Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje dać sobie spokój z poważnym audio-szkoda czasu i nerwów. Są tzw. ludzie nie naprawialni. I ci którzy nie będą mieli takiego żeby słyszeć wyżej wymienionych różnić. To nie jest do końca kwestia ceny tylko źle dobranych komponentów.

Poważne audio powiadasz, a w tym poważnym audio, jak to ująłeś jest miejsca dla podkładek od "odmetaliczniania brzmienia" ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poważne audio powiadasz, a w tym poważnym audio, jak to ująłeś jest miejsca dla podkładek od "odmetaliczniania brzmienia" ?

Ukryta Zawartość

Tak samo jak audiofilska pasta do układów scalonych, dająca efekt brzmienia "lampowców" (której działania sam producent nie rozumie, nie zna, ale działa!) czy inne kwiatki, o których na reduktorze można było obejrzeć...Tam na ich stronie jest m. in. ten wynalazek "kwarcowy"...aka "oczyszczacz kwantowy"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko co poprawia dźwiek a nie psuje jest OK.

Ukryta Zawartość

Wszystko co poprawia dźwiek a nie psuje jest OK.

Chyba raczysz żartować...jeśli "łykasz" kity, jak ten wyżej, to nic dziwnego, że niektórzy tym handlujący mają z tego dobre pieniądze, ładne auta i duże domy...a inni drewniane "klocki" czy inne duperele...

Tak samo jak audiofilska pasta do układów scalonych, dająca efekt brzmienia "lampowców" (której działania sam producent nie rozumie, nie zna, ale działa!) czy inne kwiatki, o których na reduktorze można było obejrzeć...

Panowie kogo wy słuchacie. Szkoda czasu i nerwów. Każdy ma swój cyrk i małpy. Czasami zazdroszczę tym co mają mniejsze potrzeb-wiecej kasy zostaje w kieszeni. Ja tamtych osób nie będę nawracał szkoda czasu-wole słuchać.

Podobno prund jest czystszy u Mjemca!

Panowie za wasze nie kupuje i nie kupują inni -więc o co chodzi. To nasz cyrk i nasze małpy.

To że "dekoracja" wstawił wątek o listwie w hifi to chyba błąd lub elementarna nie wiedza. Potwierdzają to niezależne recenzje. Ufam że nie jest to jego celowe działanie tylko pomyłka. (tylko mnie nie banuj kolego).

Gość rydz

(Konto usunięte)

.Słyszałeś o technikach manipulacji, nazywanych potocznie "regułą wpływu społecznego"? Audiovoodoo. Złote bezpieczniki...kable za kilka tysięcy...zamiast dobrych kolumn i wzmacniacza...

Zapomniałeś dodać umiejętność manipulacji tymi " mniej rozgarniętymi umysłami " co to za pincet bedom mić dzisińć tysiuncow w skorupce " !

Szybko przyswoiłeś przeze mnie dwa dni temu poleconą lekturę , masz blisko księgarnię . :)))

Panowie za wasze nie kupuje i nie kupują inni -więc o co chodzi. To nasz cyrk i nasze małpy.

To że "dekoracja" wstawił wątek o listwie w hifi to chyba błąd lub elementarna nie wiedza. Potwierdzają to niezależne recenzje.

Tylko, że nikt nie neguje Cię za to.. Chcesz to kupuj :)

My się tutaj raczej skupiliśmy na tytułowym produkcie rodem z garażu, z elementów ze skrzynki narzędziowej..wycenionej na 6000zł.

Nigdzie nie negowałem ani nie potwierdzałem zasadności użycia listew, kabli sieciowych itd. Nie mam podstaw by osądzać. Jednak w tytułowym przypadku to już inna historia.

Ostatnio miałem okazję mieć 'w ręku' listwę Sulek ( nie ja ją pożyczałem ) - niestety Tomkly zmartwię Cię, ale to jest coś co sam opisałeś :

Niestety, listwa za grosze ze sklepu elektrycznego jest jednym z najgorszych rzeczy, którą można zaaplikować systemowi audio. Robiłem tego typu porównania i plastikowe "komputerówki" robiły z dźwięku siano

Zapomniałeś dodać umiejętność manipulacji tymi " mniej rozgarniętymi umysłami " co to za pincet bedom mić dzisińć tysiuncow w skorupce " !

Szybko przyswoiłeś przeze mnie dwa dni temu poleconą lekturę , masz blisko księgarnię . :)))

Wierz mi, że to, co podałeś...to ja poznałem jakieś 5 lat temu na szkoleniach...

Panowie kogo wy słuchacie. Szkoda czasu i nerwów. Każdy ma swój cyrk i małpy. Czasami zazdroszczę tym co mają mniejsze potrzeb-wiecej kasy zostaje w kieszeni. Ja tamtych osób nie będę nawracał szkoda czasu-wole słuchać.

Pytanie: muzyki, czy kabelków...Pamiętaj, że kontekstem jest to, że Tobie różnicę robi kabel długości 2 metrów, ale już kilkadziesiąt metrów w instalacji domowej, znajdującej się w ścianach, czy też kilometry aluminiowych drutów w ziemi, idących do elektrowni, nie...więc słuchaj kabli, podkładek, past, a my...muzyki płynącej z kolumn.

To że "dekoracja" wstawił wątek o listwie w hifi to chyba błąd lub elementarna nie wiedza. Potwierdzają to niezależne recenzje. Ufam że nie jest to jego celowe działanie tylko pomyłka. (tylko mnie nie banuj kolego).

