Skocz do zawartości
IGNORED

Platforma antywibracyjna czy podstawki?

magico79

Rekomendowane odpowiedzi

Też na to trafiłeś?

Druga nasza gwiazda też się tam namiętnie udziela.

To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jakakolwiek dyskusja z tymi ludźmi, to jak tłumaczenie talibowi obwiązanemu dynamitem,

że czekające na niego w raju siedmenaście dziewic, to bujdy na resorach wymyślone przez paru spryciarzy dla własnych korzyści.

Gadaj sobie zdrów, a on i tak się wysadzi, bo już tak ma w tym baniaku zakodowane.

Gdy wałkowałem temat kierunkowości kabli z kolegą SzuB stwierdził, że kierunkowość bezpiecznika to czarna magia, ale już wpływu samych bezpieczników nie kwestionował. Tu kolega słyszy nawet kierunek drucika, co czyni go hardkorem wśród słyszących tego nie usłyszy nawet nietoperz :)

No właśnie apropos Twoich Eposów SirJax. Trzeba przyznać że są szybkie jak cholera i dokładne do bólu często aż za bardzo. Moim zdaniem potęga to jest ostatnia rzecz jaką one posiadają. Powiem więcej one grają jak malutkie monitorki jeśli chodzi o ciężar przekazu. Trochę przydałoby im się basu tym bardziej że niby masz mocną końcówkę mocy. A słuchaliśmy przecież u Ciebie nagrań z wyraźnie osadzonym basem. Ja bym szedł w kierunku zrównoważenia brzmienia u Ciebie, bo wydaje mi się że jednak środek i wysokie mogą przytłumić już i tak skąpy bas z Eposów. Szkoda czasu nad podkładki, podstawki jak jest jeszcze kupę roboty bardziej podstawowej do zrobienia ;) No chyba że lubisz po prostu dokładnie to brzmienie. Ale wyobraź wrzucić sobie u Ciebie wrzeszczącą Janis Joplin, dasz radę tego dłużej posłuchać ? Do Twojego systemu po prostu trzeba dobierać idealnie nagrane realizacje z mocno osadzonym basem, bo w przeciwnym razie jest męczący przekaz.

Piciu ty słuchałeś w innej konfiguracji jaką mam teraz i przed nakarmieniem Eposów Mundorfami.

Poza tym wiekszość ludzisk okablowanych miedzią, zazwyczaj taką rozdzielczość i przekaz jakie daje srebro ma prawie zawsze lub zawsze takie wrażenie jak twoje.

Nie jest to tylko moje stwierdzenie.

Pozdrawiam

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ale ja w części jestem okablowany srebrem (IC sonus oliwa). Fakt że szybkością w porównaniu z Twoją końscówką Atola mój wzmacniacz nie grzeszy, kolumny też łagodniejsze. Na pewno to ma też wpływ na moje postrzeganie szybkiego dźwięku jak u Ciebie. No to musisz mnie zaprosić celem weryfikacji.

A gówno prawda. Pacuła napisał, że jest super, to jest i właśnie tak lubię jak mi plomby w zębach dzwonią,

a z całego regału płyt tylko trzech da się słuchać dłużej niż pięć minut bez zatykania uszu viprapodami.

Nie masz pojęcia, bo z całego regału to może trzech nie dało by sie posłuchać, ale nie obwiniałbym sprzętu a realizację.

Nie kupuję płyt w marketach, poza tym od dawna nie słucham CD.

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej można by się spotkać, ciekawy jestem, czy po takim spotkaniu z muzyką u mnie nadal byś tak mówił.

Ale ja w części jestem okablowany srebrem (IC sonus oliwa). Fakt że szybkością w porównaniu z Twoją końscówką Atola mój wzmacniacz nie grzeszy, kolumny też łagodniejsze. Na pewno to ma też wpływ na moje postrzeganie szybkiego dźwięku jak u Ciebie. No to musisz mnie zaprosić celem weryfikacji.

