Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A ja mysle ze te 65 mln z 2012 roku mozna bylo wydac efektywniej......jak?

Ano utworzyc lobby z polonii amerykanskiej za te pieniadze i wydobyc chocby 1 mld z budzetu USA to jest 3 mld zlotych .....czyli mialby Owsiak 50 lat do przodu...a tak zjada swoj ogon.

Edytowane przez Arek__45

Tam wiedzą jak z chamstwem sobie poradzić

Już wróciłem! :)

Pejsbuk to środowisko medialne dość specyficzne.

Były próby zamykania tam stron antypolskich ale takich stron pejsbuk nie zamierza zamykać.

Natomiast strony chrześcijańskie i patriotyczne długo na pejsbuku nie goszczą...

Jakieś wnioski?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja mam jeden: wracaj z gorów do szpitala. Stamtąd - piszesz głupio, acz "błyskotliwie". Znad garów - wyłącznie głupio , miłośniku chrześcijaństwa i patriotyzmu...:( PS - cieżko się otrząsnąć, gdy takiego debesciaka, jak k*tas Agent - nawet twój prezesina znać nie chce, nie?:))) Nie bój ziaby - przyjdzie czas i na Twego ukochanego Macierewa. Wtedy przytuli cię cabeb, czy kebab, czy jak on tam się zwie. 747 - na pewno!:))) Prezes, Hujnia i Ty!:)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Agent Tomek jest debeściakiem niewątpliwie - dzielę z nim upodobanie do szybkich kobiet i pięknych samochodów ;) i jestem przekonany, że Agent Tomek w życiu doskonale sobie poradzi. Czy w PiS czy poza PiS.

Nie każdy musi mieszkać tylko z kotem i zdjęciami mamusi.

Polityka Prezesa coraz mniej mi odpowiada, przede wszystkim ze względu na jego decyzje personalne. Taki Agent Tomek jest usuwany z PiS tylko za miłość do szybkich kobiet i pięknych samochodów, zaś dla komunistycznego prokuratora Piotrowicza jest tam miejsce wyłożone mięciutkimi poduszeczkami. Podobnie było i z Wassermanem.

O co tu chodzi???

Facet, który naprawdę Polsce się przysłużył, własnym życiem ryzykował walcząc z gangami narkotykowymi, do PiS się nie nadaje a komunistyczny prokurator - i owszem!

Dziś PiS jest dla mnie tylko mniejszym złem, niczym więcej.

A Tomek to debeściak i bardzo go lubię.

Kto coś powie na Tomka temu przyj***ię krzesłem. ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Napisano wczoraj, 19:50

`1. No szatan z założenia nie może czynić dobra. Musi być jakiś podstęp. Zwyczajnie trzeba to tylko znaleźć i napiętnować by uchronić niewinne, zapewne naiwne, duszyczki.

2. To bardzo proste, dasz radę ogarnąć. Nie jesteś z nami jesteś zły. Jesteś zły, opętał cię szatan i na pewno podpowiada różne świństwa. My musimy je znaleźć i obnażyć plan szatana. Coś na pewno się znajdzie :)

3. Dalej już tylko wystarczy systematycznie obrzucać gównem jak prawdziwy katol, na pewno coś się przyklei. Nastepnie z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku ostrzegania przed szatanem udajemy się ukoić nerwy- wzorem posła Hofmana- przy wódce i dziwkach.

1. Prawda piszesz o nim, ale go nie doceniasz.

2. Jeżeli dajesz (dajemy) sobą kierować złem próbując zło tępić pewnie znowu masz rację...

3. Tu już zaczynasz robić właśnie to co samemu szatanowi zarzucałeś tzn. pomawiasz katolików....jakie masz do tego prawo skoro żadnych dowodów nie przedstawiasz a krytykę nieraz fakt naciąganą ale jednak krytykę mylisz z atakiem na niego.

Nikt tu nie cytuje tych "ataków, nagonki" bo okazać by się mogło że to tylko zwykła krytyka jakiej "wykreowany przez media" i jego "wyznawcy" nie tolerują!

Jak się to objawia przykład?

Wielce miłosierni katolicy "krzyżują" każdego kto nie jest z nimi.

Bo są tak zawistni, że nie dopuszczają do siebie, że ktoś może coś robić dla innego. No tylko wspaniały Caritas jest święty, a i rydzyk.

Rzuca się bezpodstawnie obelgi pod adresem tych którzy śmieli cokolwiek co wytknięto złego Owsiakowi powiedzieć lub tylko śmieli podzielić krytyczne zdanie o poza charytatywnej działalności Owsiaka - tego dotyczy krytyka, nie samej akcji!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Już wróciłem! :)

Pejsbuk to środowisko medialne dość specyficzne.

