Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do wzmaka nad 356 - 4000zł

Depesz84

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

Potrzebuję zasięgnąć opinii odnośnie polecanych głośników podłogowych do wzmaka NAD 356BEE

Pokój ok 30 m2 ale same głośniki stałyby od kanapy czyli miejsca w którym odpoczywam (słucham muzyki, oglądam TV - ogólnie lezę po pracy ) jakieś 4m. czyli dość blisko, więc jest pewne uwarunkowanie że nie mogły by być ,,pokroju" wielkich i długich jak np. JBL 290 Studio. (Wys. nie ma w tym wypadku znaczenia) Po prostu nie mam z tyłu zbyt dużo miejsca a sama ich wielkość a raczej mam na myśli długość nie bardzo by się komponowała z resztą w pokoju. Chodzi mi głownie o to że mam zawieszony telewizor na ścianie i kolumny byłyby zbyt wysunięte do przodu względem stolika RTV i samego TV a jeszcze jak miałbym odsunąć je od ściany na BAS -refleksy z tyłu to już w ogóle stałyby na ,,środku pokoju". Myślę że wiadomo o co chodzi więc nie będę się nad tym nie potrzebnie rozpisywał.

Zastosowanie muza mp3, koncerty filmy z kompa, TV NC+ itd.

Zależy mi najbardziej na jakości dżwięku ale bez 2 ,,wielkich szaf po bokach" z przyczyn tech - wizualnych.

Cena - do 4000 PLN za parkę

Ps. Zapomniałem dodać że jestem zainteresowany zakupem NAD 356BEE lub w ostateczności 326BEE poprzez wiadomy portal aukcyjny.

Witaj,

zacznę od wzmacniacza, w Twoim salonie raczej stawiałbym na model C356 BEE, poza wyższą mocą i rezerwą prądową, która jednak może się przydać w Twoim salonie, "356" gra po prostu lepiej.

Natomiast kwestia kolumn - Twoje pomieszczenie jest duże, tak więc jeśli chcemy uzyskać dynamiczne brzmienie z dobrą podstawą basową i dobrym dociążeniem, warto poszukać kolumny, które po prostu taki efekt Ci zaoferują. Na pewno idealnym rozwiązaniem pod względem akustycznym byłyby kolumny Dali Lektor 8, które dodatkowo mają bass-reflex z przodu, tak więc możesz je przystawić bliżej ściany. Ze względu na wyprzedaż serii, w podanej kwocie spokojnie się zmieścimy. Są to jednak dosyć potężne konstrukcje. Z bardziej smukłych, eleganckich konstrukcji spójrz na moim zdaniem bardzo eleganckie kolumny Cambridge Audio Aero 6 (ewentualnie droższe Aeromax 6). Kolumny Cambridge Audio możesz połączyć ze wzmacniaczem Cambridge Audio Azur 651A, który teraz jest w bardzo atrakcyjnej cenie. Bardzo bezpiecznym w takich sytuacjach wyborem jest także kolumna Focal Chorus 716. To konstrukcja średnich wymiarów, która jednak zapewnia świetną dynamikę, otwartość, szybkość, dodatkowo bardzo dobrze radzi sobie w średnich i większych pomieszczeniach, moim zdaniem w Twoim salonie to będzie także dobre rozwiązanie.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W takim wypadku rozsądne jest wziąć kolumny z rozpraszaczem z tyłu i przednim bas refleksem. Takie rozwiązania oferuje Polk Audio

http://sklep.rms.pl/polk-audio-tsx440t-tsx-440t-kolumny-podlogowe-2-szt

http://sklep.rms.pl/polk-audio-rti-a5-rtia5-kolumny-podlogowe-2szt

Dodatkowo, tylko w tym miesiącu masz promocję TSX330 plus wzmacniacz prawie 1000zł taniej

http://sklep.rms.pl/promocyjny-zestaw-stereo-polk-audio-tsx-330t-330-t-kolumny-podlogowe-polk-audio-omni-a1-a-1-bezprzewodowy-wzmacniacz-wi-fi-dts-play-fi

Do RTi A5 z kolei można dokupić odtwarzacz strumieniowy za pół ceny

http://sklep.rms.pl/promocyjny-zestaw-strumieniowy-polk-audio-rti-a5-rtia5-kolumny-podlogowe-polk-audio-omni-p1-voco-v-zone-do-wyboru-za-pol-ceny

Miałbyś wtedy u nas także wysyłkę gratis, bo w październiku mamy promocję od 300zł

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witaj,

zdecydowanie lepszym wyborem jest NAD 356. Gra pełniej i mocniej.

Do do kolumn to obecnie dobrym wyborem jest Dali Lektor 8 / Dali Ikon 6 MKII / Klipsch Reference Premier RP260F.

W razie pytań lub wycen zapraszam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.