqs kabel usb. Następnie dac że wzmacniaczem na rca. W dac ustawiłem wejście usb i wyjscie rca. Nie gra. Jakby dac nie dostawał dźwięku z bkuesound. Gdzie jest błąd 

23 minutes ago, gzrech said:

Pytanie. Podłączyłem bluesound node do dac topping d 70 mqs kabel usb. Następnie dac że wzmacniaczem na rca. W dac ustawiłem wejście usb i wyjscie rca. Nie gra. Jakby dac nie dostawał dźwięku z bkuesound. Gdzie jest błąd 

Cały czas czekamy na upgrade. Na razie BSN przez USB nie zagra 😞

W dniu 1.11.2021 o 14:20, szy_a napisał:

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

30 minutes ago, gzrech said:

Przeczytałem że upgrade na usb ma być fo końca roku.

Faktycznie, gdzieś w końcu nieśmiało przyznają, że powinno być do końca roku. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze DSD ale to już nie w tym urządzeniu. 

Brak odczytu DSD jest zaskakujący i jedynym powodem że decyzja o zakupie jest w zawieszeniu.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Pytania, Jeśli mam router obsługujący cały dom po kablu i po wifi - jakiś Funbox to myśląc o zrobieniu coś pod audio które mam na drugim poziomie domu niż router to powinienem:

- zainwestować w lepszy router

- kupić extander/przedłużacz do istniejącego routera ( do którego podepnę kablem stremera) . Jeśli tak to czy powinien on być podpięty po kablu do routera( odległość około  10 metrów)

- może jakieś inne rozwiązania ?

Mając umowę z Tps na neostradę można mieć zdaje się jeden router w domu . U mnie obsługuje  dwa komputery po kablu i ze 4 smartfony . Czy takie rozwiązanie z jednym routerem w domowych warunkach jest w ogóle korzystne dla audio ?

Docelowo w systemie pojawią się dysk NASA , jeśli potrzeba switch . Z góry dziękuję za podpowiedzi

Na pewno bez lepszego routera się nie obejdzie. Ja mam Internet z Multimedia.pl i ich firmowy sprzęt jest słabiutki - płaciłem za 300 Mb/s a miałem w porywach 100. Kupiłem dwuzakresowego Asusa i teraz 300Mb/s mam zawsze, w routerze od operatora wyłączyłem wifi, żeby nie robić niepotrzebnego bałaganu w eterze - działa teraz tylko jako modem. Myślałem też o dokupieniu drugiego Asusa i podłączeniu go w AiMesh lub jako AP Client, gdyż w moim Node siła sygnału jest na poziomie FAIR, ale gra dobrze i na raznie nie kombinuję. 

Poza tym nowe routery mają możliwość wpięcia dysku w port USB i udostępnianie go w sieci, więc jeżeli nie planujesz instalowania Roona to NAS może nie być potrzebny.

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

On 11/9/2021 at 10:44 AM, Tomek1777 said:

Czy takie rozwiązanie z jednym routerem w domowych warunkach jest w ogóle korzystne dla audio ?

A pytanie jaki masz transfery na tym routerze przez wifi? Moim skromny zdaniem, jeśli podłączasz przez wifi i jest stabilny, mocny sygnał i nic się nie zacina to nie ma znaczenia jaki router. Do audio (nawet hi-res) transfer powyżej 20-30Mb powinien wystarczyć. Jeśli po kablu, to sugerowałbym przetestować czy słyszysz różnicę kabel vs. wifi - ja nie słyszę więc inwestowanie w audio-switche nie dla mnie. U mnie Inea 600 i transfer przez wifi zmierzony przez netspeeda mam na poziomie 500/300Mb. Nie zdarzyło mi się ani razu aby coś przycięło. 

Jeśli chcesz połączyć kablem to nie ma sensu extendera - tylko switch / lub jak sugeruje @Franz-007może jakiś system mesh. 

Wracam do tematu z NASa Synology218, nie myślałem że konfiguracja tego rozbudowane menu mnie tak przystopują 🤔. Jestem już skonfigurowany w sieci wifi,   utworzyłem nawy folder współdzielony i jego ustawieniach włączyłem mu zaawansowane  uprawnienia do udostępniania min. SMB. W Bluos wchodzę w bibliotekę w udostępnione pliki i nie  znajduję nic ani z automatu ani po ścieżce. "Mounting share failed" taki widzę komunikat. Kto pomoże ?

1 hour ago, Tomek1777 said:

W Bluos wchodzę w bibliotekę w udostępnione pliki i nie  znajduję nic ani z automatu ani po ścieżce. "Mounting share failed" taki widzę komunikat.

