Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Budzet NFZ to ok 65 mld zlotych a WOSP ok 65mln..............wytlumaczcie mi jakie dla mnie moze miec znaczenie 1 zl jesli mam w budzecie tylko 1000 zl???????????????????

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Jeśli facet chce pomagać to niech zacznie się zachowywać jak normalny człowiek a nie degenerat po strzałce.

Edytowane przez cycus12
Gość Cadam

(Konto usunięte)

Budzet NFZ to ok 65 mld zlotych a WOSP ok 65mln..............wytlumaczcie mi jakie dla mnie moze miec znaczenie 1 zl jesli mam w budzecie tylko 1000 zl???????????????????

Połowa z 65 baniek to aż nadto na jednego cwaniaka i jego rodzinę.

Widzę że urządzacie sobie tutaj Wielką Orkiestrę Świątecznej Przemocy.

Wielu tutaj wyciera sobie gębę o Owsiaka, ale jeśli przyjdzie taki czas i śmiertelnie zachoruje mu dziecko, albo ktoś z rodziny, to w podskokach poleci do szpitali z nalepką WOŚP, aby tylko je ratować. I wtedy nie będzie krzyczał że Owsiak to złodziej, ale Panie Owsiak- DZIĘKUJĘ !!!

A ilu to komuchów w PRL chrzciło swoje nieuleczalne umierające dzieci? I wtedy ideologia nie liczyła się, liczyło się zupełnie coś innego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

To nie tak....niech zbieraja ale to koloryzowanie biedy nic wiecej...........

Poszukajcie lepiej ile dala Polska .....na Grecje...

Edytowane przez Arek__45

Banda żałosnych dupków. Sami najpierw zróbcie coś dobrego dla innych.

Jestem Europejczykiem.

....widzę że tuba Kościoła, niejaki Maju i tutaj jest na posterunku. Zaraz poczytam sobie co nam tutaj powciskał......

Ja z kolei chciałbym zwrócić uwagę że forumowicz sittek zanim przeczytał co miałem do powiedzenia już to skomentował.

ten typ tak ma.....jak się rozkręci nie tylko to że jestem "tubą Kk" będzie się starał insynuować.....niestety nie mam na to wpływu, przepraszam za niego.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Te 50 baniek Owsiaka to kropla w budżecie NFZ(nasza kasa), który to wyposaża w sprzęt publiczne placówki zdrowia. Wszystko jest postawione na głowie.

Ja z kolei chciałbym zwrócić uwagę że forumowicz sittek zanim przeczytał co miałem do powiedzenia już to skomentował.

Jak można przeczytać coś zanim zostanie napisane?

To nie tak....niech zbieraja ale to koloryzowanie biedy nic wiecej...........

W koloryzowaniu przez nasz rząd szarej rzeczywistości, to nawet Kościół nie prześcignie.

Sittek już zaczynasz? Dobrze ustąpię ci miejsca, nie jestem tu po to by się bawić erystyką, pa manipulancie!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Sittek już zaczynasz? Dobrze ustąpię ci miejsca, nie jestem tu po to by się bawić erystyką, pa manipulancie!

Boisz się odpowiadać na niewygodne pytania, to uciekasz?

Dlaczego kłamiesz, że sam nie posługujesz się erystyką? Przecież to jest wasz kanon dyskusji? I ja manipuluję? Bój się Boga.

Dowody przedstaw nie zaśmiecaj kolejnego wątku pomawianiem mnie....jakie pytania, żadnego nie zadałeś, oprócz tej manipulacji w przedostatnim wpisie.

Jaka jest prawda wiedzą ci co moje wpisy w tym temacie czytali.

ŻEGNAM!

Posłuchaj sobie wystąpienia Pana/i Pawłowicz a PIS. Poza tym już pisałem, pisało mnóstwo ludzi, podając fakty. A ty co? Nadal nic? Nie dociera?

