Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Na sto metrów przez płotki i w skoku w dal. Ty Rafaell jesteś najlepszy w rzucie kulą.

No no gratulować wzroku z wietrznego 10 milionowego Chicago kolebki Jazzu gdzie wysokiej klasy jazzmani graja do kotleta bez nagłośnienia aż żal dupę ściska taki brak szacunku a może wpływ wolnego rynku gdzie ich tam jak świetnych skrzypków w Izraelu jest po prostu za dużo i grają w warcaby.

Wolę tu amatorsko pchać kulą niż tam jako jeden z Top100 grać w warcaby; przynajmniej dalej uprawiam dyscyplinę którą jak za pewne wiesz lubię :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Jest weekend odpocznij :)

No właśnie.

W Poznaniu i okolicach jest pięknie.

Spytałem dziś pani w pałacu Raczyńskich w Rogalinie czy mogę sobie wsiąść jednego Malczewskiego na pamiątkę:)

Powiedziała..........proszę bardzo ..............ale w pamięci:)

Jutro Biskupin.

Może odgrzebię tam pierwszego polskiego audiofila? :)

Edytowane przez HarpiaAcoustics
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

o popatrz :)

Poważnie masz login od Voelkl?

Niedługo znów ( na szczęście) będzie biało:)

Poważnie masz login od Voelkl?

Niedługo znów ( na szczęście) będzie biało:)

Kurde też mam parkę Voellkli stary model P10 do giganta stoją w kącie nie okute, chyba nie taka zła firma.

Edytowane przez ASURA

To możliwe:)

Pewnie to był kot, Sly lubi koty ;)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

to ci powiem - w sztuce nie trzeba się liczyć, trzeba być po prostu szczerym, pracowitym i posiadać chociaż minimum talentu - ale i tak najważniejsza jest praca. Sztuka to nie jest produkcja kabli ani wtyczek, ani nawet produkcja sprzętu audio - to coś więcej. Understood?

No nareszcie chociaż jeden wie o czym pisze, moje uznanie :-))

i żeby było jasne to tam gdzie zaczyna się produkcja nie ma już miejsca na sztukę.

Edytowane przez vittorio
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Kurde też mam parkę Voellkli stary model P10 do giganta stoją w kącie nie okute, chyba nie taka zła firma.

P10 to zabytek na miarę którego nie odważę się do audio przymierzyć:)

Na "ołówkach" się już nie jeździ.

Postęp, Panie, postęp.

Co innego audio .

Tu panuje średniowiecze:)

Poczekaj jeszcze kilka lat ich wartość zacznie rosnąć:)

P10 to zabytek na miarę którego nie odważę się do audio przymierzyć:)

Na "ołówkach" się już nie jeździ.

W tamtych modelach nart jeszcze chodziło o jak najkrótszy wyczynowy czas zjazdu, w obecnych podobnie jest jak w obecnym audio, ma wyglądać, nie przeszkadzać gospodynią domowym, robić bum, bum, i mało miejsca zajmować. Tylko samą ideę czystego purystycznego dźwięku szlag trafił :(

Ależ nie musisz nic pisać - wiem, że byłeś i jesteś najlepszy we wszystkim. To już dawno udowodniłeś.

> Rafaell

No i po co ten idiotyczny wpis? Coś przesunąłeś sprawę do przodu ?

Pytałem o sytuację pośród muzyków w USA wszystkich!, nie potrafisz odpowiedzieć? Tylko sami wybitni artyści tam są?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

W tamtych modelach nart jeszcze chodziło o jak najkrótszy wyczynowy czas zjazdu, w obecnych podobnie jest jak w obecnym audio, ma wyglądać, nie przeszkadzać gospodynią domowym, robić bum, bum, i mało miejsca zajmować.

Tu się mylisz.

Współczesne narty są nieporównywalnie szybsze.

Postęp jest ewidentny.

Miałem okazję zmierzyć się z wicemistrzynią świata w slalomie z lat '80.

Co prawda przegrałem o 1 sekundę ale ona jechała także na współczesnych nartach i używała współczesnej techniki jazdy.

Gdyby jechała Twoich P10 przegrała by z kretesem z podstarzałym amatorem :)

Cały czas Pani Dorota jest młodsza ode mnie.

Czy ktoś tu obecny zdaje sobie sprawę z jakimi prędkościami jeżdżą współcześni narciarscy amatorzy?

Miałem okazję zmierzyć się z wicemistrzynią świata w slalomie z lat '80.

No właśnie w slalomie: gigant rządzi się innymi regułami, oczywiście obecne wyczynowe narty są znacznie lepsze ale jak wiesz produkcja nart rocznie idzie w miliony tak że są środki jest czas i okazja non stop eksperymentowć i dopieszczać, co innego jak ktoś prowadzi manufakturę audio , nie ta skala! nie ta dynamika!