Trza by jakiś weekend, Ty masz lampkę to fakt.

Ale był u mnie jakiś czas temu kolega, który slucha na lampach 300B i z gramiaka nie byle jakiego (dwa ramiona 1szt 12' i 1szt 14') i uznał, że gra przyjemnie, a jest od nas wiele młodszy więc, zbyt jasne granie i zbyt detaliczne dało by się chyba we znaki koledze.

Piotr jak Ty byłeś to dopiero co obczajałem CA SM6, jak później się okazało sluchaliśmy na jakimś włączonym filtrze, teraz już nie, chociaż myślę, że i tak nie bedzie to twoje granie.

Trza któryś weekend się spotkać :)

P.S.

Kiedyś ktoś powiedział:

Ja mogę nie lubić danej prezentacji, ale słysząc ją jestem w stanie ocenić czy gra wysokiej klasy, rozdzielczy system czy nie. Nie musi mi się podobać, ale klasę się czuje.

Sporo osób odrzuca daną prezentację bo ona nie odpowiada ich przyzwyczajeniom, pochopnie oceniają ją negatywnie nie rozumiejąc jej.

I jest w tym wiele racji, niestety...

ZnaFcy dobierają wartość bezpiecznika :D Cóż za śmiałe teorie, bezpiecznik 125V 1A jest słabszy od 250V 1A... Boże widzisz i nie grzmisz :)

http://www.audiostereo.pl/audiofilskie-bezpieczniki_94223.html/page__view__findpost__p__3559942

Ale odjazd. Sir.jax i Pygar tam są.

Wracając do tych eposów m15.2 to chyba wywalę moje kloce z wooferami 2x20cm bo miejsca zajmuja dużo i kupię sobie też takie z 13cm basowcem skoro tak świetnie daje radę ale to chyba dzięki wymianie tych kondensatorów te skrzynki i głośnik się powiększyły.

Ja w tamtym temacie o bezpiecznikach nic już nie napiszę bo zostałem dawno temu zbanowany :)

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Najlepszy fragment:

"Testy bezpieczników w obudowie AHP i we wzmacniaczu 300b mają się ku końcowi. Niebawem moja opinia na w/w temat. Postaram się zamieści również kilka zdjęć.Trochę to trwało ponieważ musiałem je wszystkie zgromadzić, testuje je w różnych kierunkach oraz CD. Od pierwszych wydań, przez japońskie wydania (również pierwsze) do cd o wyższej roździelczości XRCD,K2HD, UDC etc "

Ale odjazd. Sir.jax i Pygar tam są.

Wracając do tych eposów m15.2 to chyba wywalę moje kloce z wooferami 2x20cm bo miejsca zajmuja dużo i kupię sobie też takie z 13cm basowcem skoro tak świetnie daje radę ale to chyba dzięki wymianie tych kondensatorów te skrzynki i głośnik się powiększyły.

Gadaj zdrów, Piotr jest jedyną osobą ktorej być może nie pasuje moje brzmienie.

Regularnie odwiedza mnie kolega któremu swojego czasu robiłem przewód do słuchawek HD650 też lampowiec, lecz okablowany srebrem od Albedo, dla niego pierwsze wrażenie jakie pamięta to to, że przyjemnie się u mnie słuchało, a pierwsze wrażenie najlepsze jak mówią.

Piotrowi lampka uprzyjemnia słuchanie i nawet na skopanych nagraniach nie usłyszy różnicy, w moim zestawie ewidentnie pokazuje jeśli realizator spijerdolił nagranie.

Czyli pokazuje nagranie takim jakim jest nie podkolorywuje i nie upiększa, dlatego nie kupuję plyt z marketu tam 90% realizacji nie nadaje się do słuchania, a w jazzie nie potrzebuję basiszcza, uprzyjemnianie na siłę skopanych nagrań to nie dla mnie, a rocka nie słucham. A na Janis Joplin jestem otwarty możesz Piotr przynieść jak masz rip we flacu, byle nie był z niewiadomego źrodła, bo widziałem już flaci czy wave robione z mp3 128kbpps.