Niezależne recenzje....ktoś w to jeszcze wierzy? Zabawne.

Tylko, że nikt nie neguje Cię za to.. Chcesz to kupuj :)

My się tutaj raczej skupiliśmy na tytułowym produkcie rodem z garażu, z elementów ze skrzynki narzędziowej..wycenionej na 6000zł.

Nigdzie nie negowałem ani nie potwierdzałem zasadności użycia listew, kabli sieciowych itd. Nie mam podstaw by osądzać. Jednak w tytułowym przypadku to już inna historia.

Ostatnio miałem okazję mieć 'w ręku' listwę Sulek ( nie ja ją pożyczałem ) - niestety Tomkly zmartwię Cię, ale to jest coś co sam opisałeś :

Jak wspomniałem wygląd to nie wszystko. Ja się nie podniecam zdjęciami rozbieranymi sprzętów w internecie czy gazetach. One nic nie powiedzą bez słuchania o dźwięku. Tylko odsłuch musi być robiony z głową.

Sklepy i giełdy są pełne ładnie wyglądającego a nie grającego audio szrotu. Zwłaszcza te które od dawna się reklamują w polskiej prasie jeszcze z czasów PEWEXU. To już inna epoka.

Miałeś okazje mieć w ręku czy słuchać listwę?

Wierz mi, że to, co podałeś...to ja poznałem jakieś 5 lat temu na szkoleniach...

Pytanie: muzyki, czy kabelków...Pamiętaj, że kontekstem jest to, że Tobie różnicę robi kabel długości 2 metrów, ale już kilkadziesiąt metrów w instalacji domowej, znajdującej się w ścianach, czy też kilometry aluminiowych drutów w ziemi, idących do elektrowni, nie...więc słuchaj kabli, podkładek, past, a my...muzyki płynącej z kolumn.

Niezależne recenzje....ktoś w to jeszcze wierzy? Zabawne.

Lepiej zaufać Krzyśkowi z Kazkiem-gratuluje. Recenzenci podpowiadają a co z tym zrobisz to inna inszość. Ktoś kto tego nie zrozumie będzie dalej bił pianę i negował. Tylko po co.

Wszystko co poprawia dźwiek a nie psuje jest OK

Zgoda, tylko to coś jeszcze musi działać i to realnie wpływać na parametry i finalnie na dźwięk, a nie tylko być wyimaginowanym tworem słuchacza.

Jak wspomniałem wygląd to nie wszystko. Ja się nie podniecam zdjęciami rozbieranymi sprzętów w internecie czy gazetach. One nic nie powiedzą bez słuchania o dźwięku. Tylko odsłuch musi być robiony z głową.

Sklepy i giełdy są pełne ładnie wyglądającego a nie grającego audio szrotu. Zwłaszcza te które od dawna się reklamują w polskiej prasie jeszcze z czasów PEWEXU. To już inna epoka.

Miałeś okazje mieć w ręku czy słuchać listwę?

Lepiej zaufać Krzyśkowi z Kazkiem-gratuluje. Recenzenci podpowiadają a co z tym zrobisz to inna inszość. Ktoś kto tego nie zrozumie będzie całe życie błądził, bił pianę i negował. Lepiej sobie z audio dać spokój-do niczego nie dojdziesz. A ktoś kto myśli poważnie o audio powinien iść do przodu. Iść do profesjonalnego sklepu i posłuchaj, wtedy będziesz wiedział lub nie gdzie jesteś.

Zgoda, tylko to coś jeszcze musi działać i to realnie wpływać na parametry i finalnie na dźwięk, a nie tylko być wyimaginowanym tworem słuchacza.

I to jest sedno sporo o wycenę tego cuda...:)

hifi nowy to może zbuduję tą listwę w/g swojego pomysłu i ją przetestujesz ?

Tylko po co, nie lepiej słuchać muzyki. Jak by każdy potrafił zrobić wszystko to sklepy były puste i nie było by klientów, Wole zostawić to profesjonalistom. Nie mam tyle czasu na miesiące prób, a i nie chce tracić na darmo pieniędzy.

Ale jak to mówią klasycy z g....a bata nie ukręci..

Każdy nie potrafi ale są ludzie którzy potrafią. Myślisz, że właściciele Sulek są innymi, lepszymi konstruktorami od tych co są na naszym forum ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ostatnio miałem okazję mieć 'w ręku' listwę Sulek ( nie ja ją pożyczałem ) - niestety Tomkly zmartwię Cię, ale to jest coś co sam opisałeś

Ale miałeś okazję ją przesłuchać i porównać do takiej za 29,99zł;-) To jest miarodajna odpowiedź na pytanie czy to co jest w środku jest warte jakichkolwiek pieniędzy. Jakbym oceniał sprzęty jedynie po wyglądzie to pewnie dalej słuchałbym na swoim radiu Hania, które dostałem w liceum;-)

Każdy nie potrafi ale są ludzie którzy potrafią. Myślisz, że właściciele Sulek są innymi, lepszymi konstruktorami od tych co są na naszym forum ?

Tego nie powiedziałem.

Ale jak to mówią klasycy z g....a bata nie ukręci..

Podobnie można powiedzieć, że nie ma czegoś z niczego, to znaczy jeśli dany komponent wpinasz do systemu, to żeby on miał szansę wpłynąć na brzmienie (czy słyszalne to nie jest ważne teraz) musi zmienić po nitce do kłębka parametry prądu, który zasila np. wzmacniacz zgodzisz się z tym?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.