Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2015

Gość damboo

Rekomendowane odpowiedzi

Rafaell,

Kazdy ma podobne warunki, na plus prezentacji Loganow trzeba wspomniec, ze o 17 byli gotowi, wszystko gralo i obsluga na miejscu. Nie wszedzie bylo to norma.

Konto w trakcie usuwania

T9bUGo.jpg

cFRXbM.jpg

4JF4Ic.jpg

XCq7JP.jpg

1VdTUO.jpg

FWulDc.jpg

EIvBKr.jpg

UI9Ojq.jpg

Czyżby Elberoth pliki się od dziś skończyły bo widzę Twą inną fascynację :)

Rafaell,

Kazdy ma podobne warunki, na plus prezentacji Loganow trzeba wspomniec, ze o 17 byli gotowi, wszystko gralo i obsluga na miejscu. Nie wszedzie bylo to norma.

No ale pomogłeś chyba innym?

Wiesz, chciałbym jutro przyjechać na gotowe ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak na razie dla mnie najlepszy dźwięk: Reimyo!

Tomasz tez go cenil dla mnie bas to porazka ale to zapewne wina pomieszczenia i glosnikow. Scena imponujaca.

To nie byl jednak dla mnie najlepszy dzwiek. Najlepszy dzwiek w Sobieskim dzisiaj to litewskie monitory z wloska integra, drugi zestaw RCM z Einsteinem i gramiakiem SME i zestaw Amare z kolumnami Harpii. Niestety kolumny w studio 16 Hz z SET 42 mialy powazny problem z basem, rowniez zestaw Audio Note buczal basem.

Oczywiscie to moje zdanie i po bardzo pobieznym zwiedzaniu. Jutro reszta.

Generalnie dobrze graly monitory, duze kolumny z klopotami.

Konto w trakcie usuwania

Tomasz tez go cenil dla mnie bas to porazka ale to zapewne wina pomieszczenia i glosnikow. Scena imponujaca.

To nie byl jednak dla mnie najlepszy dzwiek. Najlepszy dzwiek w Sobieskim dzisiaj to litewskie monitory z wloska integra, drugi zestaw RCM z Einsteinem i gramiakiem SME i zestaw Amare z kolumnami Harpii. Niestety kolumny w studio 16 hz mialy powaznym problem z basem, Audio Note buczalo basem.

Oczywiscie to moje zdanie.

Generalnie dobrze graly monitory, duze kolumny z klopotami.

Jak jest w Sobieskim problem z basem to należy kolumny trochę odsunąć jeszcze bardziej od tylnej ściany na pomieszczenie, co do stadionu to nie wiem, nie czuję jeszcze tamtych pomieszczeń :)

Zdziwilbys sie w RCM i w pokoju z Audio Solutions Overture. Monitory za 4,5 tys pln wymiataly, ze hej- pokoj Premium Sound na 7 pietrze , podobnie w RCM maluchy graly niewiarygodny bas.

Bardzo dobrze tez Gaudery z Tech Das i Vitusem w Tulipie.

Jednak dzis dla mnie nr 1 to Ktemy z Jadis i Revoxem .

Konto w trakcie usuwania

Zdziwilbys sie w RCM i w pokoju z Audio Solutions Overture. Monitory za 4,5 tys pln wymiataly, ze hej- pokoj Premium Sound na 7 pietrze , podobnie w RCM maluchy graly niewiarygodny bas.

Bardzo dobrze tez Gaudery z Tech Das i Vitusem w Tulipie.

Jednak dzis dla mnie nr 1 to Ktemy z Jadis i Revoxem .

Może o innym basie myślimy ;)

To się tak wydaje. Sam się już na tym kilka razy złapałem. Widząc takie małe kolumny człowiek myśli sobie, że na pewno nie mają basu. I gdy zagrają dużym dźwiękiem z mocnym basem, to nagle jest zaskoczenie, że jednak mają bas i nawet fajny i w ogóle jest Wow! Ale jak posłucha się dłużej i emocje zaskoczenia opadną, to powolutku dochodzi do nas świadomość, że jednak ten bas choć ku zaskoczeniu wszystkich faktycznie jest, to nie jest tak dobry jak z dużej kolumny.