Ale może sam się o nią postaram na Tidalu pewno jest na HDtracks może też...

Gadaj zdrów, Piotr jest jedyną osobą ktorej być może nie pasuje moje brzmienie.

Regularnie odwiedza mnie kolega któremu swojego czasu robiłem przewód do słuchawek HD650 też lampowiec, lecz okablowany srebrem od Albedo, dla niego pierwsze wrażenie jakie pamięta to to, że przyjemnie się u mnie słuchało, a pierwsze wrażenie najlepsze jak mówią.

Piotrowi lampka uprzyjemnia słuchanie i nawet na skopanych nagraniach nie usłyszy różnicy, w moim zestawie ewidentnie pokazuje jeśli realizator spijerdolił nagranie.

Czyli pokazuje nagranie takim jakim jest nie podkolorywuje i nie upiększa, dlatego nie kupuję plyt z marketu tam 90% realizacji nie nadaje się do słuchania, a w jazzie nie potrzebuję basiszcza, uprzyjemnianie na siłę skopanych nagrań to nie dla mnie, a rocka nie słucham. A na Janis Joplin jestem otwarty możesz Piotr przynieść jak masz rip we flacu, byle nie był z niewiadomego źrodła, bo widziałem już flaci czy wave robione z mp3 128kbpps.

Ale może sam się o nią postaram na Tidalu pewno jest na HDtracks może też...

Słuchasz jazzu więc tym bardziej potrzebujesz innych kolumn bo na tych co masz nie słyszych pełnej skali fortepianu.Jeśli jeszcze słuchałbyś także muzyki organowej to Twój deficyt będzie ogromny. Jak wielu błędnie myślisz, że basy to tylko do rocka potrzebne. Najniższy dźwięk gitary basowej to ok. 40hz, fortepian schodzi do 26-27 hz organy jeszcze niżej. Sorry ale taka prawda.

Chyba z byka spadłeś ja mam potwierdzić Tobie w ślepym teście, że nie słyszę? :) Co do dalszej wypowiedzi świadczy tylko o Twojej ignorancji, dla Ciebie prąd wychodzi z gniazdka, ale jak tam się znalazł to już nie ważne, wszak kabli za ścianą nie widać:) Nie zapominaj, że kiedyś ulegałem fatamorganie kablowej i wiem jak działają te mechanizmy, jak człowiek jest podatny na sugestię itd. Niedawno tu na forum jeden taki chojrak poddał się zaproponowanemu testowi, dostał 3 kable wyglądające tak samo, które zostały wysłane mu pocztą, kable miały się różnić wewnętrzną budową (srebro, miedź), ale niczego nie zdradzać i wyobraź sobie już w pierwszym dniu słyszał zmiany, nawet sobie upatrzył najlepszy kabel, ale bardzo się biedaczysko pogubiło, kiedy się okazało, że kable są identyczne :) Wątek do poczytania, o ile jeszcze istnieje:D

Ja z byka spadłem czy ty udajesz idiotę? Zaproponowałem ci slepy test i to nie Ty masz mi udowodnić , że nie słyszysz tylko ja że słyszę i że zmiany o których piszemy zachodzą czy tego chcesz czy nie. Nie rozumiesz po polsku a logika jest ci kompletnie obca. Zaproponowałem Ci konkretny test w którym porównamy dwie sieciówki . Strach Cie obleciał? Możesz zabrac kolege:)

Ja w tamtym temacie o bezpiecznikach nic już nie napiszę bo zostałem dawno temu zbanowany :)