Emocje emocje emocje, a wątek TOP 20 i ciągle nie obsadzony. Liczę na Was bo może pomoże mi to w wyborze. Póki co wiem, że mam posłuchać Dynaudio S25.

S25 tak S25SE nie

A jaka jest różnica? S25 to standard, a S25S to limitowana edycja z podpisem, czyli 'signature' - z 25-letnią gwarancją. W brzmieniu nie ma różnicy. Czy coś ci jest wiadomo na ten temat?

Parker's Mood

A jaka jest różnica? S25 to standard, a S25S to limitowana edycja z podpisem, czyli 'signature' - z 25-letnią gwarancją. W brzmieniu nie ma różnicy. Czy coś ci jest wiadomo na ten temat?

Słuchałem obu, S25SE to nieporozumienie moim subiektywnym zdaniem, tyle mi wiadomo.

Słuchałem obu, S25SE to nieporozumienie moim subiektywnym zdaniem, tyle mi wiadomo.

Niestety, twój subiektywizm jest niekompetentny Rafaellu. Opowiadasz historie.

Parker's Mood

Niestety, twój subiektywizm jest niekompetentny Rafaellu. Opowiadasz historie.

To może napisz coś obiektywnego o 25SE ? czepiasz się mnie a nie piszesz na temat tej limitowanej edycji , moim skromnym zdaniem nie chciał bym ich nawet do garażu nawet jak by je napędzał topowy 3,5 Kw Goldmud !

Tam w tych wypicowanych paczkach nie ma w ogóle spójnej!!! muzyki.

Już padło w tym wątku, że wystarczy mocna lampa.

Powinno być mocna topowa lampa, masz taki budżet?

Czy po prostu pójdziesz po sladach innych i pójdze z nimi np. sprawdzony poczciwy stary Krell

To może napisz coś obiektywnego o 25SE ? czepiasz się mnie a nie piszesz na temat tej limitowanej edycji , moim skromnym zdaniem nie chciał bym ich nawet do garażu nawet jak by je napędzał topowy 3,5 Kw Goldmud !

Tam w tych wypicowanych paczkach nie ma w ogóle spójnej!!! muzyki.

Wypisujesz jakieś historie z palca zassane, a póżniej pytasz o obiektywizm? Przede wszystkim drogi Rafaellu, to nie jesteś ani skromny, ani nie posiadasz skromnego zdania, więc swoje teksty wiesz gdzie możesz sobie wsadzić? Różnica między S25, a S25 Signature tkwi w napisie, gwarancji, cenie i okleinie - jak tego nie wiesz, to popytaj, a póżniej pisz poematy na forum. Myślałem, że masz nasmarowany organizm, ale jednak chyba coś skrzeczy - popytaj tu i tam i wróć ze sprawdzonymi wiadomościami - nie da rady inaczej mój drogi przyjacielu. Przepraszam za szczerość, ale tak już mam.

Parker's Mood

Znam dżwięk kilku podstawkowców i według moich smaków w pierwszej dwudziestce spokojnie mieszczą się Dynaudio C1, Dynaudio Special 25, Focal Mini Utopia, B&W 805D, Sonus Faber Guarneri Evolution. Z każdą z tych par można spokojnie żyć i cieszyć się brzmieniem bez względu na dzielące je różnice.

Parker's Mood

Nie słuchałem Gryphon Cantata/Mojo, ktoś miał sposobność?

Kiedyś gawędziłem z Jasikiem - choć wiedział, że nie jestem zainter. Cantatą - to bardzo je chwalił :) i .., trudno się dziwić - myślałem sobie.

Choć może poza zdziwieniem, jednak coś w tym zachwalaniu jest(?)

Next,

Lipiński L 707 Monitor

Powinno być mocna topowa lampa, masz taki budżet?

Czy po prostu pójdziesz po sladach innych i pójdze z nimi np. sprawdzony poczciwy stary Krell

Będzie mocna lampa, do Krella się zraziłem po odsłuchach "pseudo" Krella S300i.

Nie słuchałem Gryphon Cantata/Mojo, ktoś miał sposobność?

Kiedyś gawędziłem z Jasikiem - choć wiedział, że nie jestem zainter. Cantatą - to bardzo je chwalił :) i .., trudno się dziwić - myślałem sobie.

Choć może poza zdziwieniem, jednak coś w tym zachwalaniu jest(?)

Next,

Lipiński L 707 Monitor

Ten Lipinski to cos mi przypomina :)

Konto w trakcie usuwania

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ale przecież pan kablowski tego nie słyszał,podobnie jak jubileuszowych B&W,na tym forum to normalne,proszę się nie dziwić Panie Mariuszu.

Bajki,legendy,opowieści.

Pawel,

To o monitorach Dynaudio pisal Chicago, czyli raczej Mark:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi