Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do bloku za 3500 zł

Krzych_

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Planuję zakupić zestaw stereo do dużego pokoju (ok. 16 m2) w bloku w cenie maksymalnie do 3,5 tys. złotych.

Chciałbym, żeby sprzęt był nowy, miał możliwość odtwarzania radia, muzyki z płyt CD, plików mp3 z pendrive'a, a w przyszłości chcę dokupić również gramofon bez konieczności inwestowania w dodatkowy przedwzmacniacz.

Przeglądając oferty sklepów internetowych i aukcje zwróciłem uwagę na następujące zestawy:

YAMAHA HIFI PACK 301 (RN-301/CD-S300/NS-333/YWA-10)

Marantz MCR610 + jakieś kolumny (zwykle są to Boston Acoustics A-26)

Denon DCD720 + PMA720 + jakieś kolumny

YAMAHA r-s300 cd-300 + jakieś kolumny.

Widziałem również zestaw Yamaha MCS-1330, ale nigdzie go nie można kupić.

Co powinienem wybrać? I z jakimi kolumnami?

Uprzejmie proszę szanownych forumowiczów o poradę.

Pozdrawiam Krzych

• Moderatorzy

albo kupisz kombajn typu Yamaha Pianocraft i zmieścisz się w budżecie albo jeśli chcesz porządny zestaw to musisz kupić używwki np Wzmak + CD rotel seria 06 + kolumny podstawkowe + używany tuner itd

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Witaj,

jeśli masz możliwość postawienia klasycznych segmentów stereofonicznych, spójrz proszę na zestaw, zbudowany na bazie amplitunera stereofonicznego Yamaha R-S500, odtwarzacza CD-S300 oraz kolumn Pylon Audio Pealr 25 lub przy troszeczkę wyższym budżecie, Audio Pro Black Dimond v3. Obydwie konfiguracje zapewnią Ci dynamiczny, otwarty, uniwersalny dźwięk, który powinien Cię w pełni usatysfakcjonować.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy i porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeżeli chcesz mieć to wszystko o czym piszesz i musi być nowe to właśnie yamaha pianocraft.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Umów się ze sprzedawcą, że chcesz w cenie dedykowany subwoofer i w 16 m2 będzie super efekt. Nie będziesz zagracał sobie mieszkania wielkimi klockami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziękuję bardzo za cenne porady. Niestety, salonu nie mogę odwiedzić, bo na głębokiej prowincji mieszkam (60 km od Bydgoszczy, a do reszty świata powyzej 100), dlatego muszę się zdawać na uszy i opinie forumowiczów i na ich podstawie kupować sprzęt przez internet.

Ja ze swej strony polecę "kombajn" od Magnata - MC1. Da się go kupić zdecydowanie poniżej granicy budżetu tak, żeby jeszcze zostało coś na kolumny. Z wymagań nie ma jedynie grania z pendraka (pozostaje wejście line in na froncie). Ale gra świetnie (u mnie właśnie na 16 metrach), niesamowicie muzykalnie. Z bajerów istotnych to jest to hybryda - w przedwzmacniaczu jest lampa; z bajerów mniej istotnych - odtwarza również SACD. Polecam (choć swojego nie sprzedam, żeby nie było...).

Witaj,

Moja pierwsza propozycja to Yamaha RN500 + CDS300 + Dali Lektor 2, dobre uniwersalne i żywe połączenie.

Druga propozycja to nieco droższa ale dająca więcej emocji oparta na kolumnach podłogowych. Yamaha RS 300 + CDS 300 + Magnat Quantum 655.

W razie pytań lub wycen zapraszam

Gość numik

(Konto usunięte)

Dziękuję bardzo za cenne porady. Niestety, salonu nie mogę odwiedzić, bo na głębokiej prowincji mieszkam (60 km od Bydgoszczy, a do reszty świata powyzej 100), dlatego muszę się zdawać na uszy i opinie forumowiczów i na ich podstawie kupować sprzęt przez internet.

to rzeczywiście cholernie daleko, w Bydgoszczy są fajne salony, z tych Twoich propozycji ja postawiłbym na zestaw Yamahy. Kolumny? nie masz wyboru za bardzo, Pylony, może Indiana Line się zmieszczą w budżecie. Poczytaj opinie, testy i wybierz jak 60km to za daleko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.