Ja mogę tam pisać, ale pytanie po co? Niech sobie błądzą po omacku, ale z tymi wartościami bezpieczników to polecieli :) Co jak co, ale takie zasady jeśli już ktoś zabiera się za zmianę na inny należałoby znać. Każdy bezpiecznik oprócz tego czy jest zwłoczny, czy nie oraz prądu znamionowego posiada podane dopuszczalne napięcie, które mówi nam przy jakim maksymalnym napięciu bezpiecznik zadziała szybko i nastąpi niezawodne przerwanie łuku elektrycznego, który może powstać podczas jego przepalania. Wracając do tamtego dylematu bezpieczników, kiedy włożymy bezpiecznik 230V 1A do urządzenia gdzie był 125V 1A to nic się nie stanie i podczas zwarcia przepali się on po przekroczeniu prądu znamionowego, ale odwrotnie kiedy włożymy bezpiecznik 125V 1A do urządzenia gdzie był 230V 1A, to wcale nie przepali się szybciej, a wręcz jego przepalanie będzie trwać dłużej! Właśnie dlatego, że nie jest przystosowany do wyższego napięcia i powstanie tam łuk elektryczny podczas przepalania, który podtrzyma napięcie w urządzeniu dłużej, czyli większe spustoszenie w układzie podczas przepięcia gwarantowane:)

No przecież kolega Dyzma, to etatowy przedstawiciel handlowy Sound Art, producenta kabli, standów i czego tam jeszcze,

a jego głównym zajęciem jest łażenie po forach, zachwalanie produktów i reklamowanie marki oraz nazwiska jej właściciela.

Wystarczy nick kolegi wklepać w forumową wyszukiwarkę, gdzie wyskoczy pół miliona identycznych postów o niczym,

za to w każdym będzie przynajmniej raz wymieniona albo nazwa firmy, albo nazwisko, albo jedno i drugie.

Kto nie wierzy nich sam sprawdzi i wszystko będzie jasne.

Prosze wskazac fora po których łażę i zachwalam . Jestes zwykłym kłamcą . Gdy załozyłem tutaj watek poswięcony kabelkom WILE zrobiłem to również w tym samym czasie na HIFI i Muzyka i zrobiłem to tylko po to by przekonać się gdzie wzbudzi wieksze zainteresowanie po czym wybrałem ten który w mojej opinii był ciekawszy. Na HiFi nie zaglądałem chyba z rok i temat szybko zarzuciłem ze wspomnianych powodów. Jesli chcesz byc wiarygodny i nie wyjść na idiotę to proszę wskaż chocby jedno miejsce , jedno forum oprócz tych dwóch na którym robiłbym to o co mnie tu posądzasz. Jesteś zwykłym fałszywcem , krzykaczem który tylko to własnie potrafi robic. Siac zamęt

No ta. Guru wyjaśnił to wszystko jasne i jest tak jak storyteller napisał.

To który z Was tam zgodził się na ślepy test z tymi smalcami czy masłami do styków? Bo być może nawet się pofatyguję.

Udajesz że nie zauwazyłeś? Zapraszam. ŚLEPY TEST Z PŁYNAMI RESONA. Napisałem dużą czcionką , żebyś nie przegapił.

Słuchasz jazzu więc tym bardziej potrzebujesz innych kolumn bo na tych co masz nie słyszych pełnej skali fortepianu.Jeśli jeszcze słuchałbyś także muzyki organowej to Twój deficyt będzie ogromny. Jak wielu błędnie myślisz, że basy to tylko do rocka potrzebne. Najniższy dźwięk gitary basowej to ok. 40hz, fortepian schodzi do 26-27 hz organy jeszcze niżej. Sorry ale taka prawda.

Zgadzam się mam muzykę organową i wiem że mam tu ograniczenie, tylko które kolumny zejdą do 20-27Hz i które dadzą sobie radę w pełnej skali tego instrumentu, podobnie z fortepianem?

Mam wiele płyt Marcusa Millera i wcześniej np. z DNM Resonem jego gitara mnie drażniła zbyt wiele było tego basu, za bardzo dociążony jak dla mnie no i poskromiłem to trochę ćwierćwalcami i takimi tam, ale Albedo Air I też swoje zrobił tym bardziej, że basem nie grzeszy w porównaniu z Monolithem.

