Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy nowy Magazyn Hi-Fi?

Antileon

Rekomendowane odpowiedzi

A ja powinienem dostać jeszcze jeden numer w prenumeracie ale chociem prenumerator nie dostałem nic, chociaż w kioskach jak słysze już jest. Nie pociesza mnie to, że za czasów gdyńskich też tak bywało coraz częściej w miarę narastania trudności.

Kiedy nowy nr "Magazynu Hi-Fi" ?!

Ten na kwiecień - czerwiec.

Dziś dostałem Magazyn na pierwszy kwartał styczeń-marzec.

Prawidłowo to on powienien wyjść w okolicach stycznia.

Zwróćcie uwagę , że brakuje na pierwszej stronie pod nr Magazynu - informacji na jakie miesiące wyszedł dany nr Magazynu ;-)

Ktoś nas tutaj chce w konia zrobić ;-)

Po za tym nowy- stary MAGAZYN jest ok.

Możesz zamówić na stronce Hi-Fi i M, jak Ci tak zależy. Bez stresu i dostaniesz pod drzwi.

Pewnie będą też promocje łączone niedługo, bo cały nakład pewnie się nie sprzeda.

Ostatecznie stoisko na AS'05 - w czasookresie wydawania Magazynu to już niedługo... ;))

W olsztyńskim eMPiKu dziś w południe widziałem kilka n-rów. Dostępne bez tłoku i kolejki.

Pozdr.

• Redaktorzy

mike27 - pobudka, idź na kawę. W zeszłym tygodniu Nadredaktor poinformował:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

gutekbull> Daj zonie spokoj ma racje zdrowi to my nie jestesmy a pismo doprowadziulo mnie juz do bialej goraczki specjalnie wybralem miejsce obiadu we wrocku zeby bylo blisko zasranego Empiku i co nie bylo w nim obiecanego magazynu wyobrazasz sobie moje wkurwienie?

Tak na powaznie to te wszystkie gazetki zaczynaja mnie powoli irytowac choc przyznam ze lubie poczytac do poduszki ale stronniczosc testow w nich przeprowadzonych jest komiczna i zarazem zenujaca a w AV to wszystko jest prawie HI END rece opadaja.

Właśnie kupiłem. MF DAC 24 - cieszę się,że piszecie bliżej prawdy niż np. taki Stereophile onanizujący się młodzieńczo nad wyraz często wyrobami MF,na co zresztą jego czytelnicy zwrócili już uwage na łamach. Ciekawe co napiszą o A5,który zebrał baciki nawet w UK ( skusiłem się także na ciekawy nr HiFi World )

Czyżby Wielce Szanowany Pan Grzegorz ponownie nabył amplifikację LFD ?

• 2 tygodnie później...

A może by tak zamiast narzekać na opóźnienia i wieszczyć rychły upadek pisma wesprzeć je opłacając prenumeratę? Przy okazji odpada kłopot ganiania po empikach i niemiłych rozczarowań.

Najnowszy numer niezły, mam jedno osobiste zastrzeżenie, bo sytuacja się powtarza - skoro magazyn unika rankingów i konwencji testów grupowych typu "kolumny m-n tys. zł", to może należałoby konsekwentnie wystrzegać się porównań wewnątrz recenzji sugerujących, że jednak ocenia się grupę? Szczególnie, że czasami nie wszystkie produkty tak recenzowane ostatecznie lądują w tym samym numerze.

I jeszcze jedna uwaga - wartość podwójnych testów mocno spada w sytuacji, gdy obie opinie bazują na identycznej konfiguracji odsłuchowej. Może warto pokusić się o całkiem niezależne sesje recenzenckie?

dong

Proponuję od razu wykupić cały nakład na rok do przodu - to raptem parę numerów, a kolegom trzeba pomagać. A poważnie mówiąc, to przy całej sympatii dla MHF oraz HFIM nie rozumiem, dlaczego inni mogą na czas (Audio, AV), a tutaj akurat spisek narodów uniemożliwia lekturę naszego ulubionego miesięcznika, który łaskawie pojawia się średnio dwa tygodnie po czasie, a Magazynu to już chyba nawet w redakcji nie wiedzą o i ile. Tak więc, propozycja czytelnika brzmi - panowie, do roboty! Z leninowskim pozdrowieniem.

• 8 miesięcy później...
  • Redaktorzy

Sądzę że ten wątek będzie odpowiedni... No więc, aby sprawić radość naszym czytelnikom, i jako przeprosiny za długie milczenie w tej sprawie, pozwolę sobie wkleić fragment nowego numeru Magazynu.

