Skocz do zawartości
IGNORED

Living Voice Vox Olympian/Vox Elysian

saruman

Rekomendowane odpowiedzi

Azus jaki jest temat wątku ?

Mażesz cos napisać w temacie wątku poza robieniem sobie reklamy?

Grzegorzu,

co się stało, że tak na raz robisz za Torquemadę?

Znam dokładnie zaplecze działań innych popełnień ( popieranych i mocno lansowanych przez Tuzy tego forum). To nie były pomysłowe nowinki, tylko "udoskonalane zrzynki". Do tej pory, niestety, mimo moich kulturalnych próśb, nie zwrócono mi całości pieniędzy za niedopełnione zobowiązania.

Więc:

Daj spokój Azusowi, proszę. Niech się "Chłop" rozwija. :)

Czego mu z całego serca życzę.

Serdecznie Cię Cybancie pozdrawiam

Wu

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

To cybant ?.... a całkiem porzo gość był, co to się z ludźmi porobiło,...

A co się porobiło mógłbyś konkretnie napisać a nie robić komuś koło pióra bo widzę konfabulujesz.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tych JBLi DD55000 też bym chętnie posłuchał.

Były u nas parę lat temu za 12000 zł do kupienia w wersji z oryginalną i przerobioną zwrotnicą w komplecie.

Coś ciężko mi uwierzyć w te 12k, nawet jeśli to były DIY.

Nawet teraz za DD55k trzeba dać w granicach 40 tyś zł tylko że w tej cenie mamy 4350/4355 albo używane, najnowsze JBL M2...

Sprzedaż od użytkownika a nie od handlarza, po prostu trzeba śledzić rynek

Mi też ciężko uwierzyć w 12k-zł, 'nawet jeśli to były DIY' ... tylko skąd DIY-owiec kupi horny 2346-1, woofery 150-4H i takie tam.

12k$-ców (i to w USA) za oryginalne DD55000, to już byłoby bliższe wartości rynkowej. Tutaj macie sprzedane na eBay'u prosto z południowej Kalifornii za US $11,700.00

JBLDD55000.png

JBLDD550002.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

c.jpg

Ukryta Zawartość

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Widzę Azus masz problemy z czytaniem a powyższe pytanie nie zastawiaj obrazkiem tylko albo odszczekaj albo napisz co i jak.

Te JBL-e sprzedawał gość z pod Warszawy jakieś tam miał sprawy rozwodowe, życie panie życie.

Wykończył żonę jazgotem i kobita uciekła... :-) Po czasie gość rozumiał, co stracił i dlaczego. Postanowił się tanio i szybko pozbyć przyczyny nieszczęść... :-)

Widzę Azus masz problemy z czytaniem a powyższe pytanie nie zastawiaj obrazkiem tylko albo odszczekaj albo napisz co i jak.

Te JBL-e sprzedawał gość z pod Warszawy jakieś tam miał sprawy rozwodowe, życie panie życie.

Znam gościa i było to sporo więcej niż 12000 pln.

Wykończył żonę jazgotem i kobita uciekła... :-) Po czasie gość rozumiał, co stracił i dlaczego. Postanowił się tanio i szybko pozbyć przyczyny nieszczęść... :-)

Słyszałem te kolumny... a ty ?

Słyszałem te kolumny... a ty ?

No właśnie, moim zdaniem JBL przekombinował z tą tubą a jak Twoje odczucia z tamtego czasu?

W sumie ciekawa sprawa Living Voice wykupił JBL DD55000 i dla tego wałkujemy teraz o tym modelu.

Sly pewnie coś wie ale nie chce puścic farby na ten temat.

Z amplifikacją lampową SE nie było jazgotu ale trzeba przyznać że wolumen oraz skala dźwięku była gigantyczna i po prostu nie są to kolumny do bliskiego odsłuchu. Myślę że trzeba od nich siedzieć w sporej odległości ( co najmniej 5-6 metrów ) i w ogromnym pokoju. To są naprawdę spore kolumny.

Z amplifikacją lampową SE nie było jazgotu ale trzeba przyznać że wolumen oraz skala dźwięku była gigantyczna i po prostu nie są to kolumny do bliskiego odsłuchu. Myślę że trzeba od nich siedzieć w sporej odległości ( co najmniej 5-6 metrów ) i w ogromnym pokoju. To są naprawdę spore kolumny.

To nie chodzi o jazgot ani skalę dźwięku ale sposób kreowania sceny :)

To nie chodzi o jazgot ani skalę dźwięku ale sposób kreowania sceny :)

Scena była bardzo dobra, a tuby JBL'a uznawane są miedzy innymi z tych powodów za jedne z najlepszych.

Zawsze pisałem, że jeśli już ma być tuba, to tylko z odlegości min.6m. Ale zaraz odezwały się głosy sprzeciwu osób, które tub słuchają z odległości 2-3m.

Tłumaczę Ci Tuby w JBL DD55000 były przekombinowane i dla tego w nowszych modelach JBL odszedł od tego pomysłu.

Zawsze pisałem, że jeśli już ma być tuba, to tylko z odlegości min.6m. Ale zaraz odezwały się głosy sprzeciwu osób, które tub słuchają z odległości 2-3m.

Tak Sly ale pełna tuba, masa kolumn ma szczątkowe tuby i to tak nie słychać nie razi i przede wszystkim nie powiększa pozornego obrazu instrumentów i wokali.

Przykładowo Topowe AA nawet słuchane z 8 metrów dalej robią usta wokalisty szerokie na 3 metry jakaś taka przypadłość.