Były próby zamykania tam stron antypolskich ale takich stron pejsbuk nie zamierza zamykać.

Natomiast strony chrześcijańskie i patriotyczne długo na pejsbuku nie goszczą...

Jakieś wnioski?

zakres mojej tolerancji przekroczyłeś . Byłem w stanie zrozumieć mieszanie " lewaków z błotem , wylewanie jadu na kraj pochodzenia itd.... '' ale gdy wyłażą z ciebie stalinowskie metody nie ma zlituj . W latach stalinowskich takimi samymi metodami , które wspierasz walczono z kułakami . Teraz jest Gender zamiast zgniłego burżuja , kułaka . Reszta czyli napuszczanie prostych ludzi jest bez zmian. Dzięki podobnym tobie ideologicznym łajzom tutaj nigdy ludzi uczciwej pracy , prostych zasad współżycia opartych o szacunek nie będzie się szanowało . Zawsze stalinowskie bękarty obecnie w osobach biskupów mających władzę nad częścią społeczeństwa będą szczuły ludzi na siebie ...

Miedzy innymi dzięki tobie stalinizm i bolszewicka mentalność mają się dobrze a nawet świetnie

tylko słowo z bogacza na gender i nic się w napuszczaniu nie zmieniło . Ta sama totalitarna metoda przez biskupów polskiego KK wykorzystywana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wladz

chyba mocno przesadziłeś , pewien szwed też tak myślał i po wylądowaniu do pierwszej lepszej taksówki na lotnisku wsiadł . Tyle poznał Madagaskaru ile taksówką przejechał . W trumnie wrócił

Kierowca był polakiem ? Zemsta za "potop" ?

Nie , akurat mam kumpla często odwiedzającego Madagaskar . Teraz nawet żyje z kobietą z Madagaskaru i opowiada o życiu na wyspie . Jest niebezpiecznie jeżeli nie wiesz jak i gdzie się poruszać . Już po wylądowaniu musisz wiedzieć z jakich taksówek korzystać inaczej w najlepszym wypadku zostajesz tylko ograbiony i poza miastem goły porzucony

Edytowane przez wladz

ktoś się musiał mocno wqrwić kłamstwami odnośnie WOŚP

Ukryta Zawartość

i słusznie zauważył

" Tylko w Polsce jest taka patologia , że trzeba łatać chory system fundacjami "

Ukryta Zawartość

Fundacje są po to żeby radzić sobie tam gdzie nie radzi sobie państwo. Albo by działać w rejonach które nie są w zainteresowaniu państwa.

A WOŚP wzbudza największą nienawiść. Prawdopodobnie dlatego że im się udało i odnieśli sukces.

A tego się w Polsce nie wybacza !!!

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Biedna Polska i................zabawki dla chlopcow F16..

"Utrzymanie jednego samolotu kosztuje ok. 20 mln złotych rocznie, Polska ma ich 48, co daje prawie miliard złotych w ciągu roku. - Składają się na to zużyte paliwo i amunicja lotnicza, w tym bomby, części zamienne, uposażenia żołnierzy i koszty udziału w ćwiczeniach zagranicznych - powiedział Goławski."

........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!................

Fundacje są po to żeby radzić sobie tam gdzie nie radzi sobie państwo. Albo by działać w rejonach które nie są w zainteresowaniu państwa.

A WOŚP wzbudza największą nienawiść. Prawdopodobnie dlatego że im się udało i odnieśli sukces.

A tego się w Polsce nie wybacza !!!

Fundacje to komercyjna maszynka do zarabiania kasy która wykorzystuje naiwność i głupotę ludu.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

ktoś się musiał mocno wqrwić kłamstwami odnośnie WOŚP

Może zajmij się tym kto te kłamstwa napisał....później stara się rozpowszechniać.

Tak tu "lubiani katole" takich bredni nie podawali, ci z PiS raczej też nie......a to Wasze ciągle przypominanie tego zestawiania ma przecież "głębszy cel", ma to właśnie sugerować. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Fundacje to komercyjna maszynka do zarabiania kasy która wykorzystuje naiwność i głupotę ludu.

Dlaczego kłamiesz w żywe oczy i siejesz nienawiść wszędzie tam gdzie czegoś nie rozumiesz ???