,,Krasnodębski dla niezalezna.pl: Media to pierwsza władza w Polsce. Musimy wiedzieć, kto jest kim,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem ciekaw dlaczego najbardziej wspaniałomyślni miłosierni katolicy tak najeżdzają na to co Owsiak robi a co najlepsze swoje teorie podpierają "wrzutami" z wykopu, kwejka czy innych wielce obiektywnych i doinformowanych portali.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

No szatan z założenia nie może czynić dobra. Musi być jakiś podstęp. Zwyczajnie trzeba to tylko znaleźć i napiętnować by uchronić niewinne, zapewne naiwne, duszyczki.

To bardzo proste, dasz radę ogarnąć. Nie jesteś z nami jesteś zły. Jesteś zły, opętał cię szatan i na pewno podpowiada różne świństwa. My musimy je znaleźć i obnażyć plan szatana. Coś na pewno się znajdzie :)

Dalej już tylko wystarczy systematycznie obrzucać gównem jak prawdziwy katol, na pewno coś się przyklei. Nastepnie z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku ostrzegania przed szatanem udajemy się ukoić nerwy- wzorem posła Hofmana- przy wódce i dziwkach.

Edytowane przez frywolny trucht

I skończy się dobrobyt dla tych oszustów co to niby własną pracą do czegoś w życiu doszli.

Gdyby doszli do czegoś własną pracą to nie mają się czego bać. A jak do swego majątku doszedł Kulczyl, Solorz 6 Paszportów i inni? Własną pracą? No proszą bez jaj!

Gdy PiS przejmie władzę - warunki do rozwoju przedsiębiorczości dopiero się ZACZNĄ!

Mogę im powiedzieć jak to zrobić - wystarczy brać przykład z Irlandii (najlepszy na świecie kraj do robienia biznesu wg. Forbesa) i kilku innych krajów na świecie.

ŻADEN mój kolega parający się biznesem w IRL nie widział w ciągu ostatnich 7 lat na oczy żadnej mendy z kontroli skarbowej, Sanepidu i innych instytucji "umilających życie" przedsiębiorcom.

Po prostu - robią biznes i płacą podatki.

I każdy jest zadowolony.

Nie mówię, że w IRL jest zero korupcji, ale jak już sprawa wyjdzie na wierzch, to się jej nie zamiata pod dywan tylko trąbi w kazdej gazecie, stacji TV i kanale radiowym na okrągło. I nie ma jak w Polsce "Jan. K. oskarżony o to czy tamto", tylko jest "John Smith, zamieszkały tu i tu oskarżony o to i o to".

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To mówisz, że jak władzę obejmie PIS, będzie mniej kontroli, szerzenia podejrzliwości? Hm, niestety pamiętam to zupełnie inaczej :)

Wielce miłosierni katolicy "krzyżują" każdego kto nie jest z nimi.

Wierzą w to co im np posłanka pawłowicz powie, bo to przeceiż najprawdziwsza prawda.

A, że ministerstwo potwierdza, że organizacja wywiązuje się ze swoich postanowień, to znaczy, że ministerstwo jest tez zakłamana.

Ja zrobię tabelkę w której wykażę, że Owsiak ponad 50% bierze sobie do kieszeni i wkleję na kwejka itp.

Pojawi się wielu którzy w to uwierzą ... bo chcą. Bo nienawidzą, że ktoś potrafi coś dobrego zrobić. Bo są tak zawistni, że nie dopuszczają do siebie, że ktoś może coś robić dla innego. No tylko wspaniały Caritas jest święty, a i rydzyk.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Te 50 baniek Owsiaka to kropla w budżecie NFZ(nasza kasa), który to wyposaża w sprzęt publiczne placówki zdrowia. Wszystko jest postawione na głowie.