Oczywiscie, fizyki sie nie przeskoczy , te male kolumny maja dobry bas jak na swoja wielkosc a nie w konkurecnji " open".

Jednak w Sobieskim pasuja duza lepiej od podlogowek mz.

Konto w trakcie usuwania

Poslucham jutro, dzis nie bylo czasu.

Nie twierdzę, ze to był najlepszy dźwiek, ale jeśli zaczynasz słuchać muzyki a przestajesz analizować niedoskonałości techniki, to jest już nieźle.

Natomiast ni cholery, nie mogłem się przestawić na "muzykę" wszędzie tam, gdzie grał Lumin - a było ich sporo. Zawsze ta sama maniera, mimo, że w róznych konfiguracjach.

Oczywiscie, fizyki sie nie przeskoczy , te male kolumny maja dobry bas jak na swoja wielkosc a nie w konkurecnji " open".

Jednak w Sobieskim pasuja duza lepiej od podlogowek mz.

Nie schodzą tak nisko z basem i dla tego nie ma wtedy problemu z dłuższymi falami, no ale to nie wszyscy muszą wiedzieć ;)

Bo akustyka, ustawienie, za duży wymagany sweetspot co jest niewykonalne.

Te topy za 7 baniek miały za mocno skręcone do środka kolumny, widocznie też konstruktor walczył jakoś z pomieszczeniem albo babol w ustawieniu?

Ja juz mam 2x 15 cali na basie ! Rafcio:)

I słuchasz ich w tak małych pomieszczeniach jak w Sobieskim na 7 pietrze? Szczerze zazdroszczę ;)

Audiosolutions są świetnie zestrojone - one po prostu grają muzykę... Mimo wszystko polecam posłuchać :)

Jest święto lasu, mam 2 dni tak że mogę nawet parę razy o ile opaska wejściowa od Elberotha wytrzyma? ;)

Te topy za 7 baniek miały za mocno skręcone do środka kolumny, widocznie też konstruktor walczył jakoś z pomieszczeniem albo babol w ustawieniu?

Akurat tu granie zupełnie mi się nie podobało. Łomot i napier..lanka. ;)

Z Sobieskiego nie wyszedłem dzisiaj, brakło czasu póki co zauroczył mnie gramofon Bauer Audio. Na koniec maleńkie monitory Diapason grające jak dużo większe, miły akcent na koniec dnia.

Przyjechałem dzisiaj na AVS ze znajomym z RPG, który wykonywał mi adaptację i nie mógł wyjść z podziwu dlaczego prawie nikt nie poprawia basu a wstawia zupełnie bezmyślnie masę sklejkowych ustroi. Pytał się czy to w pl norma. Wstyd się było przyznać, że powstawiane to bez pojęcia. Zaprosilem go na pyszny obiad i zmienilem temat. Sam odnioslem wrażenie że ta akustyka to czysty przypadek a nie przemyślane działanie.

Jutro będę słuchał dalej ale na razie to nic mnie nie zaskoczyło mega pozytywnie. Największe porażki to system za 7 baniek, kupa huku i siłowe granie bez spójności. Logany masakra, słuchałem kiedyś u kolegi starszych modeli i grały kilka razy lepiej. Amare to jest produkt pl? Grało to z jakimiś monitorami. Monotonnie i meczace granie. Moje ukochane AN buczlo na basie a w domku uczta. Zastanawiam się czy nie lepiej prezentować sprzęty milczące z hostessami.

Zastanawiam się czy nie lepiej prezentować sprzęty milczące z hostessami.

Czasami hostessy też tylko warto oglądać pierwsze wrażenie pryska jak się odezwą ;)

Tak że nie rozmawiajcie ze znajomym z hostessami bo będziesz musiał iść zmieniając temat rozmowy na jakąś dobrą kolację ;)

Kto słuchał zeta zero bo nie zdazylem posłuchać. Warto tam jutro pójść?

Czasami hostessy też tylko warto oglądać pierwsze wrażenie pryska jak się odezwą ;)

Tak że nie rozmawiajcie ze znajomym z hostessami bo będziesz musiał iść zmieniając temat rozmowy na jakąś dobrą kolację ;)

On chyba woli panów :)
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.