Ale teraz jest dla mnie O.K.

Co nie oznacza , że dla innych musi...

Ja z byka spadłem czy ty udajesz idiotę? Zaproponowałem ci slepy test i to nie Ty masz mi udowodnić , że nie słyszysz tylko ja że słyszę i że zmiany o których piszemy zachodzą czy tego chcesz czy nie. Nie rozumiesz po polsku a logika jest ci kompletnie obca. Zaproponowałem Ci konkretny test w którym porównamy dwie sieciówki . Strach Cie obleciał? Możesz zabrac kolege:)

Strach, a skąd tylko obawiam się, że po wszystkim wyprzesz się jak każdy słyszący, dlatego jeśli chodzi o mnie to życzę sobie nagrania z imprezy, które tu opublikujemy dla potomnych:) należałoby też wybrać neutralne miejsce tak żebyś za dużo nie myślał jak ułatwić sobie to zadanie w domciu :D

Chyba z byka spadłeś ja mam potwierdzić Tobie w ślepym teście, że nie słyszę? :) Co do dalszej wypowiedzi świadczy tylko o Twojej ignorancji, dla Ciebie prąd wychodzi z gniazdka, ale jak tam się znalazł to już nie ważne, wszak kabli za ścianą nie widać:) Nie zapominaj, że kiedyś ulegałem fatamorganie kablowej i wiem jak działają te mechanizmy, jak człowiek jest podatny na sugestię itd. Niedawno tu na forum jeden taki chojrak poddał się zaproponowanemu testowi, dostał 3 kable wyglądające tak samo, które zostały wysłane mu pocztą, kable miały się różnić wewnętrzną budową (srebro, miedź), ale niczego nie zdradzać i wyobraź sobie już w pierwszym dniu słyszał zmiany, nawet sobie upatrzył najlepszy kabel, ale bardzo się biedaczysko pogubiło, kiedy się okazało, że kable są identyczne :) Wątek do poczytania, o ile jeszcze istnieje:D

Jesli chodzi o ignorancje to przebijasz mnie z nawiązką chocby swoją postawą tutaj. Co zaś się tyczy energii elektrycznej to akurat od lekceważenia czegokolwiek jestem w tym przypadku daleki. To dlatego mam pociagnięte osobne zasilanie tylko dla systemu audio, to dlatego energia od skrzynki płynie specjalnym ekranowanym przewodem w którym żyły mają niestandardowy przekrój o znacznych srednicach, To dlatego gniazdo scienne dedykowane systemowi audio tez nie jest pierwszym lepszym jakie mozna kupić w sklepie elektrycznym. To dlatego w końcu sprzęt podpięty jest do kondycjonera. To tyle w temacie lekceważenia.

Strach, a skąd tylko obawiam się, że po wszystkim wyprzesz się jak każdy słyszący, dlatego jeśli chodzi o mnie to życzę sobie nagrania z imprezy, które tu opublikujemy dla potomnych:) należałoby też wybrać neutralne miejsce tak żebyś za dużo nie myślał jak ułatwić sobie to zadanie w domciu :D

Niby jak mam sobie je ułatwić? Oczywiście że w domu. Taki test powinno się robic w sobie znanych warunkach na sprzęcie , który dobrze znam .Muzykę wykorzystywaną w teście też sam wybieram. Możesz sobie wszystko filmowac i powołać 5 swiadków Coś czuję że kolega wymięka :)

ŚLEPY TEST Z PŁYNAMI RESONA

Podaj miasto.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Jesli chodzi o ignorancje to przebijasz mnie z nawiązką chocby swoją postawą tutaj. Co zaś się tyczy energii elektrycznej to akurat od lekceważenia czegokolwiek jestem w tym przypadku daleki. To dlatego mam pociagnięte osobne zasilanie tylko dla systemu audio, to dlatego energia od skrzynki płynie specjalnym ekranowanym przewodem w którym żyły mają niestandardowy przekrój o znacznych srednicach, To dlatego gniazdo scienne dedykowane systemowi audio tez nie jest pierwszym lepszym jakie mozna kupić w sklepie elektrycznym. To dlatego w końcu sprzęt podpięty jest do kondycjonera. To tyle w temacie lekceważenia.

