Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Sapphire 30 (jaki wzmacniacz?)

Radek Bryła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jako iż jestem nowym użytkownikiem proszę o wyrozumiałość !

Ostatnio po długich nocach sprzędzonych przy portalach aukcyjnych, czytaniu opinii i recenzji kupiłem w końcu kolumny!

Pomysł pierw był na Tonsil Zeus, ale zostałem pomyślnie sprowadzony na dobrą drogę - kupiłem kolumny w oparciu o jakość (Pylon Sapphire 30 - cena bardzo okazyjna, bo aż albo tylko 1500zł).

Teraz niestety borykam się z następnym problemem.

Po zakupie niestety droższych kolumn zostało mi mniej pieniędzy na wzmacniacz...

Troszkę słaba z tego inwestycja wyjdzie, no ale myślę, że coś da się zrobić. :)

Wzmacniacz i tak będzie na razie tylko na jakiś rok, myślę, ze potem kupię coś z o wiele wyższej półki.

Znalazłem parę ofert, ale ajbardziej wpadły mi w oko:

-Yamaha A-520 - cena 280zł

Mam okazję podjechać i osobiście sprawdzić jak gra, czy sprawna itp.

Teraz kilka ogłoszeń użytkownika z allegro który daje gwarancję na 30 dni.

Twierdzi, że żaden ze wzmacniaczy nie był naprawiany (szczerze wątpię).

Oto one:

-Yamaha AX-470 - cena 300zł

-SONY TA-F519R - cena 300zł

-DENON PMA-495R -cena 300zł

-MARANTZ PM-53 - cena 300zł

-PIONEER A-550R - cena 300zł

-ONKYO A-8000 + T-4000 - cena 300zł

Budżet niestety ogranicza mnie tylko do 300zł...

Może ktoś jest w stanie porównać te wzmacniacze albo polecić mi coś ,,lepszego'' dla tych kolumn?

Dziękuję za wyrozumiałość.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/122087-pylon-sapphire-30-jaki-wzmacniacz/

Witaj,

jeśli chcesz chociaż w części wykorzystać potencjał kolumn, szukaj możliwie najmocniejszego wzmacniacza o charakterystyce równej z możliwie najlepiej wypełnionym środkiem pasma i dobrą kontrolą, wystrzegaj się wzmacniaczy o wyraźnie wyeksponowanych skrajach pasma i wyostrzonym brzmieniu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam wszystkich!

Jako iż jestem nowym użytkownikiem proszę o wyrozumiałość !

Ostatnio po długich nocach sprzędzonych przy portalach aukcyjnych, czytaniu opinii i recenzji kupiłem w końcu kolumny!

Pomysł pierw był na Tonsil Zeus, ale zostałem pomyślnie sprowadzony na dobrą drogę - kupiłem kolumny w oparciu o jakość (Pylon Sapphire 30 - cena bardzo okazyjna, bo aż albo tylko 1500zł).

Teraz niestety borykam się z następnym problemem.

Po zakupie niestety droższych kolumn zostało mi mniej pieniędzy na wzmacniacz...

Troszkę słaba z tego inwestycja wyjdzie, no ale myślę, że coś da się zrobić. :)

Wzmacniacz i tak będzie na razie tylko na jakiś rok, myślę, ze potem kupię coś z o wiele wyższej półki.

Znalazłem parę ofert, ale ajbardziej wpadły mi w oko:

-Yamaha A-520 - cena 280zł

Mam okazję podjechać i osobiście sprawdzić jak gra, czy sprawna itp.

Teraz kilka ogłoszeń użytkownika z allegro który daje gwarancję na 30 dni.

Twierdzi, że żaden ze wzmacniaczy nie był naprawiany (szczerze wątpię).

Oto one:

-Yamaha AX-470 - cena 300zł

-SONY TA-F519R - cena 300zł

-DENON PMA-495R -cena 300zł

-MARANTZ PM-53 - cena 300zł

-PIONEER A-550R - cena 300zł

-ONKYO A-8000 + T-4000 - cena 300zł

Budżet niestety ogranicza mnie tylko do 300zł...

Może ktoś jest w stanie porównać te wzmacniacze albo polecić mi coś ,,lepszego'' dla tych kolumn?

Dziękuję za wyrozumiałość.

Pozdrawiam!

Hej ,

3 stówki mało - to fakt.

Koniecznie musisz więcej dozbierać i coś kupić.

Na przetrzymanie proponuję Sanyo JA-220.

Kopara Ci opadnie z wrażenia i w budżecie się pewnie zmieścisz.

Na temat wymienionych wyżej wzmacniaczy się nie wypowiadam.

90125

Trochę gotówki przypłynęło, jest aż 700zł.

Wpadłem na dość dziwny pomysł.

Znalazłem używany amplituner DENON AVR-X1000. Cena to 600zł. Niestety jest sam amplituner bez żadnego akcesoria, brakuje nawet pilota, ale sprzedawca (sklep) daje gwarancję na miesiąc.

Myślałem aby aktualnie taki amplituner połączyć pod moje stereo a może w przyszłości dokupić jakiś surround oraz center.

Co o tym sądzicie?

Jeśli jest to wyjątkowo głupi pomysł to w co takim razie z nowym budżetem teraz celować?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

taki, ew. alpha 8 - powinien się sprawdzić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już kupiłem Yamahę AX-730. Po wszystkich opiniach na forach trochę bałem się to robić, ale nagle znalazłem okazję za.... 180zl! Stan perfekcyjny, brak rys, wszystko śmiga -po kupnie jednak pojawiły się dwa problemy w moim audio :

-Dwa potencjometry od Loudness oraz Bass trzeszczą, nie przeszkadza to jeśli się ustawi, ale chciałbym mieć perfekcyjnie to zrobione, w grę wchodzi tylko ich wymiana??

-drugi problem jest w głośniku niskotonowy, jeśli dam trochę więcej basu to cewka uderza o magnes.. Wina nie jest po stronie wzmacniacza, bo zmieniałem kanały i cały czas problem występuje w jednej kolumnie. Jest to troszkę denerwujące, bo jak dam moc na 50% to musze ściszać trochę jeden kanał aby nie było słychać jak głośnik stuka.

Dziękuję za wyrozumiałość i każdą radę!

PS. Muszę zakładać inny temat jeśli chce uzyskać pomoc odnośnie tych problemów czy mogę to tutaj dalej kontynuować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.