Skocz do zawartości
IGNORED

listwa Sulek za 6000 plnów

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Ktoś z Was się zastanawiał kim jest tajemnicza osoba Pana Sułka ?

Wydaje mi się, że pan Sułek nie jest żadną tajemniczą osobą. Miałem okazję go spotkać i wydaje się być facetem z krwi i kości, bez nuty tajemniczości:)

Czytajac ta recenzje i podkreslanie kierunkowosci wtyczek zastanawiam sie do cholery dlaczego nigdzie na swiecie nie istnieje norma regulujaca zasady przylaczania gniazdek elektrycznych w instalacji

Jesli ktos jest elektrykiem to wie ze jest taka niepisana zasada ze faze podlaczamy z lewej strony i to tylko tyle, ale nie ma to do cholery zadnego znaczenia w sprzecie audio, gdyby tak bylo to gniazdka byly by produkowane w zgodzie z pewnym standardem a tymczasem do kazdego podwojnego gniazdka mozemy wlozyc wtyczke albo z faza z lewej strony albo z faza z prawej strony.

A gdy mamy plaskie wtyczki to juz dowolny miszmasz w kwestii podlaczenia

"Dlaczego? Ano dlatego, że przy ich składaniu nikt nie zwraca uwagi na kierunkowość użytych elementów i miesza się różne rodzaje materiałów."

mamy roztopiana miedz z tygielku, i jak tu do cholery okreslic jej kierunkowosc podczas zalewania formy? czy tylko ja nie potrafie sobie tego wyborazic?

woda w kranie tez jest kierunkowa gdy ja nalewamy do szklanki?

No tak. To może ja wyręczę zwolenników firmy Sulek postem z klasycznym kontrargumentem:

TYPOWE UJADANIE ZAWISTNYCH POLACZKÓW.

PO PROSTU WAS NIE STAĆ.

(capslock army: lepiej widoczni, widocznie lepsi!).

kurtisblow cieszymy się że Ciebie stać, a nie nas zawistnych polaczków.

Czekamy na Twoją recenzje i gratulujemy zakupu na lata!

"Kolosalne znaczenie ma nie tylko kierunkowość samego przewodnika, ale i izolacji, a nawet termokurczliwej koszulki na wtykach."

ciekawe co wg nich ta kierunkowosc koszulki zmienia...

Panowie czy zauwazyliscie ten bialy proszek na przewodzie w "listwie"

wyglada jak talk ktorym preparuje sie przewody na chwile przed zatopieniem w izolatorze, a caly ten kabel wyglada jak by byl dopiero co wykrojony z takiego izolatora

Wydaje mi się, że pan Sułek nie jest żadną tajemniczą osobą. Miałem okazję go spotkać i wydaje się być facetem z krwi i kości, bez nuty tajemniczości:)

Czy ten Pan nie wydał Ci się znajomy ? Doskonale wiesz o czym mówię :)

Ciekawe czy Sułek Audio ma również swojego własnego dyzmana69 na tym forum.

Chętnie poczytałbym gorącą obronę tego produktu, najlepiej połączoną z mocnymi atakami na innych użytkowników biorących udział w wątku, ujadaniem i zdrową dawką zabawnej głupoty.

Cyt ; "... Wtyki RCA firma wytacza sama, bo te dostępne na rynku „psują dźwięk” (nawet te bardzo drogie). Dlaczego? Ano dlatego, że przy ich składaniu nikt nie zwraca uwagi na kierunkowość użytych elementów i miesza się różne rodzaje materiałów. ..."

Czy wyobrażacie sobie, ile mozołu wymaga wykonanie jednej wtyczki?

Pan Sułek wpierw w skupieniu obserwuje kierunkowość kawałków miedzi i plastiku, a potem je harmonijnie ŁĄCZY, a nie MIESZA, jak inne patałachy. Tu każdy elektron wie, gdzie jego droga. Maszerują więc kierunkowo, a nie plączą się w chaosie. Stąd i dźwięk jest uporządkowany, harmonijny. Po prostu idealny.

A Wy marudzicie, że drogo ....

Czy ten Pan nie wydał Ci się znajomy ? Doskonale wiesz o czym mówię :)

Niestety, ale nie. Nie wydał mi się znajomy, bowiem wówczas widziałem go po raz pierwszy.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Listwa z castoramy tez podlega selekcji Pan Sułek kupuje 1000 sztuk i potem w wyniku odsłuchu selekcjonuje i 970 trafia do kosza aż tych najlepiej kierunkowych robi HiEndową listwę wiec wiadomo z kad takie koszty produkcji.

Moim zdaniem może i ciekawie grają akcesoria Pana Sułka ,nie mogę krytykować Jego wyrobów gdyż ich nie słuchałem ....

Staram się nie krytykować gdyż każdy ma prawo cosik zrobić ciekawego lecz ta listwa jest nadzwyczajna ;) czekam na test Listwa Pan Sułek contra wyżej wspomniana listwa ze sklepu na C

Ps Na miejscu producenta na pewno nie dałbym do recenzji listwy w takim opakowaniu ,szkoda może warte są odsłuchu wyroby P.Sułka ale czas popracować nad estetyka wykonania ....

