Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPIZATOR - DSD Euforia DAC ... Golden Gate dla ubogich ? :)

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Z chwilą gdy powstawało było najnowocześniejsze na świecie. Ale to było jakieś 5 lat temu. Wyposażone jest min. w konsole Neve a to najwyższa klasa światowa.

Lepiej było

Lepiej było milczeć,niż się kompromitować ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No właśnie o to mi chodzi,bo niektórzy twierdzą,że nie spełnia norm CE.

Jeśli to prawda,jakie mogą być dla mnie konsekwencje,jeśli zakupię produkt tych norm nie spełniających,

mam się sądzić z producentem?

Oj nie rób tego w naszym kraju, lepiej spal te pieniądze co je niby masz odzyskasz będzie szybciej i mniej czekania.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A po co czekać i zdawać się na czyjeś osądy ?

Tutaj już możesz pozwolić sobie na wypożyczenie i zaopiniowanie we własnym systemie.

Po co mi takie przykre doświadczenie?

Zresztą mam za słaby system i mógłbym popaść w skrajną euforię,a tego nie chcę.

Transmisja sygnału poprzez usb jest zaprojektowana tylko po aby namotać ludziom w głowach.......i niech kupują nowości niesprawdzone.

Najlepsza transmisja sygnału audio cyfrowego jest poprzez kabel cyfrowy spdif.

Najlepsza transmisja sygnału audio cyfrowego jest poprzez kabel cyfrowy spdif.

A nie ASE/EBU ?

Czekam na hi endowy dac, w zakładce hi end.

Czekaj tatka latka)

A nie ASE/EBU ?

Jaki?

Pudło. Masz nie aktualne zdjęcie.

Tu masz wmiare aktualny opis z o mnie:

LUBIĘ SŁUCHAĆ MUZY BEZ OGRANICZEŃ. SPRZĘT: 2.1 / 2.0 / 5.1 CHANNEL.

SONY HAP Z1ES; DVP-NS900V-MOD; DVP-NS9100ES; STR-DA7100ES; SANSUI AU-X911-MOD, KOLUMNY B&W703 MOD 5.1 SSX70ED, SSCNX70ED, SSX30ED-MOD; SUB VELODYNE SPL1000ULTRA; PLAZMA PANASONIC TX-P50UT50E, BLU-RAY DMP-BDT500 + SERWER NSA320 3TB RAID1; SŁUCHAWKI SENNHEISER HD600 + BRAVO V2 na Telefunken ECC82 + Cardas Neutral; OKABLOWANIE AQ BEDROCK, AQ K2 i IC DIY SILVER TEFLON; Około 1 tyś płyt SACD, DVD, BD, CD i pliki w tym wielokanałowe.

U Ciebie nie ma zadnego porzadnego kabla,wymień AQ Bedrock na AQ Midnight............wiesz jaka to bedzie zmiana ?........o kilka klas w górę.

A nie ASE/EBU ?

Jaki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wiele razy spotkałem się z opiniami, że najlepsza wersja kabla cyfrowego to BNC, potem na drugim miejscu AES/EBU, dopiero na trzecim RCA/SPDIF. Czy istotnie tak jest to nie mam pewności.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Wiele razy spotkałem się z opiniami, że najlepsza wersja kabla cyfrowego to BNC, potem na drugim miejscu AES/EBU, dopiero na trzecim RCA/SPDIF. Czy istotnie tak jest to nie mam pewności.

Przecież BNC i RCA to jest ten sam SPDIF.

Arton, nadal nic konkretnego nie wiemy, wiesz dlaczego? Bo żeś tam pewnie nigdy nie był, a jedyny projekt w jakim uczestniczyłeś to Amway i widać efekty :)

Ale co chcesz wiedzieć? Wszystko o Alverni znajdziesz w podanym linku. Dodam, że nagrania na potrzeby filmu dla wytwórni Warner czy Disney często przewyższają to co jest robione na potrzeby zwykłego audiofilskiego rynku. Niektóre najnowsze produkcje korzystają wręcz z niewyobrażalnej technologii. Ściema Stasiopa , że 24 bity są wyłącznie na potrzeby realizacji studyjnych jest dla ciemnego ludu który to kupi. Stasiop nie przewidział, że nie każdy da sobie wszystko wcisnąć.

Przecież BNC i RCA to jest ten sam SPDIF.

Wiem ale jednak z takimi opiniami się spotkałem. Może wtyk BNC jest lepszy do cyfry niż RCA?

Na pewno lepiej trzyma 75 ohm niż RCA

Tak naprawdę to gniazd rca 75 ohm jest bardzo mało 90% producentów stosuje zwykłe rca do spdif-a

Ale fachowcy się tu wypowiadają ;)

Eksperci kablowi, a nie wiedzą na czym rzecz polega. Wstyd ;)

Tym samym, można teraz stwierdzić, że wypowiedzi na inne audiofilskie tematy mają ten sam poziom, co ta pożałowania godna dyskusja o kablach cyfrowych.

Pełna kompromitacja ;))

Już lepiej piszcie sobie o tych sieciówkach bezpiecznikach i podstawkach pod kable. Tam przynajmniej wszyscy wiedzą, że to banialuki ;)

Ale tam czepiasz się literówki. Wiadomo o co chodzi... :-)

Pewnie,ze wiadomo tylko mój rozmowca klepie posty non-stop bez zastanowienia się...............chyba Ciebie chce wyprzedzić)

To też SPDiF.

Piszę o Pełnym ASE/EBU a nie udawanym SPDi-e

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem np. na dac-u CH Precission jednocześnie podpiętym przez SPDiF, BNC i również CH Link i żadnej różnicy w dźwięku nie słyszałem.

Producent twierdził ,że firmowe połączenie jest najlepsze ale i tak różnicy nie zauważyłem.

Jedynie USB słychać było ,że odchudza dźwięk.

Tak samo było na TOTAL DAC-u i tam najlepiej grało po AES/EBU co z resztą potwierdził również konstruktor tego dac-a.

Obecnie gram po AES/EBU Siltecha i jest very good ;)

Obecnie gram po AES/EBU Siltecha i jest very good ;)

No bo całość gra a nie tylko wyjście i wejście AES/EBU :)

Wygląda na to, że będzie to Amber DAC minus część PCM:

AMBER%20PLUS-filtered.jpg

Bardzo dobry pomysł z przykręceniem transformatora, w razie awarii można szybko wymienić. Czy te urządzenia będą kiedyś miały jakiekolwiek oznaczenia włączników i tym podobnych nieważnych elementów?

Czy moduł USB trzyma się w powietrzu czy na słowo honoru?

Czy moduł USB trzyma się w powietrzu czy na słowo honoru?

Pod spodem widać płytke,chyba do niej przykręcony jest moduł

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.