Przeciwnicy Owsiaka skrupulatnie wyliczają budynki jakie posiada, równie dokładnie wyliczają jego cenę. Caritas oczywiście jest nieskazitelną organizacją, ponieważ sam w sobie jest święty: jest prowadzony przez organizacje katolickie, czyli w założeniu jest uczciwy. Oczywiście siedziby Caritasu to corocznie odświeżane kartony mające siedziby pod mostami. Ich budowle oczywiście nic nie kosztują, ludzie tam pracują za przysłowiową miskę ryżu, nie pobierają żadnego wynagrodzenia, z otrzymanej kasy rozliczają się co do złotówki, najpewniej dorzucają własne oszczędności i żyją wyłącznie miłością do Boga, czyli z dnia na dzień.

A ja wam powiem, że pojawił się na rynku konkurent i trzeba do wykosić, ponieważ spadają ukryte zyski. Bo kto normalny tłukłby się z Owisiakiem, jeżeli jedynym celem byłaby zwykła pomoc innym ludziom? No kto?

Wierzycie w bajki?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dlaczego kłamiesz w żywe oczy i siejesz nienawiść wszędzie tam gdzie czegoś nie rozumiesz ???

Mechanizmy które są wykorzystywane w tego typu relacjach pomiędzy Korporacjami zakamuflowanymi w formę Fundacji są mi doskonale znane.

Nie pisz proszę że czegoś "nie rozumiem" bo się kompromitujesz.

Mamy dziki kapitalizm a w tym systemie nie ma miejsca na dobroczynność. Dobroczynność jest postrzegana jako "dobry interes"

Zdejmij Gogle.

Zawsze stalinowskie bękarty obecnie w osobach biskupów mających władzę nad częścią społeczeństwa będą szczuły ludzi na siebie ...

Miedzy innymi dzięki tobie stalinizm i bolszewicka mentalność mają się dobrze a nawet świetnie

Zaraz, bo czegos nie rozumiem, ale pewnie głupi jestem.

W osobach biskupów i bolszewicka mentalność? No to mi się akurat zgadza.

Mechanizmy które są wykorzystywane w tego typu relacjach pomiędzy Korporacjami zakamuflowanymi w formę Fundacji są mi doskonale znane.

Nie pisz proszę że czegoś "nie rozumiem" bo się kompromitujesz.

Mamy dziki kapitalizm a w tym systemie nie ma miejsca na dobroczynność. Dobroczynność jest postrzegana jako "dobry interes"

Zdejmij Gogle.

A co tu jest do przeswietlania> Fundacja to normalne przedsiebiorstwo które ma prawo przeznaczać zysk przed opodatkowaniem na swoja działalność statutową. I to jest całe jej przysporzenie się do dobroczynności.

Dobroczynność polega na przedmiocie działalności fundacji, a nie na tym, że ktoś pracuje w niej za darmo.

A co tu jest do przeswietlania> Fundacja to normalne przedsiebiorstwo które ma prawo przeznaczać zysk przed opodatkowaniem na swoja działalność statutową. I to jest całe jej przysporzenie się do dobroczynności.

Dobroczynność polega na przedmiocie działalności fundacji, a nie na tym, że ktoś pracuje w niej za darmo.

Trzeba nazwać rzeczy po imieniu i powiedzieć głośno że to jest "niezły biznes"

OWSIAK to businessman a kreuje się na Jezusa Celebrytę jeśli rozróżnić ten mały ale istotny fakt to cała ta jego WOŚP nabiera już zupełnie innego znaczenia.

Trzeba nazwać rzeczy po imieniu i powiedzieć głośno że to jest "niezły biznes"

OWSIAK to businessman a kreuje się na Jezusa Celebrytę jeśli rozróżnić ten mały ale istotny fakt to cała ta jego WOŚP nabiera już zupełnie innego znaczenia.

A niech chłop zarobi jak najwięcej, niech mu będzie na zdrowie, przynajmniej zakłamany nie jest. Za to co zrobił dla tysięcy ludzi należy mu się jak psu buda. Biskupi i Arcybiskupi za to nie pomagają NIKOMU, żyją nie za swoje w luksusach i to jest w porządku? Edytowane przez sittek

Przeciwnicy Owsiaka skrupulatnie wyliczają budynki jakie posiada, równie dokładnie wyliczają jego cenę. Caritas oczywiście jest nieskazitelną organizacją, ponieważ sam w sobie jest święty: jest prowadzony przez organizacje katolickie, czyli w założeniu jest uczciwy. Oczywiście siedziby Caritasu to corocznie odświeżane kartony mające siedziby pod mostami. Ich budowle oczywiście nic nie kosztują, ludzie tam pracują za przysłowiową miskę ryżu, nie pobierają żadnego wynagrodzenia, z otrzymanej kasy rozliczają się co do złotówki, najpewniej dorzucają własne oszczędności i żyją wyłącznie miłością do Boga, czyli z dnia na dzień.