Do większości postów wkradła się chyba jakaś nieścisłość. To chyba nie jest listwa z Castoramy, bowiem przejrzałem ich stronę internatową i nigdzie nie znalazłem takiej listwy. Może ktoś podać linka do tej listwy z Castoramy?

Zgadzam się, że ten korpus sześciu gniazd to niewielki koszt, ale jak możemy przeczytać w High Fidelity, konstruktor twierdzi, że biżuteria nie gra, a więc po co podwyższać koszty.

Wydaje mi się, że w kwocie 6000 tys. zawiera się głównie ów tajemniczy przewodnik i to jakie daje on brzmienie, plus koncepcja kierunkowości. Reszta, tj. materiały itp., jest tu mniej istotna.

Czyli dałeś się nabrać na 'ichni' marketing... albo....?

Bzdury o kierunkowości i super przewodnikach to nic innego jak części z Castoramy - przyjrzyj się dobrze...

Nie dałem się na nic nabrać. Nie posiadam żadnego kabla ani listwy Sulka. W swoim systemie słuchałem tylko interkonektu.

Zastanawia mnie jedynie tak jednoznaczne dyskredytowanie tych kabli i co najgorsze nie ze względu na brzmienie, tylko ze względu na wygląd. Rozumiem, że wygląd może być ważny, przyznaję, że estetyka Sulka to nie moja bajka, ale najważniejszy jest przecież wpływ na brzmienie.

Tak na marginesie. Jeśli ktoś znajdzie materiał za 50 zł, który prezentuje poziom brzmienia interkonektu Sulka, to będę pierwszy, który kupi parę metrów tego cuda:) A może już ktoś zna takie objawienie?

że w kwocie 6000 tys. zawiera się głównie ów tajemniczy przewodnik i to jakie daje on brzmienie, plus koncepcja kierunkowości

Oczywiście, ja nie wiem, skąd to oburzenie.

Ja widzę oczami wyobraźni tajemniczy warsztat Pana Sułka , gdzie w rozżarzonych tyglach bulgocze miedź na ów tajemniczy przewodnik . Pan Sułek zerka na zegary, oblicza coś w myslach i ... LUUU - wylewa idealnie kierunkowo, perfekcyjny, absolutnie kierunkowy drut miedziany. W którym to elektrony wędrują w jednym kierunku, jak wojsko na defiladzie.

Oczywiście, ja nie wiem, skąd to oburzenie.

Ja widzę oczami wyobraźni tajemniczy warsztat Pana Sułka , gdzie w rozżarzonych tyglach bulgocze miedź na ów tajemniczy przewodnik . Pan Sułek zerka na zegary, oblicza coś w myslach i ... LUUU - wylewa idealnie kierunkowo, perfekcyjny, absolutnie kierunkowy drut miedziany. W którym to elektrony wędrują w jednym kierunku, jak wojsko na defiladzie.

a wszystko to po wieloletnich badaniach i nakladach tak wielkich, ze niejeden dom mozna by z tego wybudowac.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Co to znaczy kierunkowość ? Przy prądzie zmiennym .

Kierunkowość znaczy, że elektrony idą w 1 kierunku, jak Armia Czerwona na Berlin. Żaden prąd zmienny im niestraszny.

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Tomek my tu nie dyskutujemy o brzmieniu bo nikt z nas nie słuchał tych wytworów garażowego artysty magika. Poraża nas jakość wykonania i cena za oferowaną jakość. Listwa zasilająca to jest kuriozum i nie ważne jaki ma wpływ na brzmienie. Według filozofii Pan Sułka nawet koszulki mają wpływ na brzmienie a wtyczki i gniazda już nie, w interkonekcie podobno sam robi wtyki bo te na rynku są niesatysfakcjonujące a w listwie zasilającej już nie mają żadnego znaczenia i sięga po produkty z supermarketu, czegoś tu nie rozumiem.

dekoracja

Już w tytule tematu, który napisałeś jest przekłamanie. Listwa Sulek Audio nie występuje samodzielnie! Bardziej jest to kabel zasilający 2m zakończony listwą, a nie wtykiem żeńskim. Kabel zasilający Sulek kosztuje 5 tys zł. Kabel zasilający zakończony rozdzielnikiem prądu 6 tys zł. Różnica w cenie obu kabli (tego normalnego i tego zakończonego listwą) wynosi 1 tys zł.

Być może tytuł testu w High Fidelity sugeruje taką cenę za samą listwę, ale jest też tam zdjęcie na którym widać kabel i listwę. Poza tym autor wspomina w tekście:

"Do testu dostałem dwa białe (podkreślam kolor, bo wiem, że były i czarne) interkonekty o długościach 1 m i 1,5 m, które wykorzystałem do połączeń (odpowiednio): źródło-pre, pre-końcowka, kable głośnikowe (2x2,5 m), 3 sieciówki (źródło, pre, końcówka) i listwę sieciową z 2 m kablem sieciowym."

Uważny czytelnik może to zrozumieć bez mojej pomocy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.