Jeszcze kilka postów wyżej Cię to nie obchodziło a teraz masz już osobną linię to ciekawe :) z tym że to i tak kropla w morzu kabli.

Niby jak mam sobie je ułatwić? Oczywiście że w domu. Taki test powinno się robic w sobie znanych warunkach na sprzęcie , który dobrze znam .Muzykę wykorzystywaną w teście też sam wybieram. Możesz sobie wszystko filmowac i powołać 5 swiadków Coś czuję że kolega wymięka :)

Postawiłem dwa warunki miejsce neutralne i materiał video coś czuje, że w domu to Ty teatrzyk chcesz zrobić:)

Jeszcze kilka postów wyżej Cię to nie obchodziło a teraz masz już osobną linię to ciekawe :) z tym że to i tak kropla w morzu kabli.

Postawiłem dwa warunki miejsce neutralne i materiał video coś czuje, że w domu to Ty teatrzyk chcesz zrobić:)

Co mnie nie obchodziło? Masz kolego jakies urojenia? Jestem ostatnią tutaj osoba która w budowie swojego systemu cokolwiek by zlekcewazyła.

Co do testów to ja Cie zapraszam więc warunki stawiam ja . Moja muzyka , mój system moje pomieszczenie . Ty mozesz jedynie postawic warunki co do wyboru kamery rejestrujacej całe zdarzenie. Co zas się tyczy teatrzyku , własnie chyba go tworzysz. Wymiękasz i tyle . U mnie nie mozna teraz przetestować płynu Resona bo wszystko zostało nim potraktowane. U mnie proponuje slepy test sieciówek a jesli kolega DOLUDZI pozwoli test płynów Reson można by zrobic u niego. Będziesz miał swoje neutralne miejsce:) O ile mi wiadomo kolega DOLUDZI niczego u siebie jeszce nie smarował:)

Podaj miasto.

Szprotawa , lubuskie

leżałoby też wybrać neutralne miejsce tak żebyś za dużo nie myślał jak ułatwić sobie to zadanie w domciu :D

To trochę mylne podejście, każdy z nas jest najbardziej oswojony ze swoim sprzętem i w swoich warunkach.

To raczej dlatego testy ABX pokazują, że nikt ich w 100% nie przechodzi, też w pewnych aspektach pokusiłbym się na ślepy test, ale tylko u mnie i na moim sprzęcie no i nie w każdym teście np. wiem że poległ bym na porównaniu np. Płyt 96/24 z CD 44/16 no może w kilku wybranych utworach bym przeszedł na wiekszości jednak bym poległ podobnie z okablowaniem, ale tak jak wyżej na wybranych przypadkach mógłbym przejść taki test.

To trochę mylne podejście, każdy z nas jest najbardziej oswojony ze swoim sprzętem i w swoich warunkach.

To raczej dlatego testy ABX pokazują, że nikt ich w 100% nie przechodzi, też w pewnych aspektach pokusiłbym się na ślepy test, ale tylko u mnie i na moim sprzęcie no i nie w każdym teście np. wiem że poległ bym na porównaniu np. Płyt 96/24 z CD 44/16 no może w kilku wybranych utworach bym przeszedł na wiekszości jednak bym poległ podobnie z okablowaniem, ale tak jak wyżej na wybranych przypadkach mógłbym przejść taki test.