Możesz podać jakiś (chociaż jeden) przykład sfinansowania przez NFZ wyposażenia w sprzęt publicznej placówki zdrowia?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

27229848919851531564.png

Niestety obywatele są już tak zmanipulowani przez środki masowego przekazu że nie potrafią odróżnić PRAWDY OD FAŁSZU. Niestety sytuacja gospodarcza temu sprzyja , ciągła pogoń za przysłowiową złotówką zwalnia niektórych od myślenia. Nie jest Cool być "niezadowolonym" bo traktuje się Ciebie jak 'tępaka" i "katola" . Lansowany przez Korpo "life style" nie lubi zadawania niewygodnych pytań. Niewygodne pytania nie są trendy, sexy nie są popularne. Owsiak jest Sexi owsiak jest cool Owsiak jest popularny Owsiak I like it owsiakowi nie zadawać trudnych pytań. Owsiak to Gwiazda tego Sitkomu a Ci którzy go oglądają i go sponsorują to widownia bardzo ale to bardzo podatna na "wpływy". Owsiak stosuje te same techniki , które stosują w swoich kampaniach wyborczych politycy, bazuje na

konformizmie informacyjnym a ów konformizm nasila się między innymi w sytuacjach kryzysowych takich jaką mamy obecnie w publicznej służbie zdrowia. Zastosowana technika manipulacyjna ma na celu zjednoczyć opinię publiczną w celu wywołania poczucia że "możemy mieć jakiś wpływ na zmianę sytuacji w służbie zdrowia. W sposób bezpardonowy wykorzystywane są do tego "chore dzieci"

- jak wiadomo na których nikt nie będzie oszczędzał. Robi się Show w którym pokazuje się tłum , tłum jest zadowolony , rozentuzjazmowany "naładowany" pozytywną energią" w tłumie wszyscy czuję się świetnie czują się bezpieczni , widzowie współuczestniczą w tej masie nawet nie są w stanie zaprzeczyć że w tym show może chodzić o coś zupełnie innego niż tylko pomoc " dla biednych chorych dzieci".

Nie będę pisał o tym że sama fundacja ma coś pod paznokciami bo nie wiem nie interesuje mnie to. Fascynuje mnie tylko jak ten tłum został poddany "Psychomanipulacji" i jak realizuje scenariusz który to został opracowany prze naczelnych Guru od PR we wszelkiej maści mediach mainstreamowych.

BRAWA DLA ORGANIZATORÓW ZNÓW ZROBILIŚCIE WAŁA Z NARODU

Oczywiście nie wszyscy to kupują..........56558438910678418349.jpg

Kiedyś trochę czytali to i owo i mają wbudowany naturalny detektor Bullshitu.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Matka Kurka ciekawie pisze o finansach WOŚP, m. in. o budowie pałacu (przepraszam - "ośrodka szkoleniowego") w Szadowej.

szadowo.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gdyby doszli do czegoś własną pracą to nie mają się czego bać. A jak do swego majątku doszedł Kulczyl, Solorz 6 Paszportów i inni? Własną pracą? No proszą bez jaj!

Gdy PiS przejmie władzę - warunki do rozwoju przedsiębiorczości dopiero się ZACZNĄ!

Mogę im powiedzieć jak to zrobić - wystarczy brać przykład z Irlandii (najlepszy na świecie kraj do robienia biznesu wg. Forbesa) i kilku innych krajów na świecie.

ŻADEN mój kolega parający się biznesem w IRL nie widział w ciągu ostatnich 7 lat na oczy żadnej mendy z kontroli skarbowej, Sanepidu i innych instytucji "umilających życie" przedsiębiorcom.

Po prostu - robią biznes i płacą podatki.

I każdy jest zadowolony.

Nie mówię, że w IRL jest zero korupcji, ale jak już sprawa wyjdzie na wierzch, to się jej nie zamiata pod dywan tylko trąbi w kazdej gazecie, stacji TV i kanale radiowym na okrągło. I nie ma jak w Polsce "Jan. K. oskarżony o to czy tamto", tylko jest "John Smith, zamieszkały tu i tu oskarżony o to i o to".

Nareszcie napisałeś coś, co po przeczytaniu nie wznieca ochoty żeby dać Ci w michę.

Jeden warunek tylko musi się spełnić; PIS wykopie Kaczyńskiego na Kaukaz albo na Maroko.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.