Chodzi o kierowanie tubą różnych częstotliwości w kierunku słuchacza. Teoretycznie miało wyjść tak że słuchacz miał mieć bardzo szeroki sweetspot ale w praktyce wyszło że do słuchacza pasmo nie trafiało przez to jako liniowe i dla tego po reakcji klientów zaprzestali produkcji.

Nie chcę znów wyjść na złośliwca, kąsającego jak inni w nerwach gdzie popadnie i kto się nawinie, ale, jak mnię się wydaje, to zdjęcie wkleił alton...

Czyż nie?

Jak nie, to poprawcie/oprawcie mnie.;)

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Nie chcę znów wyjść na złośliwca, kąsającego jak inni w nerwach gdzie popadnie i kto się nawinie, ale, jak mnię się wydaje, to zdjęcie wkleił alton...

Czyż nie?

Co ty mnie tu mieszasz w jakieś wasze wpisy/rozmowy.

Nie rozumiesz o co chodzi dla Rafała - a o to, aby pytania :

A co się porobiło mógłbyś konkretnie napisać a nie robić komuś koło pióra bo widzę konfabulujesz.

...nie zastawiał samym obrazkiem (w swym następnym wpisie), tylko odszczekał (odwołał to, co niesłusznie lub niesprawiedliwie mógł powiedzieć) albo napisał co i jak.

Co ty mnie tu mieszasz w jakieś wasze wpisy/rozmowy.

# 94.To Twój wpis i wklejka. Nie mam nic do Ciebie. Bo następne jest przecież:

Widzę Azus masz problemy z czytaniem a powyższe pytanie nie zastawiaj obrazkiem tylko albo odszczekaj albo napisz co i jak. (...)

Linearność wpisów jest, jaka jest. Jak nie zakłóci ich "czyszczenie".

Wiec powtórzę:

Rafaell, 2346 / 2346-1 to dla Ciebie 'przekombinowane' horny :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )%20-%20Horn%20Covers%20Flat%20Rectangular%20Area.pdf

Ukryta Zawartość

US4580655-1.png

c0143750_1622879.jpg

dd55000-2-2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Grzegorzu,

co się stało, że tak na raz robisz za Torquemadę?

Znam dokładnie zaplecze działań innych popełnień ( popieranych i mocno lansowanych przez Tuzy tego forum). To nie były pomysłowe nowinki, tylko "udoskonalane zrzynki". Do tej pory, niestety, mimo moich kulturalnych próśb, nie zwrócono mi całości pieniędzy za niedopełnione zobowiązania.

Więc:

Daj spokój Azusowi, proszę. Niech się "Chłop" rozwija. :)

Czego mu z całego serca życzę.

Serdecznie Cię Cybancie pozdrawiam

Wu

No dobra :))) masz rację.

Wybacz Azus:///

• 4 tygodnie później...

Tych JBLi 55000 też bym chętnie posłuchał.

Byłbyś rozczarowany, oczywiście mają one swoje zalety, ale generalnie sprawdziłyby się chyba w sali gimnastycznej, a nie w zwykłym pokoju. Dodam, ze słuchałem ich parę ładnych lat temu i już wtedy nie była to moja bajka.

Natomiast Living Voice VO/VE - zweryfikuję po raz kolejny ;-)

W jakim zestawieniu słuchałeś starych / 30-sto letnich Everestów DD55000 ? … podaj cały set-up; wszelką elektronikę i okablowanie.

Te Living Voice Vox Olympian mają jakiekolwiek szanse w starciu z Everest DD55000. Bo chyba tylko w zamulaniu – to mogą być typowo angielskie pyrkacze, z przekolorowaną/przesłodzoną/zamazaną średnicą jak i całą resztą – a to dla mnie najgorsze co może być.

atlon11 - będzie okazja, przyjdziesz i Vox Olimpianów SAM posłuchasz. A potem pójdziesz prosto na demo JBL 67000.

Też będą.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Alton doceń to!

Sam główny Organizator Audio Show Cię w Twoim wątku odwiedził; wejściówka jest do odbioru w kasie na hasło Adam ;)

p.s. Elberoth zmień hasło na "trzydzieści złotych-proszę" za dużo osób je pewnie przeczytało ;)

atlon11 - będzie okazja, przyjdziesz i Vox Olimpianów SAM posłuchasz. A potem pójdziesz prosto na demo JBL Everest DD67000.

Też będą.

Super ... posłucham Vox Olympian, a następnie pójdę prosto tam gdzie mówisz :-)

Rfaaell, ty lepiej rób sobie rozpiskę, bo tyle tych atrakcji :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafael, ty lepiej rób sobie rozpiskę, bo tyle tych atrakcji :

Ukryta Zawartość

Jak nie ja zarezerwowałem hotel i będę tam dwa dni, UFF co to będzie za harówa!

Jutro inne branżowe targi bez nich nie było by większości sprzętu audio :)

Ukryta Zawartość

Ciekawy watek, jednak wykonanie klonow nie jest tania propozycja ze wzgledu na wysoki koszt komponentow marki Vitavox i Tad ,tak na oko $21.000 za same przetworniki ($6k za AK140 , $9k za S2 , $3k za TD2002 i $3K za ET-703) Panowie od Vitavoxa takze drogo sobie licza za tuby CN157 w drewnie $3k za sztuke (a moze to bylo w funtach ?) Czyli w sumie doliczajac stolarke i zatrudnienie swiatowej klasy experta od wykonczenia w warunkach brytyjskich "detaliczny" koszt wykonania modulow glownych moze latwo przekroczyc $40.000. Naliczajac zwyczajowy stosunek kosztow do ceny detalicznej 1:10- $400K nie jest jakas extrawagancja biorac pod uwage dla jakiej klijenteli sa one kierowane.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.