"Drodzy Czytelnicy,

po przerwie trwającej dłużej, niż byśmy chcieli, „Magazyn Hi-Fi” ponownie trafia w Wasze ręce. Nasze czasopismo powstało 15 lat temu. Po zmianach własnościowych i istotnej modyfikacji formy graficznej pisma, od końca 2003 do początku 2005 roku wydaliśmy pięć zeszytów. Mimo naszych wysiłków „Magazyn” ukazywał się jednak nieregularnie, co nie było rzecz jasna zjawiskiem pożądanym. Ostatecznie podjęliśmy decyzję o publikowaniu „Magazynu” w formie dodatku do „Hi-Fi i Muzyki”.

[...]

Z pewnością zwróciliście Państwo uwagę na zmianę na stanowisku niżej podpisanego. Artur Rychlik, który prowadził Magazyn przez ostatnie dwa lata, zajął się pracą na rynku muzycznym, w związku z czym nie może już poświęcać czasu redagowaniu pisma. Mam jednak nadzieję, że MHF będzie mógł wciąż korzystać w recenzjach z jego znakomitego słuchu. Ze swej strony dołożę starań aby ani Państwo, ani założyciel czasopisma i pierwszy redaktor naczelny, Grzegorz Swiniarski nie doszli do wniosku, że była to zmiana na gorsze.

[...]

Życzę Państwu dużo radości z czytania i mam nadzieję, że z niecierpliwością będziecie oczekiwać kolejnego numeru naszego „Magazynu”.

W imieniu zespołu redakcyjnego

Alek Rachwald, redaktor naczelny Magazynu Hi-Fi"

To na razie tyle. Więcej w lutym, w numerze 1/96, łączonym z lutowym numerem HiFi i Muzyki.

ja cie jozwa chcialbym wielbic jako polskiego arta dudleja, jednakoz chcialbym zwrocic uwage, ze nigdy nie zblizysz sie do niego nawet o stope, jesli bedziesz wierzyl w to, ze audiofilski magazyn w audiofilskim magazynie ma przyszlosc dluzsza niz wyprzedaze w supermarketach. toc to fenomen na skale poznanego do tej pory kosmosu:-)

ps stryjecki zapewnil ci epicki oddech w tym dodatku? zaczerpniesz owego jak najlepsi?

• Redaktorzy

Do Arta Dudley'a brakuje mi jeszcze dużo. Podobieństwa są powierzchowne - czasopismo Dudley'a ("The Listener") upadło, i dzisiaj pisze on w Stereophile, ja zaś od lutego zaczynam prowadzić czasopismo stanowiące - owszem - tylko wkładkę w innym czasopismie. Czy Magazyn rozwinie się, czy upadnie jak "Listener"? Przykład Dudley'a świadczy, że nawet lepszy ode mnie dziennikarz hi-fi w roli naczelnego nie zawsze jest w stanie utrzymać czasopismo. Ale Stryjecki postanowił, że lepiej żeby Magazyn istniał, niż nie. A ja nie po to wziąłem Magazyn, żeby upadł.

Nie mówmy jednak może o mnie, tylko raczej o Magazynie, który właśnie wraca na rynek.

Oj tam chrzanicie sam sie wychowałem na MagazynieHiFi fajnie że znowu magazyn bedzie!

Trzeba bedzie w lutym pilnowac salonu prasowego i tyle:)

Józwa masz odemnie ciepłe pozdrówka i tak trzymac a ojcu nadredaktorowi podziekowac za wsparcie.

majo, a ja bym wnioskow tak szybko nie wyciagal. Wyprzedaze w supermarketach to proces dlugotrwaly. Zludnym jest wnioskowac, ze tuzin jajek na wyprzedazy kosztuje dzisaj 2,99 i juz. Masz jak w banku, ze za miesiac, wyprzedaz wroci jak ksiezyc w pelni, a nie jak na jajcy to na puszki groszku. Wyprzedaze to organiczna czesc sprzedazy. Znam tez przyklady, ze sprzedaze umieraja, a wyprzedaze trwaja. Oby tak bylo z Magazynem.

jozwa, o obliczu prasy audiofilskiej stanowia dziennikarze. dobrzy. ty to wiesz, ja to wiem, wszyscy wiedza. dlatego problem, czy magazyn w magazynie sie utrzyma mniej mnie interesuje niz to, czy bedzie epicki oddech. bedzie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.