Jak ktos tak strasznie domaga się slepych testów to powinien akceptowac warunki które stawiam , wszak to ja mam odgandąc konfiguracje a nie odwrotnie. To chyba normalne , że chce miec do tego stworzone jak najlepsze warunki stąd moje pomieszczenie i sprzęt który znam jak nikt inny , to w koncu muzyka którą chce do tego celu wykorzystać. To chyba normalne. Inne podejscie to próba wypaczenia wyniku

Szprotawa , lubuskie

Daleko bo mam 400km w jedną stronę ale i tak nieźle się składa. Za jakiś czas będę jechał do rodziny do Legnicy to na pewno zajrzę. Czy ktoś z kolegów dołączy? To w sumie mus żeby pilnować czy kolega nie podgląda. Trzeba ustalić też warunki. To ja będę smarował tym smalcem styki, pokażesz tylko jak.

Daleko bo mam 400km w jedną stronę ale i tak nieźle się składa. Za jakiś czas będę jechał do rodziny do Legnicy to na pewno zajrzę. Czy ktoś z kolegów dołączy? To w sumie mus żeby pilnować czy kolega nie podgląda. Trzeba ustalić też warunki. To ja będę smarował tym smalcem styki, pokażesz tylko jak.

Pięknie , z Legnicy masz pół godziny jazdy :) U mnie przetestujemy sieciowe . One budza chyba jeszcze więcej kontrowersji niz cokolwiek innego. Smarowideł u mnie nie mozna przetestować bo niedawno wszystko ponownie wyczysciłem i posmarowałem . Jest w Szprotawie kolega który tego nie zrobił jeszcze a stsowne plyny zakupił. Myslę , że u niego o ile się zgodzi moznaby taki test wykonać. System ma już całkiem zacny więc zmiany które wnosza oba płyny bedą wyraznie słyszalne.

Zgadzam się mam muzykę organową i wiem że mam tu ograniczenie, tylko które kolumny zejdą do 20-27Hz i które dadzą sobie radę w pełnej skali tego instrumentu, podobnie z fortepianem?

Mam wiele płyt Marcusa Millera i wcześniej np. z DNM Resonem jego gitara mnie drażniła zbyt wiele było tego basu, za bardzo dociążony jak dla mnie no i poskromiłem to trochę ćwierćwalcami i takimi tam, ale Albedo Air I też swoje zrobił tym bardziej, że basem nie grzeszy w porównaniu z Monolithem.

Ale teraz jest dla mnie O.K.

Co nie oznacza , że dla innych musi...

Moje schodza wg danych producenta do 18 hz, a 30hz osiagaja ze spadkiem -6db. Marcus Miller nie jest żadnym wyzwaniem dla kolumn bo to ok. 40hz, jest na pierwszym planie i jest go dużo ale nie schodzi zbyt nisko.

One budza chyba jeszcze więcej kontrowersji niz cokolwiek innego

Zaraz, zaraz, chwilkę. Nie pisałem o sieciówkach a o smalcach do styków i o podkładkach pod kable. W innym wątku pisałem o bezpiecznikach i ich kierunkowości. Nie wyobrażam sobie też żeby testując smalce można było dokonać tylko dwóch prób. Co liczysz na farta, że zgadniesz? :) No tak, przy dwóch próbach masz 50% szans. Nie można tego masła jakoś wyczyścić?

Najpierw trzeba wszystko wyczyscić stosujac jeden z płynów a potem dokadnie wytrzec do sucha. Dopiero potem nakłada się finalną warstwę w postaci drugiego płynu. Efekt słychac natychmiast po zastosowaniu choć dopiero na drugi dzień dzwięk nabiera końcowego charakteru . Własciwie nie do końca tak jest bo dzwięk przez kolejnych kilka tyg jeszcze ewoluuje tracąc trochę pewnej ostrosci jaka pojawia się na samym poczatku. Tak więc po kilku tyg od zastosowania otrzymujemy brzmienie , które jest finalnym zwieńczeniem tego procesu.