U mnie automatycznie też nic nie znajduje. A czy masz na Synology konto guest z uprawnieniem "do odczytu"? 

W niedzielę wracam do domu to ci podeślę jak na moim jest skonfigurowane wszystko.
Zakładam że DLNA/UPnP masz skonfigurowane ?

https://kb.synology.com/pl-pl/DSM/tutorial/How_to_enjoy_multimedia_contents_stored_on_Synology_NAS_with_DLNA_UPnP_compliant_DMAs

Bez tego nie ruszy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 minut temu, Lesheck napisał:

U mnie automatycznie też nic nie znajduje. A czy masz na Synology konto guest z uprawnieniem "do odczytu"? 

Nie ma pojęcia 😁. Udało się ! Zapodałem mu to co chciał i już mam w bibliotece pierwszy i jedyny jak na razie hires .  Zagrał bardzo przyjemnie 😃

Nie ma pojęcia . Udało się ! Zapodałem mu to co chciał i już mam w bibliotece pierwszy i jedyny jak na razie hires .  Zagrał bardzo przyjemnie

no to buduj bazę teraz . Jak coś nowego wrzucisz to musisz mu kazać na nowo zrobić indeksację .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej. Mam pytanie o działanie aplikacji Bluos. Czasami wyjdę gdzieś z tel i po chwili wracam do pokoju gdzie stoi Node wtedy musze czekać nawet kilka minut aż apka złapie kontakt z playerem. Też tak macie? To może być wina slabego zasięgu wifi w tym miejscu? Zaznacze że Node caly czas działa. Recznie odpalam i zatrzymuj granie. To tylko apka wisi.

19 godzin temu, Tomek1777 napisał:

Hej. Mam pytanie o działanie aplikacji Bluos. Czasami wyjdę gdzieś z tel i po chwili wracam do pokoju gdzie stoi Node wtedy musze czekać nawet kilka minut aż apka złapie kontakt z playerem. Też tak macie? To może być wina slabego zasięgu wifi w tym miejscu? Zaznacze że Node caly czas działa. Recznie odpalam i zatrzymuj granie. To tylko apka wisi.

Jaki masz telefon?

U mnie na "jabłku" jest stabilnie, tak jak opisał to kolega @szy_a 🙂.

Ale jest jeden "myk" - w telefonie mam powyłączane odświeżanie aplikacji w tle i jeżeli wygaszę ekran w telefonie na aplikacji Node to po wzbudzeniu od razu działa aplikacja. Natomiast jeżeli wyjdę z aplikacji do ekranu głównego i go zablokuję, to po odblokowaniu telefonu i wejściu w aplikację Node muszę poczekać około 2-3 sekund na połączenie.

Natomiast takie objawy jak Twoje miałem wcześniej na Androidzie 9. Podejrzewałem, że to wina braku aktualizacji telefonu z Androidem przy jednoczesnych ciągłych aktualizacjach BluOs. Wkurzyłem się, że telefon za 2 tysiące po dwóch latach nie dostaje aktualizacji do najnowszego Androida i przeszedłem na iOS. I zobaczyłem, że aplikacja Node na iOS to inna jakość, na Androidzie nie wszystko działa tak intuicyjnie - widać, że aplikacja pisana jest na iOS i dopiero dostosowywana do Androida.

Na jabłuszko się nie skuszę 😉. Dwa razy próbowałem i za każdy razem okazywało sie kwaśne 😁. Wolę "męczyć sie" z wypasionym androidem który przynajmniej mi na każdym kroku  nie przypomina "pogrzebać oczywiście możesz ale pamiętaj JA/APLE tutaj rządzę!" 😖

A ja odwrotnie - nie lubię "grzebać" 😉. Włączam sprzęt i ma działać. Powyłączałem tylko te "aplowskie wynalazki" typu optymalizacja baterii i inne "orgazmowe przypominacze" i jestem zadowolony. 

Ale u mnie smartfon służy do dzwonienia, sms-owania, sprawdzenia poczty i czegoś w Internecie i jako pilot do BS Node 🙂. Plus robienie fotek na wakacjach. Do "siedzenia w Internecie" wolę ultrabooka.

Edytowane przez Franz-007

Czy w Node można wyłączyć całkowicie łączność po Wifi , w momencie kiedy podłączę go po kablu ethernet  i nie chcę aby moduł wifi pracował i próbował się łączyć ?

Witam klubowiczów, jak by ktoś był zainteresowany Node 2i to właśnie sprzedaje swojego 3 letniego stan idealny, w razie zainteresowania proszę o wiadomości na priv, przechodzę na transport Lumin u1 mini.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.