Sittek w temacie o Kk na Caritasie nie zostawiacie suchej nitki a jakiekolwiek próby obrony tej instytucji nazywacie "obroną czarnych naciągaczy" lub coś w podobnym stylu....uważasz że Owsiaka nie można krytykować?

A ja wam powiem, że pojawił się na rynku konkurent i trzeba do wykosić, ponieważ spadają ukryte zyski. Bo kto normalny tłukłby się z Owisiakiem, jeżeli jedynym celem byłaby zwykła pomoc innym ludziom? No kto?

Wierzycie w bajki?

Tą bajkę, a może lepiej nazwać to mantrą słyszę kolejny raz, może ci przedstawić wypowiedź przedstawiciela Caritasu że Owsiak nie jest dla nich konkurencją a choćby nawet to konkurencja w czynieniu dobra może wyjść tylko na korzyść Owsiakowi i Caritasowi! Nie rozumiesz po co niektórzy zaogniają konflikty....a to już inny temat.

Bajki prawicie panie sittek, dla dużych dzieci. ;)

Maju, oszołomie, czy ja sugerowałem,że Caritas nie zbiera pieniędzy dla potrzebujących? Były niedawno informacje, że ktoś chciał przekręcić na ponad milion złotych, ale niech tym zajmie się prokuratura i sąd. Ta informacja jednak jest sygnałem, że nie siedzą tam święci a zwykli ludzie, którzy jeśli mają okazję to zrobią przekręt. I święty nadzór Kościoła w niczym nie przeszkodzi.

I przestań cytować jakieś pierdoły, że ktoś coś z Caritasu powiedział..... Caritasem rządzi ktoś znaczniej wyżej, bliżej nieba.

Rząd też chce dla nas jak najlepiej, codziennie o tym zapewnia, a jak jest każdy widzi w swoim portfelu. Mistrzem demagogii jesteś, to niewątpliwe, ale nie sugeruj że jesteśmy skończonymi idiotami.

Maju, oszołomie, czy ja sugerowałem,że Caritas nie zbiera pieniędzy dla potrzebujących?

A czy ja ci to zarzuciłem i nazywam "po imieniu"? ;)

Były niedawno informacje, że ktoś chciał przekręcić na ponad milion złotych, ale niech tym zajmie się prokuratura i sąd. Ta informacja jednak jest sygnałem, że nie siedzą tam święci a zwykli ludzie, którzy jeśli mają okazję to zrobią przekręt. I święty nadzór Kościoła w niczym nie przeszkodzi.

Takie informacje wystarczają by cały Caritas w temacie o Kk szkalować!

I przestań cytować jakieś pierdoły, że ktoś coś z Caritasu powiedział....

Caritasem rządzi ktoś znaczniej wyżej, bliżej nieba.

To nie pierdoły.....a rzecznik jest wystarczająco "blisko nieba"?

Ukryta Zawartość

Mistrzem demagogii jesteś, to niewątpliwe, ale nie sugeruj że jesteśmy skończonymi idiotami.

Niczego takiego nie sugerowałem mistrzu insynuacji!

Ukryta Zawartość

Kolejne informacje obalające twierdzenia "kłamców Orkiestrowych" ...

Ukryta Zawartość

Ale łysego i tak nikt nie przekona do peruki ...

Ukryta Zawartość

Czy w owe "koszta własne" wrzucono również czas antenowy w TVP jaki dostaje?

Ale przecież możesz założyć fundację, załątwić sobie czas w telewizji i zbierać po kilkanaście milionów - nie jest zabronione. Ale tego nie zrobisz bo po prostu nie umiesz :), a on umie, robi i chwała mu za to.

... Ale tego nie zrobisz bo po prostu nie umiesz :), a on umie, robi i chwała mu za to.

a zwłaszcza za "Złoty Melon" ! :D

jak takiego łba (czytaj koneksji) nie miałem

moja była f-ma nazywała się jedynie "MaxBayer"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pokutuje tu widzę myślenie : sam bez znajomości do niczego nie dojdę, nic nie osiągnę. Bez poparcia nic nie zdziałam.

To się nazywa myślenie biedaków.

Które rzeczywiście owocuje tym że do niczego się nie dochodzi ani nic się nie osiąga. Nawet ze znajomościami...

,,Jerzy Baczyński wyjaśnia, że postanowił zareagować na publikację „Resortowych dzieci” i odpowiedzieć autorom książki, ponieważ jego zdaniem przekroczone zostały „kolejne granice łajdactwa”.,,

Ukryta Zawartość

50665-587831389798005.jpg

50665-587841389798005.jpg

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.