Miałem okazję przetestowac też podobny płyn Furutecha , ale jego działanie było słabsze. Reson to najtańszy sposób na poprawę brzmienia naszych urzadzeń , którą z czystym sumieniem moge polecić kazdemu bez względu na poziom jakosciowy posiadanych urzadzeń. Nie wszędzie jednak wnoszone zmiany moga zostać odebrane jako korzystne z uwagi na cechę o której wspomniałem wyżej czyli pewne poczatkowe wyostrzenie góry pasma które po kilku tyg zanika.

Marcus Miller nie jest żadnym wyzwaniem dla kolumn bo to ok.

Jak ktoś pisał wyżej, może nawet Ty. Największym trudem dla kolumn to wiernie oddać fortepian i organy i nawet nie chodzi tak bardzo o same niskie częstotliwości. Miller to łatwa muza dla większości kolumn.

Najpierw trzeba wszystko wyczyscić stosujac jeden z płynów a potem dokadnie wytrzec do sucha. Dopiero potem nakłada się finalną warstwę w postaci drugiego płynu. Efekt słychac natychmiast po zastosowaniu choć dopiero na drugi dzień dzwięk nabiera końcowego charakteru . Własciwie nie do końca tak jest bo dzwięk przez kolejnych kilka tyg jeszcze ewoluuje tracąc trochę pewnej ostrosci jaka pojawia się na samym poczatku. Tak więc po kilku tyg od zastosowania otrzymujemy brzmienie , które jest finalnym zwieńczeniem tego procesu.

Miałem okazję przetestowac też podobny płyn Furutecha , ale jego działanie było słabsze. Reson to najtańszy sposób na poprawę brzmienia naszych urzadzeń , którą z czystym sumieniem moge polecić kazdemu bez względu na poziom jakosciowy posiadanych urzadzeń. Nie wszędzie jednak wnoszone zmiany moga zostać odebrane jako korzystne z uwagi na cechę o której wspomniałem wyżej czyli pewne poczatkowe wyostrzenie góry pasma które po kilku tyg zanika.

Zaraz, zaraz, chwilkę. Nie pisałem o sieciówkach a o smalcach do styków i o podkładkach pod kable. W innym wątku pisałem o bezpiecznikach i ich kierunkowości. Nie wyobrażam sobie też żeby testując smalce można było dokonać tylko dwóch prób. Co liczysz na farta, że zgadniesz? :) No tak, przy dwóch próbach masz 50% szans. Nie można tego masła jakoś wyczyścić?

Podkładek raczej nie będę testował. Mam wszystko dobrane optymalnie i przewracanie wszystkiego do góry girami mnie nie interesuje.

No własnie jak taki płyn przetestowac ? Przydałoby się kilka prób ale czyszczenie raczej nic nie da bo juz ono samo wpłynie na brzmienie. Jak to zrobic inaczej by było wszystko wiarygodne i miarodajne? Masz jakis pomysł? A co się tyczy sieciowych to nie chciałbys przy okazji obalic kilka tez i mitów:) One chyba najwięcej kontrowersji wzbudzają:)

Jak ktoś pisał wyżej, może nawet Ty. Największym trudem dla kolumn to wiernie oddać fortepian i organy i nawet nie chodzi tak bardzo o same niskie częstotliwości. Miller to łatwa muza dla większości kolumn.

To zalezy bo płyta płycie nie równa choc oczywiscie muzyka organowa to zdecydowanie wieksze wyzwanie dla sprzetu niz gitara basowa.

Masz jakis pomysł?

Nie mam bo na voo doo się nie znam.

A co się tyczy sieciowych to nie chciałbys przy okazji obalic kilka tez i mitów:) One chyba najwięcej kontrowersji wzbudzają:)

Nie bo mam swoje zdanie na ten temat, które zostało potwierdzone testami.

Jak będę jechał do Legnicy to się odezwę kilka dni wcześniej. Zachęcam kolegów sceptyków do przyłączenia się.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.